Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Eπιδρομή και συλλήψεις στα γραφεία S&P και Moody's στην Ιταλία

Στις σοβαρές χώρες, όταν θίγεται η ίδια η κρατική υπόσταση δεν κραυγάζουν ότι "Απωλέσαμε την εθνική μας κυριαρχία", αλλά δρούν ενεργητικά για να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση επ'αυτού: Έφοδο στα γραφεία των οίκων αξιολόγησης Standard and Poor’s και Moody’s στη Ρώμη πραγματοποίησαν οι ιταλικές Αρχές μετά τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν σε καταναλωτικές οργανώσεις για την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Όπως ανέφερε εισαγγελέας μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, οι πρόσφατες εκθέσεις των οίκων και οι αξιολογήσεις τους συνιστούν αποτυχημένες εκτιμήσεις σχετικά με την οικονομία της χώρας.
Οι δικαστικές Αρχές ανέφεραν ακόμη ότι κατέσχεσαν έγγραφα. Ακόμη, ερευνώνται οι δραστηριότητες τριών στελεχών της S&P και ενός από τη Moody’s.

Τις καταγγελίες είχαν διατυπώσει στα αρμόδια όργανα καταναλωτές που υποστήριξαν ότι οι αρνητικές και απαισιόδοξες εκτιμήσεις των οίκων προκάλεσαν την μεγάλη μείωση της τιμής των μετοχών.

«Έχουν χάσει κάθε αξιοπιστία», δήλωσε για τους οίκους επικεφαλής καταναλωτικής οργάνωσης 

Από την πλευρά της η S&P μιλά για αβάσιμες κατηγορίες, ενώ η Moody’s επισημαίνει ότι συνεργάζεται με τις Αρχές.
Η Ιταλία έχει βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο κερδοσκοπικών πιέσεων που έχουν οδηγήσει στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού, ενώ έχουν καταβαραθρώσει το Χρηματιστήριο του Μιλάνου.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, το πείραμα είναι ενδιαφέρον. Πρώτοι φορά οι διεθνείς οίκοι βρίσκονται ενώπιον μιας τέτοιας άμεσης αντίδρασης...

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΦΗΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΗΣ !




 
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙΣ,
ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ 100 ετών ΠΟΙΗΜΑ του Γ. Σουρή,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΙΧΟ ΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.
Souris_romios

Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ' όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει;
Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά 'χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;
Νά 'χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;
Όλα σ' αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.
Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.
Θέλει ακόμα  -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που 'χει
στο 'να λουστρίνι, στ' άλλο τσαρούχι.
Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.
Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαρυέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγ
άς.
Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

Γεώργιος Σουρής (1853-1919)

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Σχέση ηλικίας γυναίκας και μπάλας...


Όταν η γυναίκα είναι 18 είναι σαν μπάλα ποδοσφαίρου, 22 άντρες την κυνηγούν...

Όταν είναι 28 είναι σαν...
μπάλα μπάσκετ, την κυνηγούν 10 άντρες.

Όταν είναι 38 είναι σαν μπάλα του γκολφ, μόνο ένας άντρας ασχολείται μαζί της.

Όταν είναι 48 είναι σαν μπάλα του ping pong, 2 άντρες προσπαθούν να τη σπρώξουν ο ένας στον άλλο...

4 τρόποι να φτιάξετε το κέφι σας σε 5 λεπτά




4 τρόποι να φτιάξετε το κέφι σας σε 5 λεπτά
Μη σας παίρνει από κάτω, αλλά ανεβάστε τη διάθεσή σας μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά.
Δυστυχώς το κέφι δεν μπορεί να είναι στα ύψη πάντα. Όμως, υπάρχουν τρόποι να ανεβάσετε τη διάθεσή σας μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά έτσι ώστε να μην νιώθετε άλλο υποτονικοί, αλλά γεμάτοι όρεξη για ζωή.
  • Ακούστε μουσική. Τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο δεν ενεργοποιούνται μόνο όταν κάνετε σεξ αλλά και στο άκουσμα μουσικής. Φορέστε, λοιπόν, ακουστικά και αδράξτε τη μέρα.
  • Πιείτε τσάι. Το τσάι είναι καλύτερο από τον καφέ και έρευνες απέδειξαν πως πίνοντας έξι κούπες μαύρο τσάι την ημέρα μειώνονται τα επίπεδα των ορμονών άγχους στο σώμα.
  • Κάντε ένα κρύο ντους. Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά αν κάνετε ένα πολύ κρύο ντους θα νιώσετε αμέσως καλύτερα. Αν δεν μπορείτε αμέσως να εκτεθείτε στο κρύο, ξεκινήστε με χλιαρό νερό και τα τελευταία δυο λεπτά στη ντουζιέρα παγώστε το. Θα σας ανανεώσει.
  • Μυρίστε ένα λεμόνι. Η βιταμίνη C κάνει θαύματα, ακόμη και χωρίς να την καταναλώσετε. Βλέπετε, τα αρώματα των εσπεριδοειδών προκαλούν στον οργανισμό ένα αίσθημα τόνωσης. Απλά κόψτε ένα λεμόνι και μυρίστε το και αμέσως το αίσθημα κόπωσης θα σας εγκαταλείψει.

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ

ΕΝΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ!!!!!

Tο φάρμακο του καρκίνου εμποδίζεται να κυκλοφορήσει !!!


Ένα αποκαλυπτικό βίντεο που αποδεικνυεί το "βρώμικο" παιχνίδι που παίζουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες εις βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων....όλα στο βωμό του χρήματος ακόμα και η ίδια μας η ζωή........

SWEET POISON! Πρέπει να το διαβάσετε!


...SOS...SOS...SOS...έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Γελαστούλης



Τον Οκτώβριο του 2001, η αδελφή μου άρχισε να αρρωσταίνει πολύ . Είχε σπασμούς στο στομάχι και κινούταν με δυσκολία. Το περπάτημα γινόταν με μεγάλη δυσκολία... Και έπρεπε να βάζει όλα τα δυνατά της για να σηκωθεί από το κρεβάτι! Πονούσε αφόρητα.
Μέχρι τον Μάρτιο του 2002, είχε υποστεί αρκετές βιοψίες ιστού και μυών και της είχαν δώσει 24 διαφορετικά φάρμακα. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν ποιο ήταν το πρόβλημα . Πονούσε τόσο πολύ και ήταν τόσο άρρωστη που απλά ήξερε ότι πέθαινε.

Έβαλε το σπίτι της, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, ασφάλεια ζωής, κ.λπ. .. στο όνομά της μεγαλύτερης κόρης της, και φρόντισε ώστε τα μικρότερα παιδιά της να είναι εξασφαλισμένα.

Ήθελε επίσης μια τελευταία χαρά, έτσι προγραμμάτισε ένα ταξίδι στην Φλόριντα (βασικά σε μια αναπηρική καρέκλα) για την 22η Μαρτίου.

Στις 19 Μαρτίου, την κάλεσα να ρωτήσω πώς πήγαν οι τελευταίες εξετάσεις της, και είπε ότι δεν βρέθηκε τίποτα, αλλά πίστευαν ότι είχε σκλήρυνση κατά πλάκας.           
Θυμήθηκα ένα άρθρο ενός φίλου που μου έστειλε με 
e-mail και ρώτησα την αδελφή μου αν έπινε σόδα διαίτης; Μου είπε ότι το έκανε. 
Και πως μάλιστα  ετοιμαζόταν να ανοίξει μια εκείνη τη στιγμή.

Της είπα να μην την ανοίξει και να σταματήσει να πίνει το σόδα διαίτης! Της έστειλα στο 
e-mail της, το άρθρο που ο φίλος μου, ένας δικηγόρος, μου είχε στείλει. Η αδερφή μου μου τηλεφώνησε 32 ώρες μετά από την προηγούμενη τηλεφωνική συνομιλία μας και μου είπε ότι είχε σταματήσει να πίνει σόδα διαίτης και μπορούσε τώρα να περπατήσει!     
Οι μυϊκοί σπασμοί εξαφανίστηκαν. Είπε ότι δεν αισθανόταν 100%, αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα. Μου είπε θα μιλήσει με τον γιατρό της για το σχετικό άρθρο και θα με πάρει τηλέφωνο όταν θα πάει στο σπίτι.

Ο γιατρός της έμεινε άφωνος! Θα μιλούσε με όλους τους ασθενείς του με ΣΚΠ για να ανακαλύψει εάν κατανάλωναν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες οποιουδήποτε είδους. Με λίγα λόγια, η αδελφή μου είχε δηλητηριαστεί από την ασπαρτάμη στην σόδα διαίτης .... και κυριολεκτικά πέθαινε με έναν αργό και άθλιο θάνατο.

