Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

3ο Πανευρωπαϊκό ραντεβού στο Σύνταγμα


Για τρίτη φορά συναντώνται την Κυριακή οι «Αγανακτισμένοι» Ευρωπαίοι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος. Τα βλέμματα όλης τη Ευρώπης είναι στραμμένα στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι προσδοκίες για μεγάλη προσέλευση κόσμου παραμένουν υψηλές.

Την Παρασκευή, οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν για 17η διαδοχική ημέρα στο Σύνταγμα καθώς και  σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική κυβερνητική πολιτική, ενώ σήμερα, Σάββατο, συμπληρώνουν 18 ημέρες ειρηνικής διαμαρτυρίας.

Οι συμμετέχοντες πραγματοποιούν καθημερινά τις καθιερωμένες συνελεύσεις τους με αμεσοδημοκρατικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, διαδικασίες, οι οποίες διαρκούν έως αργά το βράδυ.
Μαζί τους και οι δικυκλιστές, οι οποίοι προχωρούν σε μηχανοκίνητη πορεία -με σημείο εκκίνησης τον Λυκαβηττό- και κορνάροντας, μαρσάροντας και φωνάζοντας συνθήματα κάνουν τον γύρο της πλατείας Συντάγματος και καταλήγουν μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Εν τω μεταξύ, αρκετές εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο Σύνταγμα, φωνάζοντας συνθήματα κατά του «Μνημονίου 2».

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με Γ.Σ.Ε.Ε. και  Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν ανακοινώσει ότι την Τετάρτη 15 Ιουνίου, οπότε και θα συζητηθεί το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα, θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζομένους της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Στο πλευρό των «Αγανακτισμένων» και τα ξένα Μ.Μ.Ε.

Σημειώνεται, δε, ότι όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν αναφορές με εκτενή ρεπορτάζ στο ελληνικό κίνημα της πλατείας, «το οποίο δίνει δύναμη και στους ''Αγανακτισμένους'' Ισπανούς», όπως επισημαίνουν.

Μετά το πρόσφατο πανευρωπαϊκό ραντεβού στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή, το οποίο συγκέντρωσε 500.000 πολίτες, τα μέλη του κινήματος των «Αγανακτισμένων» ελπίζουν σε ακόμη μία μαζική διαδήλωση κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται να γεμίσει και τις πλατείες πολλών ευρωπαϊκών πόλεων.

Το βράδυ της Πέμπτης 9 Ιουνίου, οι Αγανακτισμένοι «ξενύχτησαν» για 16η συνεχή ημέρα στην πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετές ώρες μπροστά από τη Βουλή και, με συνθήματα και πανό, διαμαρτυρήθηκαν κατά του μνημονίου, της λιτότητας και της ανεργίας.


Μοίρασαν γάλατα στην πλατεία

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε στη συγκέντρωση η κίνηση των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», οι οποίοι, σε μια συμβολική πράξη, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο πώλησης της εταιρείας, μοίρασαν συσκευασίες γάλακτος στους συγκεντρωμένους.


Οι «Αγανακτισμένοι» έχουν απευθύνει πρόσκληση μέσω Facebook αλλά και των λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποιούν για αποκλεισμό του Κοινοβουλίου, εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Άλλη μια εσχάτη προδοσία!


Όχι μόνο το επαίσχυντο… Μνημόνιο… μπορεί να επιφέρει την κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας, αλλά ακόμη και για το ότι κυκλοφορούν μεταξύ μας διάφορα εγκληματικά αποβράσματα, δηλαδή δολοφόνοι, οι οποίοι είναι οπλισμένοι με αυτόματα βαρέα όπλα τύπου καλάσνικοφ και άλλα και δολοφονούν αδιακρίτως αθώους και ανυποψίαστους Ελληνες πολίτες!
Ακόμη και στους τόπους της εργασίας τους!
Και αυτό άρχισε να συμβαίνει από τον καιρό που άφρονες και ηθελημένοι προδότες πολιτικοί άνοιξαν τα Σύνορά μας και τους άφησαν να εισέλθουν ανεξέλεγκτα με τον δολοφονικό οπλισμό τους! Δηλαδή μπάτε σκυλιά και αλέστε και αλεστικά μη δίνετε, όπως λέει και η σοφή λαϊκή παροιμία! Μάλιστα δε κάποιος από αυτούς ακούστηκε να δηλώνει! Δεν υπάρχουν πλέον σύνορα! Λες και η Χώρα μας είναι δικό του αμπελοχώραφο!
Αλλά διερωτάται κανείς, μήπως σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται, δηλαδή της κατατρομοκρατήσεως των Ελλήνων πολιτών, ώστε να φοβούνται να δηλώνουν, ότι είναι Ελληνες! Οπως ο πρόσφατος ξυλοδαρμός και ο βαρύς τραυματισμός του Γυμνασιάρχη, από παρακρατικούς με καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να καταλήξει βαριά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο, όταν αυτοί τον ερώτησαν, γιατί έφερε ανάγλυφη την ελληνική σημαία στο καπελάκι και η απάντησή του ήταν, ότι Ελληνας είμαι… όπως ακούσαμε τον ίδιο λέει. Φοβούμαι μήπως και αυτό αποτελεί πράξη αποπροσανατολισμού των πολιτών, ώστε να στρέψουν την προσοχή τους αλλού και στις ωμές και κατάφωρες προδοσίες τους, όπως π.χ. είναι το επαίσχυντο …Μνημόνιο..!
Επίσης μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η βάση καλώς προμελετημένου σατανικού σχεδίου η λαθρομετανάστευση και ο εποικισμός της Ελλάδος με λαθρομετανάστες, για να μην γνωρίζουμε τελικώς ποιοι είμαστε! Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η περίπτωση που όταν συμβεί κάποιος στυγερός δολοφόνος να συλληφθεί, όλα τα προπαγανδιστικά παρακρατικά κανάλια, τον αναφέρουν ως… νεαρό!
Θέλουν η Νέα τάξη πραγμάτων, δηλαδή οι παγκοσμιοποιητές και οι εδώ εκπρόσωποί τους να μας κάνουν να φοβόμαστε να λέμε πως είμαστε Ελληνες!
Και εδώ προκύπτουν τα εξής αμείλικτα ερωτήματα περί Εθνικής ασφάλειας!
1. Πόσα αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ, αλλά και άλλου τύπου κυκλοφορούν στην Χώρα μας;
2. Εμείς κυκλοφορούμε οπλισμένοι και αν το κάνουμε τι θα γίνει τότε;
3. Τι θα γίνει σε περίπτωση, που η Χώρα μας εμπλακεί σε πόλεμο με καμιά γειτονική Χώρα και αυτοί οι δολοφόνοι αρχίσουν να χτυπούν τα γυναικόπαιδα στα μετόπισθεν;
4. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα, υπάρχει μήπως κανένας Ελληνας, που να αισθάνεται πλέον ασφαλής σε αυτή την Χώρα; Και διερωτώμαι μήπως έτσι είναι το σχέδιο της νέας παγκόσμιας τάξης των Βρυκολάκων, για να αποπροσανατολίσουν τον γενναίο και ηρωϊκό λαό μας, έτσι ώστε να περάσουν τα άνομα και σατανικά σχέδιά τους π.χ. όπως είναι το επαίσχυντο… Μνημόνιο… με το οποίο αποσκοπούν να αρπάξουν τον εθνικό μας πλούτο, καθότι η Ελλάς είναι μια πλουσιωτάτη Χώρα, γιατί διαθέτει χρυσό, υδρογονάνθρακες δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο, νικέλιο και ουράνιο και σκοπίμως μας χρεοκόπησαν και μας διέσυραν σε όλο τον κόσμο.
Και όχι μόνον αυτό αλλά στόχος τους είναι να πλήξουν και την Ορθοδοξία αφού η Ελλάς είναι Πέτρα και ο ογκόλιθος της Ορθοδοξίας και αυτοί μισούν τον Χριστό με λύσσα! Και προφανώς μας θέλουν φτωχούς και ξεφτιλισμένους! Αλλά ο Χριστός μας και ο Θεός μας ο αναστηθείς και αναληφθείς εν Δόξη, έχει άλλα σχέδια! Γιατί μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι! Οικτρόν και φοβερόν θα είναι το τέλος της μεγάλης πόρνης Βαβυλώνος!
Αγαπητοί μου, η αφορμή που σας γράφω αυτές τις σειρές είναι η εξής: Γιατί μόλις πρόλαβαν να στεγνώσουν τα δάκρυά μας, γιατί και ποιος δεν έκλαψε για τον άδικο χαμό του Μανώλη Καντάρη και ακόμα το χώμα, που τον σκεπάζει είναι νωπό, ακολούθησε η άγρια δολοφονία και ληστεία ενός άλλου νέου ανθρώπου του κοσμηματοπώλη Αλεξόπουλου στην Λυκόβρυση, από ένοπλους κακοποιούς! Αλήθεια, πώς μπορεί ένας Ελληνας πολίτης να εργάζεται και να παράγει ειρηνικά όταν δεν αισθάνεται ασφαλής!
Αγαπητοί, η αγία Ελλάς, είναι πλέον σπήλαιον ληστών και κακοποιών! Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση τους, μπορεί να συμβεί αυτό στον καθένα μας, αλλά τα δάκρυα δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Οχι άλλα δάκρυα οι προδότες είναι εδώ, δικάστε τους προδότες με την κατηγορία περί εσχάτης προδοσίας! Εκτός και αν προλάβουν να κάνουν, αυτό που οι ευαίσθητοι Ιάπωνες το λένε.. χαρακίρι… αλλά πού τέτοια ευαισθησία από τα εντεταλμένα όργανα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Ανδρέας Κωνσταντίνου Ζαφείρης

Κερδίζει έδαφος το “αγοράζω ελληνικά”


Όσο περνάει ο καιρός κερδίζει συνεχώς έδαφος το κίνημα “αγοράζετε ελληνικά” με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας από τον μικρό καταναλωτή έμπρακτα.

