Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

EKTAKTO - Χτυπήσαμε τεράστια φλέβα μαύρου χρυσού...μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου..(Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα)..


«Στην περιοχή μεταξύ του Καστελόριζου και της Νότιας Ρόδου βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο. Τα στοιχεία προέρχονται από γαλλική εταιρεία που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες έρευνες στην περιοχή και δεν.....


επιδέχονται αμφισβητήσεων. Οι εκτιμήσεις είναι πως πρόκειται για κοίτασμα 50 δισεκατομμυρίων βαρελιών». Την αποκάλυψη αυτή, που επαναλαμβάνει στο «ΚΑΡΦΙ» ο κ.

Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, την έχει αναλύσει εδώ και καιρό στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Φώσκολος βρίσκεται στον Καναδά, όπου είναι καθηγητής στο Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Ιζηματογενούς Γεωλογίας της καναδικής κυβέρνησης και επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας Καναδά. Στις αρχές του Δεκεμβρίου, του ζητήθηκε να συναντήσει στο Μαξίμου τον Έλληνα πρωθυπουργό και να τον ενημερώσει για το μέγεθος των κοιτασμάτων στο ελληνικό υπέδαφος.

Ο κ. Φώσκολος μαζί με τον Ηλία Κονοφάγο και τον Νίκο Λυγερό ήταν οι συντάκτες μιας έκθεσης που αποτύπωνε με πολλές λεπτομέρειες τα κοιτάσματα και εκτιμούσε πως μόνο στο βυθό νότια της Κρήτης βρίσκεται «θαμμένος» μαύρος χρυσός και φυσικό αέριο, η αξία των οποίων ξεπερνά το 1 τρισ. δολάρια.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή του Κατάκολου, το οποίο υπολογίζεται στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς και για το πετρέλαιο που βρίσκεται εγκλωβισμένο στην ίδια περιοχή, αλλά και για το τεράστιο κοίτασμα στην περιοχή του Καστελόριζου, το οποίο εκτιμάται στα 50 δισεκατομμύρια βαρέλια ή, μεταφρασμένο σε ποσό, ξεπερνά τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ποσά ικανά να προκαλέσουν ίλιγγο σε κάθε κυβέρνηση και ισχυρές εντάσεις στην περιοχή. Το κοίτασμα του Καστελόριζου βρίσκεται στα όρια της περιοχής που ορίζεται από την ελληνική ΑΟΖ, αλλά διεκδικείται με ένταση και από την τουρκική πλευρά.

Συμφώνησαν πως… διαφωνούν για τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στην ημίωρη συνάντηση, κεκλεισμένων των θυρών, μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ταγίπ Ερντογάν επετράπη μόνο η παρουσία ενός Έλληνα επιχειρηματία της Πόλης, που εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Οι δύο ηγέτες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν πως… διαφωνούν για το ποιος θα έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων. Η Άγκυρα δεν επιθυμεί με κανέναν τρόπο μια επανάληψη της ιστορίας της ΑΟΖ με την Κύπρο και, από την άλλη, στην Αθήνα υπάρχουν πολλοί θιασώτες της κυπριακής πολιτικής και πιέζουν σε περίπτωση που επαληθευτούν οι προβλέψεις των Γάλλων η Αθήνα να το κάνει όπως και η Λευκωσία.

Το «προξενιό» για τη συνάντηση των τριών επιστημόνων- ερευνητών με τον Αντώνη Σαμαρά το έκανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Λιβιεράτος, που γνώριζε από την πανεπιστημιακή κοινότητα το έργο του κ. Φώσκολου και πως δεν επρόκειτο για κάποιο… χθεσινό που αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή και να πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τον είχαν λοιδορήσει
Τα τελευταία 15 χρόνια ο κ. Φώσκολος ήταν ένας από τους ελάχιστους που φώναζε πως το ελληνικό υπέδαφος είναι γεμάτο πετρέλαιο και πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου. Οι διαπιστώσεις του, που γι’ αυτόν βασίζονταν σε επιστημονικές εργασίες, είχαν λοιδορηθεί αρκετές φορές από ανθρώπους που τύχαινε να κατέχουν κρίσιμα πολιτικά πόστα αλλά είχαν επιλέξει να «θάψουν» τις επιστημονικές φωνές για το αντίθετο.

Το 1996, με μια υπουργική απόφαση, δείγμα μοναδικής πολιτικής ανευθυνότητας, απαγορεύονταν διά νόμου οι έρευνες για την ύπαρξη ή μη πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο. Έπρεπε να φτάσουμε στο 2010 να συσταθεί ειδικό υφυπουργείο, με τον Γιάννη Μανιάτη επικεφαλής, για να παραδεχτεί επιτέλους η επίσημη πολιτεία πως υπάρχουν κοιτάσματα και θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε.

Η δικαίωση ήρθε από τους Νορβηγούς
Η δικαίωση για τον κ. Φώσκολο, αλλά και όσων επί τόσα χρόνια λοιδορήθηκαν ήρθε με την ολοκλήρωση των ερευνών του νορβηγικού πλοίου Nordicexplorer, τα επιστημονικά ευρήματα του οποίου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, όπως ανακοίνωσε ο Σβέρε Στράντερες, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της PetroleumGeoServices(PGS). Η εταιρεία PGSπλήρωσε από την τσέπη της 120 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει μια τεράστια έρευνα σε μια συνολική έκταση 12.431 χιλιομέτρων.

Οι Νορβηγοί «όργωσαν» το Βόρειο Ιόνιο, τις περιοχές μεταξύ Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Κυθήρων, Κυπαρισσίας, Πύλου και τη Νότια Κρήτη. Η ανάλυση στις φουσκάλες μεθανίου που αναδύονται στην περιοχή του Κατάκολου αποκάλυψε, σύμφωνα με τον κ. Φώσκολο, πως κάτω από τις τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου βρίσκονται εγκλωβισμένες ακόμη μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου. «Οι φυσαλίδες των αερίων που διαφεύγουν από τον πυθμένα της θάλασσας αποτελούνται από μεθάνιο κατά 80%-90% και από υδρόθειο σε μικρότερο ποσοστό, κάτι που σημάνει πως υπάρχει πετρέλαιο – και μάλιστα εξαιρετικής ποιότητας, πολύ καλύτερης από αυτής των αραβικών χωρών».

«Να μην πουληθεί η ΔΕΠΑ»
«Η ύπαρξη των υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο είχε επιβεβαιωθεί με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων του Πρίνου, του φυσικού αερίου στα νότια της Θάσου, του φυσικού αερίου στην Επανομή και του πετρελαίου στο Κατάκολο, αλλά και των επιφανειακών εμφανίσεων στην Ήπειρο. Παρόλα αυτά, η πολιτική επιλογή ήταν να μην αναζητήσουμε τα κοιτάσματα αυτά για χρόνια», υποστηρίζει ο κ. Φώσκολος. Στον πρωθυπουργό μετέφερε και τις υποψίες του εξαιτίας ποιων επί τόσα χρόνια η Ελλάδα καθόταν πάνω σε ένα θησαυρό χωρίς να κάνει τίποτα.

«Τώρα θα είναι έγκλημα να πουληθεί η ΔΕΠΑ στους Ρώσους, που με την ανακάλυψη των ελληνικών κοιτασμάτων βλέπουν πως μπορούν να χάσουν μεγάλο μέρος της οικονομικής τους δύναμης, γιατί με αυτά τα αποθέματα η Ελλάδα πια θα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ευρώπη για δεκάδες χρόνια. Η ΔΕΠΑ μπορεί να γίνει η νέα GASPROMκαι ακόμη μεγαλύτερη», αποκαλύπτει ο άνθρωπος που συνέδεσε την επιστημονική δουλειά του με αυτό που σήμερα θεωρείται πια πραγματικότητα και όχι παιχνίδι φαντασίας.

Του Στέλιου Βραδέλη

 

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Οι περισσότεροι κρίνουν απο τ'αυτιά ότι αδυνατούν να αντιληφθούν με τα μάτια ... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ



ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ είναι το ευγενές εκείνο συναίσθημα που ωθεί συνειδητά τον άνθρωπο στο να προστατεύσει και να αγωνιστεί για την προάσπιση της Εθνικής του ταυτότητας (φυλετικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά), σεβόμενος τηΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ του άλλου σε αντίθεση με το
Νεοταξικό Διεθνισμό οπου προάγει κίβδηλα πρότυπα με στόχο τον εκφυλισμό και τον παγκόσμιο ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΣΜΟ.

Κοινωνίες Βαβέλ , ευάλωτες , ρομποτοποιημένες χωρίς ουδεμία βάση ή κοινά σημεία αναφοράς (ιστορία, πολιτισμός, κουλτούρα, ήθοι και έθιμα). Άπατρης οχλόμαζες σε μια ζούγκλα πνευματικού σκοταδισμού οπου το ένστικτο της ατομικής επιβίωσης θα ξεκινά αποκλειστικά απο το στομάχι και θα καταλήγει στα πάθη και στον αρρωστημένο ψυχισμό της ματαιοδοξίας ενός υλιστικού υπερκαταναλωτισμού. Ένα ατελείωτο κυνήγι "μαγισσών" οπού ο όχλος θα χειραγωγείται και θα ελέγχεται μέσα απο τον τρόμο και τα πάθη του. Μέσα απο τεχνητές ανάγκες , κίβδηλα πρότυπα και σύμβολα κοινωνικής καταξίωσης οπου μέχρι να τα αγοράσεις θα έχουν βγεί απ'τη μόδα επειδή κυκλοφόρησε το αμέσως επόμενο μοντέλο.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ. Το Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα διαχείρισης της πυραμίδας
1) Ο Ιμπεριαλισμός, 2) ο Καπιταλισμός, 3) ο Φιλελευθερισμός (νεοφιλελευθερισμός) 4) ο Σοσιαλισμός ,
5) ο Κομμουνισμός και 6) η Αναρχία αποτελούν τις 6 πλευρές του ίδιου εξαγώνου. (Διεθνής Σιωνισμός)

Ο Ιμπεριαλισμός βασίζεται στην ισχύ ενός αυταρχικού κράτους, οπου ασκεί πολιτικές επικυριαρχίας σε άλλες χώρες (Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών). Αυτό συμβαίνει είτε μέσω άμεσης εδαφικής κατάκτησης ή εποικισμού είτε διαμέσου έμμεσων μεθόδων άσκησης ελέγχου στα πολιτικά/οικονομικά πράγματα άλλων κρατών.

