Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το μοντέλο του ασοβαριστάν ή οι ασόβαροι πολιτικοί δημιουργούν ασόβαρες χώρες



Με ελπίδα μας γεμίζει η μετά από 3 μήνες αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να φέρει επιτέλους τα μέτρα του νέου μνημονίου στη βουλή. Άλλωστε η στοιβαρή αστυ-ότητα των υπερασπιστών τέτοιων μέτρων έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις από την ιστορία. 
Τι να πρωτοθυμηθούμε! Τον ρουβίκωνα του Προβόπουλου, τις αναλύσεις για τα κλειστά επαγγέλματα του σημερινού ΥπΟικ, τις καγιέν της Λάρισας, τις προβλέψεις του πρώτου μνημονίου, τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ή μήπως τη μεγάλη ελάφρυνση που θα ήταν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων;

Με τέτοια πλειάδα επιτυχιών εγώ προσωπικά εγγυώμαι πως και τα επόμενα μέτρα που συντάχθηκαν με την ίδια σοβαρότητα θα έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα. Όμως ας ρίξουμε μια μακρο-οικονομική ματιά στο τι είναι αυτά τα 13-15-18-20δις που θα κοπούν από τον προϋπολογισμό. 
Ας πάρουμε πάλι ένα αισιόδοξο σενάριο πως θα χρειαστούν περικοπές μόλις 15 δις, αυτό σημαίνει πως από έναν προϋπολογισμό ύψους γύρω στα 70δις ή αλλιώς 35% του ΑΕΠ θα φτάσουμε σέναν προϋπολογισμό 55δις ή 27% του ΑΕΠ (στον πιο αισιόδοξο των κόσμων). Ας πάρουμε τώρα και έναν κατάλογο κατάταξης των χωρών σε σχέση με τις κρατικές δαπάνες (ανεξαρτήτως σκοπού). 
Και ψάξτε να βρείτε έστω και μία ευρωπαϊκή χώρα με αντίστοιχες δαπάνες. Και δεν μιλάμε τώρα μόνο για τους κοιλαράδες δυτικούς. Ψάξτε και ανάμεσα στους πιο νεοφιλελεύθερους, τους πιο καπιταλιστικό ελντοράντο της ανατολικής ευρώπης. Δεν θα βρείτε κανέναν. 
Ακόμα και failed states σαν τη γεωργία διαθέτουν ένα 35% του ΑΕΠ σε κρατικές δαπάνες. Ποιο ακριβώς μοντέλο έχει η κυβέρνηση στο μυαλό της όταν κόβει τόσες δαπάνες;

Αν μάλιστα αφαιρέσετε τους υψηλούς τόκους που η ελλάδα πληρώνει (και οι οποιοι θα σταθεροποιηθούν γύρω στα 15δις το έτος), τότε οι κρατικές δαπάνες συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο στο 20% του ΑΕΠ. Τώρα να μη γίνω λαϊκιστής και στερήσω τα διάφορα δις που δίνουν δωράκια οι κυβερνητικοί βουλευτές στους εαυτούς τους όπου το ποσό θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Τα μέτρα που ετοιμάζονται να ψηφιστούν είναι ένα ανέκδοτο, όπως ανέκδοτο θα είναι και όσοι τα ψηφίσουν. Κι όταν κληθούν να απολογηθούν γιαυτό, θα πρέπει να μας εξηγήσουν, ποια ακριβώς χώρα είχαν στο μυαλό τους ως μοντέλο την ώρα που τα ψήφιζαν.

Το CD του γιοφυριού της Άρτας

Όχι δεν είναι τίτλος συλλογής δημοτικών τραγουδιών. Χάθηκε τo CD της λαγκάρντ με τα ονόματα των υπόπτων για φοροδιαφυγή. Και να πεις πως ήταν κανένα έγγραφο. Ένα σιντάκι ήταν, από αυτά που μπορείς να αντιγράψεις σε 3 λεπτά και είμαι σίγουρος πως σε οποιανού τα χέρια έπεφτε ένα τέτοιο cd θα είχε κάνει ένα αντιγραφάκι έτσι για να το χαζεύει βρε αδερφέ. (εντάξει βρέθηκε αλλά δεν το ήξερα όταν το έγραφα)

Αλλά δεν πειράζει. Είμαι σίγουρος πως η γαλλική γραφειοκρατία θα έχει κρατήσει αντίγραφο του CD, καθώς δούλεψε αρκετά για να το αποκτήσει. Συγκεκριμένα ο υπάλληλος που το είχε στα χέρια του ήθελε χρήματα για να το προσφέρει και η γαλλική κυβέρνηση έκρινε πως ήταν πιο φθηνό να του στείλει την αντιτρομοκρατική. Πράγμα και που έγινε.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το σισύφειο αυτό cd που 3 χρόνια τώρα δεν μπορεί να χωθεί σ’ έναν φάκελο να ηρεμήσει, είναι σύμφωνα με την ηθική και νόμιμη κυβέρνησή μας προϊόν εγκλήματος, κι έτσι τα στοιχεία που διαθέτει δεν μπορούν να κατατεθούν στο δικαστήριο. Με λίγα λόγια είναι άχρηστο; Πάλι οι ρέστηδες αυτού του κόσμου θα μας βγάζουν τη γλώσσα;

Όπως συχνά λέμε οι ρέστηδες αυτού του κόσμου, σου βγάζουν τη γλώσσα διότι εμείς τους αφήνουμε να τη βγάζουν. Και δώστε βάση για το πόσο εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτό το CD χωρίς ποτέ να κατατεθεί σε δικαστήριο. Όλες οι υπηρεσίες του δυτικού κόσμου, είτε αφορούν την πυροσβεστική, τον σδόε ή το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας μπαρμπουτσαλίξ, εργάζονται με μία βασική αρχή. Ότι μπορούν ανά πάσα δεδομένη στιγμή να ικανοποίησουν μόνο ένα 2-5% του συνολικού πελατολογίου τους. Αυτό για το ΣΔΟΕ σημαίνει ότι δεν μπορούν να ελέγξουν όλους τους έλληνες γιαυτό πρέπει να πάνε δειγματοληπτικά και στοχευμένα. Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ψάχνεις προσφάτως απολυμένους πρώην εργάτες σε εργοστάσιο, διότι πιθανότατα δεν έχουν να κρύψουν τίποτα ιδιαίτερο πέρα από κανένα ημι-υπαίθριο.

Τι θα γινόταν όμως, αν εντελώς τυχαία και δειγματοληπτικά ο σδόε ξεσκόνιζε τους λογαριασμούς, τις εταιρίες, τις καταθέσεις και την περιουσία των ανθρώπων εκείνων που είχαν την “ατυχία” να διαθέτουν τον λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα της οποιας το CD παράπεσε στα χέρια της γαλλικής κυβέρνησης; 
Τι θα γινόταν αν η κίνηση των λογαριασμών αυτών εντελώς τυχαία και συνεπικουρικά ταίριαζε με τις διάφορες λουμπινιές που έκαναν στην ελλάδα, δίνοντας ένα καλό σημάδι για τις ακριβείς συνθήκες της φοροκλοπής; 
Αναμφίβολα κάποιοι από αυτούς μπορεί να ήταν ηθικοί και νόμιμοι σαν τον Βουλγαράκη, αλλά κάτι μου λέει πως οι περισσότεροι δεν θα είναι.

Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα παραδοσιακά γιοφύρια, θα πρέπει μάλλον να θυσιαστεί η γυναίκα του πρωτομάστορα για να προχωρήσει, το οποίο στην περίπτωση μας είναι το παλιό πολιτικό σύστημα και όσοι το εκπροσωπούν μέσα κι έξω από την κυβέρνηση.

Ελάτε επειγόντως στην Ελλάδα, με ρίχνουν!



Μια δραματική έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού την ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθούσε από τους δέκτες της τους απλήρωτους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να μπουκάρουν στο υπουργείο που σφύριζαν οι μίζες, φέρνει την Γερμανίδα Καγκελάριο στην Αθήνα.
Η φωνή του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν σχεδόν τρεμάμενη στο τηλέφωνο καθώς παρακαλούσε την ομόλογό του να επισκεφθεί τη χώρα μας.
-Ελάτε, γιατί θα με ρίξουν…
Πράγματι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ειλικρινής καθώς οι πληροφορίες που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν λόγο για την απόφαση των δυνάμεων της διαπλοκής να ρίξουν την κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας  οι κρατικοδίαιτοι διαπλεκόμενοι αισθάνονται ότι κινδυνεύουν να χάσουν την ιερή αγελάδα με τους οργανισμούς του Δημοσίου και δίνουν τα ρέστα τους σε ένα υπέρ πάντων αγώνα.
Σ΄αυτόν επιστρατεύουν κρατικοδίαιτους εργατοπατέρες που συμπληρώνουν τους παχυλούς μισθούς με τις γενναίες χορηγίες της διαπλοκής, πολιτικούς αρχηγούς, μηντιάρχες και πάσης φύσεως “πληρωμένα” πιστόλια. Ακόμη και οι προβοκάτσιες είναι μέσα στο παιγνίδι.
Το πιο πλουμιστό και το πλέον διεφθαρμένο και ποθητό διαμάντι της διαπλοκής δεν είναι άλλο από τον σε κάθε αμαρτία περιπεσόντα ΟΠΑΠ. 
Αυτό το γνωρίζει ο Σαμαράς και όπως όλα δείχνουν φαίνεται αποφασισμένος να επιταχύνει τις εξελίξεις ιδιωτικοποιήσής του. Την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ κατά κύριο λόγο, απαιτούν άλλωστε και οι δανειστές μας όταν κάνουν λόγο για μεταρρυθμίσεις.
Ήδη στους ώμους του διαπλεκόμενου Οργανισμού έγειραν και έκλαψαν παληκάρια όπως ο Τσίπρας, ο Καμμένος, ο Μιχαλολιάκος που ονειρεύονται να γίνουν πρωθυπουργοί και να έχουν υπό την ιδιοκτησία τους την ιερή αγελάδα του Περιστερίου.
Είναι πολλά τα λεφτά Αντώνη και όσο πιο γρήγορα τον ξεφορτωθείς-όχι φυσικά να τον σκοτώσεις κοψοχρονιάς-τόσο το καλύτερο.
Στη συνέχεια πρέπει να πάρουν σειρά η ΔΕΗ και πάσης φύσεως Δημόσιοι Οργανισμοί που αποτελούν εστίες μόλυνσης και διαφθοράς. 
Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν προυπόθεση ανάπτυξης. 
Ήδη έχουν περάσει 3 ολόκληρα χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτε  στο συγκεκριμένο μέτωπο.
Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης διαπιστώνουν πως πετσοκόβοντας μισθούς, συντάξεις και ζωές το μόνο που καταφέρνουν  είναι να επιταχύνουν τις πολιτικές τους αυτοκτονίες.
Μ΄αυτό τρόπο δεν αλλάζει το βαθύ παρακράτος, δημιούργημα-τέρας όλων των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως των κομμάτων εξουσίας.
Τολμήστε λοιπόν πριν είναι αργά…

Πηγή

Είσαι το αμόνι, είσαι η φωτιά, είσαι το σίδερο που παίρνει μορφή και γίνεται όπλο…



Τι γίνεται πατριώτη και αδερφέ; Γιατί σκύβεις; Γιατί δέχεσαι αυτά που οι πληρωμένοι δήμιοι σου χρεώνουν; Γιατί δέχεσαι την ήττα πριν καν δώσεις τον αγώνα;

Για να καταλάβουμε κάποια πράγματα, λοιπόν. Δεν είμαστε χανουμάκια. Χανουμάκια γίνονται μόνο εκείνοι που το θέλουν. Θύματα έντονων ψυχολογικών επιχειρήσεων είμαστε. Και αυτό που γίνεται στην χώρα σήμερα, προετοιμάστηκε επί πολλά χρόνια (μόνο το νόμο περί ευθύνης των υπουργών να δείτε, θα καταλάβετε). Κατόρθωσαν και "ενοχοποίησαν" ένα τμήμα του λαού. Το έκαναν μία φορά. Μετά το επανέλαβαν σε άλλο τμήμα και ούτω καθεξής... Πανάρχαιη η μέθοδος του «διαίρει και βασίλευε». Γνωστή η μέθοδος του λύκου που ξεμοναχιάζει το θύμα του πριν επιτεθεί. Με το σύστημα αυτό, αυτοί που τάχατες μας κυβερνάνε, έχουν διαλύσει τις άμυνες της Ελληνικής κοινωνίας και συνεχίζουν ακάθεκτα στον τομέα της προπαγάνδας και των ψυχολογικών -συνεχώς κλιμακούμενων ποσοστικά και ποιοτικά- επιχειρήσεων.

Το ζήτημά τους είναι να πιστέψουμε ότι είμαστε "χανουμάκια" ή "κότες". Και ξέρεις γιατί; Γιατί όταν θα μας έχουν νικήσει στο μυαλό, τότε δεν θα χρειαστεί να μας αντιμετωπίσουν καν, θα είμαστε ηττημένοι. Λυπάμαι πολύ, αλλά το σφάξε με αγά μου, ν' αγιάσω, βγήκε από ολιγόψυχους που δεν θέλανε να σκεφτούνε πως μπορούν να σφάξουν αυτοί τον αγά…

Θα σου πω κάτι, αδερφέ μου. Ξέρεις γιατί είναι πράγματι σπουδαίος ο Ελληνισμός; Το Ελληνικό πνεύμα και όλα τα άλλα γεννήθηκαν μέσα από την μάχη με σπουδαίους και πανίσχυρους αντιπάλους. Προσέγγισε ιστορικά το θέμα. Κάθε φορά που ο Ελληνισμός δοκιμαζόταν, γινόταν και καλύτερος. Στα μετέπειτα χρόνια της ό,ποιας κρίσης, μεταλαμπάδευε το πνεύμα του (π.χ. Ρωμαίοι). Όταν έγινε η πτώση του Βυζαντίου, αναγεννήθηκε η Ευρώπη. 

Κάθε φορά που οι Έλληνες έδιναν μεγάλες μάχες (είτε τις κέρδιζαν, είτε τις έχαναν) κέρδιζε η ανθρωπότητα σε πνεύμα, σε πολιτισμό, σε ήθος... 

Εμείς, είμαστε το αμόνι, εμείς είμαστε και η φωτιά. Εμείς είμαστε και το σίδερο που χτυπιέται και παίρνει μορφή... 

Από εμάς σήμερα βλέπουν οι Ευρωπαίοι που οδηγούνται εάν σκύψουν το κεφάλι. 

Από εμάς θα μάθουν πολύ σύντομα οι Ευρωπαίοι πως θα αποτινάξουν τον ζυγό. 