Σε αυτό βοηθούν και τα διάφορα διατροφικά σκάνδαλα που ξεσπούν κατά καιρούς, όπως το πρόσφατο με το E.Coli που έχει αφαιρέσει 33 ζωές.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, το κίνημα πολιτών “καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε” στέλνει ακριβώς αυτό το μήνυμα, δηλαδή συμβάλλουμε στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας αγοράζοντας μόνο – όπου είναι δυνατό – ελληνικά προϊόντα.

Την καμπάνια έχουν “αγκαλιάσει” και ελληνικά σουπερ μάρκετ, που θα βάλουν αφίσες του κινήματος στα καταστήματά τους. Όπως λένε στελέχη τους στην εφημερίδα, δεν είναι ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνουν το κέρδος τους αλλά στηρίζοντας την ελληνική οικονομία, στηρίζουν τις θέσεις εργασίας των ανθρώπων που είνα πελάτες και εν δυνάμει πελάτες τους.

Την ίδια στιγμή, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Δεν μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα και τηλεοράσεις αλλά για το καθημερινό τραπέζι, για το οποιοστρεφόμαστε.. έξω. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, το 66% των αναγκών μας σε όσπρια το καλύπτουμε με εισαγωγές, το 76% των αναγκών σε μοσχαρίσιο κρέας επίσης, το ίδιο και το 60% της κατανάλωσης χοιρινού. 

Το 2010, εισάγαμε 10,8 εκ. κιλά φακές κα εξάγαμε 0,29 εκ. κιλά. Εισάγαμε 31,6 εκ. κιλά λεμόνια και εξάγαμε 4,9. Εισάγαμε 132 εκ. κιλά πατάτες και εξάγαμε 24 εκ. κιλά. Εισάγαμε 0,34 κιλά φασολάκια και εξάγαμε 0,03. 

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά


Η ιστορία έχει ως εξής: 
Το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique.  
        Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!  
        Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε: "Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,page .37).
        Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους!
        Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ!
       Χωρίς λόγια...

Goldman Sachs


O Billy, πήγε στο Τέξας και αγόρασε από έναν αγρότη ένα
> γάιδαρο, έναντι του ποσού των 100 δολαρίων. Ο αγρότης συμφώνησε να του
> τον παραδώσει την άλλη μέρα.
> 
> Την επόμενη μέρα ο αγρότης του είπε: «Συγγνώμη αλλά έχω άσχημα
> νέα, ο γάιδαρος ψόφησε».
> 
> Ο Billy απάντησε: «Δεν πειράζει. Δώσε μου τα λεφτά μου πίσω».
> 
> Ο αγρότης του λέει: «Δεν μπορώ να το κάνω, γιατί ήδη τα έχω
> ξοδέψει».
> 
> Ο Billy είπε: «Εντάξει, τότε δώσε μου τον νεκρό γάιδαρο».
> 
> Ο αγρότης ρώτησε: «Τι θα το κάνεις;» και ο Billy απάντησε «Θα
> το βάλω σε λοταρία».
> 
> Ο αγρότης του απάντησε με μια δόση ειρωνείας: «Αποκλείεται να
> βγάλεις σε λοταρία το ψόφιο γάιδαρο» και ο Billy απάντησε «Φυσικά και
> μπορώ, απλά δεν θα το πω σε κανέναν ότι είναι ψόφιος».
> 
> Ένα μήνα αργότερα ο αγρότης βρέθηκε ξανά με τον Billy και τον
> ρώτησε «Τι έγινε με τον ψόφιο γάιδαρο;»
> 
> Ο Billy απάντησε: «Τον έβγαλα σε λοταρία και πούλησα 500
> λαχνούς, προς 2 δολάρια τον ένα και έτσι κέρδισα 998 δολάρια».
> 
> Ο αγρότης ρώτησε «Καλά κανένας δεν παραπονέθηκε;» και ο Billy
> απαντάει «Μόνο ο τύπος που τον κέρδισε και για να μην φωνάζει του έδωσα
> πίσω τα δύο δολάρια».
> 
> Ο Billy πλέον συνεργάζεται με την «Goldman Sachs».

Δημόσιος υπάλληλος ακόμη η Γιάννα με 55.000 ευρώ μισθό!




Την διόρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1998 και ακόμη παραμένει δημόσιος υπάλληλος παίρνοντας κανονικότατα τον μισθό της αλλά όπως λέει τον δίνει σε... φιλανθρωπίες


Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών με μισθό 55.000 ευρώ ετησίως είναι η κυρία Γιάννα Αγγγελοπούλου. Η σύζυγος του κ. Θόδωρου Αγγελόπουλου διορίστηκε από τον Θόδωρο Πάγκαλο πρέσβης εκ προσωπικοτήτων το 1998, λόγω του ρόλου της στην ανάληψη και προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση αυτή εισπράττοντας κανονικά τον μισθό της, αλλά καιθεμελιώνοντας τα συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα που έχουν όλα τα υπηρεσιακά στελέχη του Διπλωματικού Σώματος.
(ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ,
ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΥ ΤΟΝ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙ "ΤΥΧΕΡΟ" ΓΑΜΟ ΤΗΣ!!!)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η κυρία Αγγελοπούλου έχει δηλώσει πως δεν επιθυμεί να αμείβεται, ωστόσο εισπράττει κανονικά το μισθό της από το υπουργείο Εξωτερικών τα τελευταία 13 χρόνια, ακόμη και μετά τη λήξη της αποστολής της με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Πρόκειται για τη μακροβιότερη πρέσβειρα εκ προσωπικοτήτων, ενώ δεν έχειγίνειγνωστή κάποια συμμετοχή της σε διπλωματικές προσπάθειες της χώρας τα τελευταία χρόνια.


Αντί να καταθέτει τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η κυρία Αγγελοπούλου, προκειμένου να μην επιβαρύνει το προϋπολογισμό της «χρεωκοπημένης» Ελλάδας, προτιμά να δίνει τα χρήματα σε φιλανθρωπίες και φυσικά να εξασφαλίζει έκπτωση φόρου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ένας ακόμη λόγος που η κυρία Αγγελοπούλου δεν παραιτήθηκε από τη θέση είναι ότι κράτησε το διπλωματικό διαβατήριο που τηςεξσφαλίζει επαφές με τους «Αθανάτους» της ΔΟΕ και αξιωματούχους ξένων χωρών.

Το διορισμό της κυρίας Αγγελοπούλου έκανε ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος!

Ο ίδιος Πάγκαλος που αποκαλεί τους δημοσίους υπαλλήλους κοπρίτες και θέλει να μας πείσει ότι φάγαμε τα χρήματα της Ελλάδας μαζί!

Νάρκη μεγατόνων κάτω από την Επανωμή


 
Σοβαρό κίνδυνο διατρέχει η περιοχή της Επανωμής στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας δύο γεωτρήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί το 1985 για την εξόρυξη φυσική αερίου, όπως αποκάλυψε στο Zougla Radio ο ερευνητής, ειδικευμένος σε θέματα εντοπισμού και εξόρυξης πετρελαίου, Παντελής Παπάζης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Άγνωστος Μ» και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο κ. Παπάζης περιέγραψε το πώς έζησε από πρώτο χέρι το «αλαλούμ» των ανεύθυνων-υπευθύνων την περίοδο που βρισκόταν στην Ελλάδα ως ερευνητής αλλά και ως ειδικός σύμβουλος της τότε κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου, αρμόδιος για θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών και φυσικών πόρων.

Συμφώνα με τον κ. Παπάζη, όταν το 1985 ο ίδιος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων με υδρογονάνθρακες στην περιοχή, σε δύο γεωτρήσεις ανοικτά της Επανωμής βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα, η πρώτη γεώτρηση κατέδειξε 19 εκατ. cm3 και η δεύτερη 9 εκατ. cm3.
  
Τα κοιτάσματα αυτά χαρακτηρίστηκαν τότε ως ωφέλιμα προς εκμετάλλευση και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε καυστήρες, χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία.

Κι ενώ οι μετρήσεις έγιναν κανονικά και έδειξαν ότι η υπάρχει η δυνατότητα εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου, το σχέδιο «πάγωσε» και οι υπεύθυνοι έκλεισαν με τάπες και άλλα πρόχειρα μέσα τις οπές των γεωτρήσεων.