Ο Ιμπεριαλισμός αποτελεί το Ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού.

Ακρογωνιαίοι λίθοι της αντίληψης αυτής είναι ο Φιλελευθερισμός και ο Σοσιαλισμός.
Ο Φιλελευθερισμός (νεοφιλελευθερισμός) οπου στηρίζεται σε ένα καθαρά καπιταλιστικό παγκοσμιοποιημένο καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και συγκεκριμένα στην εκποίηση προς συρρίκνωση της κρατικής μηχανής (ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, εκποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών κτλπ) . Ο Φιλελευθερισμός στηρίζεται στο Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (τράπεζες) oπού ελέγχει ο Διεθνής Σιωνισμός και στον αντίποδα ο Σοσιαλισμός που έχει τις ρίζες του στα Εβραϊκά κιμπούτς και μοσάβ (κοινόβια) και στηρίζεται σε μια δυσκίνητη πελώρια κρατικοδίαιτη "μηχανή" οπού για τη συντήρηση της δικαιολογεί την υψηλή φορολόγηση των πολιτών και τη γραφειοκρατία. Επι της ουσίας ο υπαρκτός Σοσιαλισμός έχει αποτύχει σε παγκόσμιο επίπεδο αφού συντηρεί το πελατειακό κράτος του ρουσφετιού και της διαφθοράς προκειμένου να διαιωνίζεται στην εξουσία.

Ο Κομμουνισμός (συν-τροφος) - οπου έχει επίσης εξαλειφθεί ως ρεαλιστική ιδεολογία μετά και την επίσημη κατάρρευση του Σοβιέτ - βασίζεται στο τρίπτυχο Καρλ Χάινριχ Μαρξ - Ιωσήφ Βησσαριώνοβιτς Τζουγκασβίλι (Στάλιν) - Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ (Λένιν), οι οποίοι είναι ΚΑΙ οι τρεις Εβραϊκής καταγωγής.
[ http://knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/135-2010-09-13-01-53-41.html ] Η δε Αναρχία, οπου λειτουργεί ως "κρυφός άσσος" δεκανίκι του συστήματος οπού υποτίθεται πως δήθεν πολέμα δρά ως εκτελεστικό όργανο του "παρακράτους" και υποστηρίζει (μεταξύ άλλων) την πολυπολιτισμικότητα και τον άπατρης ισοπεδωτισμό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προσπαθεί να επιβάλλει η Σιών.

Όλες οι παραπάνω ιδεολογίες , προωθούν τη μη ύπαρξη Έθνους(Εθνικής ταυτότητας) σε ένα παγκοσμιοποιημένο κράτος με καθαρά οικονομικά χαρακτηριστικά κριτήρια οπού κάλλιστα θα μπορούσε να είχε για σημαία του το λογότυπα μιας τράπεζας.

Στην πράξη έχει αποδειχθεί η αποτυχία τους σε σχέση με την ποιότητα ζωής των πολίτων αφού δρούν εντός μιας φαυλότητας ισοπεδωτισμού οπού αυταρχικά στερεί επι της ουσίας από την ανθρώπινη φύση το ιδιαίτερο και μοναδικό αυτό χαρακτηριστικό της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ενα φυσικό χαρακτηριστικό της ίδιας της ανθρώπινης εξέλιξης.

Στους χαλεπούς καιρούς πνευματικού σκοταδισμού της προπαγάνδας και της λασπολογίας, καλό είναι να προβληματιστούμε αναλογιζόμενοι για το εαν , όλοι αυτοί οι δήθεν "ανθρωπιστές" οπού δρούν εθνομηδενιστικά , είναι απλά θολοκουλτουριάρηδες ή τελικά οι ίδιοι είναι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές κατά Ελλήνων. Μήπως είναι τελικά οι ίδιοι στρατολογημένοι υπέρμαχοι της μοναδικής σύγχρονης "Αρείας φυλής" oπου λειτουργεί ως μυστικό λόμπυ και επιδιώκει να διατηρήσει ομόαιμα τα φυλετικά χαρακτηριστικά της σε βάρος όλων των υπολοίπων εκβιαστικά "εκσυγχρονισμένων" χαχόλων ; ...

Ρήγος Νικόλαος

Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΔΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏



Ποια είναι αυτή? Μα είναι ολοφάνερο. Είσαι φασίστας!

Υπήρχε και θα υπάρχει πάντα μέσα στα πολιτικά παιχνίδια εξουσίας μια κατηγορία ανθρώπων που ήταν και θα είναι οι ανεπιθύμητοι. Οι παρείσακτοι στα σχέδια επί χάρτου. Κι αυτοί είναι τα ελεύθερα
πνεύματα, οι ανεξάρτητες φωνές. Δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτό ο άνθρωπος που σκέφτεται και δρα "έξω από τα μαντριά" Γιατί τα μαντριά δημιουργήθηκαν ακριβώς γι΄αυτούς τους λόγους. Για να μαζεύουν τα πρόβατα.

Δυστυχώς όμως στη κοινωνία των ζώων όπως και των ανθρώπων, η φύση έχει προνοήσει να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ράτσες γιατί αγαπάει τη πολυχρωμία στη πανίδα της και τη χλωρίδα της. Σκεφθείτε μια γη που να είχε σαν μόνους κατοίκους λιοντάρια ή πίθηκους ή ψάρια ή έντομα ή φίδια. Δεν φαίνεται γελοίο και μόνο να το σκεφθεί κανείς?

Το πρόβλημα είναι πως στη κοινωνία των ζώων ισχύουν οι κανόνες της φύσης. Κάθε ράτσα, κάθε ζωντανό πλάσμα γνωρίζει με το που γεννιέται, πως να μάθει να βρίσκει τη τροφή του και ποια τροφή είναι αυτή που ανήκει στο είδος του. Μαθαίνει γρήγορα ποιοι είναι οι φυσικοί εχθροί του και με τι τρόπους να προφυλαχτεί. Μαθαίνει ποια είναι τα είδη που δεν είναι προς βρώση και ποια είναι εκείνα που θα αποτελέσουν τη τροφή του. Ποιοι χώροι είναι περισσότερο φιλικοί για να κατοικήσει και ποιοι είναι εχθρικοί. Ακολουθεί το βιολογικό του ρολόι, τώρα πείνασα και πρέπει να αναζητήσω τροφή, τώρα νυστάζω και πρέπει να βρω ένα ασφαλές μέρος να κουρνιάσω. Τώρα πρέπει να ζευγαρώσω κι αναζητώ το ζευγάρι μου. Άλλα είδη μέσα σ΄αυτή τη μεγάλη μάχη ζωής , αναπαραγωγής και θανάτου κατάφεραν να επιβιώσουν, άλλα όχι.

Στην κοινωνία των ανθρώπων τα πράγματα πήραν λίγο διαφορετικό δρόμο. Με αποτέλεσμα αυτό που βλέπουμε γύρω μας. Δηλαδή την ανώμαλη εξέλιξη ενός είδους μέχρι ολοκληρωτικής μετάλλαξης του σε κάτι που σκοτώνει το ίδιο και όσους το τριγυρίζουν πάνω σ΄αυτό το πλανήτη ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ. Ενδεδυμένη η απόλυτη παράνοια με τη τέχνη του λόγου κι εμφανιζόμενη σαν λογική, φτάνει πλέον σε σημεία δυσθεώρητα. Φτάνουμε αισίως στην εποχή που θα χρειαστεί να κάνουμε μια απότομη στροφή και να γυρίσουμε πίσω στις σπηλιές και στα ρόπαλα... όσοι επιβιώσουν!

Αυτή λοιπόν η αρρωστημένη κοινωνία των ανθρώπων κατάλαβε γρήγορα πως μπορεί να χτίσει το ηλίθιο κατασκεύασμα της μόνο συμμαζεύοντας τα ζωντανά σε μαντριά. Στάνες κάθε είδους. Άσχετες από το χρώμα, τις φυσικές ροπές κάθε ατομικής ύπαρξης, τις επιθυμίες, τα ταλέντα, την προσωπική αντίληψη ή οτιδήποτε άλλο, τα ζωντανά αυτά έπρεπε να γίνεται συνεχώς μια σύναξη σε στάνες. Φυσικά η συνεχής αγωνία και ο φόβος του ανθρώπου για την ύπαρξή του, η μοναξιά της στριμωγμένης ψυχής του μέσα σ΄ενα πετσί που τις περισσότερες φορές δεν ήξερε καν να την αναγνωρίσει, ήταν φυσικό να αναζητήσει την ασφάλεια που δίνει η στάνη. Στο κάτω κάτω της γραφής μέσα στη στάνη το μόνο τραγικό που θα σου συμβεί είναι όταν θα περάσεις από το σφαγέα στη τελική φάση. Έξω από τη στάνη όμως υπάρχουν άπειροι ανεξάρτητοι και αγριεμένοι λύκοι που καραδοκούν, οπότε...

Όμως μέσα σ΄αυτά τα κοπάδια, επειδή η φύση δεν είναι απλό πράγμα να τσακιστεί τόσο εύκολα και να μαντρωθεί σε κουτάκια, υπήρχαν πάντα οι άνθρωποι που έβλεπαν καχύποπτα τους τσοπάνηδες, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους σαν πρόβατο! Ένας από τους πλέον αγαπημένους μηχανισμούς απομόνωσης αυτών των ανθρώπων μη προβάτων, από τους τσοπάνηδες (εκτός από το να τους σκοτώνουν όταν είχαν την ευκαιρία) ήταν να τους στοχοποιούν στο κάθε μαντρί σαν κάτοικο του απέναντι εχθρικού μαντριού. Να τους εμφανίζουν υποχρεωτικά στα μάτια των αποκοιμισμένων υποτακτικών σαν ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ.

Κι επειδή ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ ανήκουν στην ίδια κατηγορία, με ποικίλες παραλλαγές εμφάνισης, όταν τα πράγματα δυσκόλευαν πραγματικά για να μπορούν να μην χρειάζεται να ασχολούνται με κάθε ανυπότακτο ξεχωριστά, έφτιαχναν πάντα έναν ΕΧΘΡΟ για να μπορούν να πουν στα πλήθη, πως όλοι αυτοί που συμπεριφέρονται τόσο ΥΠΟΠΤΑ, τόσο ΜΥΣΤΗΡΙΑ, που ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΝΤΡΙ, που προσπαθούν τάχα να σας ξυπνήσουν είναι ΠΟΝΗΡΟΙ. Γιατί στην ουσία ανήκουν στο μαντρί του ΕΧΘΡΟΥ.