Όταν έφτασε στη Φλόριντα 22 Μαρτίου, το μόνο που έπρεπε να πάρει ήταν ένα χάπι για τη δηλητηρίαση από την ασπαρτάμη! Τώρα είναι καλά και οδεύει προς μια πλήρη ανάκαμψη. Και περπατάει! Δεν είναι σε αναπηρική καρέκλα! Το άρθρο έσωσε τη ζωή της.

Αν το αναψυκτικό σας λέει «χωρίς ζάχαρη» στην ετικέτα? ΜΗΝ το σκέφτεσαι καν! Έχω περάσει αρκετές ημέρες δίνοντας διάλεξη στο Παγκόσμιο Περιβαλλοντικό Συνέδριο με θέμα "ασπαρτάμη" 
    στην αγορά ως "Nutra Sweet", "Equal" και "Spoonful".

Στην εναρκτήρια ομιλία από την 
EPA, ανακοινώθηκε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2001, υπήρξε μια επιδημία πολλαπλών σκληρύνσεων και ο συστηματικού ερυθηματώδους λύκου. Ήταν δύσκολο να καθοριστεί ακριβώς ποια τοξίνη προκαλεί αυτή την καλπάζουσα αύξηση.
   
Σηκώθηκα και είπα ότι ήμουν εκεί για να μιλήσω σχετικά με αυτό ακριβώς το θέμα. Θα σας εξηγήσω γιατί η ασπαρτάμη είναι τόσο επικίνδυνη:
Όταν η θερμοκρασία του γλυκαντικού είναι μεγαλύτερη από 86 βαθμούς 
F
, το ξυλο-οινόπνευμα της ΑΣΠΑΡΤΑΜΗΣ μετατρέπεται σε φορμαλδεΰδη και στη συνέχεια σε μυρμηκικό οξύ, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί μεταβολική οξέωση ... Μυρμηκικό οξύ είναι το δηλητήριο που βρίσκεται στο τσίμπημα των ερυθρών μυρμηγκιών. Η τοξική μεθανόλη μιμείται, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. 
Πολλοί άνθρωποι είχαν διαγνωστεί κατά λάθος ότι πάσχουν από ΣΚΠ. Παρά το γεγονός ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αιτία θανάτου, η τοξική μεθανόλη είναι!

Ο Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος
 έχει γίνει σχεδόν ανεξέλεγκτoς, όπως και η σκλήρυνση κατά πλάκας, ιδίως με την κατανάλωση DietCoke και Pepsi .

Τα θύματα συνήθως δεν γνωρίζουν ότι η ασπαρτάμη είναι ο ένοχος. Συνεχίζουν τη χρήση της - ερεθίζουν το λύκο σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται η κατάσταση απειλητική για τη ζωή τους. Έχουμε δει ασθενείς με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο
 
να γίνονται ασυμπτωτικοί αμέσως μόλις σταματήσουν την κατανάλωση διαιτητικής σόδας. 
Σε αρκετές περιπτώσεις από αυτούς που διαγνώστηκαν με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα περισσότερα από τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις όπου η απώλεια όρασης εξαφανίστηκε και η απώλεια ακοής βελτιώθηκε αισθητά.

Αυτό ισχύει επίσης για τις περιπτώσεις των εμβοών και η ινομυαλγία. 
    
Κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης, είπα, «Αν χρησιμοποιείτε ασπαρτάμη (
Nutra SweetEqualSpoonful κ.λπ.) και υποφέρετε από συμπτώματα ινομυαλγίας , σπασμούς, πόνους, μούδιασμα στα πόδια, κράμπες, ίλιγγο, ζάλη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, ανεξήγητη κατάθλιψη, κρίσεις άγχους, μπερδεύετε την ομιλία σας, έχετε θολή όραση ή απώλεια μνήμης, τότε έχετε πιθανώς δηλητηριαστεί από ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ! '     
Οι άνθρωποι πηδούσαν επάνω κατά τη διάρκεια της διάλεξης λέγοντας, "έχω κάποια από αυτά τα συμπτώματα!!!" 

Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση; Ναι! Ναι! Ναι! 
STOP σόδες διαίτης και να επαγρύπνηση για την ασπαρτάμη στις ετικέτες των τροφίμων!     
Πολλά προϊόντα είναι εμπλουτισμένα με αυτό! Αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ο Δρ 
Espart (ένας από τους ομιλητές μου) παρατήρησε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν συμπτώματα για ΣΚΠ και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα νοσοκομείο, μια νοσοκόμα δήλωσε ότι έξι από τους φίλους της, που ήταν συστηματικοί καταναλωτές Diet Coke, είχαν όλοι διαγνωστεί με ΣΚΠ. Αυτό είναι πέρα από κάθε σύμπτωση!

Η σόδα διαίτης ΔΕΝ είναι ένα προϊόν διατροφής! Είναι ένα χημικά 
  τροποποιημένο προϊόν που περιέχει πολλαπλά άλατα και ασπαρτάμη και που στην πραγματικότητα σε κάνει να επιθυμείς να καταναλώσεις υδατάνθρακες.

Είναι πολύ πιο πιθανό να κάνετε αύξηση σωματικού βάρους!

Τα προϊόντα αυτά περιέχουν επίσης τη φορμαλδεΰδη, η οποία αποθηκεύεται στο λιπώδη κύτταρα, ιδιαίτερα στα ισχία και τους μηρούς. 
   
Η φορμαλδεΰδη είναι μια απόλυτη τοξίνη και χρησιμοποιείται κυρίως για τη διατήρηση «δειγμάτων ιστών"

Πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά περιέχουν αυτές τις χημικές ουσίες αλλά ΔΕΝ πρέπει να τα αποθηκεύσει το σώμα μας!

Ο Δρ. 
HJ Roberts δήλωσε στις διαλέξεις του, ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκαν από τα προϊόντα «διαίτης» και χωρίς αξιόλογη αύξηση της σωματικής άσκησης, οι ασθενείς του έχασαν κατά μέσο όρο 9 κιλά σε μια περίοδο δοκιμής.

Η ασπαρτάμη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους διαβητικούς. 
 
Βρήκαμε ότι ορισμένοι γιατροί, οι οποίοι πίστευαν ότι είχαν έναν ασθενή με αμφιβληστροειδοπάθεια, στην πραγματικότητα, είχε συμπτώματα που προκαλούνται από ασπαρτάμη.  
Η ασπαρτάμη αποσυντονίζει εντελώς τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Έτσι ένας διαβητικός μπορεί να υποστεί οξεία απώλεια μνήμης λόγω του γεγονότος ότι το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά όταν λαμβάνονται χωρίς τα άλλα αμινοξέα που απαιτούνται για μια καλή ισορροπία.

Η αντιμετώπιση του διαβήτη είναι σε όλα σχετική με την ισορροπία. Ειδικά με τους διαβητικούς, η ασπαρτάμη περνάει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αίματος / εγκεφάλου και επιδεινώνει , στη συνέχεια, τους νευρώνες του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες βλάβες του εγκεφάλου, σπασμούς, κατάθλιψη, μανιοκατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ανεξέλεγκτο θυμό και οργή.

Η κατανάλωση της ασπαρτάμης προκαλεί τα ίδια συμπτώματα και σε μη διαβητικούς επίσης. Σχετικά έγγραφα και μελέτες αποκαλύπτουν επίσης ότι χιλιάδες παιδιά στα οποία είχε διαγνωστεί 
ADD και ADHD είχαν πλήρη ανάκαμψη στη συμπεριφορά τους όταν αυτές οι χημικές ουσίες αφαιρέθηκαν από τη διατροφή τους.

Τα λεγόμενα «συνταγογραφούμενα φάρμακα τροποποίησης συμπεριφοράς» (
Ritalin και άλλα) δεν χρειάζονται πλέον. Και για να πούμε την αλήθεια , δεν ήταν απαραίτητα εξ αρχής!

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά «δηλητηριάζονταν» σε καθημερινή βάση με τα ίδια τα τρόφιμα που ήταν «καλύτερα γι 'αυτούς από τη ζάχαρη».

Υπάρχουν επίσης υπόνοιες ότι η ασπαρτάμη που καταναλώθηκε σε χιλιάδες παλέτες 
diet Coke και diet Pepsi από τους άνδρες και τις γυναίκες που πολεμούσαν στον πόλεμο του Κόλπου, μπορεί να είναι εν μέρει υπεύθυνη για το γνωστό σύνδρομο  του Πολέμου του Κόλπου.