Η πρακτική αυτή χαρακτηρίζεται ως άκρως επικίνδυνη, καθώς οι εκλύσεις διοξειδίου του άνθρακα κυμαίνονται μεταξύ 15%-30%, λειτουργώντας διαβρωτικά στα πρόχειρα σφραγίσματα που έχουν τοποθετηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Παπάζη, υπάρχουν τρεις τρόποι διαχείρισης μιας γεώτρησης: είτε ξεκινούν οι εργασίες εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών που φιλοξενεί είτε σφραγίζεται οριστικά – εφόσον θεωρείται μη εκμεταλλεύσιμη - τοποθετώντας σκυρόδεμα, προκειμένου να επανέλθει το περιβάλλον στην αρχική του κατάσταση, ή σφραγίζεται προσωρινά (suspended well), υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν παραπλήσια κοιτάσματα.

Στην τρίτη αυτή περίπτωση, η οπή της γεώτρησης σφραγίζεται με μια «τάπα» (βαλβίδα) και τοποθετούνται ειδικά όργανα μετρήσεων. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η γεώτρηση έχει κλείσει, το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι άκρως διαβρωτικό στοιχείο, εξακολουθεί να εκλύεται στην ατμόσφαιρα.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Παπάζη, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο έκρηξης, καθώς στην Επανωμή οι δύο γεωτρήσεις που πραγματοποιήθηκαν το 1985 παραμένουν προσωρινά σφραγισμένες τα τελευταία 25 χρόνια, με αποτέλεσμα τα μέσα αποκλεισμού των οπών να έχουν υποστεί φθορά εξαιτίας των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα! Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει ότι, στην περίπτωση του suspended well, θα έπρεπε οι γεωτρήσεις αυτές να είχαν σφραγιστεί με τσιμέντο ήδη από το 1992.

Θέλοντας, μάλιστα, να περιγράψει την ισχύ μιας τέτοιας έκρηξης, ο ειδικός ερευνητής την παρομοίασε με την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας, γεγονός που συνεπάγεται ότι η Επανωμή θα μπορούσε, ανά πάσα στιγμή, να τιναχθεί ολόκληρη στον αέρα!

«Να εργαστούμε με βάση το εθνικό καθήκον και όχι το τι θα βγάλουν οι κάλπες».


             
Νέα πρόσκληση για εθνική συνεννόηση απηύθυνε ο πρωθυπουργός προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Ο Γιώργος Παπανδρέου σε μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό άφησε ανοιχτό ακόμα και το θέμα της συγκυβέρνησης. Μίλησε για ομάδες συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων αλλά και για πρόσωπα κοινής αποδοχής τα οποία θα λάβουν καίριες θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα. «Καλώ τις ηγεσίες όλων των κομμάτων να συνεργαστούμε και με εθνική συνεννόηση μπορούμε να διαπραγματευτούμε από κοινού, Να δουλέψουμε με κοινές ομάδες εργασίας και με πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους να καταθέσουν τις προτάσεις τόσο κατά τη συζήτηση ή ακόμα και μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος προκειμένου να συμπεριληφθεί κάθε «δίκαιη πρόταση». «Μπορούμε και πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τα κομματικά τείχη. Όλοι μας, ο καθένας μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολίτες. Δουλεύοντας μαζί. Πρώτον, έτσι κάνουμε υπέρβαση. Υπέρβαση απαραίτητη, που συμβολίζει την αλλαγή. Παραμερίζουμε τις μικροκομματικές και ψηφοθηρικές αντιλήψεις. Βάζουμε πρώτα την Πατρίδα. Και αυτό και μόνο ελπίδα μπορεί να μας γεμίσει».

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι όλοι μαζί μπορούν να ξεπεράσουν την κρίση παραμερίζοντας μικρά και μεγάλα συμφέροντα, που δεν επιθυμούν την συνεργασία. «Οι αποφάσεις μας μπορούν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, να σπάνε αντιστάσεις μικροσυμφερόντων ή και μεγάλων συμφερόντων που δε μας θέλουν μαζί. Που δε θέλουν την αλλαγή».

Συναίνεση...


Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Χαρά Νικοπούλου - ''Αρνιέμαι''


ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ


"Άνευ ετέρου" καθόρισαν άμεσα ΑΟΖ για τα πετρέλαια δυτικά και νότια


Με βάση την αρχή της «μέσης γραμμής/γραμμής ίσης αποστάσεως» μεταξύ όλων των εδαφών των εμπλεκομένων χωρών καθορίστηκαν τα όρια της θαλάσσιας περιοχής του Ιονίου Πελάγους και της Νότιας Κρήτης, στην οποία θα πραγματοποιηθούν σεισμικές έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου!

Τι σημαίνει αυτό; Ισχύει πρακτικά η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, αλλά παρακάμπτεται η προσδιορισμού της και ορίζεται η "μέση απόσταση από τα ελληνικά εδάφη". Όπου φυσικά "ελληνικά εδάφη είναι και η νησιωτικές περιοχές. Πρόκειται για "πρόβα Ανατολικής Μεσογείου". Από την στγιμή που ισχύσει αυτό, "κλειδώνεται" ολόκληρη η έκταση μεταξύ Μεγίστης και Κρήτης, ενώ ανατολικά παραμένει ως ερώτημα η "μέση γραμμή" μεταξύ Μεγίστης και Κύπρου η οποία καλύπτεται φυσικά από την έννοια της ΑΟΖ.

Από χθες αργά το βράδυ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής η πρόσκληση για έρευνες υδρογονανθράκων η οποία μάλιστα συνοδεύεται από χάρτη, που περιλαμβάνει τη θαλάσσια περιοχή από βόρεια - βορειοδυτικά της Κέρκυρας, το Ιόνιο πέλαγος και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, μέχρι τον Αγιο Νικόλαο.

 Στην περίπτωση της Κρήτης έχουμε με την μέθοδο της "μέσης γραμμής" λύση και του "γόρδιου δεσμού" της ΑΟΖ με την Λιβύη. Και θεωρούμε ότι αυτό γίνεται σε μία καλή συγκυρία δεδομένων των προβλημάτων της Λιβύης...

Την πρόσκληση υπογράφει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης (καλή δουλειά κάνει, σε όλα τα επίπεδα), ο οποίος εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει αναλάβει τη δημιουργία του εθνικού φορέα ερευνών για υδρογονάνθρακες και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος νομικού πλαισίου που επί χρόνια παρέμενε ανενεργό.

1. Η διαδικασία αφορά στην απόκτηση δεδομένων μη αποκλειστικού χαρακτήρα από διεθνείς γεωφυσικές εταιρείες, που αναλαμβάνουν το κόστος των ερευνών και την προώθηση αλλά και πώληση των δεδομένων αυτών στις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες σχεδιάζουν να επενδύσουν σε έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στις αναφερόμενες περιοχές.

2. Με τις έρευνες αυτές, οι ειδικοί διευκολύνονται στο να διερευνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά ευρείες περιοχές, να αξιολογήσουν σε βάθος πετρελαϊκά συστήματα, να επιλέξουν νέους στόχους διάτρησης γεωτρήσεων αλλά και να απεικονίσουν και παρακολουθήσουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Mέσα στο 2012 ξεκινούν οι έρευνες για πετρέλαιο στις παραπάνω περιοχές. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα συμμετάσχει στις δαπάνες για τις σεισμικές έρευνες, θα έχει όμως συμμετοχή στα έσοδα από την πώληση των δεδομένων σε πετρελαϊκές εταιρείες. Ηδη, εταιρείες όπως η αμερικανική Noble Energy και η νορβηγική Statoil έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για έρευνες στην Ελλάδα, ενώ δεδομένο θεωρείται και το ενδιαφέρον της γαλλικής Total.

Εκατοντάδες τεθωρακισμένα παραχωρούν δωρεάν οι ΗΠΑ στον Ε.Σ.


Tην Κυριακή 12 Ιουνίου αναχωρεί για τις ΗΠΑ επταμελής επιτροπή αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού, με αποστολή την επιθεώρηση και επιλογή από τα Πλεονάζοντα Αμυντικά Υλικά των ΗΠΑ εκατοντάδων οχημάτων μεταφοράς πεζικού αντιαρματικών κλπ.

Αποστολή τους η  "Κοινή Οπτική Επιθεώρηση" (Joint Visual Inspection: JVI) και επιλογή από κοινού με Αμερικανούς αξιωματικούς των M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981 και 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1 κλπ.


Μετά την JVI θα γίνει η επιλογή των πλέον αξιόμαχων οχημάτων από τον Ελληνικό Στρατό, τα οποία μόλις εγκριθεί η LoR από το Κογκρέσσο, θα μεταφερθούν στα λιμάνια και ια φορτωθούν στα καράβια που θα ενοικιάσει η ελληνική κυβέρνηση για μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κανονικά πριν το τέλος του έτους ή το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα ξεκινήσουν να έρχονται στην Ελλάδα τα δωρέαν παραχωρηθέντα Μ1Α1 και τα λοιπά οχήματα βελτιώνοντας δραματικά στις χερσαίες δυνάμεις το ισόζύγιο ισχύος υπερ της Ελλάδας.