Η παγκόσμια συνομοσπονδία τσοπάνηδων λοιπόν, που έχει εξασφαλίσει πως οι κάτοικοι της κάθε στάνης ζουν σε ένα συνεχή φόβο, μια ανασφάλεια, μια δειλία και μια υποταγή στα αξιώματα που εκείνοι θα του προσφέρουν σαν λύσεις, κάνει κάτι πολύ απλό και πολύ έξυπνο. Λέει ο τσοπάνης Α εσύ θα παριστάνεις τον εχθρό του λαού. Εσύ τσοπάνη Β θα παριστάνεις τον φίλο του λαού. Εσύ τσοπάνη Γ θα παριστάνεις τον Θεό του κι εσύ τσοπάνη Δ θα παριστάνεις τον εχθρό. Μ΄αυτό το τρόπο θα φτιάξουμε μεγάλες ομάδες που η κάθε μια θα έχει τις προτάσεις της για το πως πρέπει να διοικείται για το καλό όλων Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ και θα τους έχουμε κολλημένους εκεί, και συγχρόνως εν δυνάμει αντιπάλους με την απέναντι στάνη. Η μια στάνη θα ζει με το φόβο της άλλης και με το καθησυχασμό πως η δική της έχει το δίκιο.

Όλους τους υπόλοιπους ανεπιθύμητους που δεν βάζουν μυαλό στις καλές εποχές που μπορούμε να το φτάσουμε μέχρι πόλεμο, εμφύλιο, κλπ τους ξεμπερδεύουμε με παραδοσιακούς τρόπους. Στις εποχές που προηγούνται όμως πρέπει να απομονωθούν με φιλικούς τρόπους για να μην ταράζουμε το βάλτο... Θα τους εκθέτουμε στα μάτια των κοπαδιών σαν ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.

Παραδείγματα στην ιστορία της μαζικοποιημένης ηλιθιότητας? Άπειρα. Όλη η ιστορία είναι γεμάτη. Είναι οι χριστιανοί που τους τρώνε τα λιοντάρια και τα κοπάδια μεθυσμένα χειροκροτάνε. Τα ίδια κοπάδια αργότερα μεταλλαγμένα σε χριστιανούς σφάζουν εκείνους που μέχρι πρότινος καθόντουσαν μαζί στις αρένες. Είναι τα ίδια κοπάδια που εδώ σε εμάς έσφαζαν ο ένας τον άλλον στον εμφύλιο. Είναι τα ίδια που θα σφαχτούν στο άμεσο μέλλον κατευθυνόμενα πάλι από τους τσοπάνηδες στη μάχη με τους ανεμόμυλους.

Μέσα σ΄αυτό το χάος τα ανεξάρτητα και μη υπνωτισμένα από κάθε είδους αηδία που πασάρεται για υπέρτατη αλήθεια, συνεχίζουν να κάνουν τη μάχη τους. Οπότε έρχεται άμεσα η ίδια τακτική. ΥΠΟΠΤΟΙ. Τι είσαι εσύ και δεν είσαι με εμάς ή τους άλλους? Τι καπνό φουμάρεις. Τις εποχές του ψυχρού πολέμου οι ανεξάρτητοι και ανυπότακτοι στοχοποιόντουσαν σαν κομμουνιστές. Την εποχή που ο κίνδυνος του κομμουνισμού έχει περάσει, αναπτύσσεται πάλι το αντίπαλο δέος, ο φασισμός άρα οι ανυπότακτοι είναι φασίστες έτσι δεν είναι? Είναι τόσο απλό.

Η ουσία είναι να μην πάρει χαμπάρι το κοπάδι πως ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ έξω από κάθε στάνη. Οπότε οι πραγματικοί εχθροί των τσοπάνηδων πρέπει σε πρώτη φάση να διασυρθούν και σε επόμενη φάση τους ρίχνουμε και στη πυρά αν μας κάτσουν καλά τα πράγματα.

Το τραγικό σ΄αυτή την ιστορία, είναι πως κάθε φορά εκείνοι που ξεσπάνε όλη το μίσος εναντίον αυτών των ανθρώπων, όλη την απαξίωση και πιάνουν στα χέρια τους τη πέτρα για να σπάσουν κεφάλια, δεν είναι ποτέ οι τσοπάνηδες. Τα πρόβατα είναι που μισούν τόσο βαθιά χωρίς λογική, τα άλλα πρόβατα, με μια απίστευτη βαρβαρότητα που ακόμα κι οι λύκοι απορούν που τη βρίσκουν κάτω από τα βελάσματα τους. Είναι μια απίστευτη ανωμαλία της φύσης να βλέπεις ένα είδος να μισεί πιο πολύ το ίδιο του το είδος από τον φυσικό εχθρό του! Μόνο στον άνθρωπο συμβαίνει αυτό....

Η στοχοποίηση των ελεύθερων ανθρώπων και ο διασυρμός τους μπορεί να έχει κι άλλα οφέλη για τους φιλοτομαριστές ανθρώπους. Σε παλιότερες εποχές αν σου πήδαγε κάποιος τη γυναίκα και δεν είχες τα κότσια να έρθεις σε απ΄ευθείας αντιπαράθεση πήγαινες στο χωροφύλακα κι έλεγες αυτός είναι κουμουνιστής και ξεμπέρδευες. Σε νεώτερες εποχές μπορείς να κάνεις ακριβώς το ίδιο με άλλο τρόπο. Αν δεν μπορείς να σκεπάσεις τις φωνές που όλο και πληθαίνουν και μιλάνε π.χ. για τον αφανισμό της πατρίδας, το ξεπούλημα ενός ολόκληρου λαού, το σάπιο σε όλο το σύνολο πολιτικό σύστημα, ενεργοποιείς τα tag στα κεφάλια των κοπαδιών και κάνεις ακριβώς ότι με το χωροφύλακα και το μπουζούκι.

Ο φασίστας μιλάει για τη πατρίδα
Ο Μήτσος μιλάει για τη πατρίδα
Αρα ο Μήτσος είναι φασίστας!!!

Άλλωστε αφού οι ίδιοι χτίσανε όλα τα μαντριά, λέτε να μην ξέρουν τι σανό τρώνε τα κοπάδια?

Α και μην το ξεχάσω γιατί θα είναι κρίμα. Σαν εναλλακτική λύση στο φασίστας , επειδή σε πολλές περιπτώσεις οι ανεξάρτητες αυτές φωνές παίρνουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο φασισμό και το φωνάζουν πως δεν είναι, υπάρχει κι ο συνωμοσιολόγος ο οποίος δεν είναι μεν φασίστας αλλά είναι ηλίθιος, τρελός ή χαζοχαρούμενος. Κι αυτό είναι πολύ της μόδας πάντα. Γιατί το κοπάδι ξέρει καλά. Οπότε σου λέει ο άλλος, χωρίς να σκεφτεί καν τι λες, ποιο είναι το σκεπτικό σου, ποιος είσαι τέλος πάντων, κατάλαβα ή χρυσαυγίτης είσαι ή οπαδός του Λιακόπουλου. Προσέξτε τι συνειρμός γίνεται τώρα σχετικά με τα tag που λέγαμε πάραπάνω. Π.χ εσύ λες πως η παγκόσμια ελιτ θέλει να διασπείρει μια μεγάλη καταστροφή για να μειώσει το πλυθησμό της γης, μπορεί να είναι π.χ. ένας ιος. Με το tag παγκόσμια ελιτ που μπαίνει κάτω από τα κείμενα και της ΧΑ και του Λιακόπουλου αλλά και του Οργουελ !!! είναι λίγο δύσκολο να θεωρήσει κάποιος πως σκέφτεσαι σαν Οργουελ! Είναι πιο πιθανό να το συνδυάσουμε με ΧΑ ή Λιακόπουλο. Είναι όπως ο βλάκας που σας έλεγα σε ένα άλλο κείμενο που δεν διάβαζε Πλάτωνα γιατί είχε μάθει μέσα από το κόμμα του, πως η πολύ ενασχόληση με τους αρχαίους .... φασιστοφέρνει!

Κάπου πρέπει να ανήκεις. Δεν μπορείς να περιφέρεσαι εσύ μάγκα μου έτσι και να μας γράφεις όλους. Κι αφού δεν είσαι με τους δικούς μου θα είσαι με τους άλλους. Κι όταν τα πράγματα σφίγγουν κι αρχίζει και φαίνεται ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, και πολλά πρόβατα αρχίζουν και το σκάνε ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ από τα μαντριά κάθε χρώματος και ιδεολογίας, τότε άμεσα πρέπει να φτιαχτεί ο ΝΕΟΣ ΕΧΘΡΟΣ για να αποφασίσουν οι καθως πρέπει πολίτες αν θα είναι μαζί του ή απέναντί του για να ξέρουμε και που βαδίζουμε.

Πάντως σε κάθε περίπτωση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου οι πρώτοι που περνάνε από τη πυρά είναι οι επικίνδυνοι πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι. Γιατί πρώτα ξεκινάμε με το καθήκον και μετά με τη διασκέδαση....

Ξέρετε η συνομοσπονδία των τσοπάνηδων κάποια στιγμή έπεσε σ΄ενα τεράστιο σφάλμα. Κάτι που και οι ίδιοι δεν είχαν προβλέψει το μέγθεθος των αλλαγών που θα έφερνε. Ο ανταγωνισμός των διαφόρων στρατοπέδων - εταιρειών, με τους παραδοσιακούς τρόπους, πολέμους, καταστροφές, σταυροφορίες, πολιτικά και θρησκευτικά μίση, γενοκτονίες, σταμάτησε μπροστά στην εικόνα του φλεγόμενου κοριτσιού εξω από τη Χιροσίμα...

Το επόμενο διάστημα του σοκ, έδωσε την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα διάλειμμα αναγκαστικό όπου πολλά μέλη των κοπαδιών αναθεώρησαν όλα όσα ήξεραν. Εμφανίστηκαν κάθε είδους φωνές που υψώθηκαν για την ειρήνη, το τέλος της βίας, στοχοποίησαν την ανθρώπινη παράνοια, στοχοποίησαν τους υπαίτους του ανθρώπινου ολοκαυτώματος έξω από μάσκες και υποδείξεις. Την εποχή του ψυχρού πολέμου μαζί με το ανελέητο κυνηγητό των αντιφρονούντων στα αντίστοιχα στρατόπεδα, στις ψευτοδημοκρατίες υπήρξαν βιβλία που κυκλοφόρησαν ελεύθερα χωρίς να δίνει κανείς ιδιαίτερη σημασία, ανεξάρτητοι πνευματιικοί άνθρωποι, επιστήμονες που αποκάλυψαν άλλες όψεις της πραγματικότητας. Πόρτες που ήταν κλειστές για μεγάλα μέρη του πληθυσμού άνοιξαν και άνθρωποι κοίταξαν έστω και φοβισμένοι, κλεφτά μέσα....