Ο Δρ 
Roberts προειδοποιεί ότι μπορεί να προκαλέσει εκ γενετής ανωμαλίες, δηλαδή, διανοητική καθυστέρηση, εάν λαμβάνονται κατά την περίοδο της σύλληψης και κατά τη διάρκεια των πρώιμων σταδίων της κύησης. Τα παιδιά ιδιαίτερα κινδυνεύουν από νευρολογικές παθήσεις και δεν πρέπει ποτέ να τους δίδονται τεχνητά γλυκαντικά.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ιστορίες περιπτώσεων που αφορούν παιδιά που πάσχουν από νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες μιλάνε για τη μάστιγα των νευρολογικών παθήσεων που προκαλούνται άμεσα από τη χρήση του εν λόγω θανάσιμου δηλητηρίου».
Εδώ έγκειται το πρόβλημα:  

Υπήρχαν ακροάσεις του Κογκρέσου στις ΗΠΑ, όταν η ασπαρτάμη έχει συμπεριληφθεί σε 100 διαφορετικά προϊόντα και είχαν διατυπωθεί ισχυρές αντιρρήσεις όσον αφορά τη χρήση της. Μετά από αυτή την πρώτη ακρόαση, έχουν υπάρξει δύο επόμενες ακροάσεις, και ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες.
Δυστυχώς, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για την ασπαρτάμη έχει λήξει! Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτή το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα. Καθένας θέλει ένα «κομμάτι από την πίτα της ασπαρτάμης».

Σας διαβεβαιώνω ότι η 
Monsanto, ο δημιουργός της ασπαρτάμης, ξέρει πόσο θανατηφόρα είναι.

Δεν είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η 
Monsanto χρηματοδοτεί, μεταξύ άλλων, την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία, τη Αμερικανική Διαιτητική Εταιρεία και το Συμβούλιο του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρών;  
Αυτό έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στους New York Times. Οι οργανώσεις αυτές δεν μπορεί να ασκήσουν κριτική για τις πρόσθετες ύλες ή να σταματήσουν να σχετίζονται με την εταιρεία Monsanto, επειδή παίρνουν χρήματα από τη βιομηχανία τροφίμων και οφείλουν να εγκρίνουν τα προϊόντα τους.
O Αμερικανός Γερουσιαστής Howard Metzenbaum έγραψε και παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαιτούνται προειδοποιητικά σήματα στα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη, ιδίως όσον αφορά έγκυες γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

ΣΤο νομοσχέδιο θα κατατίθονταν 
 επίσης ανεξάρτητες μελέτες σχετικά με τους γνωστους κινδύνους και τα προβλήματα που υπάρχουν στο γενικό πληθυσμό σχετικά με καρδιακές προσβολές, αλλαγές στη χημεία του εγκεφάλου, νευρολογικές αλλαγές και συμπτώματα συμπεριφοράς.

Το νομοσχέδιο θάφτηκε.

Είναι γνωστό ότι το ισχυρό λόμπι των φαρμάκων και χημικών είναι υπεύθυνοι γι 'αυτό, αφήνοντας χαλαρά τα κυνηγόσκυλα της νόσου και του θανάτου σε ένα ανυποψίαστο και ανενημέρωτο κοινό. Λοιπόν, ενημερωθήκατε τώρα!

Έχετε δικαίωμα να γνωρίζετε!

Παρακαλώ στείλτε το 
e-mail σε συγγενείς και φίλους σας.
Έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να γνωρίζουν!

Μήπως είμαστε Έθνος… Λωτοφάγων;



  • Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Αναρωτήθηκε ο κ Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Παπουτσής, με αφορμή τη συνεχιζόμενη καλοκαιριάτικα, απεργία των ταξιτζήδων «πώς μπορεί μια ομάδα να κρατά δέσμια ολόκληρη τη Βιομηχανία Τουρισμού (την μόνη που μας έμεινε υγιής, συμπληρώνω εγώ) και να μας εκθέτει… διεθνώς;

Αναρωτιούνται τα στελέχη της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας εάν «συνειδητοποιούμε ότι διώχνουμε τουρίστες και συνάλλαγμα στην Τουρκία την ώρα που εκλιπαρούμε για δανεικά;»

Μήπως διαθέτουμε την «κοντή» μνήμη των χρυσόψαρων;

Μήπως εμείς επιτρέπουμε στους πολιτικούς μας να…ξεχνούν εύκολα το χτες καθώς εμείς το ξεχνάμε πάρα πολύ εύκολα;

Ή μήπως, τελικά, είμαστε ΕΘΝΟΣ… ΛΩΤΟΦΑΓΩΝ;

Να θυμίσω στους κκ Παπουτσή, Ραγκούση και Ρέππα ότι πριν ΕΝΑ ακριβώς χρόνο, Ιούλιο του 2010 είχε αναρωτηθεί ό τότε τσάρος της Οικονομίας Doctor Γιώργος Παπακωνσταντίνου και είχα στα blogs συμφωνήσει μαζί του, «πώς μπορεί μια ομάδα (χαρακτηρίστηκε από δημοσιογράφους και ως ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ) να κρατά δέσμια ΟΛΟΚΛΗΡΗ την ελληνική κοινωνία στερώντας της τα καύσιμα που απαιτούνται για να κινηθούν τα ιδιωτικά και δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα;»

Είχα συμφωνήσει τον Ιούλιο του 2010 ΜΕΡΙΚΩΣ με τον Dr Γιώργο Παπακωνσταντίνου και όχι ΑΠΟΛΥΤΩΣ και ανέστρεψα το ερώτημά του ρωτώντας γιατί ΔΕΝ μας είπε ο κ Υπουργός «πώς μπορεί ένας συνάδελφός του Υπουργός, ο πολύ έμπειρος πολιτικός κ Δημήτρης Ρέππας να ΔΩΣΕΙ, εκ προθέσεως ή εξ αμελείας, εσκεμμένα ή ακούσια προσωπικά ΔΕΝ είμαι σε θέση να γνωρίζω και δεν θέλω να κρίνω, το ΑΙΤΙΟ που χρειαζόταν οι ιδιοκτήτες Βυτιοφόρων και φορτηγών Δ.Χ. για να προκύψει το αιτιατό της απεργίας που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα της Κυριακής 24ης Ιουλίου 2010 και συνεχίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα βασανίζοντας Έλληνες και ξένους;»

Όταν διδάσκουμε στα παιδιά την έννοια της αιτιότητας, δηλαδή τη συνάφεια ανάμεσα σε ένα αίτιο και ένα αιτιατό χρησιμοποιούμε απλά, χειροπιαστά παραδείγματα (στον κόσμο της αντικειμενικής πραγματικότητας λέμε ότι πατάμε το διακόπτη και ανάβει το φως).

Η ταλαιπωρία των Ελλήνων πολιτών και των τουριστών που τον Ιούλιο του 2010 επισκέπτονταν τη χώρα μας, το βαρύ οικονομικό ΚΟΣΤΟΣ που επέφερε η απεργία και η έλλειψη βενζίνης σε ελληνικές επιχειρήσεις, η ΚΑΚΙΣΤΗ εικόνα που προβλήθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα και η «διακωμώδηση» του ελληνικού Κράτους με την μη-εφαρμοζόμενη ΕΠΙΤΑΞΗ και ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ οφείλονταν, μας είπε πέρυσι ο πρόεδρος κ Τζωρτζάτος και άλλα μέλη του ΔΣ των Ελλήνων φορτηγατζήδων στο γεγονός ότι ο κ Ρέππας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει το Νομοσχέδιο για την κατάργηση του «κλειστού επαγγέλματός του» την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου!

Η αλήθεια είναι ότι οι κάτοχοι βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ είχαν ανακοινώσει ότι θα ξεκίναγαν την απεργία τους στις 27 Αυγούστου 2010!

ΑΙΤΙΟ πέρυσι το καλοκαίρι με τα βυτιοφόρα και τα φορτηγά;

Η Υπουργική ανακοίνωση ότι το Νομοσχέδιο κατατίθεται στη Βουλή των Ελλήνων ΑΜΕΣΑ!!!
ΑΙΤΙΑΤΟ; 

Η ΑΜΕΣΗ αντίδραση και δυναμική απεργία Ιούλιο του 2010 των κατόχων αδειών βυτιοφόρων και φορτηγών ΔΧ!!!

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ;

Από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2010 και μετά οι Έλληνες βιώσανε ένα δυναμικό, απίστευτο ΜΠΑΧΑΛΟ της Δημόσιας Διοίκησης, οι Έλληνες αναστενάζανε σε ατέλειωτες ουρές στα βενζινάδικα, ο Τουρισμός που ήδη υπέφερε έχασε πολλά, τα έξοδα της τουριστικής καμπάνιας ακυρώθηκαν, η εικόνα της χώρας υπέστη ακόμη ένα οδυνηρό, δυσβάσταχτο πλήγμα, η παραπαίουσα αγορά και οικονομία φάγανε ακόμη ένα δυνατό χαστούκι!

