Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Bενζινη - Υγραεριο κινησης


Οικονομικά Οφέλη
Παρακολουθώντας τις τάσεις τις αγοράς διαπιστώνουμε τη σταδιακή μεταστροφή του καταναλωτικού κοινού σε οικονομικότερα καύσιμα μιας που η χρήση βενζίνης συνεπάγεται για πολλούς καταναλωτές μια δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση
Στον ακόλουθο πίνακα παραθέτουμε μία συγκριτική ανάλυση του ετήσιου κόστους κίνησης ενός αυτοκινήτου που κινείται με αμόλυβδη βενζίνη και ενός ίδιου αυτοκινήτου που κινείται με υγραέριο κίνησης:
Συγκριτικός πίνακας ετήσιου κόστους καυσίμων
Αυτοκίνητο μεσαίου κυβισμού
Καύσιμη ύληΑμόλυβδη
Μέσος όρος διανυόμενων χλμ ανά έτος15.000
Μέση κατανάλωση καυσίμου ανά χλμ (λίτρα)0,12
Μέση τιμή καυσίμου στο πρατήριο (ανά λίτρο)1,60€
Ετήσιο κόστος2.880€
Καύσιμη ύληΥγραέριο κίνησης
Μέσος όρος διανυόμενων χλμ ανά έτος15.000
Μέση κατανάλωση καυσίμου ανά χλμ (λίτρα)0,13
Μέση τιμή καυσίμου στο πρατήριο (ανά λίτρο)0,75€
Ετήσιο κόστος1.462€
Ετήσιο όφελος από υγραεριοκίνηση1.417€
Σημείωση: Τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη αφορούν μέσους όρους τιμών.
Όπως φαίνεται το ετήσιο όφελος από την υγραεριοκίνηση ανέρχεται σε €1.417 καθώς το υγραέριο κίνησης παρά τη μεγαλύτερη κατανάλωση που απαιτεί (10% περισσότερο σε σχέση με την αμόλυβδη), πωλείται σε πολύ χαμηλότερη τιμή, κάτι το οποίο μειώνει θεαματικά το κόστος κίνησης.
Συγκριτικός πίνακας ετήσιου κόστους καυσίμων
Αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού
Καύσιμη ύληΑμόλυβδη
Μέσος όρος διανυόμενων χλμ ανά έτος15.000
Μέση κατανάλωση καυσίμου ανά χλμ (λίτρα)0,20
Μέση τιμή καυσίμου στο πρατήριο (ανά λίτρο)1,60€
Ετήσιο κόστος4.800€
Καύσιμη ύληΥγραέριο κίνησης
Μέσος όρος διανυόμενων χλμ ανά έτος15.000
Μέση κατανάλωση καυσίμου ανά χλμ (λίτρα)0,22
Μέση τιμή καυσίμου στο πρατήριο (ανά λίτρο)0,75€
Ετήσιο κόστος2.475€
Ετήσιο όφελος από υγραεριοκίνηση2.325€
Σημείωση: Τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη αφορούν μέσους όρους τιμών.
Όπως φαίνεται το ετήσιο όφελος από την υγραεριοκίνηση ανέρχεται σε €2.325 καθώς το υγραέριο κίνησης παρά τη μεγαλύτερη κατανάλωση που απαιτεί (10% περισσότερο σε σχέση με την αμόλυβδη), πωλείται σε πολύ χαμηλότερη τιμή, κάτι το οποίο μειώνει θεαματικά το κόστος κίνησης.
Από όλα τα παραπάνω στοιχεία συμπεραίνουμε ότι η απόσβεση του κόστους μετατροπής μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάστημα ενός έτους.

Η Παράγγα της Σούπερ Λίγκας ξεκινάει το πρωτάθλημά (της)...