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται. Δεν υπάρχει πλέον το ένα κι ένα κάνουν δύο. Υπό την έννοια πως υπάρχουν αυτή τη σ τιγμή που μιλάμε χιλιάδες άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να αμφισβητήσουν αυτό το αξίωμα ακόμα και με τίμημα τη καταστροφή που θα προέκυπτε από την αμβισβήτηση ενός τέτοιου θεμελίου της ανθρώπινης γνώσης....

Οι δημοσκοπήσεις το τελευταίο καιρό αφήνουν έξω ένα όλο και αυξανόμενο πόσοστό που δεν ξέρει κανείς τι πιστεύουν. Το σύστημα ανακουφίζεται να σκέφτεται πως είναι εκείνο το ποσοστό αδιάφορων και άσχετων που απλά δεν ασχολείται με τίποτα, ούτε έχει καμιά σοβαρή ικανόηττα σκέψης. Είναι όμως έτσι?

Οταν λέει κάποιος δεν θέλω κανέναν σας, τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις?

Μετράμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΡΕΣ για να αντιδράσουμε δυναμικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.



Οι Γερμανικές εκλογές τελειώνουν την Ελλάδα σαν κράτος
Μετράμε μέρες ως κράτος, κυριολεκτικά! 
Έρχεται η ομοσπονδιοποίηση...

Η Ελλάδα το πρώτο πειραματόζωο για την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης 

Της Μαρίας Μιχ. Πολύζου 

Ας διαβάζουμε ΠΙΣΩ από τις ενέργειές τους: Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου είναι το νέο υπερόπλο για την καταστολή του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Είναι επίδειξη ισχύος "Κοιτάξτε εμείς τί είμαστε ικανοί να κάνουμε σε ένα απόγευμα μέσα"! Και είναι πρόβα τζενεράλε για τα χειρότερα που ετοιμάζουν.

Μέχρι και πριν από την ΕΡΤ, η τακτική εξόντωσης ήταν βασισμένη στο "μαρτύριο της σταγόνας", λίγες δόσης σταδιακής προόδου για την εφαρμογή του Μνημονίου και των επιταγών της Τρόικας. Αυτό που έγινε με την ΕΡΤ καταδεικνύει την επιτάχυνση των διαδικασιών: "Οι μηχανές στο ΦΟΥΛ"!!!

Να ξέρετε ότι ο τελικός στόχος είναι όλη η περιουσία της Ελλάδας και μέσα στα περιουσιακά στοιχεία είμαστε όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ - ναι τα φυσικά πρόσωπα! Τα χειρότερα είναι μπροστά μας εκτός και αν τα σταματήσουμε.

Τα Μνημόνια ήρθαν για να μείνουν μαζί με τους τοποτηρητές που εγκαταστάθηκαν στην Αποικία που λέγεται Ελλάδα.

Μετά τις Γερμανικές εκλογές έρχεται η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ, και η λήξη της έννοιας "Κράτος" για την Ελλάδα. Ήδη ο προϋπολογισμός του 2014 θα κατατεθεί από αυτόν τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες.

Μετράμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΕΡΕΣ για να αντιδράσουμε δυναμικά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αν δεν απαντήσουμε ΤΩΡΑ δυναμικά ως ΕΛΛΗΝΕΣ θα χαθούμε ως Έθνος και ως Κράτος στο άλεσμα της Ομοσπονδιακής μηχανής.

twitter: @mmpolyzou

Τα αφεντικά τους δεν θέλουν εκλογές ... Βέτο από Βερολίνο και Κομισιόν



Η κ.Μέρκελ συνέστησε στον κ. Σαμαρά να «εκτονώσει» την κατάσταση με την ΕΡΤ -Οι Γερμανοί δεν θέλουν αναταράξεις πριν τις δικές τους εκλογές. Αποστάσεις και από Κομισιόν.
Σε δύσκολη θέση εκτός από τους κ.κ Βενιζέλο και Κουβέλη, έχει περιέλθει και ο Πρωθυπουργός κ.
Σαμαράς που βλέπει να μην του «βγαίνουν» οι σχεδιασμοί του.

Ο Πρωθυπουργός έχει αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ μεν είναι πιο «συνεννοήσιμο» , η ΔΗΜΑΡ όμως είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Στο εσωτερικό του κόμματος του Φ.Κουβέλη πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αποδέσμευση του κόμματος από την κυβέρνηση Σαμαρά αφού θεωρούν ότι η παραμονή τους σε αυτήν , βάζει σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος.

Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς έχει αντιληφθεί ότι αν επιμείνει στην απόλυτη και άτεγκτη στάση του να παραμείνει η ΕΡΤ κλειστή, τότε ο κ. Κουβέλης θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι Βερολίνο και Κομισιόν συστήνουν στον κ.Σαμαρά να εκτονώσει την κατάσταση, μέσω της εξεύρεσης μιας συμβιβαστικής λύσης, και ανάβουν «κόκκινο» στη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν αναταράξεις στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα πριν τις δικές τους εκλογές ενώ και η Κομισιόν έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού στο θέμα της ΕΡΤ, λόγω του ότι αυτοί οι χειρισμοί απειλούν την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Τα μηνύματα έχουν ήδη φτάσει στο Μαξίμου που προσπαθεί να αναδιπλωθεί, χωρίς να τραυματιστεί πολιτικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να φανεί ότι υποχωρεί στα μάτια της κοινής γνώμης.
Για το λόγο αυτό τη Δευτέρα, στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών θα κατατεθεί μία συμβιβαστική πρόταση για να εκπέμψει εικόνα και πάλι η ΕΡΤ, προβάλλοντας μόνο ταινίες και πρόγραμμα-κονσέρβα και παράλληλα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αναδιάρθρωσή της.
Ο χειρισμός όμως της υπόθεσης προκαλεί εύλογο προβληματισμό, ιδίως μετά τις διαρροές που έκανε το Μαξίμου τις πρώτες ώρες ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητήθηκε από την Κομισιόν και ότι οι εταίροι μας στην Ε.Ε ήταν όλοι ενήμεροι για την εξέλιξη.

Στην πραγματικότητα , το Μαξίμου επιχείρησε να παίξει ένα πολιτικό παιχνίδι με δύο στόχους.
Να προβάλει την εικόνα ενός Πρωθυπουργού που «σπάει αυγά» και να «στριμώξει» τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους , επισείοντας και το χαρτί των πρόωρων εκλογών.

Δεν αποκλείεται να ενημερώθηκαν και η τρόικα (φαίνεται ότι στο Μαξίμου έχουν ξεχάσει ότι τα μέλη της τρόικα ...είναι εκτελεστικά όργανα) αλλά και ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Ρεν ( και οι δύο από τον κ.Στουρνάρα). Πιθανόν ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Ρεν άκουσαν , (χωρίς όμως να πάρουν θέση). Τη σιωπή ή την χλιαρή τους στάση κάποιοι στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου την εξέλαβαν ως στήριξη της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όταν όμως η συγκεκριμένη απόφαση πήρε αυτές τις διαστάσεις και απειλεί την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα, οι Ευρωπαίοι κάνουν δεύτερες σκέψεις και συστήνουν εκτόνωση.

Το Βερολίνο δεν θα ήθελε με τίποτα ένα κλίμα πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα αυτή την εποχή και αυτό αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα που θα σύρει τον κ.Σαμαρά και τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς σε μία συμβιβαστική λύση.

ΠΑΝΙΚΟΣ στο Μαξίμου! - 11% η N.Δ - 2% το ΠΑΣΟΚ - 0,6% Η ΔΗΜΑΡ...



Πριν λίγα λεπτά η βουλευτής των Aνεξάρτητων Eλλήνων Ραχήλ Μακρή μας μεταφέρει τον πανικό που επικρατεί στο μέγαρο Μαξίμου...
Η Ραχήλ Μακρή έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook

"Σοκ στο Μαξίμου από τις νέες δημοσκοπήσεις 11% EINAI ΠIA H N.Δ, 2% ΤΟ ΠΑΣΟΚ, 0,6% Η ΔΗΜΑΡ

Σε οδυνηρή ήττα - τουλάχιστον δημοσκοπικά - φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση της ΕΡΤ για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Στο Μαξίμου δεν έκρυβαν την έκπληξή τους από την αντίδραση του κόσμου στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς όλοι στο επιτελείο του Α. Σαμαρά πίστευαν πως η πλειοψηφία των πολιτών θα ήταν στη λογική «καλά τους έκανε».

Οι πληροφορίες από δημοσκοπικές εταιρείες που φτάνουν στο κυβερνητικό επιτελείο δείχνουν καταβαράθρωση των ποσοστών της ΝΔ, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει «λάθος» το κλείσιμο της ΕΡΤ."