ΔΗΛΑΔΗ τον Ιούλιο του 2010 βιώσαμε καταστάσεις επικίνδυνες που θύμιζαν όχι ευνομούμενη Πολιτεία αλλά αναρχία….

Είχαν δίκαιο οι φορτηγατζήδες και κάτοχοι βυτιοφόρων;

Σε κάποιο βαθμό ΝΑΙ (αφέθηκαν ελεύθεροι και ανεξέλεγκτοι επί 4 σχεδόν δεκαετίες οπότε επιβεβαιώθηκε το αρχαϊκό ρητό που διατείνεται για τη ΣΥΝΗΘΕΙΑ ότι «η έξη είναι Δεύτερη Φύση»… και άντε να τους μεταπείσεις).

Είχαν δίκαιο οι Έλληνες πολίτες, οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες;

Στο μέγιστο βαθμό ΝΑΙ!

Φέτος τα πρόσωπα άλλαξαν, τον κ Ρέππα διαδέχθηκε ο κ Ραγκούσης, τον Dr Παπακωνσταντίνου ο καθηγητής κ Βενιζέλος, τον κ Χρυσοχοϊδη ο κ Παπουτσής, και η ΑΠΕΡΓΙΑ των ΤΑΞΙΤΖΗΔΩΝ διαλύει την τουριστική αγορά πάλι μήνα Ιούλιο αλλά του… 2011…

ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ; 

Στη χώρα που γέννησε και δάνεισε στην ανθρωπότητα έννοιες όπως:
  • η ΛΟΓΙΚΗ, λειτουργούμε άλογα και παράλογα,
  • η ΟΡΓΑΝΩΣΗ, αποδεικνύεται ότι είμαστε απίστευτα ανοργάνωτοι,
  • το ΣΥΣΤΗΜΑ, δεν υπάρχουν συστηματικές πράξεις και ενέργειες,
  • η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ βιώνουμε συμπεριφορές ανήθικες και ανάλγητες.
Πέρυσι ρωτούσαμε «πού θα βρω βενζίνη καθώς φεύγαμε για τις πολυπόθητες διακοπές»…

Φέτος, Ιούλιο του 2011 τουρίστες και ντόπιοι ρωτάμε «πού θα βρούμε ένα ταξί για εμάς, τα παιδιά και τις βαλίτσες μας;»

Μήπως θα ήταν πιο σωστό τότε και τώρα να ρωτούσαμε:

«Είδε κανείς σας πουθενά το περιβόητο Ελληνικό Κράτος;»

Εάν απαντήσετε ΝΑΙ δώστε μας και τη διεύθυνση να προλάβουμε να του στείλουμε ένα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ τηλεγράφημα πριν το εντοπίσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία αφού ο Πρόεδρος της ΝΔ κ Σαμαράς δήλωσε ότι είναι "έτοιμος αυτός και το Κόμμα του να... Κυβερνήσουν" στήθηκε και περιμένει να… πέσει ως ώριμο φρούτο το ΠΑΣΟΚ για να αναλάβει το Κράτος που ο κ Καραμανλής είχε υποσχεθεί να... επανιδρύσει αλλά δεν το έκανε!

Spiegel: “Τζαμπατζήδες” οι Γερμανοί τουρίστες!




Διαβάστε τι καταγγελία έγινε στο γερμανικό περιοδικό SPIEGEL από τον Γερμανό επικεφαλής του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI:

Ο Γερμανός ταξιδιωτικός πράκτορας χαρακτήρισε τους συμπατριώτες του ως ”τζαμπατζήδες” που χαραμίζουν τις διακοπές τους ψάχνοντας για ατέλειες με σκοπό την έκπτωση.

”Έχει θόρυβο στο δωμάτιο από εργασίες, είναι σκονισμένη μια γωνιά της ντουλάπας, βρήκα μερικά ψίχουλα στο τραπέζι μου” είναι τα συνηθέστερα ”πατήματα” για μείωση τιμών εως και 50% που ζητάνε.

Μάλιστα ένας γερμανός τουρίστας δικαιώθηκε σε δικαστήριο γιατί δεν κινδύνευσε ούτε λεπτό η ζωή του κατά τη διάρκεια ενός περιπετειώδους πακέτου διακοπών που είχε κλείσει!!!

Έναν άλλο όμως τον έδιωξε με τις κλωτσιές από το δικαστήριο ο πρόεδρος.Ο αθεόφοβος ζήτησε αποζημίωση ισχυριζόμενος πως δεν είχε προειδοποιηθεί, στην Αφρική, για το πόσο επικίνδυνο ήταν να αγκαλιάσει κροκόδειλο.

Να σας πούμε την αλήθεια, εμείς δεν έχουμε δει Έλληνα να κυκλοφορεί στο εξωτερικό με τα μπαγκάζια στην πλάτη. Αντιθέτως, οι τουρίστες μας έχουν “εντολές” ότι η Ελλάδα είναι χώρα που ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να διεκδηκήσει το τσάμπα και να καταστρέψει περιουσίες. Για το τελευταίο αν απορείτε, μιλήστε καλύτερα με κάποιον ξενοδόχο στα ελληνικά νησιά.

Απλά το μεταφέρουμε για να δει ο κόσμος ότι η κα. Μέρκελ δεν έχει το πιο πολυτισμένο κόσμο υπό την εποπτεία της, με τις μεταρρυθμίσεις που θεωρεί πρότυπο στη χώρα της και όλα τα άλλα που έχουν υιοθετήσει οι Γερμανοί. Επίσης, να έχουμε και μια ακόμα απόδειξη ότι τα Γερμανικά χρήματα με τέτοιο τρόπο δεν τα θέλουμε ούτε στον τουρισμό ούτε σε μορφή δανείων.

Ας μας δώσουν επιτέλους, αυτά που δικαιούμαστε από τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις σφαγές και τις καταστροφές της Ελλάδας και δεν θα μας κάνει αίσθηση να μην τους ξαναδούμε.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έρχεται το «πιστωτικό γεγονός»!