Η μέχρι στιγμής καθυστέρηση, αναφέρουν πηγές του ΓΕΣ στο defencenet.gr, οφείλεται στο ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού ενημερώθηκε πρόσφατα πως είναι διαθέσιμα για δωρεάν παραχώρηση επιπλέον 176 τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού Μ113Α2, 10 Βελτιωμένα Οχήματα TOW (ITV) M901A1 και 145 οχήματα σταθμού διοίκησης Μ577Α2.

Ειδικά η παραχώρηση των τελευταίων θα καλύψει σημαντικές ανάγκες των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων μονάδων και σχηματισμών του Ελληνικού Στρατού.

Η LoR αναφερόταν στην παραχώρηση 224 M113A2, 110 M901A2 ITV, 80 Οχημάτων Ομάδας Πυρών Υποστήριξης (FIST-V) M981, 57 ερπυστριοφόρων μεταφοράς φορτίου Μ548Α1, ενός αυτοκινούμενου όλμου Μ106Α2 των 4,2in (107mm) και 3.000 βλημάτων αρμάτων 120mm HEAT τύπου Μ830. Με την προσθήκη του δεύτερου συνόλου παραχωρούμενου υλικού, καλύπτεται πλήρως το αίτημα του ΓΕΣ για 400 Μ113Α2.

Μετά από αυτά θα ακολουθήσει η πρόσκληση για επιθεώρηση και επιλογή από περίπου 1000 άρματα μάχης Μ1Α1 Αbrams των 400 που θα προμηθευτεί δωρεάν ο Ελληνικός Στρατός, παρά τα όσα ευτράπελα έχουν ακουστεί περί δήθεν «ραδιενεργών αρμάτων» από κάποια ΜΚΟ και κάποιο κίνημα «Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Φαντάρων»!

 Η θωράκιση του Μ1Α1, παρά το γεγονός ότι δεν είναι DU, όπως δηλώθηκε από το Επιτελείο, εν τούτοις υπερέχει αυτής του LEO2A4 καθώς διαθέτει διαδοχικά στρώματα χάλυβα υψηλής σκληρότητας και μήτρας κέβλαρ με κεραμικά ένθετα, όπως το καρβίδιο του βορίου. Καρβίδιο είναι οι στέρεες δυαδικές ενώσεις του άνθρακα με ηλεκτροθετικά στοιχεία, κυρίως μέταλλο.

Βέβαια αν ήταν DU  δηλαδή Μ1Α1ΗΑ θα υπερείχε σε βαλλιστική προστασία ακόμα και του LEO2HEL, αλλά και πάλι υπερέχει, όπως είπαμε των τουρκικών LEO2A4. Μαζί με τα άρματα έρχονται και 3.000 αντιαρματικά βλήματα Υψηλής Εκρηκτικότητας Μ830 των 120 χλστ. αλλά είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες 12.000 βλήματα για ένα στοιχειώδες απόθεμα.

Το τσίπουρο "κλέβει" τις προτιμήσεις των καταναλωτών



Την ώρα μάλιστα που η κρίση και η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών - που σύμφωνα με εκτιμήσεις στο πεντάμηνο της χρονιάς ξεπερνά το 30% - το τσίπουρο δείχνει να αντιστέκεται. Οι ρυθμοί ανάπτυξης, άλλωστε, που επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακοί και κυμαίνονται μεταξύ 20-25%, ενώ πέρυσι εκτιμάται ότι ήταν της τάξης του 15% περίπου. Το εντυπωσιακό, δε, είναι ότι έχει κερδίσει φανατικούς φίλους στις νεαρές ηλικίες των 25-35 ετών , γεγονός εξάλλου που έχει συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξή του.

Η δυναμική ανάπτυξή του οφείλεται κατά κύριο λόγο σε δυο παράγοντες. Στην ποιοτική αναβάθμιση του και στην ευρύτατη διανομή του σε περιοχές όπως η Αττική, όπου πριν από μερικά χρόνια, ήταν μάλλον δυσεύρετο. Ταυτόχρονα οι υψηλές τιμές του κρασιού στην μαζική εστίαση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο όπως θα μας εξηγήσει ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, Α΄αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών, επικεφαλής της Α. Μπαμπατζιμ ΟΕ. και ο πρώτος που προχώρησε στην εμφιάλωση τσίπουρου.

"Οι τιμές των κρασιών όπως διαμορφώνονται στα εστιατόρια και μεζεδοπωλεία είναι αποκαρδιωτικές. Δυο και τρεις φορές πάνω από την τιμή που τα αγοράζουν από μας. Τούτο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να στραφούν οι καταναλωτές στο τσίπουρο, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει πληθώρα φαγητών και μεζέδων, σε αντίθεση με το ούζο που "δένει" μόνο με θαλασσινούς μεζέδες. Την ίδια ώρα η τιμή του διαμορφώνεται σε φιλικά προς τον καταναλωτή επίπεδα", θα πει χαρακτηριστικά.

Το τσίπουρο, το οποίο παράγεται αποκλειστικά από τα ράκη των σταφυλιών, θεωρείται παραδοσιακό ποτό της ελληνικής υπαίθρου και για αιώνες, αποτελούσε το δευτερεύον προϊόν της αμπελοκαλλιέργειας και της οικιακής παραγωγής κρασιού. Αν και αναφορές σε απόσταγμα στέμφυλων εντοπίζονται στην αρχαία Ελλάδα, η τέχνη της απόσταξης αναπτύσσεται και εξελίσσεται στους Βυζαντινούς χρόνους, στις μονές του Αγίου Όρους.

Το 1989, με την θέσπιση της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα αποστάγματα (Ν. 1802/1988 και Καν. 1576/1989), επιτράπηκε η παραγωγή και εμφιάλωση τσίπουρου από επίσημες αποσταγματοποιίες.

Εξέλιξη που σήμανε και τη στροφή στην ποιοτική παραγωγή του τσίπουρου, το οποίο σήμερα θεωρείται ισάξιο των υπόλοιπων διεθνών αποσταγμάτων. Με την τελευταία δε αναθεώρηση του κανονισμού για τα αλκοολούχα στην Ε.Ε. το τσίπουρο κατοχυρώθηκε σαν προϊόν αποκλειστικά Ελληνικό. Σήμερα πληθώρα παραγωγών μικρών και μεγάλων αλλά και συνεταιρισμοί εμφιαλώνουν τσίπουρο σε Μακεδονία, Θεσσαλία κ.α.

Το 80% σχεδόν των πωλήσεων του εμφιαλωμένου τσίπουρου προέρχεται από τη λεγόμενη κρύα αγορά, ενώ μέσω σούπερ μάρκετ διατίθεται το υπόλοιπο 20%. Αλλωστε όπως θα πει ο κ. Μπαμπατζιμόπουλος, ξεκάθαρη εικόνα για την παραγωγή του τσίπουρου στην Ελλάδα δεν έχουμε αφού οι ποσότητες του "χύμα" δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια.

Άλλες εκτιμήσεις αναφέρουν πως σε ετήσια βάση καταναλώνονται πλέον των 35 εκατ. φιαλών ούζου και τσίπουρου. Βεβαίως στις ποσότητες αυτές το μεγαλύτερο μερίδιο ανήκει στο ούζο, το οποίο σε αντίθεση με το τσίπουρο είναι ουσιαστικά μίγμα οινοπνεύματος, αιθυλικής αλκοόλης, νερού και διάφορων αρωματικών βοτάνων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται πάντα ο γλυκάνισος. Το ούζο καλύπτει το 18% της συνολικής αγοράς αλκοολούχων ποτών (πλην μπύρας και κρασιού), καταλαμβάνει την δεύτερη θέση σε κατανάλωση μετά το ουίσκι. Είναι φυσικά και το πρώτο σε εξαγωγές προιόν του κλάδου.

Η ονομασία "ούζο" έχει κατοχυρωθεί ως ελληνική από το 1989 και το ποτό μπορεί να παράγεται και να ονομάζεται με αυτόν τον τρόπο μόνο στην Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με απόλυτη σιγουριά για την προέλευση της ονομασίας του. Σύμφωνα με μια άποψη κάποτε μια εταιρία εξήγαγε το ποτό στη Μασσαλία και στα κιβώτια της εξαγώγιμης παρτίδας αναγραφόταν η φράση "uso Massalia", δηλαδή "προς χρήση στη Μασσαλία". Η φράση αυτή, άγνωστο πως, έγινε συνώνυμη του ούζου καλής ποιότητας. Η λέξη "Μασσαλία" έφυγε και έμεινε η λέξη uso=ούζο που στο εξής χαρακτήριζε το ποτό. Η παραγωγή του ούζου στην Ελλάδα τοποθετείται στον 18ο αιώνα.

πάνω από 1 ΤΡΙΣ ευρώ μας χρωστάει η Γερμανία


Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας



Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.


Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!

Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

Ε Κ Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο Σ

Αλλάζει ο πολιτικός χάρτης στην Ευρωζώνη


Η δημοσιονομική κρίση αρχίζει να αλλάζει τον πολιτικό χάρτη στην Ευρωζώνη. Η λαϊκή οργή για τα πακέτα στήριξης, τη λιτότητα και την ευρύτερη οικονομική αβεβαιότητα έχει ήδη οδηγήσει σε ανατροπές ηγετών σε χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης. Πρώτα στην Ιρλανδία, μετά στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, όπου ο κ. Jose Luis Zapatero δήλωσε ότι δεν θα διεκδικήσει τρίτη θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο.