Όταν θα το κάνουμε, θα κατηγορηθούμε από τους εκτελεστές μας. Θα συκοφαντηθούμε και θα το πιστέψουν όλοι πως εμείς θα είμαστε οι υπεύθυνοι για το κακό (πτώση του ευρώ, διάλυση της ευρωζώνης, ίσως και μεγάλος πόλεμος) που ετοίμασαν προσεκτικά ως φόβητρο των λαών. 

Όμως, επειδή ο χρόνος είναι ο μεγάλος καταλύτης των πάντων, θα αναδείξει το μεγαλείο των σύγχρονων Ελλήνων, που υπέμειναν για το κοινό καλό, αλλά και που ξεσηκώθηκαν, δείχνοντας τον πραγματικό δρόμο της λύτρωσης. 

Κάντε υπομονή, έχουμε δρόμο δύσκολο, με εκπλήξεις και ελπίζω χωρίς αίμα... Αυτό το αίμα που είναι έτοιμο να ρίξει το σύστημα που θέλει να μας υποτάξει. Και έχει όλους τους μηχανισμούς, όλα τα εργαλεία για να το κάνει αυτό. 

Το παρακράτος των κουκουλοφόρων έχει δημιουργηθεί για να δίνει λύσεις στο σύστημα αυτό. Στο παρακράτος όμως, βρίσκονται και οι κεφαλές των διαμαρτυριών (συνδικαλιστές). Μην περιμένετε να γίνει κάτι, όταν οι οργανωτές της διαμαρτυρίας μας είναι και συνένοχοι των όσων συμβαίνουν. 

Αφήστε τα πράγματα να συμβούν. Ο λαός μας, σήμερα ζυμώνεται πολύ γρήγορα, επειδή το σύστημα βιάζεται να εγκαθιδρύσει και επισήμως την ισχύ του. Και είναι το τραγικό λάθος εκείνων που μας θέλουν δούλους. Και είναι λάθος, επειδή βιάζονται, επειδή έβαλαν μέσα στα "υλικά" και έναν επιταχυντή των διαδικασιών. Και αυτός ο «επιταχυντής» ζυμώνει πιό γρήγορα τον λαό. 

Ναι, θα υποφέρουμε και πρέπει να υποφέρουμε για να μπορέσουμε να μάθουμε τι λάθη κάναμε, για να μην τα επαναλάβουμε. 

Ναι, θα υποφέρουμε, επειδή ένα σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας δεν έχει μάθει να παλεύει και να αγωνίζεται, αλλά περιμένει σαν ζητιάνος να του δώσουν ψίχουλα ή ελπίζει πως η καταστροφή δεν θα τον αγγίξει, επειδή είναι μέρος του σημερινού συστήματος (π.χ. κομματικό μέλος).

Σαν στόχο έχουν σήμερα να χάσουμε την ελπίδα μας. Μην τους κάνουμε, λοιπόν αυτό το χατήρι. Αν χάσουμε την ελπίδα, αν χάσουμε τα όνειρά μας, αν χάσουμε τον δρόμο που οι προγονοί μας περήφανοι διαβήκανε, τότε θα μας έχουνε νικήσει.

Σήμερα θέλουν να μας βγάλουν μαζικά στους δρόμους. Να βγούμε σαν όχλος και να γίνουμε δικό τους εργαλείο, να γίνουν καταστροφές, να μας φορτώσουν την δική τους αποτυχία και στη συνέχεια να αυξήσουν τα μέτρα αστυνόμευσής μας, φυσικά για το καλό της χώρας και των πολιτών της. 

Δεν λέω να μην αντισταθούμε. Φυσικά και πρέπει να αντισταθούμε. Αλλά τη στιγμή που πρέπει. Την ώρα και τον τόπο της μάχης -απέναντι στους εξανδραποδισμένους πολιτικούς και τον προστατευτικό περίγυρό τους- πρέπει να τα επιλέξουμε εμείς. 

Οι μάχες κερδίζονται από εκείνους τους στρατηγούς που έχουν υπομονή, που διαλέγουν τον τόπο και τον χρόνο της σύγκρουσης και που μεταλαμπαδεύουν στο στράτευμα την γνώση της αναγκαιότητας της με κάθε τρόπο νίκης. 

Εμείς σήμερα δεν έχουμε ούτε στρατηγό...! Πού θα πάμε; 

Γι αυτό, λοιπόν, περιμένουμε. Αυτοί φθείρονται… Εμείς γιγαντωνόμαστε, γινόμαστε περισσότεροι, σοφότεροι και... -δυστυχώς γι αυτούς- πιό αποφασισμένοι, πιό σκληροί... 
Στρατηγική χρειαζόμαστε και όχι αντανακλαστικές κινήσεις. 

Αν γίνουμε όχλος, τότε είμαστε του χεριού τους. 

Και σήμερα υπάρχουν τρόποι αντίδρασης που θα τους αποκαθηλώσουν σε μερικά εικοσιτετράωρα. Αλλά πρέπει να γίνουν συντονισμένα, χωρίς βία, με λαό που έχει κατανοήσει το πρόβλημα και κυρίως με υπομονή. 

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν συγκλίνουν στο να γίνει αυτή η "σύγκρουση". Πρέπει να κάνουμε υπομονή, να φύγουμε από τη σύγχυση που μας έχουν "φορτώσει" και μετά τελειώνουμε με τα μίσθαρνα τρωκτικά που έχουν εισχωρήσει στην πατρίδα μας και που ξεπουλάνε τα πάντα, δίνοντας εμάς -τους Έλληνες πολίτες- ως δώρο.

Αφήστε λοιπόν, το νερό να κυλήσει στο ρυάκι. Άφησέ το να συναντήσει και άλλα ρυάκια, να γίνει ποτάμι. Αφήστε το ποτάμι να γίνει μεγάλο και μετά θα τους καταπιεί. Είναι απαράβατος νόμος της φύσης... Ο χρόνος είναι μαζί μας και αντίπαλός τους. Αυτός μας ζυμώνει, αυτός μας συνειδητοποιεί. Αυτός μας κάνει σοφότερους…

Συνοδοιπόροι στο δρόμο που η πατρίδα μας έκανε την τιμή να περπατήσουμε, είμαστε. Βαρύ το φορτίο, μεγάλη η τιμή. Ας σταθούμε στο ύψος μας, λοιπόν, χωρίς να τους επιτρέπουμε να μας κάνουν αντιπάλους... Στην ίδια γραμμή θα είμαστε απέναντι στα θηρία που σήμερα μας απειλούν. Άλλοι θα είναι στην αριστερή μεριά, άλλοι στην δεξιά, άλλοι στο κέντρο. Όμως, όλοι στην ίδια γραμμή, με τον ίδιο σκοπό. Να λευτερωθούμε, να δώσουμε στα παιδιά μας την προγονική γη λεύτερη. Μετά, εμείς όλοι μαζί θα φτιάξουμε -με την σοφία που θα έχουμε κερδίσει- μια πατρίδα καλύτερη, για όλους μας. Και όταν ένα δάκρυ κυλήσει στα μάτια σου, αδερφέ, να ξέρεις πως θα είναι δάκρυ χαράς και ευγνωμοσύνης στη ζωή και στο Θεό που σου δόθηκε η ευκαιρία και την τιμή να πολεμήσεις, σταθείς όρθιος και νικητής απέναντί τους.

