Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Economist προβλέπει πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά!




Μαύρες είναι οι προβλέψεις της Intelligence Unit του Economist για την ελληνική οικονομία αλλά και την κυβέρνηση της χώρας, οι οποίες δημοσιοποιούνται μετά τα προβλήματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Προβλέπει μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταρρεύσει έως το δεύτερο μισό
του επόμενου έτους.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι διαφωνίες για την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που μπλοκάρουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης, οι δυσκολίες της κυβέρνησης να μειώσει τον δημόσιο τομέα κατά 150.000 ως το 2015, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

Η Intelligence Unit του Economist ισχυρίζεται ότι η καθυστέρηση στις συνομιλίες με την τρόικα θα επιφέρει προβλήματα ρευστότητας, αφού η επόμενη δόση δεν αναμένεται πλέον να εγκριθεί πριν από τα τέλη Απριλίου. Τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η εκταμίευση της δόσης β’ τριμήνου. Οι εντάσεις αυτές μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης αναμένεται να αυξήσουν και τις αντίστοιχες στο εσωτερικό της τελευταίας.

Ενόψει όλων αυτών, η Intelligence Unit του Economist εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ελλάδας θα καταρρεύσει μέχρι το β’ μισό του 2014, θα προκληθούν εκλογές που θα περιπλέξουν πιθανόν περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας-τρόικας.

Ομοίως δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις του Economist για την οικονομία της Ελλάδας. Μετά την ύφεση ύψους 6,4% το 2012, προβλέπει περαιτέρω μείωση της τάξης του 5% φέτος αλλά και, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, 1,5% το 2014. Εν συνεχεία, εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με μέσο ρυθμό 1,9% μεταξύ των ετών 2015-2017.

Τέλος, ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη χαρακτηρίζεται υψηλός εν μέσω αυξανόμενης ανεργίας, κοινωνικών αναταραχών και πολιτικής αστάθειας.

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ !‏ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !




Η προδομένη Πατρίδα ματώνει…Θρηνεί σιωπηλά για το κατάντημα των παιδιών της. Όταν όμως οι αδικίες τους περισσέψουν και ο χαμός τους είναι βέβαιος, τότε παίρνει το φραγγέλιο και χτυπά φωνάζοντας:

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, άρχοντες και αλαζόνες κυβερνήτες , που φτιάχνετε και ψηφίζετε άδικους νόμους παίρνοντας ως αντάλλαγμα, χρήματα και αξιώματα! Σεις που εξαπατάτε τον λαό μου υφαρπάζοντας την εμπιστοσύνη του και εκμεταλλεύεστε τον φόβο και την απελπισία του! Εσείς που επιδιώκετε να ικανοποιήσετε μόνο το ατομικό σας συμφέρον, αλήθεια γνωρίζετε σε ποιους στρώνετε κόκκινα χαλιά και με παραδίδετε στα χέρια τους; Δεν ξέρετε ανόητοι, ότι αφού πάρουν ό,τι θέλουν και δεν σας έχουν πια ανάγκη, εσάς θα καταστρέψουν πρώτα; Δεν ξέρετε ότι οι σουλτάνοι σκοτώνουν πρώτα τους υποτακτικούς τους;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ άνδρες της δικαιοσύνης, εισαγγελείς και δικαστές, που συμπράττετε με τους φαύλους άρχοντες, καλύπτετε τα ανόσια έργα τους και με τις άδικες αποφάσεις σας συμμετέχετε στο έγκλημα που συντελείται εναντίον μου! Εσείς που δώσατε όρκο να με προστατεύετε, κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά, σωπαίνετε και δεν εκτελείτε το καθήκον σας! Σεις που συνεργείτε για να χάνουν άνθρωποι τις περιουσίες τους, φτωχοί να μπαίνουν φυλακή επειδή αδυνατούν να πληρώσουν δυσβάστακτους φόρους, πολίτες να διώκονται επειδή τολμούν να αντιδράσουν δημόσια ενάντια στην αδικία. Σεις που αφήνετε ελεύθερους τους εγκληματίες και ανοίγετε τη πόρτα της φυλακής σε απελπισμένους οικογενειάρχες που έχουν χάσει τα πάντα. Εσείς που βοηθάτε το άδικο να γίνει νόμος και το δίκιο να διώκεται! Είστε συνεργοί και συναυτουργοί στον φόνο εναντίον μου! Να θυμάστε ότι πάνω από τη ανθρώπινη δικαιοσύνη που χειρίζεστε για το συμφέρον σας, είναι η Θεία δικαιοσύνη, και σ’ αυτήν θα δώσετε λόγο για τις πράξεις σας!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις αξιωματικοί, ορκισμένοι στρατιώτες στο όνομά μου, με βλέπετε να παραδίδομαι σε χέρια εχθρικά και δεν μιλάτε! Φωνάζετε για τον μισθό σας αλλά μένετε βουβοί μπροστά στην υποδούλωσή μου! Σεις ορκιστήκατε να με φυλάξετε με την ζωή σας! ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις άνδρες του κλήρου, φωτισμένοι Ποιμένεςτου λαού μου, που τον αφήσατε ξέσκεπο και μόνο μπροστά στους άρπαγες και τους τοκογλύφους! Εσείς που μιλάτε για την Αλήθεια και το δίκιο Του Χριστού, πώς σωπαίνετε, στα τόσα ψεύδη των αρχόντων οι οποίοι λογίζονται μόνο το κακό, παρά τους ευλογείτε και τους παρασημοφορείτε μέσα στους ναούς;

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ διανοούμενοι εσείς, δάσκαλοι του προοδευτισμού και της επίπλαστης ελευθερίας! Σεις που διδάσκετε στα παιδιά μου να μην με αγαπούν, να ντρέπονται για μένα, που θέλετε να γίνουν άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, γιατί τάχα οι πατρίδες δεν είναι τίποτα και δεν αξίζει να πολεμά κανείς γι αυτές. Τυφλοί οδηγοί εσείς , καλλιεργείτε το φυτώριο των νέων δούλων, που δεν θα πιστεύουν σε τίποτα για να τους εκμεταλλεύονται οι αφέντες κατά πως θέλουν. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΟΥ θα πέσει πάνω στα κεφάλια σας όταν τα φιλότιμα παιδιά μου με λευτερώσουν!

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ σεις Έλληνές μου, που σκύβετε το κεφάλι από ντροπή και απελπισία! Καταφεύγετε σε ξένους τόπους, ψάχνετε για καινούργιες πατρίδες. Εδώ είν’ η γη σας! Εδώ και ο ουρανός σας! Δεν ξέρετε ότι οι πατρίδες δεν αγοράζονται, ούτε πωλούνται; Δεν τις δίνουν χάρισμα, μήτε ελεημοσύνη; Και όσους τις επιβουλεύονται, εκείνες τους εκδικούνται; Πρέπει να πολεμάς και όχι να επαιτείς γι αυτές!
ΘΑΡΣΕΙΤΕ ! Ψηλά το κεφάλι! Ελεύθερους Έλληνες γέννησα εγώ, όχι ραγιάδες!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ (Νίκος Καζαντζάκης) 

«Πηδά η φωτιά κι οι σούβλες έτοιμες
κι αυτός ολόρθος στέκει
πεθαίνει αρνούμενος το θάνατο
και λευτεριά φωνάζει

Ελευτεριά για 'σένα χάνομαι
μα θα 'ρθουν πίσω μου άλλοι
στρατοί οι γιοι μου και τα εγγόνια μου
και θα σ' ελευθερώσουν

Μην κλαις κυρά κι εγώ θα αναστηθώ
και θα σ' αρπάξω πάλε
θα σπω τις αλυσίδες της σκλαβιάς
θα καταλύω τα κάστρα

Λίγοι είμαστε κι αλίμονο στης γης
αν ξοφληθεί η γενιά μας 
στρατοί οι γιοι μου και τα εγγόνια μου 
και θα σ' ελευθερώσουν»

Θωμαή Στεφανοπούλου

Ντροπή σε όλους μας, μα πιο πολύ σε εκείνους…




Στην πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», προβλήθηκε και πάλι το θέμα της Θράκης (ίσως μέσα στα πλαίσια του προσανατολισμού στα εθνικά θέμα ενόψει τραγικών για την χώρα ανακοινώσεων οικονομικού τύπου) και ιδιαίτερα το «πρόβλημα» που προέκυψε (για το οποίο υπήρξε
πρωθυπουργική παρέμβαση του Ταγίπ Ερντογάν προς τον Αντώνη Σαμαρά και άρα θρασύτατη παρέμβαση της Τουρκίας στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας) και το οποίο αφορά το νόμο περί ιεροδιδασκάλων.

Στην συγκεκριμένη εκπομπή (το βίντεο της οποίας σας παραθέτουμε αυτούσιο στο τέλος του σχολίου μας) έγινε μία προσπάθεια «εξισορρόπησης» των θεμάτων που θέτει η Άγκυρα μέσω των καλοπληρωμένων εκπροσώπων της στην Θράκη και των τοποθετήσεων της Ελληνικής πλευράς, αλλά και μία έμμεση προσπάθεια προβολής του προγράμματος εκπαίδευσης μουσουλμανοπαίδων που προσπάθησαν να εφαρμόσοι οι γνωστές κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη. Αφήνουμε ασχολίαστο το ότι είναι ποταπό –αν μη τι άλλο- να μιλάνε για την Ελληνική Θράκη άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για τα όσα συμβαίνουν σε αυτή την ακριτική περιφέρεια της χώρας και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε μία σειρά από θέματα που «ανέδειξε» (προφανώς από λάθος) το μοντάζ της συγκεκριμένης τηλεοπτικής εκπομπής.