Το πρωτάθλημα θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο!
Τι κι αν υπάρχουν ένα σωρό εκκρεμότητες, η Σούπερ Λίγκα δηλώνει αποφασισμένη να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο!
Έστω και με “κουτσουρεμένη” πρεμιέρα, με 6 ματς και χωρίς τους αγώνες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που επρόκειτο να αγωνιστούν με Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα. Ουσιαστικά περνά η γραμμή της NOVA που λόγω του σχεδιασμού τον οποίο έχει κάνει αλλά και τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, πίεζε προς την κατεύθυνση να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα. Να σημειωθεί επίσης ότι και η πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού, μια μέρα μετά την εξόντωση Βόλου και Καβάλας, δεν φέρει πλέον αντίρρηση για την έναρξη του πρωταθλήματος.
  Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα επικαλείται το γεγονός ότι θα υποχρεωθεί να καταβάλλει ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων ευρώ στη Nova, αν δεν γίνουν αγώνες πρωταθλήματος μέσα στον Αύγουστο. Η διοργανώτρια αρχή δείχνει τις προθέσεις της και στο ζήτημα της αναπλήρωσης των δυο κενών θέσεων μετά τον υποβιβασμό του Βόλου και της Καβάλας, καλώντας την ΕΕΑ να εξετάσει τους φακέλους του Λεβαδειακού και της Δόξας Δράμας.  Επιπροσθέτως “καρφώνει” Λάρισα, Πανσερραϊκό και Ηρακλή που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια.

Ύστερα απ' αυτή την ανακοίνωση, το πιθανότερο είναι πως θα γίνουν τα ακόλουθα 6 παιχνίδια:

*Σάββατο, 19:15: ΟΦΗ-Ατρόμητος
*Σάββατο, 19:15: Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
*Σάββατο, 19:15: ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης
*Κυριακή, 19:15: Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
*Κυριακή, 19:15: Πανιώνιος-Εργοτέλης
*Κυριακή, 21:30: ΠΑΟΚ-Skoda Ξάνθη

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με τις ομάδες που θα πάρουν τις θέσεις του Βόλου και της Καβάλας, θα διεξαχθούν την πρώτη ελεύθερη Τετάρτη του επόμενου μήνα, δηλαδή στις 21 Σεπτεμβρίου.

Όλα αυτά θα ισχύσουν και δεν θα ανατραπούν, αν δεν μπλοκάρει το Πρωτοδικείο την Παρασκευή, την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν Λάρισα και Πανσερραϊκός.

Νωρίτερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ.Γερουλάνος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος :”Υπάρχει μία πολιτική θέση, την οποία υπερασπίζονται και άνθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο, που λέει να μην αρχίσει το πρωτάθλημα φέτος. Πως υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και το πρωτάθλημα δεν πρέπει να ξεκινήσει. Δεν είμαι υπέρ αυτής της απόφασης Οποιαδήποτε τέτοια, ηχηρή παρέμβαση, μπορεί να μας έδινε αρκετούς πολιτικούς πόντους, στην πραγματικότητα, όμως, αυτό το οποίο θα δημιουργούσε θα ήταν: εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για το ποδόσφαιρο, για πολλά χρόνια ακόμα...”

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 – 12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού. Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο.

Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού.

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου."

Κηπουροί: Τα «όμορφα πρόσωπα», όμορφα καίγονται


Η ιστορία της «παρέας του Γιώργου» (διαψεύδοντας τον στίχο του Σαββόπουλου) δείχνει να φθάνει στο τέλος της, επιβεβαιώνοντας όσους έλεγαν μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό, ότι «μέχρι τώρα κυβερνούσε ο Γιώργος, από εδώ και πέρα κυβερνά το ΠΑΣΟΚ». 

Τα «βαριά» ονόματα στην Κυβέρνηση είναι πλέον ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοΐδης, η Διαμαντοπούλου, ο Ρέππας και ο Λοβέρδος. Μόνο ο Σημίτης λείπει.

Η ετερόκλητη παρέα αποτέλεσε την «ιδανική ομάδα» για το «ρεκτιφιέ» του κόμματος. Οι εκλεκτοί του Γιώργου, οι επονομαζόμενοι και «beautiful people», ή “κηπουροί” αποτέλεσαν το 2009 τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα, τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ: ούτε μούσια, ούτε μουστάκια, ευθυτενείς, νέοι και ωραίοι έδειχναν οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές.