Ας σμιλευτούμε, το λοιπόν, στο εργαστήρι της ζωής με το αμόνι, ας καθαριστούμε από τα περιττά και ας ετοιμαστούμε για την στιγμή που η ιστορία μας έδωσε το δικαίωμα να ζήσουμε, όπου εμείς θα αποφασίσουμε αν θα τιμηθούμε ή θα ντροπιαστούμε. Οι άμαθες ψυχές μας ριγούνε κοιτώντας την φωτιά, αλλά ετούτες τις ημέρες σμιλεύονται αντρείες ψυχές που θα βρεθούνε απέναντι σε δαίμονες και που θα τους νικήσουν. Περήφανα σμιλεύεται η δική σου η ψυχή και δειλά η δική μου...

Ας κάνει ο καθένας μας μια προσευχή για όλους τους άλλους συμπατριώτες και ας ετοιμαστούμε… Και θα γεννήσει η ελπίδα και θα ξανάρθει το φως, το χρώμα και θα γεμίσει ο αέρας με την γλυκιά μουσική της δικής μας νίκης...

Έτσι είναι γραμμένο στην δική μας ιστορία. Έτσι και τώρα θα γίνει... Και αυτή η στιγμή δεν αργεί. Σιμώνει τρέχοντας προς το μέρος μας...

Περιμένοντας το «τυχαίο γεγονός»…



Η κατάσταση στην Ελλάδα «μυρίζει» πλέον μπαρούτι… Η τακτική μίας κυβέρνησης, πλήρως υποταγμένης σε εντολές της τρόικα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δύο νομοτελειακά γεγονότα: στην απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών και στην εκκωφαντική έκρηξη της κοινωνίας που δεν θα μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει και τα αποτελέσματα της οποίας δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν.

Η αδιαφορία των πολιτικών προς τον λαό (όσο και αν προσπαθούν οι συγκυβερνώντες να το κρύψουν, δεν μπορούν) οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μία άνευ προηγουμένου κοινωνική οργή, αφού η ευθύνη της δημιουργίας αυτού του κλίματος βαραίνει το ίδιο το πολιτικό σύστημα. Ταυτόχρονα, η δημιουργία ακραίων στοιχείων, συντείνει (όσο παράλογο και αν ακούγεται) στην ταύτισή τους με τα δημοκρατικά ιδεώδη. Και η δημιουργία αυτών των άκρων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ικανής διακυβέρνησης της χώρας, που θα έπρεπε να έχει κύριο μέλημα τους πολίτες και όχι τους τραπεζίτες.

Αυτά τα ακραία περίτεχνα δημιουργηθέντα αντίθετα μέρη έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τις «αναγνωριστικές» τους μάχες σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουν ήδη αρχίσει να διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό σκηνικό, το οποίο ευτυχώς η κοινωνία μέχρι στιγμής αρνείται να παρακολουθήσει. 

Όμως, στο σημείο αυτό γεννιέται το μεγάλο ερωτηματικό: ποιες είναι οι αντοχές της κοινωνίας; Και γιατί η κοινωνία οφείλει να φανεί σοφότερη από όλους εκείνους που υποτίθεται πως θα πρέπει να μεριμνούν για την εσωτερική ειρήνη, την ασφάλεια, αλλά και για την απομάκρυνση κάθε πιθανού κινδύνου που δύναται να διαταράξει το πολίτευμα ή και να εκθέσει σε πλείστους όσους κινδύνους το σύνολο της χώρας; 
Με δεδομένη την συσσωρευμένη οργή των πολιτών, η οποία αυξάνεται συνεχώς, είναι προφανές πως η επιτηδευμένη ανικανότητα των κυβερνώντων είναι αυτή που αποτελεί τον κυρίαρχο κίνδυνο της ίδιας της χώρας.

Σήμερα, όλα κρέμονται κυριολεκτικά από μία κλωστή. Την κλωστή της υπομονής ή από εκείνο το νήμα που κρατούν ξένα κέντρα τα οποία επιθυμούν την απόλυτη διασάλευση στο εσωτερικό της χώρας, αλλά κυρίως του πολιτεύματος, το οποίο με τη σειρά του αργά αλλά σταθερά αλλοιώνεται, μεταβάλλεται, μετασχηματίζεται και απομακρύνεται με γοργούς ρυθμούς από όσα ρητά αναγράφονται στο Σύνταγμα της χώρας. 

Οι «αντίπαλοι» έχουν πλέον προσδιορισθεί, έχουν ήδη τοποθετηθεί ο ένας απέναντι στον άλλο και γίνονται εκείνες οι τελικές διεργασίες που σκοπό έχουν να συμπαρασύρουν ολόκληρο τον λαό σε ένα καταστροφικό «χτύπημα» κατά όλων εκείνων που συνήργησαν για να τον καταστρέψουν. Κι αυτό επειδή ήρθε η ώρα της αλλαγής στην σκυτάλη της εξουσίας. Οι αντίπαλες πλευρές έχουν ήδη οργανωθεί και έντεχνα πολώνουν εκείνα τα μέρη της κοινωνίας που μπορούν να επηρεάσουν, προσφέροντας τεράστιες δόσεις οργής, η οποία στρέφεται κατά του συστήματος, κατά των «ιδεολογικών» αντιπάλων, αλλά κυρίως κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Οι ψυχροί παρατηρητές διαπιστώνουν πως τα συστατικά του εκρηκτικού μίγματος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για το σύνολο της χώρας. Δυστυχώς οι προειδοποιητικές κραυγές τους δεν μπορούν να επαναφέρουν στην τάξη ούτε την κυβέρνηση, αλλά ούτε και τους «ορκισμένους» εχθρούς των δύο αντίπαλων πλευρών. 

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στο μη παρέκει και στο σημείο εκείνο το οποίο μπορεί μέσα από μία «τυχαία» ενέργεια, να πυροδοτηθεί η έναρξη γεγονότων που θα μας οδηγήσουν στα χειρότερα. 

Άραγε, αυτό επιθυμεί η κυβέρνηση; 

Αυτό επιθυμούν οι πολιτικοί ταγοί και άρχοντες που νομοθετούν εις βάρος της χώρας και του λαού, προφασιζόμενοι πως όλα αυτά γίνονται για να διασωθεί η χώρα; 

Γιατί, άραγε, αυτοί οι «εκλεκτοί» δεν μπορούν να κατανοήσουν πως ακόμη και εάν κατορθώσουν να διασώσουν την χώρα, αυτή δεν θα είναι ποτέ ίδια (κυρίως λόγω της ταπείνωσης που έχει δεχθεί), επειδή δεν θα υπάρχει Ελληνικός λαός; Ή μήπως έχουν βρεθεί ήδη οι αντικαταστάτες των Ελλήνων, οι οποίοι θα διαιωνίσουν στην εξουσία την πολιτική «ελίτ»;

Τέλος, είναι προφανές πως (για άγνωστους λόγους;) οι υπεύθυνοι για την επικείμενη έκρηξη πολιτικοί, δεν προσπαθούν ούτε την ύστατη στιγμή να αλλάξουν την πολιτική τους στάση, ενώ ευελπιστούν πως θα διαφύγουν των εγκληματικών ευθυνών τους, αγνοώντας(;) ταυτόχρονα πως όταν συμβεί η κοινωνική έκρηξη δεν θα δώσει ούτε καν τα χρονικά περιθώρια που απαιτούνται για την απομάκρυνσή τους… 

Είναι τραγικό αλλά, αναμένοντας ένα «τυχαίο» (αλλά απολύτως βέβαιο πως θα συμβεί) γεγονός, βαδίζουμε προς μία ανόητη και άκρως επικίνδυνη εθνικά εσωτερική σύγκρουση, επειδή κάποιοι «έξυπνοι» έχουν συναινέσει εκούσια ή ακούσια στην καταστροφή της χώρας.