Στην Πορτογαλία οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τους Σοσιαλιστές γα την οικονομική κρίση της χώρας στις εκλογές της 5ης Ιουνίου. Οι σοσιαλιστές της Πορτογαλίας υπέστησαν τη χειρότερη εκλογική ήττα τους εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών επικράτησε με 39% έναντι του 28% των Σοσιαλιστών. Το αποτέλεσμα ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό μιας νέα κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού, η οποία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης των 78 δισ. ευρώ, το οποίο αναγκάστηκε να ζητήσει η Πορτογαλία. Ο Jose Socrates, πρωθυπουργός των τελευταίων έξι ετών, παραδέχτηκε την ήττα του και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματός του.

Αλλά και στην Ιρλανδία ο Μπρίαν Κόουεν υπέστη εκλογική συντριβή στις πρόωρες εκλογές του Φεβρουαρίου, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για την οικονομική κατάρρευση της χώρας και την υπαγωγή της στο Μηχανισμό Στήριξης Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΔΝΤ. Το Fianna Fail του κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό μόλις και μετά βίας πάνω από 17%, όταν στις προηγούμενες είχε θριαμβεύσει με 42%. Αυτή, λοιπόν, ήταν η πιο εντυπωσιακή εκλογική κατάρρευση που έχει σημειώσει οποιοδήποτε κόμμα στην Ιρλανδία, μετά την ανεξαρτησία της χώρας από τη Βρετανία, το 1921! Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη συντριβή γνώρισαν και οι μέχρι πρότινος εταίροι του Κόουεν στην κυβέρνηση, οι Πράσινοι, που παίρνουν μόλις 1,8% και, κατά τα φαινόμενα, δεν θα έχουν καμία έδρα στη νέα Βουλή. Μεγάλοι κερδισμένοι ήταν το κεντροδεξιό Fine Gael του νυν πρωθυπουργού Έντα Κένι, καθώς και το αριστερό Σιν Φέιν, που θεωρούνταν η πολιτική «ομπρέλα» του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού και αύξησε τη δύναμή του στο 10%.

Εκτός όμως από τον ευρωπαϊκό Νότο, η αγανάκτηση αρχίζει να επηρεάζει και τον πυρήνα της Ευρώπης, όπου τα κυρίαρχα κόμματα χάνουν έδαφος από λαϊκιστές outsiders, οι οποίοι ποντάρουν στη λαϊκή δυσφορία και απογοήτευση που έχει προκληθεί από τη λιτότητα και την επιδείνωση του επιπέδου διαβίωσης.

Στη Φινλανδία η εκτόξευση της δύναμης των λαϊκιστών Αληθινών Φινλανδών κατέδειξε τη διογκούμενη αντίθεση του εκλογικού σώματος στις αποφάσεις της ΕΕ, να ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος μερικών αδύναμων οικονομιών της ευρωζώνης, όπως της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και τώρα της Πορτογαλίας. Πάνω στο θέμα αυτό ο χαρισματικός ηγέτης των Αληθινών Φινλανδών, Τίμο Σόινι έχει τοποθετηθεί λέγοντας ότι μέσα στις προθέσεις του είναι να αλλάξουν οι όροι του προγράμματος διάσωσης της Πορτογαλίας.«Το πακέτο βοηθείας που υπάρχει, δε νομίζω ότι θα παραμείνει», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο Σόινι σε συνέντευξή του στη φινλανδική τηλεόραση. Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών θα παίξει από δω και στο εξής σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Αυτό είναι μια πολύ-πολύ μεγάλη ανατροπή στην πολιτική ζωή της χώρας. Είναι μια πολύ-πολύ μεγάλη αλλαγή. Αυτό αλλάζει πλέον το περιεχόμενο της Φινλανδικής πολιτικής», επσήμανε ο Γιαν Σούντμπεργκ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.
Στη Γαλλία, η κεντροδεξιά παράταξη του Προέδρου κ. Nicolas Sarkozy υπέστη σημαντικό πλήγμα στις περιφερειακές εκλογές, ενώ καταγράφηκε σημαντική ενίσχυση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό. Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Ifop το Μάιο για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας Le Journal du Dimanche, περίπου το 71% των ερωτηθέντων δήλωσαν απογοητευμένοι από τον Σαρκοζί, ενώ τον Απρίλιο το ποσοστό αυτό ανερχόταν στο 72%.  Στο Βέλγιο, οι Φλαμανδοί εθνικιστές απέτρεψαν τη δημιουργία κυβέρνησης μέχρι τα τέλη του έτους και οι αναλυτές υποστηρίζουν πως ενδεχομένως να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο εάν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές. Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Ολλανδίας στηρίζεται στο αντιευρωπαϊκό κόμμα του εθνικιστή κ. Geert Wilders, ώστε να παραμείνει στην εξουσία για 6 μήνες.

Ακόμη και στη Γερμανία -όπου υπάρχει έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να τροφοδοτηθούν ακροδεξιές τάσεις λόγω της οικονομικής δυσαρέσκειας- η αγανάκτηση για τον τρόπο χειρισμού της οικονομίας ήταν ο βασικός παράγοντας για τη μεγάλη ήττα που υπέστη η  Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ στις εκλογές στη Βάδη-Βυτεμβέργη (ήταν το προπύργιό τους για 58 χρόνια), αλλά και το Αμβούργο. Η δυσφορία -που τροφοδοτείται και από τα ταμπλόιντ- φαίνεται πως είναι πλέον τόσο έντονη ώστε ένα από τα κυρίαρχα κόμματα, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, φλερτάρει με μία ανοιχτά αντιευρωπαϊκή ρητορική ενόψει των εκλογών.

Τα περιθωριακά λαϊκιστικά κόμματα της Ευρώπης -εκ των οποίων το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας και το Ελεύθερο Κόμμα του κ. Wilders στην Ολλανδία- είχαν επικεντρωθεί σε αντιμεταναστευτική ρητορική. Πολλοί εξ αυτών, όμως, όπως ο κ. Soini στη Φινλανδία ή ο Φλαμανδός εθνικιστής κ. Bart De Wever, είτε αποφεύγουν είτε κατεβάζουν τους τόνους στις εθνικιστικές τους ρίζες και επανατοποθετούνται για να ευνοηθούν από την κυρίαρχη τάση της οικονομικής αγανάκτησης.  Η κ. Marine Le Pen έχει μαλακώσει τη σκληρή προσέγγιση του κόμματός της σε φυλετικά και μεταναστευτικά θέματα, ώστε να προσελκύσει τους λευκούς εργαζόμενους ψηφοφόρους που έχουν απογοητευτεί από την οικονομική πολιτική του Sarkozy.

Η κατάρριψη των δύο τουρκικών μαχητικών και το πνεύμα της Π.Α.


Οι συνεχείς πρωτιές της Πολεμικής Αεροπορίας σε όλες τις ασκήσεις που συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκό επίπεδο, αλλά κυρίως η πρόσφατη επιτυχία της 343 Μοίρας όπου αντιμετώπισε  δύο τουρκικά F-4E 2020 Terminator, έφεραν στο μυαλό όλων την αερομαχία του 1974 όπου δύο τουρκικά F-102 Delta Dart, καταρρίφθηκαν  από ελληνικά F-5A Freedom Fighter. Aξίζει πραγματικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα να θυμηθούμε πως η τουρκική Αεροπορίας υπέστη μία ήττα που την εξαφάνισε για πολλά χρόνια από τον ουρανό του Αιγαίου.
O ένας από τυος δύο Έλληνες πιλότους ο τότε Ανθυποσμηναγός (1) Θωμάς Σκαμπαρδώνης, υπηρετούσε από τον Σεπτέμβριο του 1972 στην 337 ΜΑΗ της 111 ΠΜ πετώντας με F-5. και αφηγείται: «Από νωρίς το πρωί είχαμε μαζικές παραβιάσεις του FΙR Αθηνών από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Εγώ, όπως και όλοι οι συνάδελφοί μου ήμασταν μέσα στα αεροσκάφη μας και περιμέναμε. Οι ετοιμότητες ήταν των 5 και των 2 λεπτών και έτσι ήμασταν αναγκασμένοι να περιμένουμε δεμένοι μέσα στα πιλοτήρια των F-5 την εντολή για scramble».

''Οταν απογείωθήκαμε ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που μου έδινε το 'Jοker, το ραντάρ του Πηλίου, πήραμε ανοδική πορεία με κατεύθυνση το Βόρειο Αιγαίο.

O Δινόπουλος ακολουθούσε από σχετικά μεγάλη απόσταση και πετώντας ψηλότερα (δεν γνωρίζω ακριβώς πόσο) προκειμένου να μπορεί με ευχέρεια να ελέγχει τις κινήσεις μου και τον περιβάλλοντα χώρο. Εγώ ακολουθούσα πιστά τις εντολές του "Joker" οι οποίες διαρκώς μου άλλαζαν πορεία και επίπεδο. Βλέπετε οι "στόχοι" ήταν πολλοί εκείνη την ημέρα. Μετά από δύο ή τρεις τέτοιες αλλαγές πορείας και ύψους με βάση τις εντολές που έπαιρνα από το "Joker, μου δόθηκε τελικά εντολή να πετάξω προς την περιοχή μεταξύ Αγίου Ευστρατίου και Λήμνου, στο επίπεδο των 20.000 ποδών.