Πράοι στην ομιλία, μιλούσαν καθημερινά ελληνικά, αποποιούμενοι την «πασοκική διάλεκτο»: χάθηκε η πλέρια δημοκρατία, η «κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής», ο «εκσυγχρονισμός», αλλά και οι «στόχοι της Λισαβόνας». Παράλληλα με την επιταχυνόμενη πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, τα media έφτιαξαν γρήγορα και μεθοδικά, πολιτικά προφίλ που να πουλάνε στην Ελλάδα του 2009: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Παμπούκης, Δημήτρης Δρούτσας, Σπύρος Κουβέλης, Τίνα Μπιρμπίλη, Γιώργος Πεταλωτής, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Και οι εννιά ήταν υπέροχοι: θητείες σε δήμους ή σε γενικές γραμματείες, υπήρξαν επιπλέον επιχειρήματα για την καταλληλότητα όσων τα είχαν στο βιογραφικό τους, Με αυτούς ξεκίνησε τη μεγάλη πορεία προς την πτώχευση ο «μεγάλος τιμονιέρης». Δύο χρόνια μετά ελάχιστοι έχουν απομείνει στις θέσεις τους και ακόμη λιγότεροι διατηρούν κάτι από την πρότερη τους αίγλη. Ας σκιαγραφήσουμε την πορεία τους στα δημόσια πράγματα και αξιώματα:



Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αδικήθηκε από τη ζωή και τον Πρωθυπουργό: ο κλάδος των «βοηθών λογιστή» έχασε το αρχέτυπο της. Ψύχραιμα αναζητεί την αυτοπραγμάτωση του στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και μετεμψύχωσης.

Ο Γερουλάνος που κρατά όχι μόνο τη θέση αλλά και τα ερείσματα του, είναι εξαίρεση. Η «χρυσόσκονη» των γαλαζοαίματων δεν φθείρεται εύκολα. Η θητεία του «Πάμε Στοίχημα» ότι θα μείνει διαχρονική, όπως τα μάρμαρα του Μουσείου της Ακρόπολης…

Ο Χάρης Παμπούκης το μόνο που έκανε fast, ήταν η παραίτηση του. Υπάρχουν φήμες ότι ρώτησαν τον παραιτηθέντα αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης «τι του κάνατε του Πρωθυπουργού κύριε Παμπούκη;» και αυτός απάντησε: «Χάρη».

Ο Δημήτρης Δρούτσας αδικήθηκε από τη συγκυρία: αν είχε προλάβει το νόμο-πλαίσιο της Άννας, θα ήταν Πρύτανης. Του είχαν συστήσει και οι γιατροί shopping therapy κι έτσι αγνοείται η (πολιτική) τύχη του.



Ο Γιάννης Ραγκούσης ονειρεύτηκε να κυβερνήσει την Ελλάδα, στα πρότυπα του Δήμου Πάρου, αλλά τον έφαγαν οι «σύντροφοι». Δέχθηκε τόσες «μαχαιριές» όσα τα ταξί της χώρας.

Ο Σπύρος Κουβέλης υπήρξε «αθόρυβος» κατά τη θητεία του στο Εξωτερικών. Αν δεν υπήρχε το ανθρώπινο πόνημα του «μετά τον ανασχηματισμό» θα την είχαμε ήδη ξεχάσει.

Τη διακριτικότητα όμως της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου δεν τη φθάνει κανείς. Κανείς δεν θυμάται αν είναι ή όχι στο κυβερνητικό σχήμα αν δεν ανατρέξει στο ΦΕΚ διορισμού της Κυβέρνησης.

Η καλύτερη είναι η Τίνα. Αναχώρησε για τα Παρίσια και άφησε τους λοιπούς να τσακώνονται για αρμοδιότητες, αυθαίρετα και άλλα ξενέρωτα ζητήματα.

Last but not least, ο Γιώργος Πεταλωτής. Ο ΓΑΠ τον έστειλε διακοπές στο Δικαιοσύνης, αλλά αυτός ακούραστος βρήκε τον Αμβρόσιο για να μην πλήττει. Λέγεται ότι μελετά τα κείμενα του δικτάτορα Παπαδόπουλου, του Θ. Πάγκαλου του Α΄ και του Μεταξά και θα τους απαντήσει όπως τους αξίζει…


Μικρός Οδυσσέας
Πηγή

Ρε Έλληνα. Πως την πάτησες έτσι;


Μας μάθαιναν χρόνια τώρα να μην αγαπούμε την πατρίδα,,,,, γιατί ήθελαν να μας την κλέψουν, να μοιραστούν ότι αξίζει μεταξύ τους … 

Και τελικά τα κατάφεραν.!

Γιατί αυτοί είναι έξυπνοι, ….. και ξέρουν ότι όταν αγαπάς κάτι δεν σου το κλέβουν εύκολα. 

Πρώτα λοιπόν έπρεπε να μας πείσουν να μην αγαπούμε την πατρίδα, για να μπορέσουν εκ του ασφαλούς να πετύχουν τον στόχο τους.