Ρώσος στρατηγός ε.α. μιλάει ευθέως για τα σχέδια της Νέας Τάξης



  • Στρατηγός Πετρώφ: "Για τις ΗΠΑ επιφυλάσσεται από την παγκόσμια μαφία η ίδια μοίρα που περίμενε και την ΕΣΣΔ"
  • Από το 2009 προείδε ο στρατηγός τον σημερινό ξεσηκωμό των μουσουλμάνων, τον οποίο θεωρεί όχημα για την κατάρρευση των πολιτικών καθεστώτων και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους σε όλες τις Δυτικού τύπου δημοκρατίες.


Στην βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που ακολουθεί, οΚονσταντίν Π. Πετρώφ, Ρώσος στρατηγός ε.α., θέτει κάποια καίρια ερωτήματα και παραθέτει ευθαρσώς τις προσωπικές του απόψεις (που πιθανόν να μην συμπίπτουν με τις επίσημες ρωσικές θέσεις) για μια ποικιλία θεμάτων, ανάμεσα στα οποία είναι το τέλος της ηγεμονίας του αμερικανικού δολαρίουη ενορχήστρωση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, οι οποίες επέτρεψαν στις ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, τα κέντρα που κινούν τα νήματα πίσω από τους πολιτικούς και ο ερχομός της προμελετημένης κατάρρευσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

Αν και οι πολίτες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες Δυτικές χώρες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα σε μια φυσαλίδα προπαγάνδας που ελέγχεται από τεράστιους ομίλους ΜΜΕ πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιχειρηματικά συμφέροντα και πολιτικές συμμαχίες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ελέγχουν όλο τον πλανήτη και υπάρχουν αρκετές άλλες σχολές σκέψης σε όλο τον κόσμο. Αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν πραγματικότητα στους λαούς της Δύσης ίσως και να είναι τίποτε περισσότερο από μια ψευδαίσθηση.

Ο στρατηγός Πετρώφ, στην χειμαρρώδη αυτή συνέντευξη, μιλάει για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, την οποία αποκαλεί "παγκόσμια μαφία" και επιχειρεί να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, όσον αφορά στα σχέδια που έχουν καταστρώσει οι παγκοσμιοποιητές.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο του βίντεο με τις σκέψεις του Ρώσου στρατηγού:

"Κατ' αρχάς, θα θέσω μια ερώτηση σ' εσάς, τους τηλεθεατές, που θα δείτε το βίντεο αυτό μέσω του υπολογιστή σας:

Τι θα γίνει με το δολάριο; Το έχουμε ανάγκη το δολάριο; Όχι, δεν το έχουμε ανάγκη το δολάριο. Οι ΗΠΑ τυπώνουν δολάρια, οπότε κάτι πρέπει να γίνει με αυτό.

Η σύγκρουση των αεροπλάνων τύπου Μπόινγκ στους "δίδυμους πύργους" της Νέας Υόρκης δεν σχεδιάστηκε από τον Μπιν Λάντεν. Ο άσχετος αυτός Βεδουίνος ήταν αραχτός μέσα στη σπηλιά του και δεν ήταν σε θέση να κάνει τίποτε εκτός από το να φτιάχνει ζώνες με εκρηκτικά για βομβιστές αυτοκτονίας. Η σύγκρουση των Μπόινγκ με τους ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη ήταν μια επιχείρηση μεγατόνων, που ετοίμασαν οι επίλεκτες δυνάμεις της παγκόσμιας μαφίας, προκειμένου να εμπλέξουν τις ΗΠΑ σε έναν πόλεμο εναντίον του μουσουλμανικού κόσμου.

Αλλά ποιός ήταν ο σκοπός; Για παράδειγμα, πώς κατέστρεψαν την ΕΣΣΔ; Χαρακτήρισαν τη Σοβιετική Ένωση ως "φυλακή του λαού" και "αυτοκρατορία του κακού". 

Τα ίδια ακριβώς κάνουν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα τις καταστρέψουν.

Όταν ο Μπιλ Κλίντον βομβάρδιζε το Βελιγράδι, οι Σέρβοι και οι υπόλοιποι 
Σλάβοι άρχισαν να διερωτώνται γιατί το έκανε αυτό. Γιατί μια χώρα της Βόρειας Αμερικής βομβάρδιζε την πρωτεύουσα μιας ευρωπαϊκής χώρας; 

Αργότερα, οι Αμερικανοί έκαναν απόβαση στο Ιράκ, το κατέλαβαν και εγκατέστησαν δύναμη κατοχής εκεί. Κάποιοι, που δεν κατανοούσαν για ποιο λόγο συνέβαιναν όλα αυτά, νόμισαν ότι οι οι ΗΠΑ είναι αήττητες. Εντυπωσιάστηκαν από τον αμερικανικό στρατό. 

Κι εμείς, στη σοβιετική περίοδο, είχαμε κάνει απόβαση στο Αφγανιστάν. Θυμάστε τι κατάληξη είχε; Τα ίδια έπαθαν σήμερα οι Αμερικανοί και τελματώθηκαν. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτε εκεί πέρα.

Αυτό που κατάφεραν είναι ολόκληρος ο μουσουλμανικός κόσμος σήμερα να μισεί τις ΗΠΑ. Και όταν - γιατί είναι σίγουρο- η παγκόσμια μαφία θα καταστρέψει το δολάριο, όλος ο κόσμος θα σκέφτεται ότι της άξιζε κάτι τέτοιο. 

Και όμως, ο δικός μας λαός δεν πρόκειται να ωφεληθεί καθόλου από αυτή την αλλαγή, και ιδιαίτερα όσοι έχουν επενδύσει κάποιες από τις οικονομίες τους σε δολάρια. 

Αλλά είναι και κάτι άλλο που θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν. Στις ΗΠΑ ζει το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά αυτό το 5% καταναλώνει το 50% των ενεργειακών πόρων. Για την διεθνή μαφία, αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα. 

Ο αμερικανικός τρόπος ζωής προπαγανδίζεται ως κάτι ιδανικό. Κάποιοι δικοί μας πολίτες που κατά τη σοβιετική περίοδο ζήτησαν άσυλο και σήμερα ζουν εκεί και τους χορηγούνται διάφορα επιδόματα, ζουν σε καλύτερες συνθήκες ενώ είναι άνεργοι, απ' ό,τι στη Ρωσία, αν συνέχιζαν να ζουν εδώ και να εργάζονται.


Οι παγκόσμιοι ιδιοκτήτες δούλων θεωρούν ότι αυτή η κατάσταση που συνεχίζεται στις ΗΠΑ είναι απαράδεκτη, αφού ακόμα και οι δούλοι ζουν σχετικά καλά εκεί.Οπότε και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι καταδικασμένες κατά κάποιον τρόπο.

Ακόμη και αν είσαι ηγέτης μιας ισχυρής χώρας, αν δεν έχεις βαθιά αντίληψη της διεθνούς πολιτικής και δεν κατανοείς τις μεθόδους της διεθνούς πολιτικής, εξακολουθείς να παραμένεις όμηρος της παγκόσμιας μαφίας. 