Στην τελική ευθεία για το «πιστωτικό γεγονός» που θα σηματοδοτήσει την επιλεκτική χρεοκοπία μπαίνει η Ελλάδα. Μας το μαρτύρησε ο κ.Καρατζαφέρης, λίγο μετά την αιφνιδιαστική συνάντησή του με τον Βενιζέλο στη Βουλή.
Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στην συνάντηση των οίκων αξιολόγησης με Ευρωπαίο επίτροπο όπου συμφωνήθηκε ότι «θα χρειαστεί ένα πιστωτικό γεγονός και μετά θα αναλάμβαναν την δέσμευση της αναβάθμισης της χώρας στις αγορές. Απ’ ότι φαίνεται θα έχουμε ένα μίνι επεισόδιο, ένα μικράς διαρκείας και ανώδυνο, εάν δεχθώ τις περιγραφές που έχω ακούσει από κυβερνητικά χείλη» (μαρτυριάρης ο πρόεδρος).
«Όλα θα γίνουν επαγγελματικά, όπως πρέπει και θα γίνουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα την κρίσιμη στιγμή που θα συντελεστεί η μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο», απάντησε ο Βενιζέλος.
Συμπέρασμα: η επιλεκτική χρεοκοπία είναι ante portas.
Υ.Γ.. Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 15 ετών υποχώρησε την Τετάρτη το χρηματιστήριο της Αθήνας, επηρεαζόμενο άμεσα από τις ανησυχίες για μετάδοση της κρίσης χρέους στις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης. Έκλεισε με μεγάλη πτώση 3,76% , στις 1.101,31 μονάδες.
Το απόσπασμα από τα πρακτικά
Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Έχει ζητήσει το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης για ένα λεπτό.
Ορίστε, κύριε Πρόεδρε, έχετε το λόγο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ (Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού): Κύριε Πρόεδρε, πριν από ένα μήνα –και υπάρχει στα Πρακτικά- είχα αποκαλύψει ότι υπήρξε μία συνάντηση με κορυφαίο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τριών οίκων αξιολόγησης κι είχαν συζητηθεί ορισμένα πράγματα. Είχα πει όμως ότι δεν ξέρω εάν συμφωνήθηκαν.
Ήταν ότι θα χρειαστεί ένα πιστωτικό επεισόδιο και αμέσως μετά θα αναλάμβαναν τη δέσμευση της αναβάθμισης της χώρας στις αγορές. Από ότι φαίνεται θα έχουμε ένα μίνι επεισόδιο, ένα μικράς διαρκείας και ανώδυνο, εάν δεχθώ τις περιγραφές, τις οποίες έχω ακούσει από κυβερνητικά χείλη.
Το ερώτημα είναι, εις το παρασκήνιο έχει εξασφαλιστεί η αναβάθμιση; Και ποια αναβάθμιση; Θα είναι τόση, ώστε να μπορούμε να έχουμε την κατάλληλη τραπεζική υποδομή για να προχωρήσουν όλα αυτά τα οποία δεν προχωρούν σήμερα εις τη θέση την οποία βρίσκονται οι τράπεζες, γιατί δεν περνούν οι εγγυητικές τους; Αυτό είναι το ζητούμενο.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών): Κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βαΐτσης Αποστολάτος): Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, έχει το λόγο.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών): Παρακαλώ το Σώμα να με τιμήσει με την προσοχή του, γιατί κάθε λέξη που θα πω έχει μια σημασία στην ερώτηση αυτή.
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με την χρηματοδότηση και γενικότερα με τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, όπως και με την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Είπα προηγουμένως ότι διαθέτουμε για την ανακεφαλαιοδότηση τους 30.000.000.000 ευρώ και η ρευστότητα τους είναι ρητά διασφαλισμένη με βάσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβούλιου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσω του ευρωσυστήματος. Άρα, έχει ξεπεραστεί κάθε προηγούμενη συζήτηση, έχει καταστεί άνευ αντικειμένου.
Οι οίκοι αξιολόγησεις, οι οποίοι αποτελούν αντικείμενο μακρών συζητήσεων στο ECOFIN, όχι στο EUROGROUP και ασχολείται μαζί τους ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο κ. Μισέλ Μπαρνιέ, ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει.
Διαβάστε με προσοχή τις δημόσιες ανακοινώσεις που έκαναν οι οίκοι αξιολόγησης μετά τις 21 Ιουλίου. Για πρώτη φορά τονίζουν ότι η λύση αυτή είναι θετική και ανοίγει προοπτική για την ελληνική οικονομία και ότι μπορεί να αλλάξει τα επίπεδα αξιολόγησης. Άρα, οι ίδιοι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν τοποθετηθεί ρητά, δημόσια.
Όλη η προηγούμενη συζήτηση, που δυστυχώς έγινε αντικείμενο μιας απόπειρας άτεχνης πολιτικής εκμετάλλευσης, εκφοβισμού και σπέκουλας, είναι άνευ αντικειμένου. Απεδείχθη ότι ξέραμε τι λέγαμε, ξέραμε τι κάναμε. Μόνο που θέλει πειθαρχία, με την έννοια ότι δεν πρέπει μόνοι μας να δημιουργούμε προβλήματα στον εαυτό μας ως χώρα. Ό,τι λέγεται στο εσωτερικό της χώρα, λέγεται διεθνώς. Δεν υπάρχει επικοινωνιακό στεγανό. Ό,τι λέγεται εδώ μέσα, είναι την άλλη στιγμή στα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων.
Στέλνω, λοιπόν, και στην διεθνή κοινή γνώμη και στις αγορές το μήνυμα αυτό, ότι ξέρουμε τι κάνουμε, εφαρμόζουμε με συνέπεια τις αποφάσεις της Ευρωζώνης, είμαστε σε συνεννόηση με όλα τα θεσμικά όργανα και με τον ιδιωτικό τομέα και έχουμε βάλει στις ράγες την εφαρμογή της απόφασης αυτής. Όλα θα γίνουν επαγγελματικά όπως πρέπει και θα γίνουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα την κρίσιμη στιγμή που θα συντελεστεί η μετάβαση από το ένα καθεστώς στο άλλο. Είναι πάρα πολύ καθαρό και πάρα πολύ σαφές αυτό που λέω.
Ευχαριστώ πολύ.

Οι Έλληνες δολοφονούνται και ληστεύονται και η αστυνομία φυλάει τα... τζαμιά!



Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί τις... προτεραιότητες της ελληνικής αστυνομίας τον τελευταίο καιρό. Ενώ η χώρα μας – εκτός από την οικονομική κρίση – έχει πέσει θύμα και ενός τσουνάμι εγκληματικότητας, το οποίο χτυπά προς κάθε πλευρά με δολοφονημένους, βιασμένες γυναίκες, ληστεφθέντες και ούτω καθ΄ εξής, αποφάσισε να φυλάει τα ... παράνομα μουσουλμανικά τζαμιά, της Αθήνας.
Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Έτσι είναι. Ή τουλάχιστον έτσι είπε στο Associated Press εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την ελληνική αστυνομία, λίγες μόνο ημέρες μετά τα γεγονότα της Νορβηγίας, στις 22 Ιουλίου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΛΑΣ, η διαταγή δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από μία έκτακτη συνεδρίαση των αστυνομικών αρχών.
Αφορμή της; Ο φόβος των αρμόδιων αρχών για “αντιγραφείς” του Νορβηγού Andreas Breivik και πιθανά χτυπήματα στην πατρίδα μας.
Ωραία. Κάτι πάει καλά όμως! Τι είναι αυτό; O Andreas Breivik δεν χτύπησε κανέναν τόπο λατρείας των μουσουλμάνων. Κανένα τζαμί, νόμιμο ή παράνομο. Τελευταία φορά που άκουσα ειδήσεις από την Νορβηγία, ο συγκεκριμένος τύπος είχε βάλει μία βόμβα κοντά στα γραφεία του πρωθυπουργού της χώρας και είχε επιτεθεί δολοφονώντας σε μια κατασκήνωση μελών του κυβερνώντος κόμματος.
Ενδιαφέρον είναι όμως ένα ακόμη κομμάτι του “ρεπορτάζ”. Που αναφέρεται στην ... άνοδο της ακροδεξιάς και προφανώς την συνδέει με τις ... αναμενόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στην κακή οικονομική κατάσταση και την θέση της χώρας μας ως κεντρικής πύλης εισόδου λαθρομεταναστών στην Ευρώπη. Ότι δηλαδή αυτά τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα την ωρίμανση των συνθηκών ανόδου της ακροδεξιάς.
Τώρα εξηγούνται οι δηλώσεις Οικονόμου
Πριν λίγες ημέρες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει κάποιες περιεργες δηλώσεις, που προκάλεσαν απορίες σε πολλούς. Προσέξτε τι είχε πει: «Η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός. Έχει σαφή σκοπό και το έχουμε βιώσει. Το τελευταίο διάστημα δημιουργείται και μία φασίζουσα, ακροδεξιάς προσέγγισης, βία, η οποία δεν έχει τις διαστάσεις των αναρχικών και εκδηλώνεται κυρίως με επιθέσεις σε αλλοδαπούς σε περιοχές κυρίως που υποφέρουν από παράνομους μετανάστες...
Είδαμε στο Σύνταγμα μια περίεργη συνεύρεση αναρχικών με φασίζουσες ομάδες ακροδεξιών, εναντίον αστυνομικών, κυρίως στις διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών και του Κοινοβουλίου».
Ακουλουθώντας λοιπόν τα βήματα του προηγούμενου υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Προσπαθεί να κατασκευάσει στην χώρα μας μπαμπούλα ακροδεξιάς τρομοκρατίας.
Την ίδια ώρα που έχουμε συνεχώς νεκρούς, εκρήξεις και βομβιστικές επιθέσεις από την άκρα αριστερά, που έχουμε τα τελευταία 40 χρόνια συνεχιζόμενη δράση της ακροαριστερής τρομοκρατίας, κάποιοι χρησιμοποιούν κάτι που έγινε στην άλλη πλευρά της Ευρώπης, για να στήσουν σκηνικά που τους συμφέρουν πολιτικά.
Γιατί ακριβώς αυτό συμβαίνει. Με αφορμή την υπόθεση Breivik, το πολιτικό κατεστημένο του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να δημιουργήσει ακροδεξιά “σκιάχτρα” έτσι ώστε να αναγκάσει τον κόσμο που στρέφεται στον πατριωτικό χώρο για ελπίδα, να φοβηθεί και να παραμείνει κολλημένος στον καναπέ του.
Το κάνουν όμως αυτό εις βάρος του Έλληνα πολίτη. Ο οποίος αντί να έχει την αστυνομία δίπλα του, την έχει απέναντί του. Αντί να φυλάει το σπίτι του, όπως θα έπρεπε κάνει τον ... σωματοφύλακα σε παράνομα τζαμιά ισλαμιστών.
Πρόκειται για πλήρη παράκρουση. Παράκρουση που οφείλεται σε ιδεοληψίες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης. Όπως όμως κάθε παράνοια, υπάρχει πιθανότητα να παράγει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που στοχεύει. Να στρέψει δηλαδή τον ελληνικό λαό ακόμη περισσότερο κατά της κυβέρνησης και της ιδεολογίας που αυτή πρεσβεύει.