Και ο κουτός ελληνικός λαός έμαθε να αγαπά, την καρέτα καρέτα, τους φτωχούς της Αφρικής, τους κουβανέζους, τους μετανάστες, τα δικαιώματα της αρκούδας Κτλ Κτλ,,, αλλά ξέχασε να αγαπά την πατρίδα του…. τον τόπο του, την πατρίδα των παιδιών του. 

Λοιπόν, τώρα ποιος θα αγαπήσει εμάς τώρα,,, ποιός θα μας βοηθήσει ??? 

Η αρκούδα, οι μετανάστες, η οι φτωχοί της Αφρικής??

Πως στην πάτησες έτσι ρε Μ………. ΚΑ Έλληνα;

Αδυσώπητος χτυπά τις ΗΠΑ ο τυφώνας Αιρίν! Θα φέρει και οικονομική καταστροφή;



  • Οι ΗΠΑ σε κατάσταση συναγερμού! Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι, ο κυκλώνας Αϊρίν αναμένεται να πλήξει σήμερα το πρωί τη Βόρεια Καρολίνα και αργότερα τη Νέα Υόρκη!

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το πρωί το αυστραλέζικο ειδησεογραφικό κανάλι ABC, αναστατώνοντας τους Αυστραλούς που φοβούνται πολύ μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου του Σύδνευ τη Δευτέρα το πρωί, εάν επαληθευτούν οι φόβοι περί τεράστιων καταστροφών στη Νέα Υόρκη και τις γύρω περιοχές.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 155 χιλιόμετρα την ώρα, την στιγμή που ο τυφώνας βρίσκεται 650 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Νασάου.

Οι αρχές των περιοχών από τη Νέας Υόρκη ως και τη Βόρειας Καρολίνας έχουν κηρύξει τις περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις ακτές.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διάκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Ουάσινγκτον. Σε μήνυμά του χθες το βράδυ κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα στις πραγματικές του διαστάσεις που μπορεί να είναι "σοβαρές και ιστορικές".

Στο μεταξύ και τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα κλείσουν από σήμερα το μεσημέρι. Ταυτόχρονα θα διακοπούν τα δρομολόγια των λεωφορείων και του μετρό στην πόλη.

Περισσότερα από 400 κέντρα υποδοχής έχουν ανοίξει και σε αυτά μπορούν να καταφύγουν 71.000 άνθρωποι.

Όλες οι παραστάσεις στο Μπρόντγουέι αναβλήθηκαν όπως και όλες οι υπαίθριες εκδηλώσεις. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους κατοίκους να αποφεύγουν τα πάρκα γιατί υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων.

Περίπου 98.000 μέλη της αμερικανικής Εθνοφρουράς βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τα πολεμικά αεροσκάφη εγκατέλειψαν τις βάσεις στη Φλόριντα, το Ντέλαγουερ και την Βιρτζίνια και τα πολεμικά πλοία από το λιμάνι του Χάμπτον Ρόουντς ανοίχτηκαν στη θάλασσα.

Ένα πραγματικό "τέρας" ο κυκλώνας Αϊρίν έχει διάμετρο 820 χιλιόμετρα, το ένα τρίτο του συνολικού μήκους των ανατολικών ακτών της ΗΠΑ, σύμφωνα με τη NASA.

Το 1938 ο κυκλώνας Νιου Ινγκλαντ που πέρασε 64 χιλιόμετρα από το Μανχάταν προκάλεσε ζημιές που αντιστοιχούν σήμερα σε 45 δισεκατομμύρια δολάρια, γράφει ο στατιστικολόγος Νέιτ Σίλβερ στους New York Times.

Ο κυκλώνας Κατρίνα προκάλεσε τις μεγαλύτερες ζημιές--100 δισεκατομμύρια δολάρια-- το 2005 όταν έπληξε τη Νέα Ορλεάνη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 1.500 άνθρωποι.

Ο διευθυντής της εταιρίας Kinetic Analysis Τσακ Ουάτσον δήλωσε πως οι ζημιές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 12 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα.

Οι ζημιές αυτές προέρχονται από κτίρια που θα πλημμυρίσουν και συνδέονται με την διακοπή λειτουργίας εταιριών, αλλά και με το κόστος καθαρισμού και αποκατάστασης.