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Από μία κλωστή κρέμεται η κυβέρνηση

Της Μαρίνας Μάνη
Από μία κλωστή κρέμεται η κυβερνητική συνοχή. Οι όροι «ραγδαίες εξελίξεις» και «πρόωρες εκλογές» ακούγονταν με αυξανόμενη συχνότητα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση για λουκέτο και επαναλειτουργία της ΕΡΤ μέχρι τα μεσάνυχτα που έπεσε «μαύρο» στις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης.
Πηγές από το Μαξίμου επιμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε ενημερώσει εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για το κλείσιμο της ΕΡΤ «όχι μόνο για να βρεθούν οι 2.000 απολύσεις στο Δημόσιο που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα αλλά κι επειδή ‘ήρθε η ώρα’ για την αναδιάρθρωση της επιχείρησης».
Προσθέτουν μάλιστα ότι τελευταία ενημέρωση και μάλιστα κατ΄ ιδίαν έγινε την Κυριακή, όταν ο πρωθυπουργός τους ενημέρωσε και για τις τελευταίες πινελιές του σχεδίου, δηλαδή για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δρομολόγηση της «επανεκκίνησης» της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χωρίς να συναντήσει διαφωνίες από τους άντρες.
Εκλογές για την ΕΡΤ;
Κατά τις ίδιες, πάντα, πηγές, ο Ευ. Βενιζέλος δεν είχε προβάλλει αντιρρήσεις, ενώ ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασε επιφυλάξεις για το κλείσιμο, προκρίνοντας αναδιάρθρωση χωρίς λουκέτο.
Το κλίμα –λένε– άρχισε να αλλάζει όσο πλησίαζε η ώρα της ανακοίνωσης, λόγω των αντιδράσεων των στελεχών και των βουλευτών των δύο κομμάτων.
Ο κ. Σαμαράς ωστόσο εμφανίσθηκε ανυποχώρητος και έδειξε ευθέως την λύση στην περίπτωση μη αποδοχής του σχεδίου από τους δύο εταίρους του: εκλογές τώρα.
Στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά υποστήριζε ότι ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ «δεν θα άντεχαν να σύρουν τη χώρα σε εκλογές για την ΕΡΤ τη στιγμή που έχουν στηρίξει σκληρές επιλογές για χαράτσια, μισθούς κλπ». Και μ΄ αυτό το σκεπτικό, το Μαξίμου ρίσκαρε να προχωρήσει στην απόφαση.
Νεότερες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ θα καταθέσουν ετνός των επόμενων ωρών κοινή πρόταση νόμου για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ.
Σόκαρε το «μαύρο»
Η παράμετρος που υποτίμησε ήταν… το «μαύρο» στις οθόνες που έδωσε τροφή για κατηγορίες σχετικά με την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, την κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου κλπ.
Αυτό το κλίμα επέδρασε (καταλυτικά;) στα επιτελεία των κυρίων Βενιζέλου-Κουβέλη. Η άποψη που άρχισε να προκρίνεται από τη νύχτα είναι «εάν αντιδράσουμε θα ανακτήσουμε πολιτικό έδαφος, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα εξαφανισθούμε πολιτικά».
Οι δυο αρχηγοί επιμένουν μέχρι και σήμερα ότι δεν θα δεχθούν συζητήσεις για την ΕΡΤ πόσο μάλλον και ψήφιση του ΠΝΠ «με την ΕΡΤ κλειστή». Συνεργάτες του πρωθυπουργού ωστόσο διευκρινίζουν στο Capital.gr ότι για ουσιαστικούς λόγους δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η αναδιοργάνωση με την ΕΡΤ «εν κινήσει», δηλαδή σε λειτουργία. «Πως θα μπορούσαμε να προκηρύξουμε διαγωνισμό για την πρόσληψη του νέου προσωπικού της ΕΡΤ με το παλιό να είναι στην θέση του; Πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί τουλάχιστον δυο μήνες. Άρα, το κλείσιμο – άνοιγμα εντός ολίγων ωρών θα ήταν ουσιαστικά και πρακτικά ανέφικτο» λένε.
ΝΔ-Χρυσή Αυγή υπέρ, οι υπόλοιποι κατά
Το επιπλέον στοιχείο που ενίσχυσε αυτή την άποψη είναι η συμφωνία της Χρυσής Αυγής με την απόφαση για την ΕΡΤ.
Η εικόνα που διαμορφώνεται λοιπόν είναι ΝΔ-ΧΑ υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΚΚΕ να προτάσσουν την «ανοικτή ΕΡΤ» στις όποιες κινήσεις αναδιάρθρωσής της.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες μάλιστα ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μιλούσαν για κοινή, «μετωπική», αντιπαράθεσή τους με το Μαξίμου –με πρώτη κίνηση το αίτημα «να έλθει τώρα» προς κύρωση στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου… για να την καταψηφίσουν.
Από νωρίς το βράδυ και μέχρι αργά, στελέχη του Μαξίμου ενημέρωναν διεξοδικά τους βουλευτές της ΝΔ για τα γιατί και τα πώς της απόφασης, προκειμένου να αποφευχθούν τριβές (και) στο «γαλάζιο» στρατόπεδο.
Το μεγάλο ερώτημα αφορά στη στάση του πρωθυπουργού: Οι συνεργάτες του επέμεναν όλη τη νύχτα ότι «δεν θα υποχωρήσει ούτε βήμα» ακόμη κι αν χρειασθεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.
Μένει να επαληθευτούν.

Επιταχύνουν την κατάλυση του πολιτεύματος…



Τι πραγματικά σημαίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ;
Πού οδηγείται η χώρα με προσωπική ευθύνη του Σαμαρά;

Ανακοινώθηκε η υπογραφή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (αρ. 139) που αφορά το κλείσιμο
της ΕΡΤ και την επαναλειτουργία της με διαφορετικό καθεστώς. Η κυβέρνηση του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» έκρινε πως δεν μπορεί να «διαχειριστεί» την κρατική ραδιοτηλεόραση με την σημερινή της μορφή κι έτσι, ελλείψει ικανότητας διαχείρισης του προβλήματος, ακολούθησε την τακτική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι»… Φυσικά, τους προηγούμενους μήνες (αλλά και κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου) μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του κοινωνικού αυτοματισμού και της κλασικής προπαγάνδας υπήρξε σωρεία δημοσιευμάτων για την «ακριβή ελληνική ραδιοτηλεόραση», για τις «τακτοποιήσεις ημετέρων» και για τον «πακτωλό των χρημάτων» που δινόταν μέσα από το ραδιομέγαρο της κρατικής τηλεόρασης.

Στα όσα προφασίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσω των «διαύλων επικοινωνίας» που έχει αναπτύξει από τα ιδιωτικά μέσα επικοινωνίας, ξεχνά να αναφέρει πως η ΕΡΤ διατηρεί κρατικές συχνότητες (ύψιστης εθνικής σπουδαιότητας) οι οποίες θα «ορφανέψουν» και με την ευκαιρία «θα βγούνε στο σφυρί», για να αγοραστούν (ή ενοικιασθούν για δεκάδες χρόνια) από γνωστούς – αγνώστους ιδιώτες του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, έναντι πινακίου φακής και ταυτόχρονα θέτοντας σοβαρότατο θέμα για την διαχείριση των συχνοτήτων από τους ιδιώτες. Παρεπιμπτόντως, οι συχνότητες ανήκουν στον Ελληνικό λαό και διαχειρίζονταν αλλά και ελέγχονταν μέχρι σήμερα από την ΕΡΤ. Φυσικά, όποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει εθνική διαχείριση των ραδιοσυχνοτήτων, τότε φυσικά συμφωνεί με τα όσα οι γερές δόσεις προπαγάνδας του τοποθέτησαν στο μυαλό, αγνοώντας ταυτόχρονα πως πρόκειται για μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας…

Αυτή ακριβώς την εθνική ασφάλεια εκθέτει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, τα μέλη της οποίας αυτοβούλως τοποθετούν στο βιογραφικό τους την σύμπραξη στην δημιουργία κλίματος διαταραχής της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό ποινικά για τους «αρμόδιους» υπουργούς αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό), αφού θα υπάρχουν μη άμεσα ελεγχόμενες συχνότητες, οι οποίες θα μεταδίδουν «ορατές και αόρατες» πληροφορίες σε οποιοδήποτε θελήσει να κινηθεί κατά των συμφερόντων της χώρας.
Αυτό που δεν τόλμησε να υλοποιήσει ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί πριν 2 χρόνια από συγκεκριμένους υπουργούς της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το τολμά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη ο σημερινός φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Δυστυχώς για τον ίδιο, αλλά κυρίως για την χώρα, η συγκεκριμένη του απόφαση τον τοποθετεί αυτομάτως σε περίοπτη θέση εκείνων που για «άγνωστους λόγους» εξέθεσαν ή εκθέτουν την ασφάλεια της χώρας.

Το καθεστώς Σαμαρά αποφάσισε να συντομεύσει τους χρόνους ωρίμανσής του, πριν την επίσημη μετατροπή του σε πολιτική δικτατορία. Αποφάσισε να περάσει στην «επόμενη φάση», αδιαφορώντας –όπως κάνει πάντα- για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και, φυσικά, αδιαφορώντας για την υποτιθέμενη ποιότητα (την οποία μέχρι πρότινος επικαλούνταν η κυβέρνηση) των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αλλά και την ευθύνη της για τον ορισμό και την διατήρηση του «μέτρου» στην επικοινωνία.
Εάν τολμήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα της ΕΡΤ και του κλεισίματός της από την σημερινή ανθυποκυβέρνηση της τρόικα (μην ξεχνάμε πως ο κυβερνήτης της χώρας είναι ο Ράιχενμπαχ, ενώ ο Σαμαράς και οι υπουργοί του είναι απλά εκτελεστικά όργανα της πολιτικής που πηγάζει από το Βερολίνο), τότε θα συνειδητοποιήσουμε πως η αυταρχική και απολύτως φασίζουσα εφαρμοζόμενη κυβερνητική τακτική, εισάγει το δικαίωμα στη νόμιμη έλευση και ανεξάρτητη (μη ελεγχόμενη) λειτουργία προπαγανδιστικών μηχανισμών που θα στοχεύουν στην επαγγελματική αλλοίωση της ενημέρωσης των πολιτών της χώρας.
Αυτός εξάλλου είναι και ο τελικός στόχος, πριν να ολοκληρωθεί και η ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτεύματος, πριν συντριβεί παντελώς το εναπομείναν Σύνταγμα, πριν γυρίσει εγκαθιδρυθεί η Νέα Τάξη με την απόλυτη μορφή της στην χώρα που μέχρι και σήμερα ονομάζεται Ελλάδα και η οποία έχει καταστεί αποικία χρέους στο όνομα του κέρδους, της ισχύος των τραπεζών, του απόλυτου ελέγχου ενεργειακών οδών και πηγών ενέργειας και τέλος, πριν αυτή η χώρα μεταλλαχθεί στην πρώτη χώρα όπου θα διοικεί η Νέα Τάξη πραγμάτων.