Guardian: "H Ελλάδα σε κατάσταση πανικού, καθώς αντιμετωπίζει "ομηρικές" καταστάσεις!"



  • Ο οικονομικός φόβος οδηγεί σε ένα σιωπηλό bank run στην Ελλάδα, αλλά κάποιοι θεωρούν τα κυβερνητικά σχέδια για λιτότητα ως ευκαιρία για αλλαγή!
Ο βρετανικός "Γκάρντιαν" δε μασάει τα λόγια του. Όχι μόνο περιγράφει στο ρεπορτάζ αυτό της Αντίγια Τσακράμπορτυ με γλαφυρότητα μια απίστευτα ρεαλιστική εικόνα της σημερινής Ελλάδας, αλλά και στηλιτεύει αντεθνικές θέσεις και μεθοδεύσεις κυβερνητικών στελεχών, όπως η κυρία Έλενα Παναρίτη, που οδηγούν τη χώρα στον όλεθρο και την κατάρρευση!

Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Σε μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα (σ.σ. εννοεί την Αlpha Bank) ένα στέλεχός της εξηγεί πώς οι αποταμιευτές ψάχνουν κυριολεκτικά τρόπους να σηκώσουν τις καταθέσεις τους, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στις αναλήψεις. Δίνοντας με δυσκολία και ψιθυριστά το όνομά του και με χαμηλωμένο βλέμμα στο μαρμάρινο δάπεδο, ανασύρει από έναν πολυτελούς ξύλινης κατασκευής φοριαμό, έναν μεταλλικό φάκελο - ντοσιέ, μεγέθους Α4. Είναι περίπου στο μέγεθος ενός φακέλου ασφαλείας φύλαξης χρημάτων και αυτά, από τότε που η χρηματοπιστωτική κρίση έπληξε την Ελλάδα πριν από 18 μήνες, έχουν γίνει το πιο περιζήτητο χρηματοοικονομικό "προϊόν" στη χώρα!

Ανησυχώντας για το αν οι τράπεζες θα εξακολουθούν να έχουν κίνηση και κύκλο εργασιών, άρα αν θα παραμείνουν βιώσιμες και δεν θα πτωχεύσουν, οι Έλληνες αποσύρουν τις αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής από τους λογαριασμούς τους και τις τοποθετούν μέσα σε τέτοιους φακέλους και τις αποθηκεύουν στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών κάτω στα υπόγεια. Οι μεταλλικοί αυτοί φάκελοι είναι τόσο δημοφιλείς τον τελευταίο καιρό, που η συγκεκριμένη τράπεζα έχει διπλασιάσει το μίσθωμα σε αυτά και ακόμα, κάθε μέρα μεταξύ των πελατών που συναλλάσσονται, πέντε έως και 10 πελάτες από αυτούς ζητούν να προμηθευτούν έναν τέτοιο φάκελο ή ρωτούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.
Σημειωτέον, αυτή η συγκεκριμένη τράπεζα ξέμεινε από απόθεμα τέτοιων φακέλων εδώ και μήνες!
Ο υπάλληλος σκύβει πάνω από το γκισέ και ψιθυρίζει: "Έχω δουλέψει στη τράπεζα για 31 χρόνια, και ποτέ δεν έχω δει πανικό σαν κι αυτόν".

Επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που μας δίνει το στέλεχος αυτό. Μόνο από τον περασμένο Μάιο, πέντε δισεκατομμύρια ευρώ έχουν αποσυρθεί από τις συνολικές καταθέσεις των Ελλήνων, ως μέρος αυτού που οι αναλυτές ονομάζουν "σιωπηλό bank running". Αυτή η άποψη τελικά που δείχνει πανικό και ανακατωσούρα, δεν είναι τόσο ορατή. Δεν την αντιλαμβάνεται εύκολα ένας τρίτος. Κι αυτό διότι το κοινό δε σχηματίζει ουρές έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών, απλά λιγοστά άτομα μαζεύονται γύρω από τις περιοχές που βρίσκονται τα καταστήματα και περιμένουν την ευκαιρία, συζητώντας μεταξύ τους, να μπουν και να πάρουν πληροφορίες για το πώς θα αποσύρουν κεφάλαια και πως να τα διασφαλίσουν.

Ασφαλώς ορισμένα από αυτά τα χρήματα προορίζονται για εξοφλήσεις λογαριασμών ή δανείων, αλλά οι τράπεζες γνωρίζουν πολύ καλά πως η απόσυρση αυτή των κεφαλαίων δεν λειτουργεί προς όφελός τους. Και φοβούνται ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Κυβέρνηση "αλλού γι' αλλού"

"Κάθε φορά που οι αγορές κινούνται με πανικό, δέχομαι καταιγισμό τηλεφωνημάτων", δηλώνει χρηματιστηριακός broker που το γραφείο του βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο Χρηματιστήριο. "Οι επενδυτές με ρωτούν πώς μπορούν να βγάλουν τα λεφτά τους απ' τη χώρα".

Ένα ανώτερο τραπεζικό στέλεχος Επενδύσεων, πιό αιχμηρός, δηλώνει πως "Ο κόσμος πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται σχετικά με τη πολιτική που ακολουθεί ή ξέρει και κατευθύνει τα πράγματα προς τα εκεί" και μας εκμυστηρεύεται μια ιστορία ενός πρώην μικροεπενδυτή, που είχε αποσύρει περίπου ? 30,000 και τα έβαλε μέσα σε μια πάνινη τσάντα από λινάρι (σ.σ. εννοεί τις οικολογικές τσάντες που χορηγούν τα σούπερ-μάρκετ) με σκοπό να τα κρύψει στο γκαράζ του σπιτιού του και το αποτέλεσμα ήταν, επειδή η τσάντα περιείχε πριν τρόφιμα, αυτή προσέλκυσε ποντίκια, που κατέφαγαν τα χρήματα!

Τσάντες κοινές γεμάτες με λεφτά που κρύβονται στα γκαράζ, πανικόβλητοι αποταμιευτές και καταθέτες που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τις τράπεζες και να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους εκτός Ελλάδας, αυτό είναι το είδος των ιστοριών που συνδέονται με μια - συγκριτικά - ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα, αλλά με μια ανάπτυξη που βρίσκεται στα όρια μεταξύ ζωής ή θανάτου από τις επιπτώσεις ενός οικονομικού κραχ.

Το γεγονός ότι αναδύονται τώρα από την Ελλάδα, όχι μόνο δείχνει το μέγεθος της οικονομικής δυσχέρειας, αλλά δείχνει και κάτι άλλο: Η Ελλάδα σήμερα μοιάζει με χώρες της Λατινικής Αμερικής στις χειρότερες στιγμές της οικονομικής κρίσης τους.
Σαν απόηχος των δηλώσεων του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τζέιμς Καλαχαν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι κι πάλι πίσω στην Ευρώπη, για να κάνει ό,τι συνήθιζε να κάνει σε χώρες της Νοτίου Αμερικής, στο Μπουένος Άιρες ή στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, υποδεικνύοντας ή επιβάλλοντας τρόπους στις οικονομίες αυτές για το πως να κινηθούν.

Και το χειρότερο είναι ότι οι τρόποι αυτοί που επιβάλλονται στην Αθήνα, κάνουν αυτούς που ζούνε εκεί να νομίζουν ότι ζούνε σε άλλη χώρα!

Η ίδια η κυβέρνηση περιγράφει το σχέδιό της μείωσης των δημοσίων δαπανών και ταυτόχρονη άνοδο των φόρων ως ένα από τα πιο φιλόδοξα μείωσης του ελλείμματος προγράμματα στον κόσμο. Αλλά αυτό που συχνά αποκρύπτεται από τις συζητήσεις περί του φορολογικού, είναι οι επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών, οι οποίοι έχουν πολύ λίγο χρόνο για να προσαρμοστούν.

Όταν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκαν έως και 30% μέσα σε λίγους μήνες, όπως συνέβη πέρυσι κι πάνω από το 20% των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια συν του ότι επιχειρήσεις και εκτάσεις γης που ανήκουν εν μέρει ή καθ’ ολοκληρίαν στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν ως τα Χριστούγεννα, με συνέπεια τις επιπλέον απώλειες θέσεων εργασίας, τότε μιλάμε για μια καθ' όλα αλλαγή στο τωρινό status του εργατικού δυναμικού της χώρας.