Ντροπιαστική, κυριολεκτικά, ήταν η εμφάνιση ενός μουσουλμάνου ιεροδιδάσκαλου, ο οποίος έδωσε «συνέντευξη» στην δημοσιογράφο της εκπομπής, αφού πρώτα ζήτησε να μην εμφανιστεί το πρόσωπό του και να αλλοιωθεί η φωνή του!!! Όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε πως στην Θράκη υπάρχει ένα «σύστημα»…, εννοώντας προφανώς το «σύστημα» και το δίκτυο των πρακτόρων που η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας (μέσω των μυστικών της υπηρεσιών) εργαζόμενη επί χρόνια κατόρθωσε να «τοποθετήσει» μέσα στην Ελληνική Θράκη. Η στάση του μουσουλμάνου ιεροδιδασκάλου, που απαίτησε να μην εμφανιστεί το πρόσωπό του, αποτελεί απόλυτη ομολογία της ύπαρξης ενός παρακράτους που τρομοκρατεί, που επιβάλλει τις θέσεις του μέσω ενός κυκλώματος «μπράβων», αλλά ταυτόχρονα μπορεί να επιβάλει μέσω της θρησκείας(ψευτομουφτήδες) και της οικονομίας (συνεργεία εργασίας που χειρίζονται άνθρωποι του τουρκικού προξενείου και μέλη των Γκρίζων Λύκων). Με απλά λόγια, το Ελληνικό κράτος δεν υπάρχει και αφήνει εκτεθειμένους Έλληνες πολίτες (μουσουλμάνους στο θρήσκευμα) στις επιθετικές διαθέσεις του παρακράτους της Άγκυρας. Από μόνη της η εμφάνιση της φιγούρας του μουσουλμάνου ιεροδιδασκάλου, αποτελεί ντροπή για την Ελληνική πολιτεία, το πολίτευμα και το Σύνταγμα της Ελλάδας, αφού διαπιστώνουμε πως «κάποιοι» πληρωμένοι μπράβοι, φανατικοί ανθέλληνες ή πράκτορες και ανθυποπράκτορες της Άγκυρας, επιβάλουν (μέσω ψυχολογικών επιθέσεων, κοινωνικών και θρησκευτικών απειλών αλλά ξυλοδαρμών) τις θέσεις – γραμμή της Άγκυρας σε Έλληνες πολίτες που τυγχάνει να μην υποκύπτουν στο όργιο ανθελληνικής προπαγάνδας, που επί σειράς ετών εφαρμόζεται στην Ελληνική Θράκη από τα εντεταλμένα όργανα και τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος.

Το μεγαλύτερο θέμα, που ξεπήδησε από την συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή, ήταν η κυνική ομολογία του κ. Ιλχάν Αχμέτ (πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη και νυν υποψήφιος βουλευτής με την ΔΗΜΑΡ), ο οποίος χωρίς υπεκφυγές αποδέχθηκε την διείσδυση και τον ενεργό ρόλο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, στα θέματα της εσωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά «που ήταν το Ελληνικό κράτος από το 1920 και μετά…;»
Η συγκεκριμένη στυγνή ομολογία, της δράσης του τουρκικού προξενείου εντός της Ελληνικής Θράκης, του οποίου ο πρόξενος υποκαθιστά σαφέστατα τις Ελληνικές αρχές και προωθεί τον τουρκισμό, εργαζόμενος για τον εκτουρκισμό των Ελλήνων μουσουλμάνων, συνάδει απολύτως με την θέση του νέο-οθωμανισμού όπως έχει εκφραστεί από τον κ. Νταβούτογλου, ο οποίος έχει σαφέστατα δηλώσει πως η Τουρκία θεωρεί ως τούρκο οποιονδήποτε μουσουλμάνο κατοικεί σε οποιοδήποτε μέρος της γης!!!
Δεν είναι απλός παραλογισμός, αλλά απόδειξη του μεγαλοϊδεατισμού της νέο-οθωμανικής πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν (και φυσικά από όλες τις υπηρεσίες που δρουν κυρίως σε γείτονες προς την Τουρκία χώρες).
Την ίδια άποψη, όμως, με τον Ιλχάν Αχμέτ, φαίνεται πως έχει και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, ο οποίος έδειξε πως ασπάζεται πλήρως τις δηλώσεις -του ομόθρησκού του Ιλχάν Αχμέτ- όταν ρωτήθηκε για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου (εμείς, ως υποσημείωση βάζουμε το ότι όλοι οι υποψήφιοι μουσουλμάνοι βουλευτές –πλην του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων- είναι επιλογές του τούρκου προξένου και φυσικά της Άγκυρας και ουσιαστικά είναι υποχείρια των ό,ποιων εντολών ή επιθυμιών του τούρκου προξένου και της τουρκικής πολιτικής).

Τέλος, θα μείνουμε στην ευθεία δήλωση του πολύ καλού Ξανθιώτη δικηγόρου κ. Στέλιου Γιαλάογλου (που ήταν και ο δικηγόρος του ιμάμη του Σώστη -που δέχτηκε τους τραμπουκισμούς του ίδιου του τούρκου προξένου, αλλά και των μπράβων του τουρκικού προξενείου, αλλά και των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων που επέλεξε η Ελληνική Πολιτεία, αλλά ποτέ δεν προσέλαβε, φοβούμενη τις «αντιδράσεις» της Τουρκίας), ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς και αναρωτώμενος: «εδώ την Θράκη ποιος κάνει κουμάντο; Ποιος ασκεί διοίκηση; Βήμα – βήμα, μέρα με την ημέρα η Ελλάδα παραιτείται από την περιοχή…».

Όσο για τις τηλεοπτικές εκπομπές (τύπου «Νέοι Φάκελοι») που προσπαθούν να εμφανίσουν μία πρωτοφανή πολυμέτωπη επίθεση της Τουρκίας στο εσωτερικό της Ελλάδας, ως νομικές «αντιπαραθέσεις» ή της λογικής που δημιουργούν οι θρησκευτικές διαφορές, ίσως θα έπρεπε να ελεγχθούν ως προς την σκοπιμότητά τους, τη στιγμή που αφαιρούν από το μοντάζ τις τοποθετήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις επίσημες δράσεις –σε καθημερινό επίπεδο- τόσο του τουρκικού προξενείου, όσο και τις ενέργειες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών επί του Ελληνικού εδάφους.

Κλείνοντας, ευχόμαστε πως θα βρεθούν σύντομα πολιτικοί οι οποίοι θα έχουν Ελληνικό φρόνημα και θα έχουν τις απαραίτητες ηθικές αντιστάσεις αλλά και την δύναμη που θα τους δώσουν οι Έλληνες πολίτες για να μπορέσουν να σταματήσουν τον κατήφορο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε Κοσοβοποίηση της Θράκης και σε μία εθνική ήττα και ταπείνωση που μόνο με την άλωση της Κωνσταντινούπολης θα είναι δυνατόν να συγκριθεί. Τόσο οι πολίτες της Θράκης, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν είναι δυνατόν να ασκείται πολιτική χωρίς αυτή να είναι εθνική, χωρίς να έχει ως μοναδικό γνώμονα την συνέχιση και την ακεραιότητα του Ελληνισμού σε ολόκληρη την γεωγραφική επικράτεια. Οι ενδοτικές πολιτικές, πωλητικών εκπροσώπων που δεν έχουν συναίσθηση της πραγματικότητας, αλλά και που λειτουργούν έμπλεοι μηδενικού εθνικού φρονήματος, είναι βέβαιο πως δεν θα είναι απλώς καταστροφικές για την χώρα και τους πολίτες, αλλά θα δημιουργήσουν (και έχουν ήδη δημιουργήσει) συνθήκες προσφυγιάς Ελλήνων πολιτών μέσα στην ίδια τους την πατρίδα.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΜΑΡΤΗΣ 2013




γραφει ο αρισταρχος

Πλησιάζει η μεγάλη γιορτή της παλιγγενεσίας η 25 Μαρτίου ημέρα κήρυξης της Ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας από το τετρακοσίων ετών γονάτισμα πάνω από τα
Τούρκικα τσαρούχια και το χατζάρι πάνω στο σβέρκο μας. Κάτι τέτοιες μέρες , δεν ξέρω, με πιάνει
μια μελαγχολία σ’ αντίθεση με τα νεανικά μου χρόνια που τρελαινόμουν στην ιδέα πως θα γέμιζα με όλους αυτούς τους υπέροχους Έλληνες που έδωσαν με ανυπέρβλητη τόλμη τη ζωή τους για ένα όνειρο που ποτέ δεν έζησαν. Την ελευθερία! Περιδιαβαίνοντας στους ατέρμονες διαδρόμους του διαδικτύου έφτασα, ίσως εσκεμμένα, στο υπέροχο ποίημα του Πυθαγόρα απαγγελμένο/τραγουδισμένο από την εκφραστική φωνή της Μαρινέλλας. “Γράμμα από το μέτωπο” με αναφορά στο έπος του ’41(τι σημασία έχει το πότε;) .

Δεν μπορούσε το μυαλό μου κάτω από την συναισθηματική πίεση να μην πετάξει οπουδήποτε θα μπορούσε να πάει ένα γράμμα μου. Ένα γράμμα από την Ελλάδα του 2013, έτσι όπως το στέλναμε παλιά πιτσιρικάδες να το διαβάσει ο Άγιος Βασίλης. Και κείνο πέταξε σαν πουλί μέσα σε αεροπλάνα πάνω από θάλασσες και ωκεανούς, μέσα σε αυτοκίνητα και τσάντες για να δοθεί από ανθρώπινα χέρια στον θείο που ποτέ δεν είχα εκεί στην μακρινή την Αμερική και που κόντευε τα ογδόντα πέντε. Να το ανοίξει, να το διαβάσει και από τα γερασμένα του μάτια να πέσει το δάκρυ για να το κιτρινίσει. Και μέσα σε κείνο τον λεκέ να κλείσει για πάντα τα συναισθήματα που το έλουζαν όταν γράφονταν και όταν διαβάζονταν. Ένα γράμμα που ποτέ δεν στάλθηκε, σε έναν θείο που ποτέ δεν υπήρξε.