Ναι, η Ευρώπη αλλάζει και μάλιστα προς το χειρότερο. Ναι, η δημοκρατία απειλείται με εξαφάνιση. Ναι, οι πολίτες τείνουν να μετατραπούν σε μηχανής εξόφλησης χρέους και παραγωγής κέρδους. Όλα αυτά εφαρμόζονται στο πειραματόζωο που ονομάζεται Ελλάδα. Και μίσθαρνα όργανα του νεοταξισμού έχουν αναλάβει εργολαβικά να αποδομήσουν θεσμούς, όργανα, έννοιες και συνειδήσεις, έχουν αναλάβει να ισοπεδώσουν οτιδήποτε ενδέχεται να αντισταθεί στους εντολείς τους, έχουν αναλάβει να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο καταστροφής, προκειμένου να εξοφλήσουν τα προσωπικά τους «γραμμάτια» και να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για όλα όσα οι ίδιοι θρασύτατα ισχυρίζονται πως επιθυμούν να μας διασώσουν.

Η περίπτωση του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι μία χαρακτηριστική ολομέτωπη και αδιάντροπη ενέργεια, η οποία αποδεικνύει το πραγματικό –μηδενικό- ενδιαφέρον για τους ανθρώπους και ρίχνει τις μάσκες των πρόθυμων μαριονετών…
Στο επόμενο διάστημα θα γίνουμε πιθανότατα μάρτυρες της μετάλλαξης αυτού του καθεστώτος, της άτυπης δικτατορίας, όπου μπορείς να σκέφτεσαι ακόμη, μπορείς να μιλάς, ακόμη, μπορείς να διαμαρτύρεσαι ακόμη, αλλά μέχρι του σημείου εκείνου που δεν αποτελείς –έστω και εν δυνάμει- κίνδυνο για τον φασισμό που έρχεται καλπάζοντας να κυριεύσει τις ζωές όλων.
Θα δούμε συσπειρώσεις κομμάτων, αλλαγές ονομάτων, μετακινήσεις πολιτικού προσωπικού, γεννήσεις πολιτικών εκτρωμάτων και την υλοποίηση μεθοδεύσεων που μοναδικό σκοπό θα έχουν τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την απόλυτη σύγχυση των πολιτών.

Κλείνοντας και αφού ο φερόμενος ως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί σωστό και πρέπον να στείλει και άλλους Έλληνες πολίτες στην ανεργία και να εκθέσει τη χώρα σε μείζονες εθνικούς κινδύνους, θα τολμήσουμε να του απευθύνουμε μία διόλου άσχετη αλλά ευθεία τριπλή ερώτηση:

Πόσο από το Αιγαίο είναι ακόμη γαλάζιο και Ελληνικό;
Πόση από την ΑΟΖ είναι ακόμη Ελληνική;
Πόση Ελλάδα θα έχει μείνει όταν ο ίδιος αποχωρήσει από την πρωθυπουργία;

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές: Έχουμε χούντα!



Με δεδομένη την πρωθυπουργική απόφαση και την κυβερνητική εντολή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (όπως λέμε «αποφασίζουμε και διατάσσουμε», δηλαδή ξεκάθαρη χούντα) που αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ, το μήνυμα της ιλαροτραγικής υποτιθέμενης κυβέρνησης της Ελλάδας είναι
απολύτως σαφές: «Όταν δεν μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα τότε θα εξαλείφουμε τον… άρρωστο, χωρίς καμία διάκριση, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη, χωρίς ενδοιασμούς και φυσικά χωρίς καμία απολύτως δημοκρατική αίσθηση».

Είναι το ίδιο μήνυμα που εδώ και χρόνια, στέλνουν με απόλυτη συνέπεια τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις.
Είναι το μήνυμα της εξόντωσης λόγω αδυναμίας ή λόγω ικανότητας χειρισμού από τους… «διασώστες» μας. Είναι το μήνυμα που στάλθηκε σε 1.500.000 Έλληνες που βρέθηκαν άνεργοι λόγω κάκιστων πολιτικών επιλογών.
Είναι το ίδιο μήνυμα που έστειλε μία ληστοσυμμορία που έστειλε στον θάνατο περισσότερους από 4.000 συμπατριώτες μας.
Είναι το ίδιο μήνυμα που έστειλε μία παρέα πολιτικών απατεώνων, ρίχνοντας στον Καιάδα την Παιδεία, την Υγεία, τους νέους, τους συνταξιούχους, ακόμη και τα αγέννητα παιδιά.
Είναι το ίδιο μήνυμα της απόλυτης καταστροφής και της εξαθλίωσης που ζει το σύνολο σχεδόν των πολιτών αυτής της χώρας.
Είναι το χωρίς καμία διάκριση μήνυμα ισοπέδωσης και ξεπουλήματος των πάντων, στο όνομα της ικανοποίησης των απαιτήσεων εκείνων που πλέον ομολογούν ότι έκαναν λάθος και μας κατέστρεψαν.
Είναι το ίδιο μήνυμα που επί χρόνια στέλνεται προς όλους μας και που βιάζει καθημερινά το Σύνταγμα, που καταλύει την Δημοκρατία, που χωρίς εξαιρέσεις εκτελεί μία γενοκτονία.
Είναι το ίδιο μήνυμα παραλήπτες του οποίου είμαστε όλοι και είτε αργά είτε γρήγορα θα γίνουμε θύματα του παραλογισμού του.
Είναι το μήνυμα της σημερινής κυβέρνησης που όντας ανίκανη να «θεραπεύσει» τις πληγές που οι πολιτικές του παρελθόντος δημιούργησαν, αποφασίζει να θυσιάσει τον ασθενή για να ικανοποιήσει άνομους σκοπούς, για να γεμίσει ακόμη περισσότερο τις τσέπες των εντολέων της.
Είναι το μήνυμα που παίρνουμε όλοι μας.
Είναι το μήνυμα της αδιαλλαξίας.
Είναι το μήνυμα εκείνο που όλοι εμείς ενστερνιζόμαστε και υποσχόμαστε πως θα εφαρμόσουμε κατά γράμμα, έτσι όπως ακριβώς μας το «δίδαξαν» οι υπηρέτες της Μέρκελ και των τραπεζών.
Είναι το μήνυμα της διαταγής εκτέλεσης με συνοπτικές διαδικασίες, όταν οι σημερινοί (και χθεσινοί) υπεύθυνοι θα συρθούν στην Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν το πνεύμα δημοκρατίας, δικαιοσύνης. Δίκη χωρίς δικαίωμα απολογίας, δίκη και καταδίκη χωρίς καμία εξαίρεση σε όλους τους πολιτικούς που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση που πλέον έχει χαρακτηριστικά μίας πολιτικο-οικονομικής χούντας.

Το μήνυμα, λοιπόν, ελήφθη: Σύλληψη, δίκη, καταδίκη και τιμωρία σε εκείνους που τόλμησαν να επιχειρήσουν κατά του πολιτεύματος, σε εκείνους που τόλμησαν να διαχειριστούν την χώρα σαν χώρο και τους πολίτες σαν αριθμούς.
Το μήνυμα ελήφθη με απόλυτη σαφήνεια. Κανένας οίκτος σε εκείνους που μας αντιμετώπισαν σαν υπανθρώπους. Κανένα έλεος σε εκείνους που έβαλαν υποθήκη τις ζωές μας, τις περιουσίες μας και την ίδια μας την χώρα στην εξαγορά ανόδου και παραμονής τους στην εξουσία.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Προ των πυλών η Μεσογειακή Ένωση