Ενώ βρισκόμουν ακόμη σε άνοδο σε ύψος 18.000 περίπου ποδών και με ταχύτητα 350 περίπου κόμβων, το "Joker" μου υπέδειξε ότι έπρεπε να αναζητήσω τον στόχο 20 περίπου μοίρες προς τα δεξιά. Είχα λοιπόν στραμμένη την προσοχή μου προς αυτή την κατεύθυνση όταν ελάχιστα αργότερα δύο τουρκικά F-102 που πετούσαν σε κλειστό σχηματισμό πέρασαν αστραπιαία από αριστερά μου σε απόσταση η οποία δεν πρέπει να ήταν μεγαλύτερη των 200 μέτρων.

Ενστικτωδώς και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, έσπασα την άνοδο και έστρεψα απότομα προς τα αριστερά για να βρεθώ πίσω τους. Ελάχιστα αργότερα διαπίστωσα ότι το ίδιο έχαναν και αυτοί, αφού είχα συνεχώς οπτική επαφή, βλέποντάς τους στα αριστερά μου (Ώρα 8').

Ενημέρωσα το "Joker" και η αλήθεια είναι ότι όταν τους είδα να στρέφουν πίσω μου. πίστεψα ότι παίρνουν πορεία ανατολική για να επιστρέψουν. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Συνέχισαν να στρέφουν με σκοπό να μου "πάρουν την ουρά" και αυτό άρχισε να φαίνεται πεντακάθαρα. Εγώ με πλήρη στοιχεία στους κινητήρες και τον μέγιστο βαθμό στροφής, προσπαθούσα να έχω διαρκώς οπτική επαφή μαζί τους. Στην προσπάθειά μου αυτή, η ταχύτητό μου έπεσε στους 300 περίπου κόμβους και έτσι άρχισα σταδιακά να βυθίζω για να την αυξήσω γιατί αυτοί είχαν το πλεονέκτημα. τουλάχιστον από πλευράς ταχύτητας, καθώς συναντηθήκαμε στο ίδιο ύψος αλλά εγώ βρισκόμουν σε άνοδο και αυτοί πετούσαν ευθεία και οριζόντια.

Μετά από τέσσερεις τουλάχιστον περιστροφές κατ' αυτόν τον τρόπο, ανέφερα στο 'Joker" ότι είχα εμπλοκή και συνέχισα να στρέφω κατερχόμενος. Σε κάποια στιγμή έπαψα να τους βλέπω, αλλά συνέχισα να ελίσσομαι και να ψάχνω τον ουρανό γύρω μου για να τους ξαναδώ. "Εχοντας κατέβει κάτω από το επίπεδο των 10.000 ποδών και ερευνώντας προG κάθε κατεύθυνση, είδα ξαφνικά στη Θάλασσα, η οποία ήταν σχετικά τρικυμιώδεις, έναν τεράστιο πίδακα νερού που ελάχιστα αργότερα μετατράπηκε σε μία μεγάλη κηλίδα.

Τότε κατάλαβα ότι κάτι έγινε και αμέσως ξέχασα τους Τούρκους και άρχισα να αναζτάω το αεροπλάνο του Δινόπουλου. Ήρθα σε επαφή με το "Joker" για να μάθω που βρίσκεται, αλλά δεν πήρα συγκεκριμένη απάντηση. Μου δόθηκε όμως εντολή να πάρω πορεία επιστροφής προς την Αγχίαλο και ελάχιστα αργότερα το 'Joker" μου έδωσε την πορεία ενός στόχου που είχε σχεδόν την ίδια κατεύθυνση με εμένα. Προσπάθησα με τη βοήθεια των οδηγιών του 'Joker" να τον εντοπίσω, αλλά δεν τα κατάφερα. Ν ορατότητα δεν ήταν η καλύτερη εκείνη την ημέρα».

Η αερομαχία για τον Σκαμπαρδώνη είχε τελειώσει, αλλά η αγωνία του επρόκειτο να κρατήσει λίγα λεπτά ακόμη. Αυτό που είχε δει στην θάλασσα, δεν μπορεί παρά να οφείλετο στην πτώση κάποιου αεροπλάνου. 'Οση ώρα πετούσε επιστρέφοντας στην βάση του, διάφορες σκέψεις περνούσαν από το μυαλό του.
Καθώς το αεροσκάφος του ακουμπούσε στον 08/26 της Νέας Αγχιάλου, η ανησυχία για τον συνάδελφό του είχε κορυφωθεί.

«Μόλις προσγειώθηκα, πάνω από το αεροδρόμιο φάνηκε και το αεροπλάνο του Δινόπουλου. Τον περίμενα στο τέλος του διαδρόμου και όταν πλησίασε, έκπληκτος πρόσεξα ότι από τα αχροπτερύγιά του έλειπαν και οι δύο Sidewinder. Ακινητοποιώντας τα αεροσκάφη μας στην πίστα κατεβήκαμε και πριν χαλά-καλά προλάβουμε να ανταλλάξουμε δύο κουβέντες, βρεθήκαμε περιτριγυρισμένοι από κόσμο. Οι τεχνικοί και οι συνάδελφοι χειριστές μαζεύτηκαν γύρω μας σαν τις μέλισσες, προσπαθώντας να μάθουν τι ακριβώς έγινε. Σχεδόν αμέσως ήρθε ένα τζιπ και μας πήρε από αυτό το πανδαιμόνιο. Και εγώ και ο Υποσμηναγός Δινόπουλος, ανακριθήκαμε ξεχωριστά και κατόπιν επιστρέιμαμε στα καθήκοντά μας και λίγο αργότερα έμαθα και εγώ τι ακριβώς είχε γίνει.

O Δινόπουλος που ακολουθούσε από σχετικά μεγάλη απόσταση και πιο ιμηλά, δεν έγινε αντιληπτός από τους δύο Τούρκους χειριστές. Παρακολούθησε την όλη εξέλιξη της εμπλοκής μου με τα τουρκικά αεροσκάφη κατεβαίνοντας και πλησιάζοντας. Πριν προλάβει δε να επέμβει, είδε τις καταπακτές του Νο Ι του τουρκικού σχηματισμού να ανοίγουν και αμέσως μετά να εκτοξεύεται ένα βλήμα ΑΙΜ-4 Falcon, εναντίον μου.

Το βλήμα αστόχησε καθώς, όντας σε κλειστή παρατεταμένη στροφή και εγώ και αυτοί, ήταν εκτός παραμέτρων βολής. Χωρίς να γίνει αντιληπτός ο Δινόπουλος είχε φτάσει πίσω τους σε ακτίνα βολής.
Να σημειώσω εδώ ότι η αναγνώριση του στόχου γινόταν οπτικά. Όπως γνωρίζετε το F-5 δεν είχε ραντάρ. Όταν γινόταν η αναγνώριση του στόχου γυρνούσες τους διακόπτες επιλογής στον πίνακα οπλισμού σε θέση ΟΝ (ή ΑRΜ), επιλέγοντας πολυβόλα ή πυραύλους. Εκείνη την εποχή είχαμε επάνω στα F-5 τους ΑΙΜ-9B.

O εγκλωβισμός του στόχου επιτυγχανόταν όταν μετά το γύρισμα του διακόπτη επιλογής των πυραύλων, οι κεφαλές τους ψύχονται και ερχόμενες σε επαφή με το ρεύμα καυσαερίων του προπορευόμενου (εχθρικού) αεροσκάφους, έδιναν ένα οξύ ηχητικό σήμα που γινόταν ασθενέστερο όταν το ρεύμα των καυσαερίων χανόταν και φυσικά ισχυρότερο όταν βρισκόσουν στο κέντρο του.

Τότε ήσουν έτοιμος για βολή. Την απόσταση του στόχου την καθόριζες πάλι με το μάτι, μέσα όμως από το σκοπευτικό του αεροσκάφους. Δηλαδή για παράδειγμα εάν η επιφάνεια του σκοπευτικού κάλυπτε πλήρως το εχθρικό αεροσκάφος μπροστά σου, η απόστασή ήταν γύρω στα 1.200 μέτρα, εάν το τελευταίο κάλυπτε το μισό σκοπευτικό τότε η απόσταση ήταν σχεδόν η διπλάσια κ.ο.κ. Εάν θυμάμαι καλά η καλύτερη και φυσικά συνιστώμενη απόσταση βολής για τον ΑΙΜ-9B, ήταν τα 800 περίπου μέτρα.