Η ηγεσία της ΕΣΣΔ και η ηγεσία των ΗΠΑ μπορεί να άσκησαν εσωτερική και εξωτερική πολιτική, αλλά η παγκόσμια μαφία ασκεί διεθνή πολιτική.
Η ΕΣΣΔ κατέρρευσε και η ίδια μοίρα προορίζεται και για τις ΗΠΑ. Εμείς καταστρώναμε κάποτε σχέδια με πενταετή πνοή, αλλά οι παγκοσμιοποιητές έχουν καταστρώσει σχέδια για τα επόμενα 50 ή 100 χρόνια. Οι πολίτες μας εργάζονταν για να κερδίσουν 60 ρούβλια την ημέρα και ήταν ευχαριστημένοι. Έφτιαξαν όλα εκείνα τα εργοστάσια και τους αγωγούς που ξέρουμε, αλλά ήρθε η μέρα που ανέλαβε τη χώρα η παγκόσμια μαφία και εκχωρήθηκε όλος μας ο πλούτος σε ιδιωτικές εταιρείες, χάρη στα πειθήνια πιόνια της, όπως ο Ανατόλι Τσουμπάις. Και ήρθαν οι εκπρόσωποι αυτής της παγκόσμιας μαφίας για να γίνουν ιδιοκτήτες όσων έκτισε με τα χέρια του ο λαός μας.


Σήμερα έχει ασκηθεί αγωγή κατά του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, του ολιγάρχη της Yukos, η υπόθεση εκδικάζεται, αλλά ο κύριος αυτός έχει τις πλάτες του Βαρώνου Ροθτσάιλντ να τον στηρίζουν(Σημ. Η συνέντευξη χρονολογείται πριν από τον Δεκέμβριο του 2010, οπότε ο Χοντορκόφσκι κρίθηκε ένοχος για  υπεξαίρεση εκατομμυρίων τόνων πετρελαίου και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης.)

Άτομα όπως οι Ροθτσάιλντς, οι Οπενχάιμερς και οι Μόργκανς έχουν καταστρώσει μακρόπνοα σχέδια. Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν και οι οικονομολόγοι είναι ερασιτέχνες αν τους συγκρίνεις με αυτά τα άτομα"...

Παρακολουθήστε το βίντεο: 


Ο Χαϊκάλης έκανε ερώτηση για το Failed State! Άφαντος ο Σαμαράς!




 Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με αναφορά στο blog μας έκανε Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για το failed state.

To επίμαχο άρθρο μας είναι το

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε failed state και παραδίδουν τα πάντα 

Ιδού η Ερώτηση του Πατριώτη Βουλευτή 
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά
Θέμα: Μετατροπή της Ελλάδας σε "αποτυχημένο κράτος" (failed state)

Βάσει των δημοσιευμάτων:

[1] Επιστολή που κατατέθηκε στη ΓΓ Πρωθυπουργού με Αριθ.Πρωτ. 1204/31.8.2012
με θέμα "Ενημερωτικό Σημείωμα (Θέματα Στρατηγικής)"
η οποία δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο "Ας μιλήσουμε επιτέλους"

ΕΠΙΚΑΙΡΑ, 153ο τεύχος, 20/9-26/09/2012
Ποιοί, γιατί και με ποιόν τρόπο εξωθούν τη χώρα σε αποσταθεροποίηση
Μετατρέπουν την Ελλάδα σε "αποτυχημένο κράτος" (failed state) και "ειδική περίπτωση"
Τη θεωρούν πολύ μικρή για να έχει τόσο μεγάλη περιουσία
Τη βυθίζουν σε κρίση για να τη λεηλατήσουν
[2] Ειδικού Συνεργάτη: Εξωθούν τη χώρα σε αποσταθεροποίηση (σελ.14-15)
[3] Σωτήρη Σιδέρη: Ένας τεράστιος κίνδυνος: η Ελλάδα ως "ειδική περίπτωση" (σελ. 15-19)

καθώς και άλλων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου, από τα οποία προκύπτει ότι αλλοδαποί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται ή κινδυνεύει να βρεθεί σε κατάσταση "αποτυχημένου κράτους" (failed state),

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κύριος Πρωθυπουργός

1) Κινδυνεύει η Ελλάδα να περιέλθει σε κατάσταση "αποτυχημένου κράτους" (failed state);
Ποιά είναι η επίσημη θέση του κου Πρωθυπουργού βάσει των εισηγήσεων των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, ήτοι
Α. του Επικεφαλούς του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού,
Β. του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών,
Γ. του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών,
Δ. του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, και
Ε. του Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών;
Υιοθετεί τις εκθέσεις τους ή όχι; Αν όχι, πού και γιατί διαφωνεί; Θα ενημερωθεί το κοινοβούλιο για τις εν λόγω εκθέσεις;

2) Ποιός είναι ο πλήρης σχεδιασμός της κυβέρνησης ούτως ώστε η Ελλάδα να μην περιέλθει σε κατάσταση "αποτυχημένου κράτους" (failed state), είτε ως σωρρευτικό στρατηγικό απότοκο είτε ως de facto κατάσταση βάσει επιμέρους στρατηγικών επιλογών, όπως αυτή των διαπραγματεύσεων για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων;
Υπάρχει σε επαρκή λειτουργία θεσμικός μηχανισμός παραγωγής σχεδιασμού και αντιμετώπισης τέτοιας υφής στρατηγικών κρίσεων;
Αν όχι, ποιοί ευθύνονται για αυτή την ανεπάρκεια; Ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα ενεργειών του κ. Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του ούτως ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει θεσμική και λειτουργική επάρκεια σε αυτό τον εθνικά κρίσιμο τομέα;
Αν ναι, στον εν λόγω μηχανισμό συμμετέχουν και οι συντάκτες των [1], [2], και [3]; Αν όχι, ποιός είναι ο λόγος της μη εκμετάλλευσης αυτής της ειδικής γνώσης;
Θα γνωστοποιηθεί στο κοινοβούλιο το σύνολο των μελετών και λοιπών υποστηρικτικών εγγράφων του σχεδιασμού της κυβέρνησης ούτως ώστε η Ελλάδα να μην περιέλθει σε κατάσταση "αποτυχημένου κράτους" (failed state);

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυνση

Το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού




  • Ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τόσο με τη συγγραφή βιβλίου όσο και με τηλεοπτικές παρουσίες του, περιγράφει το πώς οργανώθηκε το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων και της λεηλασίας της περιουσίας τους.
  • Αυτό που γίνεται εμφανές είναι ότι οι πολιτικοί ήταν τα πιόνια και οι τραπεζίτες οι ηθικοί αυτουργοί και οι πραγματικοί αποφασιστικοί παράγοντες στην εξέλιξη.
Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης περιγράφει καλύτερα από τον καθένα το κλίμα στην Ουάσιγκτον , αλλά και στην Ευρώπη σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα, το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2009 -2010. Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, ακόμη και για τον φίλο του τότε πρωθυπουργού και επικεφαλής του ΔΝΤ, Στρος Καν. Για να υπήρχε περίπτωση επιτυχίας σε πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, αντιμετώπισης του χρέους και των ελλειμμάτων , θα έπρεπε η όποια προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής , να άρχιζε από την αναδιάρθρωση. Τι θα σήμαινε αυτό; Haircut του χρέους. Άρα μια σειρά από τράπεζες στην Ευρώπη, κυρίαρχα γερμανικές και γαλλικές θα έχαναν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που συνήθως δεν ομολογείται είναι ότι και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και οι κύριοι μέτοχοι του, που δεν είναι άλλοι από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες θα έχαναν επίσης σημαντικά κεφάλαιαπου ήταν, υπό πίεση ή όχι, επενδεδυμένα σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου

Οι πολιτικοί και όχι μόνον η κυβέρνηση Παπανδρέου, που φυσικά έχει την κύρια αλλά όχι την μοναδική ευθύνη για τα όσα συνέβησαν, θα έπρεπε στην τότε συγκυρία να επιλέξουν αν το επερχόμενο βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης θα το επιφορτίζονταν οι πολίτες, ειδικά τα μεσαία εισοδήματα, όπως συνέβη, ή οι τράπεζες Πλήρως εξαρτημένο, σχεδόν εκβιαζόμενο, το πολιτικό σύστημα της χώρας , από τους ισχυρούς του χρήματος και το ηγεμονικό στην ευρωζώνη τραπεζικό καρτέλ, αποφάσισαν όλο το βάρος να μετακινηθεί στους πολίτες.