Αγαπημένε μου θείε, σε φιλώ.

Είμαι ο ανιψιός σου ο Δημήτρης, αυτός που γεννήθηκε πριν τριάντα πέντε χρόνια. Θέλω εδώ και πολύ καιρό να σου γράψω ένα γράμμα να το διαβάσεις γιατί εδώ όπου και να το στείλεις, αν το ανοίξουν, μάλλον δεν θα το διαβάσουν.

Θείε μου, “εδώ συμβαίνουνε πολλά γύρω μου όλοι λυπημένοι και πολλοί οι πεινασμένοι, μα εγώ είμαι καλά” Θυμάμαι που μούλεγες για τον παππού που στα δέκα οκτώ του ήρθε να πολεμήσει για τη δόξα του τόπου και όταν έφτασε φώναξε “ήρθα να πολεμήσω εις τας πρώτας γραμμάς, αλλά εις ποίας πρώτας γραμμάς;”. Η πατρίδα μου βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο. Μαύρισε ο μοναδικός γαλάζιος ουρανός μας με μαύρα αρπακτικά που σαν Άρπυιες αρπάζουν ότι βρουν. Γέμισαν μέχρι και οι ξερολιθιές με σαλτιμπάγκους και προδότες σκιτζήδες και κλεφτρόνια αλλά… αντέχουμε!

Θείε μου, η χώρα μου είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη και θαλάσσια όρια δεν έχει. Ποιος να του τόλεγε του Κανάρη, του Μιαούλη, του Κουντουριώτη, του Βότση. Ποιος να τόλεγε σ’ αυτόν που χωμένος σ’ ένα λαγούμι πάνω στο Καλπάκι μέσα στα λασπόχιονα σάλιωνε το μικρό του μολύβι να γράψει δυό λέξεις στην μάνα του “…γύρω μου δέκα σκοτωμένοι αλλά, είμαι καλά. Αλλά μάνα, επίθεση αρχίζει πάλι κι ο τόπος αυτός είναι και θα παραμείνει δικός μας! ”. Μόνο που όλα βγήκαν στο σφυρί. Κάθε σταγόνα αίμα που χύθηκε πωλείται εξευτελιστικά προς δόξα της φυλής μας. Αλλά… υπάρχουμε!

Θείε μου, ξέρεις πως σπούδασα με το μεροκάματο του σχωρεμένου αδερφού σου. Με πόνο και ανέχεια για να ρίξουν στις λάσπες τα ιδανικά μου και να φτάσουμε στην ανημποριά. Ξέρω, θέλεις να μου στείλεις τα χρήματα να ‘ρθω να ζήσω εκεί αλλά, θείε μου, εδώ είναι η χώρα μου. Εδώ ζω και αναπτύσσομαι, εδώ θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου. Δεν θα την αφήσω τώρα που με χρειάζεται γιατί κάθε αποχώρηση Έλληνα καταλαμβάνεται από αυτούς που δεν κατάφεραν να σβήσουν την ψυχή εκεί μέσα στο ρέμα με τα λασπόνερα μέσα στο Καλπάκι. Θα μείνω εδώ και θα πολεμήσω στις πρώτες γραμμές αλλά, σε ποιες πρώτες γραμμές; ΟΧΙ, ΟΧΙ… είμαστε εδώ! 

 Με αγάπη ένας Έλληνας.

ΥΓ. Αξίζει, ακούστε το

ΑΡΘΡΟ "ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ" ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΡ. ΓΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ‏




ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει αναβρασμός. Και εν βρασμώ ψυχής πολλά μπορούν να γίνουν. Ακόμη και εποικοδομητικές καταστροφές. Ας μην διαφεύγει της προσοχής μας ότι άνεργος δεν 
σημαίνει ανενεργός. Αντίθετα, σημαίνει συσσώρευση δυναμικής ενέργειας, που δεν μπορεί να βρει τον δρόμο της στο κοινωνικό γίγνεσθαι ως όφειλε, και που όταν φθάσει στο κρίσιμο σημείο πίεσης θα προκαλέσει την εκρηκτική διάλυση της χύτρας ταχύτητος η οποία εδώ και κάποια χρόνια τώρα προσπαθεί να μεταποιήσει τις ανθρώπινες ψυχές αυτής της χώρας που τις θεωρεί φυτικά προϊόντα (ίσως επειδή τους άναγκάζει να φυτοζωούν) σε μέλανα ζωμό. Όμως μ' αυτόν τρέφονταν οι Σπαρτιάτες που είχαν το σθένος του μολών λαβέ, του τάν ή επί τάς και γενικότερα της αίσθησης του οριακού του πράγματος και του «ως εδώ και μην παρέκει». Ενδεχόμενο αποτέλεσμα; Να πέσει το οικοδόμημα (και για να πέσει θα πρέπει να δυναμιτισθεί), να φύγουν τα μπάζα και να αρχίσει η ανοικοδόμηση.

Το ετοιμόρροπο μεταπολιτευτικό οικοδόμημα δεν είναι διατηρητέο γιατί είναι εξαμβλωματικό: κακοποίησε την γλώσσα μας, διέφθειρε τα ήθη μας και συνεχίζει να προσβάλλει την αισθητική μας. Οι τελευταίοι έγιναν πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι. Και οι τελευταίοι αντί να αμείβονται με αυτό που πραγματικά τους αναλογεί σε μία πραγματική οικονομία (με μισθό ανειδίκευτου εργάτη) αμείβονται πλουσιοπάροχα ως εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο (τρομάρα τους και τρομάρα του), εγκαθιδρύοντας έναν οικονομικό παράδεισο δι' εαυτούς και παρατρεχάμενους, έναν καφκικό απρόσιτο «πύργο» περιβαλλόμενο από πτωχοποιημένους ιθαγενείς υπηκόους που ζουν στις καλύβες (του μπαρμπα-Θωμά) μιας αναβράζουσας κοινωνικής κόλασης. Αυτήν την αναστροφή των αξιών ούτε ο Νίτσε δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί όταν ζητούσε επαναξιολόγηση των αξιών.

Ποιών αξιών; Οι άρχοντες του πύργου είναι κυνόμορφοι, κυνόφωνοι και κυνοκέφαλοι. Και συνακόλουθα κυνικοί. Δεν ομιλούν και δεν σκέπτονται. Απλά γαβγίζουν και κάποιοι εξ' αυτών δαγκώνουν λυσσαλέα τον εθνικό και λαϊκό πλούτο που θεωρούν ιδιοκτησία τους, ιδιοποιώντας την περιουσία των υπηκόων τους με την επιβολή επαχθούς και απεχθούς υπερφορολόγησης που ούτε οι Οθωμανοί δεν είχαν ποτέ διανοηθεί να επιβάλουν. Πιο Τούρκοι κι από τους Τούρκους, κατά τα λεγόμενα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, όταν το αργυρώνητο φαναριώτικο και εθελόδουλο πολιτικό σύστημα προσπαθούσε να τον εξοντώσει. Οι κύνες βουλεύονται στο Κυνοβούλιο. Τα μεταλλαγμένα πρόβατα, η κάθε Ντόλλυ που τους υφίσταται και υποτάσσεται στις επιταγές τους (πάντα ακάλυπτες φυσικά), βελάζουν ως πρόβατα επί σφαγήν, ως αμνοί του Θεού οι αίροντες την αμαρτίαν του κόσμου (των ακρίδων και τοκογλύφων). Οι λύκοι γύρω τους παραμονεύουν.

Ζούμε το λυκόφως των Θεών (Götterdämmerung), αλλά και των Eιδώλων, που εκ των πραγμάτων (de rerum natura) συμπαρομαρτεί το λυκαυγές μιας αυγής που δεν γνωρίζουμε το χρώμα της. Θα είναι ρόδινη (ροδαυγή, morgenröte) χρυσή ή απλά μαύρη; Τί θα ανατείλει μετά την δύση του Πράσινου Ήλιου; Ένας οξυβελής Ήλιος ή μήπως ο Μαύρος Ήλιος (die Schwarze Sonne) του μεσονυκτίου; Το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ασπασθεί το δαντικό «εγκαταλείψατε κάθε ελπίδα» (lasciate ogni speranza). Πάντα υπάρχει στον ορίζοντα το Απόλυτο Γαλάζιο για την Ελλάδα. Γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Ο Θεός υπήρξε πάντα φιλέλλην. Κινήστε όμως κι εσείς την χείρα σας, όχι εργαλειακά, δίκην μιας εξαναγκασμένης ταλαντώσεως που χαρακτηρίζει την κατά Βησσαρίωνα «συνήθη του γένους ημών μαλακίαν» («το έθνος ημών βλακίεται και μαλακίεται»), αλλά εποικοδομητικά, με σκοπό και στόχο, πελταστές, τοξοβόλοι και ακοντιστές ως Δωριείς και όχι ως δορυφόροι και δορυάλωτοι.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Στην Ελλάδα, ακόμη κι αν οι πολλοί υποκύψουν, υπάρχει πάντα η εξαίρεση, το «πλην Λακεδαιμονίων». Πάντα υπάρχει η προσδοκία για την Νέα Σπάρτη. Η θυσία του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες δεν πήγε χαμένη. Άνοιξε τον δρόμο της νίκης. Για τον θαλασσομάχο Ευρυβιάδη στην Σαλαμίνα (αυτός ο Σπαρτιάτης ναύαρχος ηγείτο του ελληνικού στόλου, γεγονός που δεν σεβάστηκε και επιμελώς και διαχρονικά το αποκρύπτει η «δημοκρατική» αθηναϊκή προπαγάνδα) και για τον Παυσανία στις Πλαταιές. Η Λυκωνία (Λακωνία) έδωσε τότε την απάντηση που ποιητική αδεία υϊοθέτησε ο Σαίξπηρ στο έργο του: cry havoc and let slip the dogs of war. Όταν χρειάσθηκε φώναξε «όλεθρος» κι αμόλυσε τα λυκόσκυλα να διώξουν τα κοπρόσκυλα από την πατρίδα μας. Έτσι έγιναν τα πράγματα. Κι ό,τι συνέβη στο παρελθόν μπορεί να συμβεί ξανά στο μέλλον. Στο εγγύς ή στο απώτερον, δεν έχει σημασία. Μπορεί πάντως να συμβεί.