Εχοντας αυτές τις παραμέτρους βολής ο Δινόπουλος γύρισε τους διακόπτες του σε θέση ΟΝ και εκτόξευσε αμέσως έναν Sidewinder εναντίον των τουρκικών αεροσκαφών. Το βλήμα αυτό αστόχησε, καθώς η κεφαλή του δεν είχε ακόμη ψυχθεί και δεν ήταν έτοιμο για βολή. O δεύτερος Sidewinder όμως στον χρόνο που μεσολάβησε, ψύχθηκε και έδωσε το χαρακτηριστικό ηχητικό σήμα εγκλωβισμού. Χωρίς να διστάσει ο υποσμηναγός πάτησε την σκανδάλη στο χειριστήριο. Το βλήμα βρήκε "κέντρο" και ο"Ελληνας χειριστής με την εκδήλωση της έκρηξης, έχανε ένα απότομο δεξί brake, για να μην χτυπηθεί από τα κομμάτια του τουρκικού F-102 που άρχισε φλεγόμενο (ό,τι απέμενε από αυτό) να πέφτει προς τη θάλασσα».

Κατά την περιγραφή της αερομαχίας, ο Σκαμπαρδώνης σχολίασε ότι ουσιαστικώς «όλη την δουλειά» την έκανε ο υποσμηναγός, ο οποίος και ανταπέδωσε τα πυρά στα τουρκικά αεροσκάφη. O Δινόπουλος, μετέπειτα, το 2001 μιλώντας στο περιοδικό COCKPIT, απέδωσε εύσημα και στον νεαρό ανθυποσμηναγό, σημειώνοντας ότι έκανε τον κατάλληλο ελιγμό την κατάλληλη στιγμή, ώστε να αποφύγει το τουρκικό βλήμα.

H αερομαχία περιγράφεται συνοπτικά στην 'Εκθεση Σεμερτζάκη:

«Περί την 22.13.30' εν ζεύγος ημετέρων αεροσκαφών Π¬5 (111 ΩΜ) ενεπλάκη εις Αερομαχίαν, 10 ν.μ. ΝΔ νήσου ΛΕΣΒΟΥ, μετά Τουρκικού ζεύγους αεροσκαφών F-102 όπερ επεχείρει αναχαίτισιν κατά ημετέρου αεροσκάφους ALBATROS.

Η Αναχαίτισις, κατευθυνόμενη αρχικώς υπό της 2 ΜΚΕΠ (ΠΗΛΙΟΝ), ήτο μετωπική, εν συνεχεία απωλέσθη η R/1' επικοι¬νωνία. Καθ' ην στιγμήν επετεύχθη οπτική επαφή, ο στόχος εξετέλεσεν στροφήν προς ΤΟΥΡΚΙΑΝ. Τούτο εξελήφθη, υπό του ημετέρου Νο1, ως αποχώρησις του εχθρικού σχηματισμού και κατά συνέπειαν δεν προέβη εις επιθετικήν τινά ενέργειαν, τηρών τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής. Μετ' ολίγον όμως, τα Τουρκικά αεροσκάφη εξετέλεσαν στροφήν δι' επίθεσιν κατά του ημετέρου Νο1 αεροσκάφους και λαβόντα θέσιν όπισθεν αυτού, εξετόξευσαν βλήμα (FALCON) εναντίον του, ανεπιτυχώς.

Η επίθεσις εγένετο αντιληπτή υπό του ημέτέρου Νο2, αεροσκάφους, όπερ παρηχολούθει εκ μεγαλυτέρου ύψους και το οποίον λόγω βλάβης R/Τ είχεν απολέσει επαφήν μετά του Νο1 και του ελέγχοντος Σταθμού RADAR. Αμέσως το Νο2 αεροσκάφος έλαβε θέσιν μάχης και εξετόξευσεν βλήμα (GAR-8) εναντίον του Νο1 Τουρκικού αεροσκάφους, ανεπιτυχώς.

Εν συνεχεία το Νο1 εχθρικόν αεροσκάφος απεσπάσθη του σχηματισμού, το δεν ημέτερον Νο2 εξετόξευσεν και το έτερον βλήμα (GAR-8) εναντίον του Νο2 εχθρικού αεροσκάφους. O χειριστής του ημετέρου Νο2 δεν ηδυνήθη να εξαχριβώση την χατάρριψιν του εχθρικού Νο2. Ο χειριστής όμως του ημετέρου Νο1 αντελήφθη επί της επιφανείας της Θαλάσσης υψηλόν κυματισμόν, υποθέσας ότι κατερρίφθη το ημέτερον Νο2. Εικάζεται ότι ο εν λόγω κυματισμός προήλθεν εκ της καταρρίψεως του Τουρκικού αεροσκάφους».

H αερομαχία όμως είχε συνέπειες και για το Νο1 τουρκικό F¬102. Κλονισμένος προφανώς ο χειριστής του από την προσπάθεια αποφυγής του ΑΙΜ-9 και έχοντας αντιληφθεί προφανώς την κατάρριψη του συναδέλφου του, έχασε τον προσανατολισμό του. Περιπλανήθηκε έτσι στο Αιγαίο φθάνοντας μέχρι το ύψος της Τανάγρας, φέροντας το 1FF/SlF σε θέση EMERGENCY.

'Οταν αντιλήφθηκε το σφάλμα του, έλαβε πορεία ανατολική και καταδιωκόμενος από άλλα ελληνικά μαχητικά που στο μεταξύ είχαν απογειωθεί, πέρασε νοτίως της Χίου.

Την ώρα αυτή, οι ελληνικοί σταθμοί ραντάρ εντόπισαν δύο άλλα ίχνη τουρκικών αεροσκαφών που πετούσαν στην περιοχή Σμύρνης, ανατολικώς της Σάμου. Εκτελούσαν απλούς κύκλους, δείχνοντας να αναμένουν κάτι. Είτε γνώριζαν τις στιγμές αγωνίας που περνούσε ο συνάδελφός τους και τον περίμεναν για να του παράσχουν βοήθεια, είτε ανέμεναν γενικώς κάποιο σημάδι από το ζεύγος των F-102 που είχε «εξαφανισθεί».

Σε κάθε περίπτωση, οι Τούρκοι δεν τολμούσαν πλέον να εισέλθουν στον ελληνικό χώρο. Πράγματι, μόλις το καταδιωκόμενο F-102 εισήλθε στον τουρκικό χώρο, οι συνάδελφοί του το πλησίασαν και τον συνόδευσαν κατευθυνόμενοι προς την Σμύρνη. 'Ομως το F-102 δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό του.

Κατά την 'Εκθεση Σεμερτζάκη, «λόγω εξαντλήσεως των καυσίμων του, εγκατελείφθη υπό του χειριστού». Σύμφωνα με τον Σκαμπαρδώνη, «Αρκετά δε αργότερα μάθαμε ότι ο δεύτερος Τούρκος χειριστής, υπέστη τέτοιο σοκ που έχασε τον προσανατολισμό του. Στις απεγνωσμένες προσπάθειές του να φτάσει πάνω από την τουρκική ακτή σε κατάσταση πανικού, φοβούμενος ίσως ότι τα ελληνικά αεροσκάφη εξακολουθούν να βρίσχονται στην ουρά του, εξάντλησε, μάλλον μέσω αδικαιολόγητης και υπερβολικής χρήσης του μετακαυστήρα του κινητήρα του, τα καύσιμά του με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση κάπου στα Μικρασιατικά παράλια. Το αεροπλάνο του καταστράφηκε ολοσχερώς και ο ίδιος τραυματίστηκε ßαρειά με αποτέλεσμα να πεθάνει μετά από λίγο.

Επίσης μάθαμε ότι και οι δύο Τούρκοι χειριστές ήταν υψηλόβαθμο,. Με βάση τις πληροφορίες μας ο αρχηγός του σχηματισμού ήταν αντισμήναρχος και ο Νο.2 επισμηναγός. Μετά από αυτό τίποτα. Όλα ξαναγύρισαν στους κανονικούς τους ρυθμούς και οι Τούρκοι δεν ξαναφάνηκαν ούτε κατά τη διάρκεια της δεύτερης εισβολής στην Κύπρο τον Αύγουστο».

H αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν και πάλι αξιοπερίεργη. Κατά την εξέλιξη της αερομαχίας και περί τις 13.40, διαβιβάσθηχε εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αεροπορίας όπως «τα ημέτερα αεροσκάφη, μη βάλλουν εάν δεν βληθούν». Λίγο αργότερα δε, στις 14.20, διαβιβάσθηκε νέα εντολή σύμφωνα με την οποία "τα ημέτερα αεροσκάφη Αεραμύνης μη ίπτανται πέραν του 25ου Μεσημβρινού"! Σας θυμίζει κάτι αυτό;

Τα 10 κακά της μοίρας μας....ή αλλιώς η δεκάλογος του Jeffrey


1 Αφορολόγητο.  Η μείωσή του από τα 12.000 ευρώ πιθανότατα στα 8.000 ευρώ για το σύνολο των φορολογούμενων, με μοναδική εξαίρεση ίσως τους συνταξιούχους, και στα 6.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, εισοδηματίες, θεωρείται δεδομένη. Το μέτρο θα ισχύσει από τις δηλώσεις του 2011 και ως εκ τούτου θα πλήξει πρώτα τους μισθωτούς, οι οποίοι μέσω της αυξημένης παρακράτησης φόρου εισοδήματος θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται αισθητά από 1ης Ιουλίου. Στο πλαίσιο της συναίνεσης φαίνεται να μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρήσεων, αλλά για αργότερα.