"Η Ελλάδα είναι ήδη μια από τις φτωχότερες και πιο άνισες κοινωνίες στην Ευρώπη", εκτιμά ο Χρήστος Παπαθεοδώρου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,"μαζί με
άλλες επίσης φτωχές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Λετονία. Πώς λοιπόν θα μοιάζει η ελληνική κοινωνία μετά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης (μνημόνιο Ι και ΙΙ, μεσοπρόθεσμο κλπ);" Κάνοντας μια μικρή παύση όλο νόημα, συνεχίζει: "Πιθανότατα ως μια χώρα όπως οι αντίστοιχες αναπτυσσόμενες χώρες του Τρίτου Κοσμου. Και δεν είμαι υπερβολικός"

Οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους έχουν ήδη πάρει το μήνυμα. Άλλωστε, μια καινούργια λέξη έχει προστεθεί στο λεξιλόγιο των συνδικαλιστών ή όποιων άλλων αντιτίθενται στα αντιλαϊκά αυτά μέσα και ονομάζεται "Κινεζοποίηση", από την ένωση των λέξεων Κίνα και ποιώ, αναφερόμενοι ουσιαστικά στην Κινεζική κοινωνία της ανέχειας και του άκρατου πλουτισμού των ολίγων.

Ο ισχυρισμός τους είναι ότι η μεγάλη πτώση των μισθών θα οδηγήσει σε ένα εργατικό δυναμικό όπου θα του καταβάλλονται λίγο μεγαλύτεροι μισθοί από τους ομολόγους τους στην βιομηχανική περιοχή της Σχεντζέν.

Το πιό περίεργο απ όλα είναι ότι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στην κυβέρνηση φαίνεται να μην έχουν δει τίποτα κακό σε αυτόν τον ολικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε κάτι αντίστοιχο με μια βιομηχανική ζώνη της Ασίας.

Η Έλενα Παναρίτη, ένα από τα πλέον ανερχόμενα κυβερνητικά στελέχη τον τελευταίο καιρό, και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί, καθώς είναι έξυπνη, πάρα πολύ καλά εκπαιδευμένη στα οικονομικά, προερχόμενη από μια καριέρα στην Παγκόσμια Τράπεζα και την Goldman Sachs, με εξαιρετική γνώση της Αγγλικής γλώσσας, σέξυ βλέμμα και με χιούμορ, είναι ακριβώς το είδος του προσώπου που οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα μπορούσε να επιλέξει για να δώσει μια διάλεξη σε δυσαρεστημένους θεσμικούς επενδυτές. Και για έναν πολιτικό που είναι υποχρεωμένος να προωθήσει τα πιο επώδυνα οικονομικά μέτρα στην ιστορία της χώρας του, η κυρία Παναρίτη δεν φέρεται με ιδιαίτερα ελληνικό τρόπο.

Όταν παρατηρήσαμε πόσοι υπολογιστές της Apple είναι στο γραφείο της, εκείνη απαντά: «Αυτό συμβαίνει διότι είμαι περισσότερο Αμερικανίδα παρά Ελληνίδα» Το λεξιλόγιό της στην Αγγλική είναι διανθισμένο με κοινές αμερικάνικες λέξεις του στυλ "damn" και "have a nice day" και όταν ρωτήθηκε να περιγράψει το πώς η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει την οικονομία της, η απάντησή της περιστρέφεται γύρω από την αλλαγή θεσμών της και των δομών της - με άλλα λόγια, καθιστώντας την Ελλάδα λιγότερο Ελληνική. Χαρακτηρίζοντας δε τη γραφειοκρατία της χώρας της, λέει "Δεν είναι κάτι σαν κιμπούτς (σ.σ. ένα μικρό κρατίδιο), αλλά μια πολύ μεγάλη χώρα!"

Αυτή είναι μια γραμμή που ακούγεται αρκετά συχνά από εκείνους που θέλουν την Ελλάδα να αλλάξει. Σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, η Ελλάδα έχει κατά μέσο όρο μικρό μεγέθους του στενού δημόσιου τομέα, αλλά ένα πολύ διεφθαρμένο σύστημα είσπραξης των φόρων. Εκεί δε που ο δημόσιος τομέας πάσχει, είναι η ανεπάρκεια σε πόρους και η αναποτελεσματικότητά του.

Στην τελευταία μου μέρα στη χώρα, λοξοδρομώ λίγο από το δρομολόγιό μου και επισκέπτομαι ένα γραφείο του ΕΟΤ, δηλαδή του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Εκεί παρατηρώ ότι υπάρχουν μόνο δύο παλιάς τεχνολογίας υπολογιστές της Dell και τεράστια σε όγκο αρχεία και φάκελοι ηλικίας μέχρι κι 30 ετών, που δεν έχουν ψηφιοποιηθεί ακόμη.

"Κανείς δεν έχει πραγματικά νοιαστεί για τα αρχεία αυτά που πρέπει να μηχανοποιηθούν", μου λένε, "και το αποτέλεσμα είναι η εργασία μιας μέρας να διαρκεί τρεις!"

Ο Ιδιωτικός Τομέας δεινοπαθεί

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι στον ιδιωτικό τομέα, με λίγες βιομηχανίες να μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στην αγορά του κόσμου. Ο Ιάσων Μακρόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου "Το απεχθές Χρέος της Ελλάδας", παραδέχεται ότι η Ελλάδα αγόραζε από τον υπόλοιπο κόσμο πολλά περισσότερα από ότι μπορούσε να πουλήσει. "Εμείς αγοράζαμε BMW από τους Γερμανούς και αντ' αυτού τους πουλούσαμε ντομάτες".

Προς το παρόν, οι μέρες αυτές δείχνουν ήσυχες, ίσως παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε. Στην αριστοκρατική εμπορική περιοχή της Αθήνας »του Κολωνακίου, μπουτίκ που συνήθως είχαν λίστες αναμονής από πελάτες για τσάντες επώνυμων σχεδιαστών, έχουν κλείσει. Μια πινακίδα λέει ότι οι ιδιοκτήτες έχουν μετεγκατασταθεί στη... Ρώμη! Σε ένα κατάστημα ρούχων, με τα ράφια των ξεπουλημένων Calvin Klein και DKNY, ο μάνατζερ του καταστήματος Σάββας, εξηγεί τι συνέβη: "Σ' αυτή τη κρίση που βιώνουμε όλοι, βασικά η μεσαία τάξη έχει χτυπηθεί ανεπανόρθωτα".

Αυτό είναι ακριβώς ό,τι συνέβη και στο Μπουένος Άιρες κατά τη διάρκεια της συντριβής της τελευταίας δεκαετίας. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί που ανήκουν στη λεγόμενη μεσαία τάξη και είχαν μάθει να ζούνε με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη δυσάρεστη πραγματικότητα της απότομης υποβάθμισης.

Σε μια βιομηχανία στα περίχωρα, με 200 άτομα προσωπικό, τώρα έχει πέσει μόλις στα 20 και ο μάνατζερ της επιχείρησης την έχει συρρικνώσει πουλώντας μηχανές και νοικιάζοντας τους ορόφους που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. "Όλοι βρίσκονται στο Ταμείο Ανεργίας", δηλώνει. "Θυμήσου, δεν είμαστε πολύ μακριά από την τελική καταστροφή".

Έξω από την κουζίνα της Αγίας Τριάδας, μια εκκλησία στον Πειραιά, κοντά στην Αθήνα, συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι Έλληνες νεόπτωχοι, περιμένοντας το συσσίτιο. Η Άννα και οι δύο μικρές κόρες της, περπάτησαν μέσα στο μεσημεριάτικο καυτό ήλιο για να προλάβουν μια καλή θέση στην ουρά, μιας και εδώ και λίγους μήνες είναι άστεγοι. Η Άννα δεν ήταν έτσι από πάντα, έχασε τη δουλειά της πριν 3 χρόνια αλλά εξακολουθούσε να κρατάει το σπίτι της. Όπως λέει, δεν είχε πλέον εισόδημα ούτε για να πληρώσει τους λογαριασμούς του σπιτιού της, ρεύμα και θέρμανση και τελικά έμεινε στο δρόμο.

Στο εσωτερικό του ναού, ο επικεφαλής ιερέας πάτερ Δανιήλ, μας λέει ότι παρατηρεί συνεχώς να έρχονται καλοντυμένοι άνθρωποι, που η εμφάνισή τους δεν μαρτυράει ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, να παραλαμβάνουν συσσίτιο. Μας διηγείται επίσης την ιστορία ενός 23χρονού νεαρού που έφυγε πριν δύο βδομάδες για την Αυστραλία και για μια 40χρονη γυναίκα που έχασε κι αυτή τη δουλειά της την περασμένη Παρασκευή.