Τίποτε δεν έχει ακόμη τελειώσει. «Ήλθον αι ειδοί του Μαρτίου» είπε ο Καίσαρ ανεβαίνοντας τις σκάλες του Καπιτωλίου, ειρωνευόμενος τον μάντη που είχε προβλέψει την δολοφονία του εκείνη την ημέρα. «Ήλθον αλλά δεν παρήλθον», του απήντησε αυτός, καθώς ο Καίσαρ έπεφτε μετά από λίγο νεκρός, μαχαιρωμένος από εκείνους που εξέφραζαν την λαϊκή οργή. Γιατί δεν επρόκειτο περί προφητείας αλλά περί νομοτελειακής πρόβλεψης του τέλους του παιχνιδιού.

Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Η Ελλάδα ποτέ δεν τελειώνει. Πάντα αναγεννάται από τις τέφρες της. Θαρσείν χρη. Αύριο όλα θα πάνε καλύτερα.

Χρίστος Γούδης

Αποκαλύπτεται η προπαγάνδα της ΝΔ ... από έγγραφο που εστάλη ηλεκτρονικά σε "λάθος" παραλήπτη!




Οι βασικές αρχές της προπαγάνδας της ΝΔ αποκαλύπτονται από έγγραφο που εστάλη ηλεκτρονικά σε "λάθος" παραλήπτη! Το έγγραφο αποκαλύπτει ο "Πολίτης των Χανίων" και αναφέρει ότι:

Πού το πάνε οι Νεοδημοκράτες; Ενα μήνυμα της ρηγίλλης προς οργανώσεις της ΝΔ ανά την Ελλάδα έφτασε σε...λάθος χέρια! Πρόκειται για ένα κείμενο "τεκμηρίωσης" που απευθύνεται σε
κατώτερα στελέχη του κόμματος δίνοντάς τους οδηγίες για την αντιμετώπιση "αντιμνημονιακών" σε διάφορες περιπτώσεις και βασίζεται στη γενικότερη προπαγανδιστική γραμμή που ακολουθεί η κυβέρνηση για να παραπλανήσει, να εξαπατήσει και να τρομοκρατήσει τους πολίτες. Το κείμενο είναι αποκαλυπτικό για τις προθέσεις αλλά κυρίως, για το ποιόν και τον...πολιτικό πολιτισμο αυτών που χαράζουν την επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ και της κυβέρνησης των τριών τζουτζέδων!


"Στην εποχή μας και παρά την εθνική προσπάθεια που διεξάγει η κυβέρνηση μας του Αντώνη του Σαμαρά δυστυχώς υπάρχουν οργανωμένες ομάδεα αλητών, απεργών, αναρχοκομμουνιστών που προσπαθούν να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν το έργο της.

Για το γεγονός αυτό είναι απαραίτητο να έχουμε όλοι τα απαραίτητα διαλεκτικά εργαλεία αντιμετώπισης τους. Ανάλογα με το ποια είναι η κατηγορία που τολμούν να εξαπολύσουν αυτά τα κτήνη ανάλογη πρέπει να είναι και η απάντηση μας.
Αναλυτικές οδηγίες:

Αγρότες
Εδώ τονίζουμε ότι όλοι οι αγρότες φάγανε τα λεφτά των επιδοτήσεων της Ε.Ε. Τους παρουσιάζουμε σαν αλήτες, κοπρόσκυλα, κηφήνες που οδηγούν όλοι τετρακίνητα, πανάκριβα τζιπ. Επιπλέον δεν χάνουμε ευκαιρία να αναφέρουμε ότι με το κλείσιμο των δρόμων ταλαιπωρείτε ο κόσμος. Φέρνουμε παραδείγματα είτε αρρώστων που δεν μπορούν να πάνε στα νοσοκομεία είτε μικρών παιδιών που κλαίνε γοερά καθώς θέλουν να φτάσουν σπίτι τους κι αυτά τα κτήνη οι αγρότες δεν τους αφήνουν.
Υπάλληλοι Μετρό
Δεν χάνουμε την ευκαιρία να αναφέρουμε συνεχώς και επαναλαμβανόμενα ότι οι υπάλληλοι του μετρό παίρνουν όλοι μα όλοι 4000 ευρώ μισθό. Αν ο συνομιλητής πάει να πει ότι δεν είναι έτσι εμείς επαναλαμβάνουμε ότι παίρνουν 4000 ευρώ αυτή τη φορά πιο δυνατά και με ζωγραφισμένη αγανάκτιση στο πρόσωπο μας. Επιπλεόν αναφέρουμε με ύφος και σοβαρότητα πόσο πλείττεται το δικαίωμα φτωχών εργαζομένων να πάνε στη δουλειά τους με τις απεργίες του μετρό. Αν ο συνομιλητής πει τίποτα σχετικά με το ποιος φταίει που είναι φτωχοί οι εργαζόμενοι ή και άνεργοι τον αποκαλούμε αναρχοκομμουνιστή κι αλλάζουμε συζήτηση στο προηγούμενο θέμα με τα 4000 ευρώ το μήνα. Επίσης δεν χάνουμε ευκαιρία να πούμε ότι για το μισθό των κηφήνων του μετρό πληρώνει ο κοσμάκης φόρους. Αν το αναρχοκομμούνι πάει να πει τίποτα για μισθούς βουλευτών του ζητάμε να καταδικάσει την τρομοκρατία.
ΝαυτεργάτεςΕδώ εφόσον δεν έχουμε να κάνουμε με δημόσιους υπαλλήλους αναγκαστικά αφήνουμε στην άκρη το θέμα του μισθού τους. Αν και μπορούμε να πετάμε κανένα υπονοούμενο κι όποιος τσίμπησε τσίμπησε. Με τους ναυτεργάτες και τις απεργίες τους η καλύτερη τακτική είναι να παρουσιάζουμε δραματοποιημένες περιπτώσεις αρρώστων που θέλουν να μετακινηθούν απ’ τα νησιά και δεν μπορούν λόγω αυτών των καθαρμάτων. Σημαντικά είναι να μιλήσουμε με ωραίες και πομπώδεις εκφράσεις του στυλ ”δεν μπορούν να κρατούν όμηρο την κοινωνία”. Αν κάποιος αληταράς αριστερός πάει να πει ότι διεκδικούν δεδουλευμένα κάνουμε πως δεν ακούσαμε είτε/και τον κατηγορούμε για λαικισμό κι ότι επενδύει στο χάος.


Φοιτητές
Οποιοδήποτε αίτημα κι αν έχει αυτή η κατηγορία, είτε κάνει κατάληψη είτε δεν κάνει δεν έχει καμία σημασία. Εδώ το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να τονίζουμε μεγαλόφωνα και παρατεταμένα ότι τα πανεπιστήμια είναι κέντρα ανομίας, οι φοιτητές χτίζουν γραφεία καθηγητών, δεν διαβάζουν και κάνουν καταλήψεις εμποδίζοντας του ”άλλους” φοιτήτες να πάρουν το πτυχίο τους.
Θύματα αστυνομικής βίας σε πορείες
Καταρχάς ποτέ μα ποτέ δεν αποδεχόμαστε ότι υπάρχει ευθύνη της αστυνομίας. Η στάση που κρατάμε είναι ότι οι διαδηλωτές επιτέθηκαν, η αστυνομία αμύνθηκε. Στην δυσάρεστη περίπτωση που υπάρχει κάποιο βίντεο, κάποια φωτογραφία κάποιες μαρτυρίες και δεν μπορούμε να κρατήσουμε αυτή τη στάση αλλάζουμε αμέσως το ”γήπεδο” της αντιπαράθεσης προς όφελος μας. Αναφέρουμε συνεχώς την Μαρφίν, τα καψίματα, τους κουκουλοφόρους. Ζητάμε απ το συνομιλητή μας να καταδικάσει την βία. Αν αυτός πει οτιδήποτε ορρυώμαστε που δεν καταδικάζει απερίφραστα (το τονίζουμε!) την βία και τον ανακαλούμε στην τάξη.
Για αυτους που θέλουν αν βγούμε από το Ευρώ

Γι αυτή την κατηγορία πρέπει να εξαπολύσουμε εξ αρχής την κατηγορία ότι αποτελούν την συμμορία της δραχμής κι εξυπηρετούν συμφέροντα όσων θέλουν την δραχμή. Δεν παραλείπουμε να πούμε ότι θέλουν να μας κάνουν Βόρεια Κορέα. Αν προσπαθήσουν να αναφέρουν παραδείγματα όπως η Νορβηγία ή η Ελβετία που δεν έχουν ευρώ τους απαντάμε ότι αυτές οι χώρες είναι άλλη περίπτωση και δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. Επιμένουμε να μιλάμε για Βόρεια Κορέα.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και γενικά σχόλια που μπορούμε να εφαρμόζουμε σε πάνω από μία κατηγορίες. Όπως ότι:
-Αν απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι τότε θα ανοίξουν νέες θέσεις για ανέργους
-Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 1 εκατομμύριο. Εδώ επιμένουμε όσο κι αν ο συνομιλητής-αριστερός λέει ότι η απογραφή έδειξε 650.000.
-Η αριστερά παρότι δεν κυβέρνησε κυριάρχισε ιδεολογικά εδώ και 40 χρόνια και φταίει για την κατάσταση.
-Για να αποδείξουμε ότι όλοι ευθυνόμαστε για τη φοροδιαφυγή λέμε το χαρακτηριστικό παράδειγμα των μικρών καθημερινών αγορών, που κανείς δε ζητούσε απόδειξη.
-Οταν μας φέρνουν το παράδειγμα των μεγάλων εταιρειών και των πλουσίων που δεν πληρώνουν φόρους, τους απαντάμε ότι αυτοί κάνουν επενδύσεις και θα σώσουν την Ελλάδα, επομένως δεν πρέπει να πληρώνουν τους ίδιους φόρους.