Το ύψος τους εξαρτάται από την ένταση με την οποία ο κυκλώνας θα πλήξει τη Νέα Υόρκη. "Μια διαφορά 32 χιλιομέτρων στο επίπεδο των περιοχών που θα βρεθεί το κέντρο του τυφώνα είναι πιθανό να διπλασιάσει τις ζημιές", τόνισε ο Ουάτσον.

Ο ίδιος τόνισε πως "ένας μικρής έντασης κυκλώνας, αν κατευθυνθεί απευθείας στη Νέα Υόρκη μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει ζημιές ενός δισεκατομμυρίου".

"Η αποκατάσταση των ζημιών μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες ακόμα και μήνες", προέβλεψε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο. 

Το ευρώ και το κατοχικό Μάρκο… Η ιστορία επαναλαμβάνεται;




Οι Γερμανοί είναι γνωστοί για τις καταπληκτικές μεθόδους αφαίμαξης των λαών και των κρατών που έτυχε να βρεθούν στο διάβα τους. Στον Β’ Π.Π., ο Γερμανικός Στρατός δεν είχε επιμελητεία. Ζούσε από τις χώρες που κατελάμβανε, προκαλώντας τους οικονομική (και όχι μόνο) αφαίμαξη. 

Ιστορικά να θυμίσουμε το περιβόητο κατοχικό Μάρκο. Χρήμα που κόβονταν αποκλειστικά για το γερμανικό στρατό, συνήθως σε χαρτονομίσματα των 50 μάρκων. Το νόμισμα αυτό δεν είχε καμία σχέση με το σύνηθες Μάρκο που κυκλοφορούσε στη Γερμανία. Με αυτό εφοδιάζονταν μόνο οι γερμανικές στρατιές που δρούσαν στις κατακτημένες χώρες και κυκλοφορούσε σε δισεκατομμύρια. 

Οι γερμανοί στρατιώτες το χρησιμοποιούσαν για να αγοράζουν από τις τοπικές οικονομίες διάφορα αγαθά (τσιγάρα, φαγητό, κρασί, ζάχαρη, αλεύρι, και ότι εν πάση περιπτώσει έμενε στην τοπική κατακτημένη οικονομία μετά από τις αναγκαστικές μαζώξεις αγαθών και σοδειών) και οι μαγαζάτορες της εποχής και οι έμποροι που ακόμη διατηρούσαν τις επιχειρήσεις τους, ήταν υποχρεωμένοι να δέχονται αυτό το νόμισμα και να δίνουν ρέστα σε δραχμές! 

Με τον τρόπο αυτό γεμίζανε την τοπική οικονομία με ένα άχρηστο νόμισμα χωρίς αντίκρυσμα και προσπορίζονταν όλο τον πλούτο της χώρας στο νόμισμά της, το οποίο εισέρεε στις τσέπες των γερμανών, ως … ρέστα. 

Τυχόν συσχέτιση με το … Ευρώ, μήπως δεν πρέπει να θεωρείται κακόβουλη…; 

Φτιάξαμε ένα κοινό νόμισμα, κοινώς μια νομισματική ένωση, που το κόβει μια Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα με έδρα τη Γερμανία, με ισοτιμία εισαγωγής των νομισμάτων όλων των άλλων χωρών τέτοια, που να είναι υποπολλαπλάσια του Μάρκου, χωρίς προηγουμένως να έχει δημιουργηθεί η οικονομική και πολιτική ένωση της Ευρώπης (πχ με κοινό Υπουργείο Οικονομικών της Ευρώπης). 

Στο ευρώ όλες οι χώρες “έδωσαν” τη συνεισφορά τους με βάση το κυκλοφορούν εθνικό τους νόμισμα και το αντικατέστησαν με το νέο νόμισμα, το Ευρώ, σε ποσότητα ανάλογη του κυκλοφορούντος εθνικού νομίσματος, χωρίς περιθώριο να κόβουν νέο νόμισμα για να μπορούν να ασκούν οικονομική πολιτική όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις και να χρηματοδοτούν την οικονομία τους. Αντ΄ αυτού, το Ευρώ συνοδεύτηκε και από το Σύμφωνο Σταθερότητας και τις διάφορες άλλες συνθήκες με πρώτη και κύρια το Μάαστριχτ, όπου οι οικονομίες των χωρών του Ευρώ μπήκαν στην πρέσα του συγκεκριμένου ελλείμματος, του πληθωρισμού και άλλων μεγεθών της οικονομίας, οι οποίοι δείκτες, όλως τυχαίως ήταν οι διαχρονικά ισχύοντες στη Γερμανία. 

Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά το ευρώ μου φαίνεται όλο και περισσότερο σαν το κατοχικό Μάρκο, με τη μόνη διαφορά ότι δεν το κυκλοφορεί η… Wehrmacht, αλλά οι κουστουμάκηδες και γραβατάκηδες της Φρακφούρτης και των Βρυξελλών ενεργώντας στο όνομα του Δ΄ Ράιχ του Γερμανικού Έθνους… 

Πακέτο διάσωσης, καπούτ...


Και ο ΓΑΠ στην... κοσμάρα του!!! 

Αριστα παίρνει ο ΛΑΟΣ και ο Αδώνιδας! Ενωσαν, εις ό,σα αφορούν την Παιδεία, τις αστικές δυνάμεις της χώρας στη γραμμή Γιαννάκου - Διαμαντοπούλου - Γκασταρμπάιτερ (τα παιδιά των κατώτερων θεών). Ο τέλειος «εκσυγχρονισμός»! (κάργα ολιγαρχικός - αλλά ουδείς... τέλειος)...
Οταν πριν από λίγα χρόνια η αφεντιά μου στο πλαίσιο δημοσιογραφικής αποστολής είχε επισκεφθεί την Κίνα, οι επίσημοι αξιωματούχοι καμάρωναν στη Σανγκάη για την «Ελεύθερη Ζώνη» γύρω απ' το λιμάνι της πόλης. Και μας την επιδείκνυαν.

Επρόκειτο - πρόκειται για μια τεράστια έκταση στην οποία δραστηριοποιούνται ξένες επιχειρήσεις με...
ασήμαντους (και σε ορισμένες περιπτώσεις μηδενικούς) φορολογικούς συντελεστές.

Σε αυτόν τον καπιταλιστικό παράδεισο υπό «κομμουνιστική» διεύθυνση, οι Κινέζοι εργάζονται σε ακόμα πιο ειδεχθείς συνθήκες από εκείνες που υφίσταται η κινεζική εργατική τάξη στην υπόλοιπη... Λαϊκή Δημοκρατία. Αν στην Κίνα οι εργάτες είναι σκλάβοι, στις «Ελεύθερες Ζώνες», όπως αυτή γύρω απ' τη Σανγκάη, είναι κάτι ακόμα χειρότερο. (Αν υπάρχει χειρότερο).

Σε ανάλογη λοιπόν ερώτησή μας στον Διευθυντή αυτής της «Ελεύθερης Ζώνης» (υψηλόβαθμο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος βεβαίως -τι άλλο;) για τις συνθήκες ζωής των εργατών στη «ζώνη» μάς απάντησε ότι αυτό είναι «δικό τους πρόβλημα»! Επιμείναμε, ρωτώντας αν οι εργάτες μπορούν να συνδικαλιστούν ή να αντιδράσουν με κάποιον άλλον τρόπο, για να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους. «Δική τους δουλειά», μας απάντησε ο Κομισάριος «και δική μου δουλειά να τους εμποδίσω»!

Εμεινα με ανοιχτό το στόμα κι ώσπου να το κλείσω, αναγκάσθηκα να παραδεχθώ τη σοφία των Μανδαρίνων να γίνονται Κομισάριοι για να παραμένουν Μανδαρίνοι...
* * *
Σήμερα στην Ελλάδα έρχονται Γερμανοί αξιωματούχοι και προτείνουν τη δημιουργία στη χώρα «Ειδικών Επενδυτικών Ζωνών» και, συνεχίζοντας τους ευφημισμούς, ευαγγελίζονται (όχι, δεν απαιτούν ούτε υπαγορεύουν) ότι σε αυτά τα Στρατόπεδα Συγκεντρ... συγγνώμην, σε αυτές τις «Ειδικές Επενδυτικές Ζώνες» θα υπάρχει «Φιλικό Επενδυτικό Περιβάλλον» -αν όχι σε επίπεδο «κινέζικων» μεροκάματων, πάντως «βουλγάρικων»...

Φοβάμαι ότι όπως οι Μανδαρίνοι έγιναν Κομισάριοι, έτσι και οι Γκαουλάιτερ έχουν γίνει Χριστιανοσοσιαλδημοκράτες καλοί άνθρωποι από τη Νυρεμβέργη...