Το πρόσφατο ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης σε κάποιες χώρες της Β. Αφρικής είναι εύλογο να αφήνει κάποια ερωτηματικά. Άξιο προσοχής είναι το πόσο μυστηριωδώς ξεσηκώθηκαν ταυτόχρονα τα «ανοργάνωτα πλήθη» εναντίον των καθεστώτων τους. Μετά το πέρας των ταραχών-domino στη Βόρεια Αφρική το βάρος μετατοπίστηκε τώρα στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο τρίγωνο Συρία-Κύπρος-Ισραήλ. Ακόμα και στο Αιγαίο  παρατηρείται μετατόπιση του διπλωματικού ενδιαφέροντος όλο και νοτιότερα (Καστελόριζο).
Η συγκυριακή εκδήλωση των ταραχών και των όποιων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή της Μεσογείου, οι έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στα πλαίσια της ερντογανό-ισραηλινής κόντρας, η διεθνής βιασύνη για λύση του Παλαιστινιακού, η έντονη ανάμειξη της Ρωσίας και της Κίνας στη Συρία καθώς και η παραδοσιακή παρουσία των γερμανό-γαλλικών και αγγλοαμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή σίγουρα κρύβουν από πίσω κάτι μεγάλο.
Γνωστό έχει γίνει πλέον το σχέδιο της Τριμερούς Επιτροπής με το όνομα «Ευρω-Μεσογειακή Ένωση» και εμπνευστές του οι κυριότεροι γεωπολιτικοί σχεδιαστές τους πολιτικού δόγματος «Νέα Τάξη Πραγμάτων», που ανακοινώθηκε επίσημα το 1990 από τον George H. W. Bush.
Το 1973 ο David Rockefeller ανέθεσε στον καθηγητή, Zbigniew Kazimierz Brzezinski, να διοργανώσει ένα κλαμπ κορυφαίων πολιτικών και επιχειρηματιών αρχικά από τις Η.Π.Α., την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ένωση με επίσημο σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών αυτών πόλων. Έτσι, δημιουργήθηκε η Τριμερής Επιτροπή (Trilateral Commission), της οποίας τα μέλη και οι προσκεκλημένοι τους συναντώνται μια φορά τον χρόνο.
Η Τριμερής Επιτροπή δέχτηκε ιδιαίτερα σκληρή κριτική από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της. Παρά το γεγονός ότι στο καταστατικό της παρουσιάζεται σαν μια ένωση ανθρώπων που εκφράζουν την ανάγκη συνεννόησης μεταξύ των τριών πόλων, η ταχύτατη διείσδυση της στον αμερικανικό μηχανισμό λήψης αποφάσεων έκανε πολλούς να μιλούν για ένα «επιχειρηματικό πραξικόπημα» στην καρδιά της Ουάσιγκτον. Το ίδιο άλλωστε συνέβη στις μέρες μας και στην Ευρώπη, όπου χρειάστηκαν λίγα μόλις 24ωρα έως ότου δύο χώρες της Μεσογείου, η Ελλάδα και η Ιταλία, βρεθούν με ένα μη αιρετό πρωθυπουργό, ο οποίος τυχαίνει να είναι και μέλος της περιβόητης Τριμερούς Επιτροπής
Καθώς, όμως, η πλειονότητα όσων ασχολούνταν μαζί της προερχόταν είτε από το χώρο της άκρας Δεξιάς είτε ανήκε σε ομάδες «συνωμοσιολόγων», το αποτέλεσμα της κριτικής ήταν πολύ συχνά το αντίθετο από το αναμενόμενο. Έτσι η Τριμερής Επιτροπή κατόρθωσε να μείνει πρακτικά στο απυρόβλητο, καθώς όσοι τολμούσαν να εκφράσουν έστω και την ελάχιστη ανησυχία για τη δράση της κατατάσσονταν αυτομάτως σε μία από τις δύο αυτές ομάδες. Η γνωστή μέθοδος της «ταμπέλας» που ακμάζει ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
Κύριος σκοπός της Επιτροπής είναι η διοικητική ένωση του πλανήτη ή αλλιώς η παγκόσμια διακυβέρνηση, που τόσοι ηγέτες εξυμνούν τον τελευταίο καιρό και θα παρουσιαστεί ως ύστατη λύση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αντικαθιστώντας και επίσημα τις «αποτυχημένες» εθνικές κυβερνήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Τριμερής Επιτροπή προβάλλει ως έργο της την εξέταση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τρεις περιοχές από μία «ανεπίσημη ομάδα ιδιωτών». Αφού, λοιπόν, δεν πρόκειται για κρατικό οργανισμό το μυαλό μας πάει σε μία ιδιωτική παγκόσμια κυβέρνηση πολυεθνικών ή μίας υπέρ-πολυεθνικής εταιρείας.
Οι περιφέρειες της Τριμερούς Επιτροπής, που αποτελεί προδρομικό στάδιο της παγκόσμιας κυβέρνησης, είναι:
1. Η Περιφέρεια Βορείου Αμερικής-Πρόεδρος Joseph S. Nye, Jr.: Από την 1η Ιανουαρίου 1994 τέθηκε σε εφαρμογή η μεγαλύτερη οικονομική ζώνη ελευθέρου εμπορίου 370 περίπου εκατομμυρίων καταναλωτών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά και του Μεξικού, δηλαδή η Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών (NAFTA).  Στόχος είναι η συγχώνευση κι άλλων κρατών στη συμφωνία. Εμπόδιο προς σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι κυρίως η μέχρι στιγμής πολιτική του Προέδρου της Βενεζουέλας, Τσάβες, του οποίου τα σχέδια ενοχλούν την Ουάσινγκτον. Η πρώτη περιφερειακή διάσκεψη έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη το 2002.
2. Η ομάδα της Ασίας και του Ειρηνικού- Πρόεδρος Yotaro Kobayashi: Η πρώην Ιαπωνική Ομάδα της Τριμερούς Επιτροπής διευρύνθηκε το 2000 για να γίνει η ομάδα της Ασίας και του Ειρηνικού. Απαριθμεί πάνω από 100 μέλη διαφόρων χωρών (Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη). Συμμετέχουν ακόμα η Κίνα, η Ινδία και το Ταιβάν. Την ομάδα ενοχλεί κυρίως η Ευρώ-ασιατική Ένωση που αντιπροτείνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν
3. Ευρωπαϊκή Περιφέρεια- Πρόεδρος Mario Monti (νυν πρωθυπουργός Ιταλίας): Ο σκελετός της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας είναι η Ε.Ε., η οποία αντικαθίσταται σιγά-σιγά από την ήδη υπάρχουσα Ένωση για τη Μεσόγειο. Επείγουν η επίλυση της κρίσης στη Συρία και στο Παλαιστινιακό, η δημιουργία Ευρώ-μεσογειακής επενδυτικής τράπεζας αλλά και Ευρώ-μεσογειακού πανεπιστημίου. Γι” αυτό και το βάρος έχει μετατοπιστεί στη Μέση Ανατολή. Μόλις εγκαθιδρυθεί ασφαλές περιβάλλον στην Μεσόγειο θα ψηφιστεί σύνταγμα οικονομικής διακυβέρνησης στα πλαίσια της νέας Ευρώ-Μεσογειακής Ένωσης.
Σε έκθεση της Τριμερούς Επιτροπής (Νοέμβριος 2011) τονίζεται ότι η Ευρώπη, όντας «εμπνευσμένη» από το πνεύμα της «Αραβικής Άνοιξης», οφείλει «να υπηρετήσει ένα αισιόδοξο πολιτικό όραμα για το μέλλον όσον αφορά στην προώθηση μιας νέας σχέσης μεταξύ των δύο ακτών της Μεσογείου (…) Αυτό το όραμα πρέπει να είναι η δημιουργία μιας πραγματικής Ευρώ-μεσογειακής Κοινότητας».
Παλαιότερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Joschka Fischer, είχε δηλώσει ότι η Μέση Ανατολή και τα Ανατολικά νερά της Μεσογείου αποτελούν τα νέα σύνορα της Ευρώπης[1]. Ολόκληρη η Μεσόγειος «πλακοστρώνεται» από τότε για να εμπέσει στη σφαίρα επιρροής του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και κατ’ επέκταση της Τριμερούς Επιτροπής. Η ιδέα της Μεσογειακής Ένωσης παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους από το Νικολά Σαρκοζί, αλλά δεν είναι και τόσο πρόσφατη. Το ιδρυτικό μέλος της Τριμερούς Επιτροπής, Zbigniew Brzezinski, δήλωσε το 1997: «Η Γαλλία επιδιώκει όχι μόνο έναν κεντρικό πολιτικό ρόλο σε μία ενωμένη Ευρώπη, αλλά θεωρεί τον εαυτό της ως τον πυρήνα ενός μεσογειακού-βόρειο αφρικανικού συμπλέγματος κρατών που μοιράζονται ίδιες ανησυχίες» [2].
Μόλις σχηματιστούν «δημοκρατικές», πλήρως ελεγχόμενες κυβερνήσεις σε όλη την Μεσόγειο από τη Συρία έως το Μαρόκο, προβλέπεται η ένταξη τους στην Ευρώ-Μεσογειακή ένωση, που ουσιαστικά θα είναι μία επέκταση της Ε.Ε., την οποία θα αντικαταστήσει. «Η ενίσχυση της δημοκρατίας στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης οφείλει να αποτελέσει την προτεραιότητα για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο» είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Στην Ευρώ-Μεσογειακή Ένωση θα εκχωρήσουν εξουσίες οι αφρικανικοί και ασιατικοί λαοί της Μεσογείου με τις ίδιες ακριβώς υποσχέσεις, κατά τις οποίες μπήκε η Ελλάδα στην τότε Ε.Ο.Κ. και εκείνη μετά από δικτατορία. Τότε θα οριστεί και η νέα πρωτεύουσα της Ευρώ-Μεσογειακής Ένωσης, που δεν θα είναι οι Βρυξέλλες.
Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