Προσοχή: σε κάθε μας συνομιλία με αριστερούς, αναρχοάπλυτους και πάσης φύσεως καθάρματα, προσπαθούμε πάντα να καταγράφουμε το όνομά τους και να το αναφέρουμε στα τοπικά γραφεία για τις διάφορες λίστες.
Υπόψην, ότι για τους επώνυμους συνδικαλιστές και επικίνδυνους που "ηγούνται" αντιπολιτευτικών κινημάτων έχει πέσει γραμμή στους δικούς μας εισαγγελείς και αστυνομικούς διευθυντές να διώκονται με κάθε αφορμή, έστω κι αν δεν υπάρχει περίπτωση καταδίκης. Με αυτούς καλό θα είναι να αποφεύγουν τα απλά στελέχη το διάλογο."
AvantiPopoloGR

Ο Αργεντινός Αρχιεπίσκοπος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο: Φραγκίσκος ο νέος Πάπας - ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ




Φραγκίσκος είναι το όνομα του νέου Πάπα, είναι ο Αργεντινός Αρχιεπίσκοπος από το 1998, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο.
Πολλοί αναρωτιούνται πόσο βάση μπορεί να έχει η προφητεία του Αγίου Μαλαχία για τον τελευταίο
Πάπα. Η αξιοπιστία μιας προφητείας κρίνεται από την μέχρι τώρα επαλήθευσή της. Βλέπετε δεν μιλούσε μόνο για τον τελευταίο Πάπα, και είμαστε σίγουροι ότι κάποια σημεία της έχουν φοβερό ενδιαφέρον.

Ο Μαλαχίας μίλησε για 111 Ποντίφηκες που θα κυβερνούσαν την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά την εποχή του, αλλά με συμβολισμούς έτσι ώστε ο κάθε Πάπας να ξεχωρίζει από κάποια ιδιότητά του.

Συνολικά ο Μαλαχίας αναφέρεται σε 266 Πάπες με 112 ν αακολουθούν από αυτόν και μετά. Ο Βενέδικτος είναι ο 111ος, και ο 112ος πρόκειται να είναι κατά αυτόν ο τελευταίος. Ο περιβόητος "Πέτρος ο Ρωμαίος" Petrus Romanus.

Το κείμενο του Αγίου Μαλαχία έγινε γνωστό το 1590.

Ας δούμε κάποια σημεία που δείχνουν τον τρόπο κωδικοποίησής του, και τι σημασία έχουν για τα τεκταινόμενα.

Ο 109ος Πάπας ονομαζόταν της "Μισής Σελήνης" και πράγματι η παπωσύνη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Ι, διήρκεσε λιγότερο από έναν μήνα και συγκεκριμένα από 3-28 Σεπτεμβρίου 1978!

Ο δε Βενέδικτος χαρακτηρίζεται ως Gloria Olivae (Η δόξα της ελιάς), το οποίο αποτελεί το σύμβολο του Τάγματος των Βενεδικτίνων μοναχών. Άλλη μια σύμπτωση;

Δείτε τώρα το καλύτερο. Ο 192ος Πάπας ο Σελεστίνος ο 5ος (1215-1296) αυτός που παραιτήθηκε αιώνες πριν, στο κείμενο του Αγίου Μαλαχία αναγράφεται ως "αυτός που αναδύθηκε από την έρημο". Και βέβαια αυτό ταιριάζει απόλυτα στο Σελεστίνο V καθότι ήταν ερημίτης και ασκητής πριν την άνοδό του στον Παπικό θρόνο!

Αυτός εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ένας Πάπας μπορεί να παραιτηθεί των καθηκόντων του, και 5 μήνες αργότερα παραιτήθηκε!

Με το ίδιο εν ισχύ διάταγμα παραιτήθηκε και ο Πάπας Βενέδικτος 7 αιώνες μετά. Κανείς δεν γνωρίζει αν ήταν τυχαίο το προσκύνημα του Βενέδικτου στον τάφο του Σελεστίνου του 5ου στην πόλη της Άκουιλα μετά τους σεισμούς και συγκεκριμένα στις 4 Ιουλίου του 2010!

Μήπως ο Πάπας είχε προδιάθεση από τότε να παραιτηθει; Άλλωστε είναι γνωστό ότι καια υτός δεν ήθελε να γίνει Πάπας όπως και ο Σελεστίνος ο 5ος, οπότε είχε πολλά σημεία ταύτισης με τον "αμαρτωλό" κατά τον Ντάντε Αλιγκιέρι Πάπα. Ο Δάντης τον παρουσιάζει στην Κόλασή του, και η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία δεν ξαναχρησιμοποίησηε το όνομα Σελεστίνος που σημαίνει Ουράνιος.

Η προφητεία του Αγιου Μαλαχία αναφέρει ότι ο διάδοχός του Βενέδικτου,ο Πέτρος ο Ρωμαίος, ο 268ος Πάπας, «Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με το όραμα βρισκόμαστε τώρα στον τελευταίο Πάπα. Οι προβλέψεις του έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

Οπως αναφέρει ένα δημοσίευμα "Το 1958 πριν το Kονκλάβιο (δλδ η αίθουσα που μαζεύονται οι Καρδινάλιοι για να Εκλέξουν το νέο Πάπα) εκλέξει τον Πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ ο Καρδινάλιος Spellman της Νέας Υόρκης νοίκιασε ένα σκάφος το γέμισε με πρόβατα και άρχισε να πλέει πάνω - κάτω στον ποταμό Τίβερη για να δείξει ότι ήταν αυτός ο ποιμένας «et Nautor» ( «και το σκάφος» ) η συνθηματική ονομασία που δόθηκε για τον επόμενο Πάπα σύμφωνα με την προφητεία!

Πάντως ας μην ξεχνάμε ότι άλλο το όνομα κάποιου ως καρδινάλιου και άλλο το όνομα που θα πάρει ως Πάπας.

Από σεβασμό στον Απόστολο Πέτρο δεν το έχει πάρει κανείς μέχρι τώρα!

Πολλοί αναρωτιούνται υπάρχει προφητεία του Νοστράδαμου για το θέμα; Ναι, υπάρχει:

Nostradamus - Quatrains Century 2, Quatrain 41

The great star will burn for seven days,
The cloud will cause two suns to appear:
The big mastiff will howl all night
When the great pontiff will change country.

Λέτε να δούμε δύο Πάπες; Ή έναν Αντιπάπα; Το σύννεφο πάντα συμβολίζει εποχές μεγάλης σύγχυσης. Και ο πραγματικός θα αναγκαστεί να αφήσει την έδρα του; Μην ξεχνάμε ότι κατά την εποχή του Πέτρου του Ρωμαίου σύμφωνα με τον Μαλαχία η Ρώμη θα καταστραφεί.

Υπάρχουν δύο τρόποι να το δει κανείς είτε πρόκειται για προφητείες, δηλαδή Σχέδιο του Θεού, είτε πρόκειται για σχέδια των ανθρώπων, κάποιων Αδελφοτήτων που κυβερνούν τον πλανήτη αιώνες και κατευθύνουν την μοίρα του σε προκαθορισμένα μονοπάτια. Είτε έτσι, είτε αλλιώς έχουμε πρόβλημα, γιατί θα ζήσουμε τις συνέπειες χωρίς να μπορούμε να τις αποφύγουμε.

ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ...


ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΕΞΥΠΝΗΣ ΡΗΞΗΣ


Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Η Ελλάδα οφείλει να διακόψει το σύστημα Μνημόνιο-Δανειακές χτες, όχι αύριο. Για λόγους επιβίωσης του ελληνικού λαού, της δημοκρατίας και του κράτους-έθνους. Δεν έχει καμιά άλλη
επιλογή.

Η Ελλάδα οφείλει όμως να το κάνει συντεταγμένα, προετοιμασμένα, με επεξεργασμένα επιχειρήματα, με κινητοποιημένο τον λαό της, αλλά και με ένα πλέγμα πρωτίστως ενδοευρωπαϊκών αλλά και εξωευρωπαϊκών συμμαχιών. ‘Επρεπε οι εκπρόσωποι των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων να έχουν αλωνίσει την υφήλιο, όχι να μην πηγαίνουν ούτε καν στη Ρώμη, τη Μαδρίτη, τη Λισσαβώνα, το Δουβλίνο, τους ομοιοπαθείς δηλαδή! Και να έχουν βέβαια κάτι σοβαρό να πουν στις συζητήσεις που κάνουν.