Η Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία, υπαγόμενη κατά το ήμισυ στο δημόσιο, οι μισθοί των ιερέων και των λοιπών υπαλλήλων έχουν περικοπεί κατά 10%, συρρικνωμένοι στα 15.000 ευρώ το χρόνο.

Μήπως εννοεί πως και η Εκκλησία έχει υπαχθεί και αυτή στις περικοπές δημοσίων δαπανών; Ο πατέρας Δανιήλ γελάει και δείχνει τα πέντε δάχτυλα του χεριού του. "Υπάρχουν πέντε ενορίες αυτή τη στιγμή στον Πειραιά, αλλά πολύ σύντομα θα υπάρχει μόνο μία. Το σκέφτομαι πάρα πολύ ότι θα πρέπει να βρω κι εγώ μια δεύτερη δουλειά πολύ σύντομα..."

Βιομηχανία φόβου και υποταγής συνειδήσεων




Ένα πέπλο φόβου έχει ξεδιπλωθεί επάνω από τα ευρωπαϊκά έθνη. Ένα κλίμα τρομοκρατήσεως των λαών ταξιδεύει με μεγάλη ταχύτητα στην ήπειρό μας και διαχέεται από κράτος σε κράτος. Και ο στόχος του φαινομένου αυτού αποκτά σαφές ιδεολογικό στόχο. Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η ποδηγέτηση της ελεύθερης βουλήσεως των πολιτών από την συστημική τρομοκρατία που παράγει μια φαινομενικά αόρατη βιομηχανία φόβου με επιδίωξη την υποταγή συνειδήσεων.
Τώρα όμως ο τρόμος του διεθνιστικού νεοταξισμού στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στον Εθνικισμό για να ανακόψει την πανευρωπαϊκή άνοδό του. Η πρεμούρα της εγκατάστασης της παγκόσμιας διακυβέρνησης θέλει την οριστική κατάλυση του εθνικού κράτους. Το λαϊκό συναίσθημα όμως είναι συνυφασμένο με την εθνική του ταυτότητα και ιστορία, αφού ο λαός αρνείται να παραχωρήσει τη θέση του και το κράτος του σε ξένα χέρια και ξεπουλημένους. Ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί την ανάγκη εθνικής αντίστασης. Γι’ αυτό και υπόκειται στην καλλιέργεια του φοβικού συνδρόμου ταυτόχρονα με τον εθνικισμό ως εφαλτήριο αντίστασης.
Το τρομοκρατικό χτύπημα στην Νορβηγία κατευθύνθηκε με την χρήση του παραμορφωτικού φακού της νεοταξικής προπαγάνδας στον επιδιωκόμενο στόχο. Η δε Νορβηγία ως χώρα με υψηλά αποθεματικά στα ασφαλιστικά της ταμεία, δυνατότητα εξαγοράς χρέους και υψηλή τεχνογνωσία εξόρυξης υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, με ανεξαρτησία κινήσεων από τους διαβόητους οίκους εκτίμησης πιστοληπτικής ικανότητας, αποτελεί ένα αγκάθι για την παγκόσμια διακυβέρνηση.
Τώρα με τα δολοφονικά χτυπήματα του «περίεργου» Νορβηγού που παρουσιάστηκε από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ ως δήθεν ακροδεξιός και ρατσιστής, τα κακά φαντάσματα της ανθρωπότητας προσδοκούν η μεν Νορβηγία να πάψει τις επαφές με τη Ρωσία και την Ελλάδα, ο δε εθνικισμός να καταδειχτεί ως δήθεν δολοφονική συμμορία. Και ταυτόχρονα επιδιώκουν να εμφανίσουν το εθνικό κράτος ως αδύναμο να διαχειριστεί υψηλές κρίσεις. Στην πραγματικότητα ο «περίεργος» Νορβηγός αποδείχτηκε φιλοσιωνιστής, αντιρατσιστής και φιλογκέϊ, αλλά η αλήθεια αποκρύφτηκε από τα ελληνόφωνα ΜΜΕ αφού οι νεοταξικές εντολές αγιάζουν τα μέσα.
Η βιομηχανία του φόβου στην πατρίδα μας έχει και συνέχεια. Ακούσαμε λοιπόν από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Οικονόμου να παραδέχεται το τραγικό έλλειμμα ασφάλειας που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία με τη φράση «είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα στην οποία πραγματοποιούνται επιθέσεις καθημερινά με καλάσνικοφ». Και την ίδια στιγμή ο κ. Οικονόμου «ανακαλύπτει» την ύπαρξη μιας… φασίζουσας ακροδεξιάς προέλευσης βίας! Η οποία λέει δεν έχει προσλάβει τις διαστάσεις της αναρχικής βίας.
Πρόκειται για μια ανήκουστη και εξωπραγματική σύγκριση με τους ακροαριστερούς υπάλληλους του φοβίζοντος καθεστώτος. Την ίδια στιγμή αποκρύβεται από τον ελληνικό λαό ότι για την εγκληματικότητα ευθύνεται το ίδιο το καθεστώς, οι γνωστοί πασίγνωστοι κουκουλοφόροι και η είσοδος των λαθρομεταναστών που νοθεύουν την κοινωνία μας και βοηθούν τους σκοπούς των γειτονικών και των νεοταξικών άρπαγων.
Και ενώ συμβαίνουν αυτά, μαθαίνουμε ότι πρόσφατα στέγασαν 30 λαθρομετανάστες από χώρες της Ασίας σε Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, μετατρέποντας αυτό σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών! Μετά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των αρχών, το υπουργείο δήθεν προστασίας του πολίτη είπε πως δεν θα στείλει άλλους!
Και να φανταστείτε ότι το Ίδρυμα είναι ενεργό και τα παιδάκια θα επιστρέψουν το Σεπτέμβριο. Και σαν να μη φτάνει αυτό, οι 21 εκ των 30 λαθραίων έφυγαν από τον «ξενώνα» συνεχίζοντας το ταξίδι στον …ελληνικό παράδεισο! Οι αρμόδιοι ουδόλως ενοχλούνται από την αύξηση του φαινομένου των πυρκαγιών που ξεκινούν από την κατεχόμενη Βόρειο Ήπειρο και κατευθύνονται στο έδαφος της ελεύθερης Ηπείρου που θεωρούν οι Αλβανοί τάχα δική τους.
Οι φωτιές όμως συνεχίζονται και λαμβάνουν μάλιστα και πολιτισμικές διαστάσεις, αφού το ψευτορωμέϊκο είναι προορισμένο για τους αλλόφυλους, τους αλλόθρησκους και λοιπούς νεοταξικούς. Έτσι λοιπόν δόθηκαν χώροι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών στους μουσουλμάνους της Αθήνας προκειμένου αυτοί να γιορτάσουν το ραμαζάνι. Για να γυρνούν κάποιοι εξ αυτών να μας απειλούν με τη ζωή μας και να απαιτούν Τζαμί όταν αποτελούν επαχθές βάρος που δεν τους ζητήσαμε ποτέ να έρθουν, αλλά ήρθαν ως ακάλεστοι και εισβολείς.
Το δε υπουργείο δήθεν ελληνικής παιδείας και διά βίου αμάθειας που προέβη σ’ αυτήν την απρέπεια, προφανώς μαζί με ολόκληρη την κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται όταν οι «καημένοι» της οικουμένης συλλαμβάνονται σωρηδόν ακόμη και μέσα σε αμαξοστάσια του ΟΣΕ όπως πρόσφατα συνέβη στην Πάτρα με 114 από δαύτους. Δεν ενδιαφέρεται για τα 400 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα κοντά στο νησί Πρασούδι της Ηγουμενίτσας, όταν τα ναρκωτικά πηγαινοέρχονται αβέρτα από την Αλβανία. Δεν νοιάζονται για την απόπειρα βιασμού νεαρού αγοριού από αλλοδαπό στη Σάμο, αμφότερων λαθρομεταναστών. Το υπουργείο αμάθειας ενδιαφέρεται όμως για την επιστροφή στα δημοτικά σχολεία του ανιστόρητου βιβλίου ιστορίας της Ρεπούση που βλέπει συνωστισμούς Ελλήνων στη Σμύρνη και ύπαρξη ελληνικών ευθυνών στην Μικρασία.
Ο Έλληνας δεν υποτάσσεται στο φόβο και δεν αποδέχεται ξένες κυριαρχίες. Έχει ανεπτυγμένη εθνική συνείδηση και υπερηφάνεια. Θα γίνει αληθινά λεύτερος και θα ξανακυριαρχήσει με τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό στο τιμόνι σκορπίζοντας φόβο και δέος στους εργολάβους του φόβου.