Οταν αποκτήσει Ναυαρχείο η Ελβετία, τότε θα αποκτήσει πάλι και η Ελλάδα Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (ακόμα κι αν ονοματοδοτηθεί Υπουργείο Εγιαμόλα Εγιαλέσα Μπουνάτσα Μπαμπέσα)...
***
Το αστείο είναι ότι ακόμα και η Ελβετία διαθέτει ναυτικό - πράγμα που ευτυχώς δεν γνωρίζει ο Γιωργάκης, διότι αλλοιώς θα είχε αποξηράνει τη Λίμνη της Γενεύης.

Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας που το θέλουν όλοι, η θεία Φωτούλα είναι με τον Γιωργάκη που μόνος Αυτός δεν το θέλει. «Δεν πρόκειται περί λάθους» δηλώνει η θεία, «ο Γιώργος δεν κάνει λάθη. Αντιθέτως τρικυμία εν κρανίω έχουν όσοι κουνάνε τη θάλασσα και ζαλίζεται το Υπουργικό Συμβούλιο!

Ετσι εξηγούνται και οι υπαναχωρήσεις που κάνει ο Βενιζέλος στις παλινωδίες του! Κουνάει!».

Θεά η θεία!

Αλλά, εκεί που βρίσκει θεϊκό τον Γιωργάκη είναι όταν τον αισθάνεται κίλερ! «Είδες ο Παμπούκης!», θαυμάζει η θεία, «δεξί χέρι του Γιώργου και ο Γιώργος το έκοψε! Μπορεί ο Παμπούκης να πήγε να πουλήσει τη μισή Ελλάδα φαστ τρακ και τσακ μπαμ, αλλά στον πρώτο πονοκέφαλο που προκάλεσε στον Γιώργο, έχασε φαστ χραπ το κεφάλι του. Γιώργος! Πονάει κεφάλι κόβει χέρι! Μόνον οι ηλίθιοι κάνουν το αντίθετο».

Αλλά ακόμα πιο θεϊκhttp://www.blogger.com/img/blank.gifός ο Μπενύτο (ο Φινλανδός). Την πρώτη ημέρα ανακοινώνει 23% ΦΠΑ στα είδη εστίασης. Γίνεται της μουρλής. Τη δεύτερη ημέρα ο κ. Βενιζέλος αρχίζει να τα «μασάει» - το μέτρο θα είναι «προσωρινό» κ.τ.λ.! Την τρίτη ημέρα υπαναχωρεί απ' την υπαναχώρησή του ο Μπενύτο (ο Φινλανδός) και διακηρύσσει: δεν μπορώ να κάνω τίποτα! το μέτρο είχε αποφασισθεί πριν από μένα.

Τσίρκο!
ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet

Η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία!



  • ΝΑΤΟ και Τουρκία οπλίζουν ένοπλες συμμορίες στη Συρία
ΝΑΤΟ και Τουρκία προετοιμάζουν το έδαφος για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, εφοδιάζοντας ένοπλες συμμορίες που δρουν μέσα στη χώρα.

Μεγάλες ποσότητες όπλων, που θα περιλαμβάνουν αντιαρματικά και αντιαεροπορικά βλήματα, βόμβες κονιαμάτων και βαριά πολυβόλα θα αποσταλούν μέσω εδάφους σε μεγάλες πόλεις της Συρίας που ήδη βιώνουν ταραχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής ιστοσελίδας Debka.

Ο τουρκικός στρατός έχει αναλάβει την επίβλεψη των αποστολών όπλων καθώς θα περνούν σε χέρια Σύριων ανταρτών, ενώ οι τελευταίοι εκπαιδεύονται στη χρήση των όπλων σε τουρκικό έδαφος εδώ και δύο εβδομάδες.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ που επιδιώκει ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει προειδοποιήσει ότι θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πιθανή στρατιωτική δράση κατά της γειτονικής Συρίας, ενώ στις 13/08 κάλεσε τους απόστρατους αξιωματικούς της να αναλάβουν την ανάπτυξη στρατού σε πόλεις κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Περισσότερα από 1600 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο κύμα εξεγέρσεων που σάρωσε τη Συρία πριν από πέντε μήνες. Οι συριακές αρχές κατηγορούν τις υποστηριζόμενες από ξένες δυνάμεις ένοπλες συμμορίες για τις δολοφονίες. Σύμφωνα με επίσημες πηγές της Δαμασκού, έως και 500 στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί από τις ένοπλες αυτές ομάδες.