Να επιχειρήσει η Ελλάδα να το κάνει λαμβάνοντας ταυτόχρονα μνεία να μην χρησιμοποιηθεί, όσο περνάει από το χέρι της, από τις δυνάμεις του βαθέος Χρήματος και των ΗΠΑ που επιδιώκουν να λύσουν τις διαφορές τους με τη Γερμανία και με την Ευρώπη, διαλύοντας εις τα εξ ων συνετέθη το μεταπολεμικό όραμα μιας Ευρώπης δημοκρατίας, ειρήνης, ευμάρειας, «από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια».

Οσο κι αν φαίνεται παράδοξο, οι βαθύτερες δυνάμεις του Χρήματος και της Αμερικής έχουν συμμαχήσει «αντικειμενικά» με την πιο πρωτόγονη και αντιδραστική μορφή γερμανικού εθνικισμού εναντίον της ευρωπαϊκής ιδέας, απειλώντας να λιώσουν σαν τανάλια τους ευρωπαϊκούς λαούς και, πρώτα και κύρια, τον ελληνικό. Αυτό έγινε και στη δεκαετία του 1930, όταν οι ιθύνουσες τάξεις της Γερμανίας παρέδωσαν την εξουσία στον Χίτλερ. Σήμερα την παρέδωσαν στο Χρήμα.

Αντίθετα όμως, η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει τώρα, υπό τις παρούσες συνθήκες, και με δική της πρωτοβουλία, από το ευρώ. Δεν είναι οι κανόνες του ενιαίου νομίσματος, ούτε κάποιοι κανόνες της ΕΕ που χρησιμοποιούνται στον εναντίον της πόλεμο. Είναι το όπλο του χρέους και τα κείμενα που έχει συνυπογράψει (Μνημόνιο και Δανειακές).

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη και την ΕΕ και να το κάνει «μπάχαλο», χρησιμοποιώντας όλα τα πολιτικά και θεσμικά μέσα που της παρέχει η συμμετοχή της και απαιτώντας την άμεση διακοπή του προγράμματος, σχέδιο Μάρσαλ, έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια.

Πρέπει να δράσει κατά της πολιτικής Μέρκελ, εν ονόματι της Ευρώπης, όχι με σημαία τη διάλυσή της.

Αν αναγκαστεί, για να μη πάθει οικονομικό έμφραγμα, θα εκδώσει εσωτερικό μέσο πληρωμής και πρέπει να είναι έτοιμη (plan B). Αλλά θα εξαντλήσει προηγουμένως όλα τα όπλα που διαθέτει πριν προσφύγει σε ένα τέτοιο ακραίο μέτρο. ‘Οφειλε, εδώ και καιρό, να ξεκινήσει πανευρωπαϊκή και παγκόσμια καμπάνια για τη σωτηρία της – τουλάχιστο οι δυνάμεις που δηλώνουν «αντιμνημονιακές».

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν αντέδρασε στρατιωτικά, ως όφειλε, στον δεύτερο Αττίλα, το 1974 – και μόνο άλλωστε αν εκδήλωνε την πρόθεση θα τον είχε αποτρέψει. ‘Εβγαλε την Ελλάδα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, μόνο και μόνο για να εκτονώσει τη λαϊκή πίεση κατά των ΗΠΑ και της Ατλαντικής Συμμαχίας. Δεν τόλμησε να μείνει στο ΝΑΤΟ και να το κάνει «μπάχαλο», απαιτώντας την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Το ΝΑΤΟ, όπως σε μεγάλο βαθμό και η ΕΕ σήμερα, λειτουργούσε με ομοφωνία.

Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό και τη χώρα του, η άρχουσα τάξη και το πολιτικό προσωπικό της δεν έχουν παρά ελάχιστα ή κανένα από τα ηθικά, ψυχολογικά και διανοητικά εργαλεία που χρειάζονται για να προετοιμάσει και να ηγηθεί ενός τέτοιου αγώνα. Ούτε καν καταλαβαίνουν τι γίνεται.

ΥΓ. Εννοείται ότι για να έχει μια μικρή πιθανότητα σωτηρίας η Ελλάδα, οφείλει, όσο είναι δυνατό, να κρατήσει εν υπνώσει το μέτωπο προς Ανατολάς, όχι να καταπιεί αμάσητη την κολοσσιαία, σοβαρότερη δυνάμει αυτής του 1974, προβοκάτσια που πιθανώς στήνεται στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, της «ΑΟΖ» και των πετρελαίων, για λογαριασμό τρίτων δυνάμεων που ήδη «τοποθετούνται» γεωπολιτικά στο περιβάλλον μιας ευρωπαϊκής διάλυσης και ενός εκτεταμένου και παγκόσμιου «πολέμου των πολιτισμών».

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;




10 Ιουνίου 2010, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του “μηχανισμού στήριξης”, πρώτοι αποκαλύπταμε το εθνικό έγκλημα. Πρώτοι και μόνοι. Ούτε τα κανάλια της διαπλοκης, ούτε οι περισπούδαστοι ινστρούχτορες μίλησαν γι’ αυτή την προδοτική συμφωνία, που όπως είχαμε
περιγράψει θα αποτελούσε μοχλό εκβιασμού εις το διηνεκές, μέχρι την στιγμή της πλήρους αφαίμαξης των Εθνικών πόρων.

Όταν τα σεντούκια των Ελλήνων θα άδειαζαν, όταν η κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας λόγω των άθλιων μέτρων του μνημονίου θα οδηγούσε σε αναγκαστική στάση πληρωμών, θα ερχόταν η στιγμή που περιγράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα “Ελλάδα”.

Στο μεσοδιάστημα, όλοι επέμεναν: Μας έλεγαν “συνωμοσιολόγους”, διέψευδαν (ακόμα και ο ανεκδιήγητος Παπαδήμος) τα περί Βρετανικού δικαίου, έκρυβαν το ότι τα ομόλογα των Vulture Funds του ΔΝΤ πληρωνόντουσαν ακριβώς επειδή δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε λόγων του Βρετανικού δικαίου, ΔΗΜΕΥΑΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ακριβώς επειδή ήταν στο Ελληνικό δίκαιο.

Διαβάστε τι γράφαμε στις 10 Ιουνίου 2010 όταν όλοι σιωπούσαν, εξαπατούσαν, εκποιούσαν είτε από άγνοια είτε για προσωπικά οφέλη: Ούτε ο Δανειολήπτης (η Ελλάδα) ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας !!

Και όμως υπάρχει ακόμα λύση. Και ξεκινά από την παραδειγματική καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για να υπάρξει το νομικό έρεισμα της ανατροπής. Ας σταθούν στο ύψος τους οι δικαστές, όπως στάθηκε και ο Πεπόνης.


ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΓΙΑ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.


 ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Ο ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΣ


Η επιστολή εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ που έφτασε και σε σχολεία της Πάτρας και απευθύνεται σε μαθητές, ενόψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου έχει ως εξής:

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές


για την 25η Μαρτίου

Οι λαϊκές επαναστάσεις μπορούν να νικήσουν!

Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια

Ίσως έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για επετείους και γιορτές, ειδικά σήμερα που η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του συστήματος των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών κάνουν επίθεση στη ζωή σου και στην οικογένειά σου. Κράτα όμως το εξής: ό,τι επίθεση και να σου κάνουν, δε θα σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν στο μυαλό σου. Γι' αυτό σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο.

Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Δεν σου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης του 1821 στις 25η Μαρτίου ενώ ήδη στις 23 Μάρτη του 1821 η Καλαμάτα και άλλα μέρη της Πελοποννήσου είχαν απελευθερωθεί από τους Τούρκους;

Η απάντηση είναι ότι με διάταγμα του 1838, δηλαδή 13 χρόνια αργότερα, ορίσθηκε εθνική γιορτή η μέρα του Ευαγγελισμού για να ντύσουν την επανάσταση με θρησκευτικό μανδύα.

Όμως η επίσημη Εκκλησία δεν ήταν υπέρ της Επανάστασης. Όταν ο Παπαφλέσας συναντήθηκε με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό για να του πει ότι όλα ήταν έτοιμα για την επανάσταση, ο τελευταίος άρχισε να τον βρίζει ότι είναι απατεώνας. Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός μάλιστα είχε πει: «Ας αφήσουμε τα παιδιά του Μωάμεθ να αποτελειώσουν τα παιδιά του Ροβεσπιέρου»!

Ένας από τους κοτζαμπάσηδες, δηλαδή τους έλληνες άρχοντες της εποχής, είπε «κάλλιο οι Τούρκοι κι ο ραγιάς υπόδουλος, παρά λεύτερο έθνος με το λαό να' χει δικαιώματα»!

Είναι ψέμα ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε πρώτος τη σημαία της επανάστασης του 1821. Τη σημαία στην Πάτρα την ύψωσε ο λαϊκός ηγέτης Παναγιώτης Καρατζάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι πρόκριτοι της Πάτρας.

Τι σημαίνει αυτό;

Η επανάσταση του 1821 ήταν σύγκρουση με τον Οθωμανικό Δεσποτισμό και συνδέονταν με την απελευθέρωση. Όλοι οι Έλληνες δεν ήταν υπέρ της επανάστασης. Μάλιστα υπήρχαν Έλληνες που ήταν μέρος του Οθωμανικού Συστήματος εξουσίας.

Στην επανάσταση του 1821 δεν πήραν μέρος μόνο ορθόδοξοι Χριστιανοί και Ελληνες το γένος. Πήραν μέρος, κατ' αρχήν, οι λεγόμενοι Φιλέλληνες, από το χώρο της Δυτικής Ευρώπης.