Με τον πλέον επαίσχυντο μάλιστα τρόπο και αυτό αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Παπανδρέου- Παπακωσταντίνου. Μέσω της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στον διεθνή έλεγχολέγε με τρόικα, και την εκπόνηση ενός απαγορευτικού προγράμματος Μνημονίων, από πλευράς δεσμεύσεων, στόχων και χρονικών περιθωρίων. Φθάνουμε στο σήμερα, που οι τράπεζες έχουν κερδίσει τον χρόνο που χρειάζονταν για να μην έχουν υπαρξιακά προβλήματα οι διοικήσεις τους, η ανακεφαλαιοποίηση τους , στο βαθμό που έχει επιτευχθεί, έχει «χρεωθεί» στους φορολογούμενους, την ίδια στιγμή που τα κεφάλαια της Κλεπτοκρατίας και των ισχυρών της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, έχουν διασφαλισθεί αφορολόγητα,στο μεγαλύτερο μέρος τους, σε φορολογικούς παραδείσους και ελβετικές ή συναφείς, της Σιγκαπούρης, τράπεζες και funds στο εξωτερικό. Η Ελλάδα, από την άλλη, παραμένει σε αδιέξοδο, που θα λυθεί με ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και λεηλασία της δημόσιας και των ιδιωτικών περιουσιών.

Ουσιαστικά δηλαδή τα Μνημόνια και τα όσα συμβαίνουν την τελευταία τριετία , έρχονται να συμπληρώσουν μια περίοδο που αρχίζει από το 1996-1997 με την διακυβέρνηση Σημίτη, που σχετίζεται με τον απόλυτο έλεγχο των εξελίξεων και των αποφάσεων στη χώρα, από τα συμφέροντα, τις στρατηγικές και τις προτεραιότητες των τραπεζιτών. Αυτό συνέβη την περίοδο της χρηματιστηριακής «φούσκας», αυτό συνεχίσθηκε την περίοδο της «ευημερίας» με τα πολλά , εύκολα δάνεια προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με τα τοκογλυφικά επιτόκια, αυτό συνέβη και μετά το 2008 όταν άρχισε η παγκόσμια κρίση, αυτό συμβαίνει και σήμερα που τα Μνημόνια εξελίσσονται.

Βεβαίως στην παρούσα πλέον φάση το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της Μεταπολίτευσης , έχει αποσαρθρωθεί. Ακόμη και η Μιντιοκρατία της Διαπλοκής έχει χάσει τη δυναμική της. Τοελληνικό τραπεζικό σύστημα συγχωνεύεται και μέχρι κάποιου βαθμού διεθνοποιείται. Οι τραπεζίτες και το μεγάλο κεφάλαιο, πάντα μεταπρατικό στην Ελλάδα και ελάχιστα παραγωγικό, πήρε τον χρόνο του και μείωσε τις επιπτώσεις της αρνητικής συγκυρίας , «χειραγωγώντας» ακόμη και τα πορίσματα της BlackRockπερνώντας το κόστος της ύφεσης- της «διόρθωσης»- στους πολίτες. Στο Έθνος και τον Λαό.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που προέκυψε. Στη διαδρομή αυτή χάσαμε την Ελλάδα. Κάποιοι από τους ισχυρούς όχι μόνον του χρήματος ή των Μίντια , αλλά κυρίαρχα της Πολιτικής το έχουν αποφασίσει και επιλέξει από χρόνια. Όμως οι υπόλοιποι ήταν ανυποψίαστοι. Και οι υπόλοιποι είναι πολλοί και «πτωχοποιημένοι» πλέον. Ζητούν διέξοδο από την απόγνωση. Οι πολιτικοί, με την έννοια του κατεστημένου, συνεχίζουν να μην έχουν λύση και στρατηγική να προτείνουν. Ακολουθούν την στρατηγική του Βερολίνου, των τραπεζών και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, πιστεύοντας ότι κάπου, κάποτε θα φθάσουμε. 

Μόνον που ο δρόμος είναι «ναρκοθετημένος» . Και εκεί είναι το ζήτημα. Δεν φθάνει να αλλάξουν οι τραπεζίτες για να μπούμε σε νέα πορεία. Θα πρέπει να ανατραπεί και το σύστημα της πολιτικής Διοίκησης, ο προσανατολισμός της χώρας, το όραμα για την ανάπτυξη, ο βασικός πυρήνας της συγκρότησης του κράτους.

Τα μνημόνια, είναι απλό, θα οδηγήσουν σε σοκ και αυτούς που τα επέτρεψαν, όχι μόνον αυτούς που τα έφτιαξαν και είναι ήδη στην απομαχία και την απαξία, λέγε μεΠαπακωσταντίνου...

«Στη γλώσσα της πατρίδας μας»



Επιστολή του Συλλόγου Πομάκων νομού Ξάνθης  στον Υπουργό Παιδείας:

«Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία. Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας 

Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάννης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την Ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική.

Με την επιστολή αυτή δεν σας ζητάμε κάποια χάρη.  

Ζητάμε αυτό που είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη μιας οποιασδήποτε ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας.  

Ζητάμε το δικαίωμα ο γιος μας ο Μεχμέτ να μαθαίνει ό,τι μαθαίνει ο γιος σας ο Νίκος. 

Ζητάμε η κόρη μας η Φατμέ, όταν θα δώσει εξετάσεις για να περάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, να έχει τις ίδιες γνώσεις, δεξιότητες και προοπτικές που θα έχει η κόρη σας η Άννα. 

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τώρα, όταν στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα μαθησιακά χρόνια τους τα παιδιά μας διδάσκονται μια γλώσσα που δεν μιλούν και δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ στο σπίτι και στο πανεπιστήμιό τους;

Και σας ρωτάμε: Εάν το ελληνικό κράτος επέβαλε στα παιδιά των χριστιανών ενός χωριού της Θράκης ή οποιουδήποτε άλλου χωριού της Ελλάδας, να διδάσκονται υποχρεωτικά τα μισά μαθήματά τους στην τουρκική γλώσσα, χωρίς να την μιλούν ως μητρική τους γλώσσα και χωρίς οι γονείς τους να θέλουν κάτι τέτοιο, δεν θα ξεσηκωνόταν όλοι εναντίον του οποιουδήποτε φορέα που θα τολμούσε αυτό το έγκλημα; Γιατί επί τόσα χρόνια το Ελληνικό Κράτος ανέχεται να συντελείται το ίδιο έγκλημα σε βάρος μας; Μήπως είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Δεν πληρώνουμε φόρους; Δεν δίνουμε τα παιδιά μας στον στρατό; Γιατί στερούμαστε το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην γλώσσα μας ή έστω στην γλώσσα της πατρίδας μας, και μας επιβάλλεται μία ξένη γλώσσα;

Έχουμε πληροφορηθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας στην περίοδο του κ. Στυλιανίδη προχώρησε στο ενθαρρυντικό βήμα της ίδρυσης τεσσάρων ελληνόφωνων σχολείων στα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης. Δυστυχώς όμως η σημαντική αυτή απόφαση δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί και παρά την σύστασή τους στα χαρτιά, τα σχολεία αυτά δεν έχουν μέχρι τώρα λειτουργήσει.