2 Αποδείξεις. Διερευνάται η αλλαγή του συστήματος μετά τη φετινή αποτυχία, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες εσόδων 1-2 δισ. ευρώ. Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι η αύξηση του ποσοστού -ίσως και στο 30% (όπως ισχύει για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ) των απαιτούμενων αποδείξεων για την κάλυψη του αφορολόγητου και μάλιστα από το πρώτο ευρώ εισοδήματος, η επιβολή πλαφόν στο «μπόνους φόρου».
3 Φορολογική κλίμακα. Η επαναφορά δύο κλιμάκων θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, αφού αφορούν διαφορετικά αφορολόγητα όρια ανάλογα με την κατηγορία των φορολογούμενων. Η μείωση του αφορολόγητου φέρνει και νέο χαμηλό συντελεστή, 10% ή 15%, για τα εισοδήματα μέχρι τα 12.000 ευρώ -πέραν των οποίων σήμερα ενεργοποιείται ο συντελεστής 18%. Ερευνούν πάντως και το ενδεχόμενο το σύνολο του «χαμένου» αφορολόγητου, δηλαδή πάνω από τα 6.000 ευρώ ή τα 8.000 ευρώ, να πάει κατευθείαν στον ισχύοντα συντελεστή 18%.
4 Ακίνητα. Η αύξηση της φορολογίας στην ακίνητη περιουσία είναι ξεκάθαρη από την ανακοίνωση της τρόικας την περασμένη Παρασκευή. Με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου...
σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σχεδόν το σύνολο των ιδιοκτητών θα πληρώνει Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Δεν αποκλείουν δε και την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε περιουσίες αξίας άνω των 300.000 ή 350.000 ευρώ. Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τις νέες αντικειμενικές αξίες που μπορεί να έρθουν από το φθινόπωρο. Ενώ ετοιμάζουν και τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα. Η διεύρυνση της κατάργησης του «πόθεν έσχες» για μια διετία στο σύνολο των κατοικιών αποτελεί ένα από τα μέτρα συναίνεσης.
5 ΦΠΑ. Οι υπηρεσίες εστίασης, όπως εστιατόρια, delivery, καφέ και κέντρα διασκέδασης, καθώς και ορισμένα πολυτελή προϊόντα ή υπηρεσίες, θα μεταταχθούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13%, όπως και ορισμένα πολυτελή τρόφιμα. Ανοιχτό μένει για αργότερα το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ ως βασικό μέτρο συναίνεσης με τη Ν.Δ.
6 Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης. Οι αυξήσεις παίρνουν «σβάρνα» τους ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης (αναζητείται το ποσό εξίσωσης με το κίνησης, το οποίο θα είναι χαμηλότερο του ισχύοντος τελευταίου -ίσως στα 340 ευρώ), φυσικό αέριο, φτηνά τσιγάρα και ενδεχομένως στον καπνό (για στριφτά) και ίσως να επιβληθεί από το φθινόπωρο στα αναψυκτικά.
7 Φοροαπαλλαγές. Η χορήγησή τους θα γίνεται με εισοδηματικά, περιουσιακά και οικογενειακά κριτήρια. Συνεπώς, η μεγάλη πλειονότητα των φορολογούμενων ενδεχομένως να χάσει απαλλαγές από τόκους στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα, φροντιστήρια, ιατρικά έξοδα, ενοίκια κ.λπ. Ενώ δεν αποκλείεται και η κατάργηση κάποιων δαπανών. Και στα επιδόματα θα εφαρμοστούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για όσους συνεχίσουν να τα εισπράττουν.
8 Αυτοκίνητα. Αύξηση των τελών κυκλοφορίας μέχρι 20% και επιβολή έκτακτης εισφοράς για μεγάλου κυβισμού, άνω των 3.000 ενδεχομένως. Προωθούν και έκτακτη εισφορά για σκάφη αναψυχής και πισίνες.
9 Εισοδήματα. Η αύξηση της εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ στον ιδιωτικό τομέα και η επιβολή ανάλογης εισφοράς στο Δημόσιο, καθώς και η ειδική εισφορά σε συνταξιούχους κάτω των 60 ετών, η αύξηση του ΛΑΦΚΑ και η μείωση των επικουρικών συντάξεων οδηγούν σε νέα μείωση των εισοδημάτων. Το μεγάλο μαχαίρι στους μισθούς των εργαζομένων σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα προκληθεί μέσω του Ενιαίου Μισθολογίου.
10 Εφάπαξ. Σε τουλάχιστον 10% εκτιμάται ότι θα φτάσει το μαχαίρι στο εφάπαξ των υπό συνταξιοδότηση, αλλά και όσων έχουν ήδη πάρει σύνταξη και αναμένουν την είσπραξή του με καθυστέρηση ετών.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς



"Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.

Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας.

Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει».

Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων.

Άλλη συναφής εκδήλωση: Οι Άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά «επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων».

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι «Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες.

Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως».

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ «Ίβυκο» αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον «Ίβυκο» ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: «Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας».

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως «νοηματική» γλώσσα μόνον την Ελληνική. Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν «σημειολογικές».

«Νοηματική γλώσσα» θεωρείται η γλώσσα στην οποία το «σημαίνον» δηλαδή η λέξη και «το σημαινόμενο» δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει,(πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ «σημειολογική» είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? «πράγμα» (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν «πρωτογένεια», ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν. Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες. Τα πιο τέλεια προγράμματα «Ίβυκος», «Γνώσεις» και «Νεύτων» αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Και τούτο διότι η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα τηλέ-, -λάνδη, μίκρο -, μέγα-, σκοπό, -ισμός, συν- κ.λ.π.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα «μη οριακή», δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες. Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα. Ας το προωθήσουν και οι Έλληνες πολιτικοί.

" Τούρκοι και Γερμανοί: Παράδειγμα η Π.Α. για όλους!



 «Αστεράκια» είδαν οι Γερμανοί πιλότοι των Eurofighter Typhoon και οι Τούρκοι των F-4E 2020 Terminator, από τις απανωτές «σφαλιάρες» που έφαγαν από την 343 Μοίρα «Αστέρι» της 115 Π.Μ. του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας από τις 2 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011.

Έχασαν όλες τις αερομαχίες από τα τέσσερα ελληνικά F-16 Block 52+, και οι δύο Έλληνες πιλότοι αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι πιλότοι της άσκησης. Κάτι που κάνει πιο εντυπωσιακό το επίτευγμα: Η 343 είναι Μοίρα με ειδίκευση στις αποστολές SEAD, δηλαδή καταστολής αεράμυνας. Οι γερμανικές, ισπανικές και γαλλικές μοίρες που κατανίκησε είναι ειδικευμένες Μοίρες σε αποστολές αέρος-αέρος!

Τουλάχιστον κάποιος "παίρνει πίσω" το αίμα του ελληνικού λαού που του έχουν ροφήξει οι γκαουλάϊτερ της τρόϊκας, της Γερμανίας προεξαρχούσης.

Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους είναι ότι τα ισπανικά και γερμανικά Eurofighter Typhoon δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στα ελληνικά F-16, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά διέθεταν καλύτερο ραντάρ και έκαναν χρήση της υπερηχητικής ταχύτητας χωρίς την χρήση μετακαυστήρα. Για τα τουρκικά αεροσκάφη δεν το συζητάμε: Μόλις ερχόντουσαν σε επαφή ραντάρ με τα ελληνικά μαχητικά ήταν «kill» με συνοπτικές διαδικασίες!

«Αυτό είναι δαίμονες δεν είναι πιλότοι» σχολίασε Ισπανός συνάδελφός τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου φυσιολογικά, μετά απ’όλα αυτά. ο πρώτος και ο δεύτερος πιλότος ολόκληρης της άσκησης (συνολικά ψηφίζονται τρεις) εκλέχθηκαν από την ελληνική ομάδα! Μάλιστα τους ψήφισαν ακόμα και οι Τούρκοι, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Τα στελέχη της 343Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας-Suppression Enemy Air Defense (SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές Harm εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο: Δεν συμμετείχαν σε όλες τις ασκήσεις, λόγω της αναγκαστικής καθήλωσης για διερεύνηση του ριναίου σκέλους τους, αφού στην ίδια χρονική περίοδο είχαμε το ατύχημα στον Άραξο. Πρώτος και κατακτητής του τίτλου «The Warrior of the TLP Course» ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και  δεύτερος ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ενώ και ο τρίτος θα έβγαινε Έλληνας, αλλά για ευνόητους λόγους εκλέχθηκε ένας Πολωνός.

Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις από: τη Γαλλία τέσσερα Mirage 2000 και δύο Alpha Jet, την Πολωνία τέσσερα F-16 και τέσσερα Mig-29, τη Γερμανία δύο Eurofighter και δύο Tornado, το Ηνωμένο Βασίλειο δύο Hawk, την Ισπανία δύο Eurofighter και την Τουρκία δύο F-4E. H Ιταλία διέθεσε δύο αεροσκάφη, ένα ελικοφόρο και ένα Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες. Εκτελέσθηκαν αποστολές AI, OCA, Slow Mover Protection/Attack, TST, DEAD, No Flying Zone, CAS, PR και CSAR ημέρας και νύχτας.