Εκτός από τους Φιλέλληνες, ωστόσο, πήραν μέρος στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες και Βλάχοι, Μολδαβοί, Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι, Τσιγγάνοι, Ούγγροι, Πολωνοί και άλλοι.

Ξέρεις άραγε ότι στα πλοία του Μιαούλη, το πλήρωμα δεν ήξερε καθόλου την ελληνική γλώσσα και ότι μιλούσε Αρβανίτικα;

Ξέρεις ότι οι επαναστάτες του 1821 δεν χωρίζανε το λαό σε Έλληνα και ξένο; Ο Ρήγας Φεραίος καλούσε Χριστιανούς και Τούρκους σε κοινό αγώνα για το γκρέμισμα της οθωμανικής κυριαρχίας και στη δημιουργία μιας Βαλκανικής Ομοσπονδίας.

Η επανάσταση του 1821 δεν ήταν θρησκευτικός πόλεμος, ξεσηκωμός των Χριστιανών κατά των Μωαμεθανών.

Ήρθαν στιγμές που Έλληνες και Τούρκοι πολέμησαν μαζί, εναντίον των Βενετών, των Ισπανών και του Πάπα (και αντίστροφα), προτιμώντας οι Ελληνες ραγιάδες την τουρκική από τη δυτικοευρωπαϊκή φεουδαρχία, αφού η τελευταία υπήρξε κατά πολύ σκληρότερη της τουρκικής.

Αλλά και οι Φιλέλληνες της Δυτικής Ευρώπης που συμμετείχαν στην επανάσταση του 1821, είχαν ταξικά κίνητρα: να κυριαρχήσουν τα ιδανικά και οι σκοποί της μεγάλης (αστικής) Γαλλικής Επανάστασης, ανεξάρτητα από το ότι υπήρχε και ο θαυμασμός τους για την αρχαία παιδεία. Και όπως γνωρίζουμε, η εκκλησία στη Γαλλία δεν πέρασε και πολύ καλές ημέρες κατά τη Γαλλική Επανάσταση...

Όλα αυτά λοιπόν δεν θα στα πουν τα σχολικά βιβλία γιατί δεν θέλουν να ξέρεις τι είναι η επανάσταση για να βγάλεις τα σωστά συμπεράσματα για το σήμερα και τη ζωή σου.

Σου λέμε λοιπόν:

Στην επανάσταση του 1821 δεν ήταν όλοι οι Έλληνες μαζί γιατί είχε κοινωνικό χαρακτήρα.

ü Κάθε κοινωνική επανάσταση δίνει απάντηση στο ερώτημα: ποια τάξη θα είναι στην εξουσία.

ü Η επανάσταση είναι το όχημα για να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά.

Σκέψου λοιπόν ότι σε όλη την Ευρώπη εκείνη την περίοδο ξεσπούσαν αστικές επαναστάσεις, δηλαδή επαναστάσεις που έβαζαν στόχο να φύγουν οι φεουδάρχες (κάτοχοι γης) από την εξουσία και να πάρουν την πολιτική εξουσία οι αστοί (κάτοχοι κεφαλαίου που εκμεταλλεύονται την ελεύθερη εργατική δύναμη).

Βγάλε τα συμπεράσματα σου για το σήμερα!

Σήμερα πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, δηλαδή αυτοί που μπορούν και θέλουν να φέρουν τα πάνω κάτω, είναι η εργατική τάξη. Η αστική τάξη είναι πια αντιδραστική. Το ξέρεις, το ζεις! Γι' αυτό κάνει τέτοια επίθεση στη ζωή σου, γι' αυτό στέλνει τα ΜΑΤ όταν αγωνίζεσαι, σε θέλει σύγχρονο σκλάβο με μισθό ψίχουλα, με ζωή χωρίς δικαιώματα, σε βομβαρδίζει με ναρκωτικά.

Η επανάσταση του 21, όπως κάθε επανάσταση, ασκεί βία και δεν σέβεται κανέναν θεσμό, καμιά νομιμότητα που εκμεταλλεύεται τους λαούς.

Στη σημαία της δεν γράφει τίποτα για το νόμιμο αλλά για το δίκαιο.

Και σήμερα επίκαιρο σύνθημα είναι: «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»!

Οι επαναστάτες του 21 λέγανε «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», δεν διαπραγματεύονταν με τους εχθρούς τους. Σήμερα, προσκυνημένοι είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ, το ΔΝΤ, την κοινωνία του κέρδους και της αγοράς.

Ο στρατός της αντίδρασης (Ιερή συμμαχία τότε, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ σήμερα) δεν είναι ανίκητος.

Οι κοινωνίες χωρίζονται σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Στο λαό και τους από πάνω. Η αντίθεσή τους δεν λύνεται με διάλογο αλλά με πάλη.

Ο λαός που πιστεύει στη δύναμή του νικά- ο λαός που παραδίνεται χάνει!

Κράτα το καλά: είτε στον αγώνα είτε στην υποταγή,

ποτέ όλοι οι Έλληνες δεν ήταν μαζί!

Το 1821 κάποιοι έβλεπαν στον Οθωμανό κατακτητή, τον φίλο, το στήριγμα της δικής τους εξουσίας. Το 1940 κάποιοι έλεγαν, οι «Γερμανοί είναι φίλοι μας» και συνεργάστηκαν με τους φασίστες. Είναι οι πολιτικοί πατεράδες των σύγχρονων ναζιστών της Χρυσής Αυγής.

Το 1821 κάποιοι καλούσαν το λαό σε ομοψυχία για να αντέχει στον τουρκικό ζυγό. Το 1940 κάποιοι έλεγαν ότι είναι τρέλα η αντίσταση. Σήμερα κάποιοι σε καλούν σε εθνική ομοψυχία για να βγούμε από την κρίση και εννοούν να θυσιάσεις τη ζωή και τα όνειρά σου για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, του συστήματος τους! Κάποιοι άλλοι, μιλάνε για «κατοχή» από ξένα κράτη, για να κρύψουν τους Έλληνες επιχειρηματίες που πλουτίζουν από τον ιδρώτα των γονιών σου.

Την ιστορία τη γράφουν οι λαοί! Σήμερα είναι η δική σου σειρά.

Η πάλη για τις ανάγκες σου θα είναι σκληρή αλλά δίκαιη. Έτσι ήταν πάντα!

Οργάνωσε τον αγώνα σου για τα δικαιώματά σου,

διάβασε και μάθε την αληθινή ιστορία του λαού και του τόπου σου.

Αντάρτης-κλέφτης-παλικάρι, πάντα είναι ο ίδιος ο λαός!

Αθήνα 14/3/2013

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΜΑΡΑ - Κείμενο κόλαφος της Ε.Ε. για ελληνική ΑΟΖ -


Βλέπει ως και πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας


Ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο για τους υδρογονάνθρακες της ελληνικής ΑΟΖ βλέπει το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και λαμβάνει αποστάσεις από τη στήριξη της χώρας μας στην ανακήρυξη της ΑΟΖ. Κάτι που συνιστά άδειασμα της πολιτικής της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά και
ευνοεί σαφώς -αν δεν αποτελεί ταύτιση- τις θέσεις της Άγκυρας που αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα και απειλεί με πόλεμο σε περίπτωση που δεν υπάρξει συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων των περιοχών του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2050 στο τελικό κείμενο της φέρεται να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, αναφορικά με τις αξιώσεις που έχουν εγείρει οι Τούρκοι σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Φαίνεται και έμπρακτα δηλαδή το μέγεθος της αποτυχίας της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη και όσων ακολούθησαν, όπως και η εγκληματική εξωτερική πολιτική των τελευταίων χρόνων (από τη διπλωματία των σεισμών του Σημίτη, το ζεϊμπέκικο του ΓΑΠ και το «καζάν-καζάν» του Σαμαρά) στο μείζον θέμα εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.

Στην παράγραφο 77 του τελικού κειμένου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισημαίνεται πώς, «η παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης για γεωτρήσεις και η οριοθέτηση των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών (ΑΟΖ) θα μετατραπεί σε πηγή προστριβών με τρίτε χώρες». Εννοείται σαφώς πώς οι «τρίτες χώρες» είναι η Τουρκία που απέστειλε και ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ απειλώντας με casus belli την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν της δοθεί το δικαίωμα να κάνει έρευνες και να εξορύξει το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που βρίσκεται πέραν των 6 ναυτικών μιλιών της θαλάσσιας περιοχής των νησιών Ρόδος και Καστελόριζο και όχι μόνο.

Προστίθεται μάλιστα στη συγκεκριμένη παράγραφο πώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διατηρήσει βασικό πολιτικό ρόλο στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και να επιδιώξει να αποτραπούν διεθνείς τριβές, υπογραμμίζοντας ότι η ενέργεια πρέπει να χρησιμοποιείται ως κινητήρια δύναμη για ειρήνη, περιβαλλοντική ακεραιότητα, συνεργασία και σταθερότητα. Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Ότι η Ε.Ε. στο όνομα της ειρήνης στην ανατολική Μεσόγειο «ευλογεί» τις τουρκικές αξιώσεις σε βάρος της Ελλάδας, μίας χώρας κράτος μέλος της και τη σπρώχνει στη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της.