Πριν τρία χρόνια οι κάτοικοι του χωριού Μάνταινα Ξάνθης ζήτησαν με επιστολή τους στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να δημιουργηθεί στο χωριό τους δημόσιο (μη μειονοτικό) ελληνικό σχολείο. Στο αίτημά τους οι κάτοικοι της Μάνταινας δεν έχουν λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα. Οι αρμόδιοι φορείς της τοπικής εκπαίδευσης μέχρι σήμερα κωφεύουν με διάφορες προφάσεις. Μας προκαλεί εντύπωση η διστακτικότητα της Πολιτείας, την στιγμή που τον ίδιο καιρό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε, με αφορμή αίτημα μέλους του Συλλόγου μας να μιλήσει ενώπιον του στην πομακική γλώσσα, ότι «αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στον κόσμο που δηλώνει Πομάκος, είμαστε υποχρεωμένοι να τον υπερασπιστούμε».

Εμείς, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Νομού Ξάνθης, βρήκαμε το σθένος, παρά τις απειλές και τον πολυποίκιλο πόλεμο που δεχόμαστε, να δηλώσουμε δημόσια και σθεναρά την πομακική μας ταυτότητα και γλώσσα. Να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν ακόμη πολλές χιλιάδες Πομάκοι, που θέλουν να το κάνουν, αλλά δεν το τολμούν. Και δεν το τολμούν, όχι λόγω του εκφοβισμού και των απειλών, αλλά γιατί δεν υπάρχει η Ελληνική Πολιτεία που θα τους υπερασπιστεί και θα τους αγκαλιάσει.

Τουλάχιστον δώστε στην αρχή την ευκαιρία σε μας να μορφωνόμαστε στην γλώσσα της πατρίδας μας και στην μητρική μας γλώσσα και να είστε απόλυτα σίγουροι ότι μέσα σε λίγα χρόνια η πλειονότητα των Πομάκων, που σήμερα κρατά φοβισμένη το στόμα της κλειστό, θα μας ακολουθήσει και θα στέλνει τα παιδιά της στα σχολεία που θα μας φτιάξει η Ελληνική Πολιτεία όπου θα διδάσκονται αποκλειστικά Ελληνικά ή Ελληνικά και την μητρική τους γλώσσα (Πομακικά), ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες και να μπορούν να συναγωνιστούν τα άλλα παιδιά αυτής της χώρας.

Σας θυμίζουμε το παράδειγμα των δημόσιων (μη μειονοτικών) γυμνασίων και λυκείων στα Πομακοχώρια, που ενώ ξεκίνησαν με 15 μαθητές και πόλεμο από πολλές πλευρές, τα σχολεία αυτά κατά το σχολικό έτος 2008-9 είχαν: Γυμνάσιο Σμίνθης 145 μαθητές, Γυμνάσιο Γλαύκης140 μαθητές, Λύκειο Γλαύκης 150 μαθητές, Τεχνικό Λύκειο Γλαύκης 60 μαθητές, Γυμνάσιο Θερμών 25 μαθητές, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις τους». 

Το τεθωρακισμένο παράδειγμα της Θράκης




Ν. Λυγερός




Την ώρα που όλοι πιστεύουν ότι δεν γίνεται τίποτα στην Ελλάδα και δεν υπάρχει ελπίδα για κανέναν, διότι δεν υπάρχουν προοπτικές, ο ελληνικός στρατός όχι μόνο αντέχει αλλά δείχνει και το παράδειγμα στη Θράκη. Αυτές οι προσπάθειες δεν γίνονται κατανοητές από όλους και κανείς δεν αναδεικνύει το θέμα, ενώ είναι η ουσία όταν ο ελληνικός λαός προβληματίζεται για το αν έχουμε όντως τη δυνατότητα να αμυνθούμε. Γι’ αυτό το λόγο, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε ένα δίαυλο όχι μόνο επικοινωνίας, αλλά πραγματικής συνεννόησης μεταξύ μας. Σε αυτόν τον τομέα το κέντρο εξομοίωσης που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη είναι παραδειγματικό. Μια σοβαρή ξενάγηση από τον Ταξίαρχο διοικητή του επαρκεί στον καθένα για να συνειδητοποιήσει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές στο οποίο δεν έχουν μίζερες περικοπές που θα το αχρήστευαν. Η ποιότητα του βασικού δομικού συστήματος σε συνδυασμό με την τοποθέτηση αλλά και την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτών, αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για την πατρίδα μας. Εκεί οι τεθωρακισμένοι μπορούν να εκπαιδευτούν σε πολλούς βαθμούς τακτικής, επιχειρησιακού αλλά και συλλογικής αντίδρασης σε δυναμικό πεδίο μάχης μέσω οργάνων υψηλής ποιότητας και στο υλικό και στο λογισμικό, προσφέροντας έτσι πολλαπλές δυνατότητες για τον οδηγό, τον οπλιστή, τον πυροβολητή και βέβαια τον αρχηγό του πληρώματος με το σύστημα του πληρώματος με το σύστημα Hνίοχος. Σε αυτό το επίπεδο το άρμα LEOPARD 2 HEL, δεν είναι απλώς μια μηχανή αλλά ένα τέρας τεχνολογίας, το οποίο έχει τεράστιες δυνατότητες και απαιτήσεις. Στο κέντρο, οι χειριστές του έχουν πρόσβαση σε μια τεχνολογία που επιτρέπει όχι την εξομοίωση της διαχείρισης ενός άρματος, αλλά και μιας τετράδας, πράγμα το οποίο λειτουργεί συνδυαστικά και ανταποκρίνεται πιο πιστά στην πραγματικότητα της μάχης. Αυτό το επίπεδο δεν είναι αποκλειστικό και δείχνει βέβαια επεκτάσεις, οι οποίες μετατρέπουν το όλο πλαίσιο σε μια αποτελεσματική υλοποίηση της θεωρίας παιγνίων. Με αυτόν τον τρόπο και με τις μελλοντικές προεκτάσεις, καταλαβαίνει κάθε ειδικός ότι πρόκειται για ένα πρότυπο, το οποίο όχι μόνο δείχνει το επίπεδό μας και ειδικά σε αυτήν την περιοχή αλλά και τις ικανότητές μας επί του πρακτέου. Είναι έτσι μια ξεκάθαρη μεθοδολογία αντίληψης των πραγμάτων σε σωστή βάση, που μας επιτρέπει να παρουσιαστούμε αξιοπρεπώς και στους αντιπάλους μας για να μην πιστεύουν ότι λόγω οικονομικής κατάστασης βρισκόμαστε σε μια ευάλωτη θέση σε σχέση με οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Το κέντρο εξομοίωσης της Αλεξανδρούπολης είναι de facto ένα οπλικό σύστημα άμυνας και αντίστασης, το οποίο λειτουργεί τόσο ενθαρρυντικά που θα έπρεπε κάθε Έλληνας πολίτης ενδιαφερόμενος για τα εθνικά θέματα, να το έχει υπόψη του και να το επισκεφθεί για να δει με τα μάτια του την αξία του στρατού μας και σ’ αυτό το επίπεδο.