Αν ψηφιστεί το συγκεκριμένο κείμενο, τότε θα αποτελεί απόφαση-κόλαφο για τα συμφέροντα της Ελλάδας που απορρέουν από το δίκαιο της Θάλασσας και έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων εντός της υφαλοκρηπίδας και της δυνητικής ΑΟΖ. Η τακτική να δοθεί στην ελληνική ΑΟΖ διάσταση Ευρωπαϊκή, θα έχει αποτύχει παταγωδώς, επιτρέποντας στην Τουρκία να κάνει έρευνες στα οικόπεδα που έχει δεσμεύσει και είναι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, προχωρώντας στη συνέχεια στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Η Ε.Ε. κατά τα άλλα και στη βάση της σύμβασης UNCLOS επιθυμεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής αυτάρκειας της από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσας. Η Αρκτική δεν υπάρχει στο τελικό κείμενο λόγω, όπως φαίνεται, της κόντρας μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας και Ε.Ε.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΙΣΩΣΗ. Ελευθερία η Θάνατος= ΣΤΑΥΡΩΣΗ+ΑΝΑΣΤΑΣΗ




Τώρα δεν πρέπει να λυπηθούμε, αλλά μάλλον να χαρούμε, όχι γιατί δεν τελειώνουν τα βάσανα μας, αλλά γιατί θα γλυτώσουμε από τους βασανιστές- σωτήρες που δυσκολεύονται να μας ((σώσουν!)), χαρμόσυνο γεγονός που έρχεται ακάθεκτα και ρωμαλέα από τις συγκρουσιακές συγκυρίες των
αποκαλυπτικών γεγονότων που ήδη βιώνουμε.

Ο ιστορικός του μέλλοντος θα ζωγραφίσει την εποχή μας με βιβλικές εκφράσεις που θα περιγράφουν την βασανιστική πορεία του Έθνους ανάμεσα στις συμπληγάδες που του όρθωσαν οι κυβερνώντες-οδηγοί του με σκοπό να το μαντρώσουν...Σήμερα σε τι διαφέρει η εδαφική επικράτεια μας από ένα στρατόπεδο πνευματικών και ψυχολογικών καταναγκαστικών έργων?Το πώς φυλακισθήκαμε ύπουλα μέσα σε αυτό και καθημερινά αιμορραγούμε αγκυλωμένοι στα συρματοπλέγματα των μνημονίων από τα αγκάθια της ανεργίας, της πτώχειας και της πείνας το κατανοούμε έστω επιτέλους και αργά.
ΕΡΩΤΗΜΑ. Έχουμε άραγε την άνεση του χρόνου και την πραγματική θέληση να διαλευκανθεί το βάθος και το πλάτος των εθνικών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν επανειλημμένα και κατά συρροή σε βάρος αθώων πολιτών? η μπροστά στην θέα επερχομένων γεωπολιτικών ανακατατάξεων που θα συμβούν και όχι μόνο στην γειτονιά μας θα επιτρέψουμε τους εγκληματίες να μεταλλαχθούν σε μελλοντικούς σωτήρες?
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. Αν κουβαλούμε αυτή την ακηδία και την πνευματική ηττοπάθεια των ημερών μας τότε (( Μηδέν εις το πηλίκιον )) όπως ακούσθηκε για άλλη εκτίμηση.
Στον κόπρο του Αυγεία και στην αυλή της κοινωνικής ζωής του τόπου δεν έκαναν αντιληπτή την δυσώδη παρουσία τους μόνο τα πάσης φύσεως εθνικά λαμόγια αλλά και όσοι συνεργάσθηκαν συνειδητά και διαχρονικά με αυτά, ακόμη και αυτοί που από θέσεις ευθύνης θωρούσαν άπονα την ισοπέδωση των Θεσμών για να μην θιγούν οι εγωκεντρικοί κύκλοι των στενών συμφερόντων τους.
Αντικρίσαμε άραγε καμιά θεσμοθετημένη εξουσία να ανασηκώνει το ηθικό ανάστημα και να ζητάει εξηγήσεις όταν ακούσθηκε η φράση (( τα φάγαμε όλοι μαζί )) ? Ήταν λογικό τότε οι τοκογλύφοι δανειστές μας να διαγνώσουν σε μας ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ώστε να αποφασίσουν να μας χειρουργήσουν δίχως αναισθητικό διαμελίζοντας τις σάρκες για να ξεπληρωθούν τα απεχθή χρέη που σωρεύτηκαν πανηγυριτζίδικα από το κομματικό πλιάτσικο.
Για τους παραπάνω λόγους όλες οι γωνίες του πνευματικού και οπτικού μας ορίζοντα φαίνονται σήμερα μπουκωμένες με τα αδιέξοδα πυκνά δαιμονικά νέφη της κατάθλιψης και της κοινωνικής απογοήτευσης. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον οι μεγαλύτερης ηλικίας ονειρεύονται χειροπιαστές λύσεις και επιστροφή στην συμβατικότητα του κομματικού δοσιλογισμού των χρόνων της μεταπολίτευσης, ενώ η νεολαία μας προσπαθεί γρήγορα να ξεπαγώσει τα λάδια της για να προχωρήσει σε ρήξη και ανατροπή.
ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ... το μόνο που λειτουργεί τέλεια στις μέρες μας είναι η κοινωνική μηχανική της υποχθόνιας προπαγάνδας των κέντρων παραπληροφόρησης.
Επιτακτικά αναφύεται το βασανιστικό ερώτημα.
Από πού θα αντλήσουμε τις λύσεις στα αδιέξοδα προβλήματα μας? Πώς θα θεραπευθεί η Δημοκρατία μέσα σε αυτό το νοσηρό περιβάλλον?
Ο κλινικός γιατρός για να βάλει διάγνωση και να αποφασίσει ποιο θεραπευτικό σχήμα θα ακολουθήσει πρέπει πρώτα από όλα να πάρει ένα ιστορικό από τον ασθενή, να μάθει τις συνήθειες του, τον τρόπο της ζωής του ακόμα και τα λάθη του δηλ. να μάθει την ιστορία του. Η συλλογή ενός αξιόπιστου ιστορικού είναι το κλειδί για την λύση προβλημάτων.
Στην ασθενή ΕΛΛΑΔΑ του σήμερα γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την συλλογή ενός αξιόπιστου διαχρονικού ιστορικού της, πραγματικών γεγονότων και αξιοποίησης της Εθνικής παράδοσης με ερμηνευτικά σημεία αναφοράς ώστε να χαραχθούν καθαρές στρατηγικές εθνικού συμφέροντος για να αποθεραπευθούν οι τυχόν πληγές συνήθων πολιτικών παρεκτροπών? Και για να μην βρίσκεται ο λαός σε μόνιμα αδιέξοδα? Τόσες φορές μας δανείσανε και άλλες τόσες μας πληγώσανε οι πρόγονοι των σημερινών τοκογλύφων. Και όμως δεν βάλαμε μυαλό!! 
Να γιατί αποδυναμώνουν μεθοδικά το στρατηγικό εργαλείο που λέγεται ΙΣΤΟΡΙΑγιατί μέσα από αυτό θα μπορούσαμε να αντλήσουμε παραδειγματικά τις λύσεις των σημερινών αδιεξόδων μας.
Αν ο σημερινά καθημαγμένος λαός ήταν μέτοχος και γνώστης της ΗΡΩΙΚΗΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ του δεν θα υπήρχαν απέναντι του διεθνείς τοκογλύφοι δανειστές, ούτε προδότες πολιτικοί, ούτε εκκολαπτόμενοι υποκριτές σωτήρες αλλά θα υπήρχαν πάντα παστρικές σωτήριες λύσεις.
Μήπως οι Ξένοι φίλοι μας σε αντίθεση με εμάς έχουν ιδιαίτερους λόγους να γνωρίζουν αρκετά καλά την Ελληνική Ιστορία ώστε να μας δίνουν το κατάλληλο φάρμακο για να καταντούμε υποχείρια των οικονομικών επιδιώξεων τους?
Τώρα που δεν γνωρίζουμε την πραγματική ιστορία μας η δεν νοιασθήκαμε για αυτήν, τι μας μέλλει να κάνουμε?
Με ποιά εξίσωση θα λύσουμε τα αδιέξοδα προβλήματα μας?
Υπάρχει καμία?
ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ και αυτή βγαλμένη από τον θησαυρό της αιματοβαμμένης ιστορίας του γένους μας που όταν έφτανε στο τέλος συνέτριβε τα αδιέξοδα του με την κραυγή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η ΘΑΝΑΤΟΣ. Αυτή η φωνή ήδη αχνίζει μέσα στα εσώψυχα μας, ήδη το ηχοβολητό της φοβίζει τους διεθνείς δεσμοφύλακες των μνημονίων . Και πώς να μην τους φοβίζει όταν κάθε αιματοποτισμένη πέτρα της σχεδόν υποθηκευμένης επικράτειας μας αυτό φωνάζει. Αλλά και οι πέτρες στα υποδουλωμένα μας μέρη το ίδιο φωνάζουν για αυτό σκιάζονται οι οχθροί με τον γνωστό τους τσαμπουκά να διεκδικούν επί πλέον ζωτικό χώρο με την συνήθη τακτική της λεηλασίας.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η ΘΑΝΑΤΟΣ!!!
Καλά θα μου πείτε αυτές οι δυο λέξεις είναι τόσο εκκωφαντικές για να ταρακουνήσουν τα ντουβάρια της μισανθρωπίας που μας περιβάλλουν? Και όμως είναι!!
Γιατί κρύβουν το άλλο σκέλος της ΕΘΝΙΚΗΣ μας ΕΞΙΣΩΣΗΣ
που είναι η ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΠΟΡΕΙΑ του πονεμένου Ρωμαίικου που ξέρει να στολίζει τους Πασχάλιους Επιτάφιους του ψέλνοντας ΤΟ ΑΙ ΓΕΝΝΕΑΙ ΠΑΣΑΙ ΥΜΝΟΥΣΙ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΣΟΥ και να μπουρλοτιάζει την Χαρά της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ με την βεβαιόπιστη σιγουριά ότι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ο Άδης εκηδεύθει.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