Η επίδραση του Ίντερνετ στον εγκέφαλο

Ποτέ στην ιστορία ένα επικοινωνιακό μέσο δεν έχει ασκήσει τόσο πλατειά επίδραση στις σκέψεις μας, όσο το Ίντερνετ σήμερα.
Πρόσφατη μελέτη του University College London διαπιστώνει ότι πορευόμαστε προς μια ευρεία αλλαγή στον τρόπο που διαβάζουμε και σκεφτόμαστε.
Το διαδίκτυο έχει πλέον γίνει το καθολικό μέσο επικοινωνίας, ο παγκόσμιος δίαυλος αδιανόητων μέχρι πρόσφατα πληροφοριών, που με λίγα «κλικ» φτάνουν στα μάτια μας και στα αυτιά μας και από εκεί στον εγκέφαλό μας.
Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τα πλεονεκτήματα της άμεσης πρόσβασης σε έναν τέτοιο πλούτο γνώσεων - και ποιος αμφιβάλλει ότι κορωνίδα αυτής της διαδικασίας είναι η διάσημη πια μηχανή αναζήτησης Google;
Όμως αρχίζει να γίνεται συνείδηση σταδιακά ότι όλο αυτό το «δώρο» έρχεται με ένα τίμημα.
Όπως είχε παρατηρήσει ο κορυφαίος θεωρητικός των media Marshall McLuhan, ήδη από τη δεκαετία του ΄60, όταν δεν υπήρχε το Δίκτυο, τα μέσα επικοινωνίας και ενημέρωσης δεν είναι απλώς παθητικά κανάλια πληροφόρησης, που προσφέρουν υλικό για τη σκέψη με την μορφή των πληροφοριών, αλλά διαμορφώνουν την ίδια τη διαδικασία της σκέψης.
Και αυτό ακριβώς φαίνεται να κάνει ήδη το Ίντερνετ: υποσκάπτει την ικανότητά μας για συγκέντρωση, βαθιά σκέψη και διαλογισμό. Το μυαλό εθίζεται στην ευκολία: ξέρει ότι θα βρει στο διαδίκτυο ό,τι θέλει. Κάποτε το μυαλό μας βυθιζόταν σε έναν ωκεανό λέξεων, τώρα «κάνει τζετ σκι» στην επιφάνεια του νερού!
Πολλοί άνθρωποι έχουν την ίδια εμπειρία: όσο περισσότερο χρησιμοποιούν το Ίντερνετ, τόσο περισσότερο πρέπει να δώσουν μάχη για να μείνουν συγκεντρωμένοι στις σκέψεις τους ή σε μεγάλα γραπτά κείμενα. Όσο περισσότερο ασχολείται κανείς με ιστολόγια (blogs), είτε γράφοντας είτε απλώς διαβάζοντάς τα, τόσο συχνότερα δυσκολεύεται να διαβάσει βιβλία. Η ικανότητα να διαβάζει κανείς και καταλαβαίνει βιβλία ή μεγάλα άρθρα σε περιοδικά υποσκάπτεται από το Ίντερνετ αδιόρατα.
Το μυαλό εθίζεται να αλιεύει και να διαβάζει μικρά κομμάτια της επιλογής του από το Ίντερνετ και σιγά-σιγά χάνει την υπομονή και τη συγκέντρωση να διαβάσει κάτι μεγαλύτερο και να συγκεντρωθεί σε αυτό.
Αν και αναμένονται τα πορίσματα μακρόχρονων νευρολογικών και ψυχολογικών πειραμάτων, που θα μας δώσουν μια σίγουρη εικόνα για την επίπτωση του Ίντερνετ πάνω στη γνωσιακή ικανότητα του μυαλού, μια πρόσφατη μελέτη του University College London (UCL) διαπιστώνει ήδη ότι βρισκόμαστε πιθανότατα στο μέσον μιας ευρείας αλλαγής στον τρόπο που διαβάζουμε και σκεφτόμαστε.
Η πενταετής έρευνα διαπίστωσε ότι οι χρήστες του Ίντερνετ τείνουν να πηδάνε από site σε site (δικτυακό τόπο) κυνηγώντας πηγές πληροφόρησης και σπάνια επιστρέφουν σε μια πηγή που ήδη επισκέφθηκαν.
Συνήθως διαβάζουν το πολύ μια-δύο σελίδες ενός άρθρου και σαν πεταλούδες μετακινούνται σε άλλη ιστοσελίδα. Μερικές φορές «σώζουν» ένα μεγαλύτερο άρθρο ή βιβλίο στον υπολογιστή τους, αλλά είναι αμφίβολο αν τελικά το διαβάζουν ποτέ.
Σύμφωνα με τη μελέτη του UCL οι άνθρωποι δείχνουν σαν να θέλουν να αποφύγουν πια το διάβασμα, γι΄ αυτό επιλέγουν, αντ’ αυτού, να «ψαχουλεύουν» στο Ίντερνετ τίτλους, περιεχόμενα, περιλήψεις κλπ.
Το παράδοξο είναι ότι αν προσθέσει κανείς και τα γραπτά μηνύματα της κινητής τηλεφωνίας, οι άνθρωποι φαίνεται στην εποχή μας να διαβάζουν τελικά περισσότερο από ό,τι στις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80, αλλά είναι ένα άλλο είδος διαβάσματος - πιο επιφανειακό, πιο επιλεκτικό, πιο τμηματικό. Πίσω από αυτή την εξέλιξη κρύβεται ένας διαφορετικός πλέον τρόπος σκέψης - ίσως και αίσθησης του εαυτού.
Αλλες συνδέσεις των νευρώνων, άλλη αίσθηση του εαυτού μας
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Μάριαν Γουλφ, του πανεπιστημίου Tufts των ΗΠΑ, το νέο στιλ ανάγνωσης αλά-Google, που πάνω από όλα βάζει την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα, εξασθενεί την ανθρώπινη ικανότητα για το «βαθύ» διάβασμα, που ταίριαζε καλύτερα στην προηγούμενη προ-ηλεκτρονική τεχνολογία της εκτυπωτικής μηχανής.
Όταν διαβάζουμε on-line, υποστηρίζει, γινόμαστε απλώς «αποκωδικοποιητές πληροφοριών», χωρίς να έχουμε την ίδια διανοητική ικανότητα για ερμηνείες του κειμένου σε βάθος, νοητικές αφαιρέσεις, συσχετίσεις κλπ.
Σύμφωνα με την Γουλφ, η ανάγνωση δεν συνιστά μια ενστικτώδη ικανότητα των ανθρώπων και δεν είναι ενσωματωμένη στα γονίδιά μας, όπως συμβαίνει με την ομιλία. Οι νέες τεχνολογίες και τα νέα μέσα ανάγνωσης και μάθησης (π.χ. Google) παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των κυκλωμάτων των νευρώνων στον εγκέφαλό μας.
Πειράματα έχουν δείξει ότι η ανάγνωση ιδεογραμμάτων από τους Κινέζους ενεργοποιεί άλλα εγκεφαλικά κυκλώματα σε σχέση με την ανάγνωση γλωσσών που χρησιμοποιούν αλφάβητο.
Η διαφοροποίηση αυτή αφορά κυκλώματα σε πολύ διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου, που σχετίζονται με κρίσιμες λειτουργίες, όπως η μνήμη ή η ερμηνεία των οπτικοακουστικών ερεθισμάτων. 'Αρα μπορούμε να περιμένουμε ότι τα εγκεφαλικά κυκλώματα που ενεργοποιεί η ολοένα αυξανόμενη χρήση του Ίντερνετ, θα είναι διαφορετικά από αυτά που ενεργοποιούσε επί εκατονταετίες η ανάγνωση βιβλίων και άλλων εντύπων.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι απεριόριστα «σφυρηλατήσιμος». Οι άνθρωποι μέχρι πρόσφατα πίστευαν ότι μέχρι την ενηλικίωση το πυκνό δίκτυο των περίπου 100 δισ. νευρώνων του εγκεφάλου μας ήταν πλέον οριστικά «τακτοποιημένο». Νεότερες εγκεφαλικές έρευνες όμως έχουν δείξει άλλα πράγματα. Σύμφωνα με τον Τζέημς Ολντς, καθηγητή της νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο George Mason των ΗΠΑ, το ενήλικο μυαλό συνεχίζει να είναι «πολύ εύπλαστο».
Τα νευρικά κύτταρα συνεχώς σπάνε τις παλαιές διασυνδέσεις τους, σχηματίζοντας καινούριες. «Έτσι», τονίζει, «ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να αναπρογραμματίζει τον εαυτό του στη στιγμή, αλλάζοντας τον τρόπο που λειτουργεί».
Καθόλου, λοιπόν, παράξενο που καθώς χρησιμοποιούμε τις νέες «διανοητικές τεχνολογίες» (π.χ. Ίντερνετ), όπως τις αποκαλεί ο κοινωνιολόγος Ντάνιελ Μπελ, τα εργαλεία δηλαδή εκείνα που επεκτείνουν τις διανοητικές παρά τις φυσικές μας ικανότητες, αναπόφευκτα αρχίζουμε να αφομοιώνουμε στο μυαλό μας ιδιότητες και ποιότητες αυτών των νέων τεχνολογιών. Ο τρόπος που «βλέπουμε» το μυαλό μας αλλάζει διαχρονικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας. Παλαιότερα, την εποχή του μηχανικού ρολογιού, λέγαμε ότι το μυαλό μας «δουλεύει ρολόι», τώρα λέμε ότι «δουλεύει σαν κομπιούτερ».
Χάρη στην πλαστικότητα των νευρώνων του εγκεφάλου μας, η προσαρμογή δεν είναι μόνο λεκτική ή ψυχολογική, αλλά πηγαίνει βαθύτερα σε ένα βιολογικό επίπεδο. Σήμερα το Ίντερνετ σιγά-σιγά απορροφά τα άλλα μέσα: γίνεται ο χάρτης, το ρολόι μας, η εκτυπωτική μηχανή μας, η γραφομηχανή, το κομπιουτεράκι για τις αριθμητικές πράξεις μας, το τηλέφωνο, η τηλεόραση και το ραδιόφωνό μας.
Αυτή όμως η ενοποίηση τόσων διαφορετικών μέσων και των μηνυμάτων τους φέρνει, μεταξύ άλλων (καλών και κακών), διάσπαση της προσοχής και διάχυση της συγκέντρωσής μας. Τα παραδοσιακά μέσα προσαρμόζονται κι αυτά στην ίδια λογική: έτσι οι εφημερίδες και τα περιοδικά έχουν μικρότερα πια άρθρα, ενώ βάζουν ένθετα «κουτιά» με περιλήψεις των άρθρων για να τα καθιστούν πιο εύκολα και γρήγορα στην ανάγνωση.
Η τέλεια μηχανή και η πρόκληση της τεχνητής νοημοσύνης
Ποτέ στην ιστορία ένα επικοινωνιακό μέσο δεν έχει παίξει τόσους πολλούς ρόλους ταυτόχρονα στη ζωή μας και δεν έχει ασκήσει τόσο πλατειά επίδραση στις σκέψεις μας, όσο το Ίντερνετ σήμερα. Στην ουσία μας αναπρογραμματίζει.
H «καρδιά» του Ίντερνετ, το Google, αναζητά όλο και τελειότερους αλγόριθμους για την αποδοτική αναζήτηση και διανομή των πληροφοριών στον καθένα μας, κάνοντας τη δουλειά του μυαλού μας - και ακόμα καλύτερα μερικές φορές. Αποστολή της εταιρίας είναι «να οργανώσει την παγκόσμια πληροφορία και να την καταστήσει καθολικά προσβάσιμη και χρήσιμη», αναπτύσσοντας την «τέλεια μηχανή αναζήτησης, που θα καταλαβαίνει ακριβώς που εννοείς και θα σου δίνει ακριβώς αυτό που ζητάς».
Σύμφωνα με τη λογική της Google, η πληροφορία είναι ένα είδος εμπορεύματος, χρήσιμης πρώτης ύλης, που μπορεί να «εξορυχτεί» και να κατεργασθεί με βιομηχανική αποτελεσματικότητα. Με βάση αυτό το σκεπτικό, σε όσο περισσότερη πληροφορία έχουμε πρόσβαση και όσο ταχύτερα την επεξεργαζόμαστε, τόσο πιο παραγωγικά σκεφτόμαστε.
Ποιο είναι τελικά το όριο αυτής της λογικής; Ο Σεργκέι Μπριν και ο Λάρι Πέητζ, που ίδρυσαν την εταιρία, όντας ακόμα μεταπτυχιακοί φοιτητές στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, έχουν τονίσει ότι ονειρεύονται να μετατρέψουν τη Google σε μια παντοδύναμη μηχανή τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να συνδέεται άμεσα στον εγκέφαλό μας!
«Η υπέρτατη μηχανή αναζήτησης είναι έξυπνη σαν τους ανθρώπους - ή κι εξυπνότερη», λένε, προσθέτοντας ότι «αν ο εγκέφαλός σας ήταν συνδεδεμένος με όλες τις πληροφορίες του κόσμου ή με ένα τεχνητό εγκέφαλο εξυπνότερο από το δικό σας, θα ήσασταν σε καλύτερη θέση...».
Όμως η άποψη πως «θα ήμασταν καλύτερα» αν ο εγκέφαλός μας συμπληρωνόταν ή και αντικαθίστατο από την τεχνητή νοημοσύνη, είναι ανησυχητική. Προϋποθέτει την παραδοχή ότι η νοημοσύνη είναι μια μηχανική διαδικασία, μια σειρά από διακριτά βήματα που μπορούν να απομονωθούν, να μετρηθούν και να βελτιστοποιηθούν.
Έτσι, στον on-line κόσμο της Google απομένει λίγος χώρος για συλλογισμό και διαλογισμό. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος καταντά να αντιμετωπίζεται σαν ένας ξεπερασμένος κομπιούτερ που χρειάζεται ένα ταχύτερο επεξεργαστή κι έναν μεγαλύτερο σκληρό δίσκο.
Υπάρχει και μια σοβαρή οικονομική διάσταση σε αυτό. Όλο το εμπορικό διαδίκτυο έχει «κτισθεί» γύρω το ίδιο ουσιαστικά επιχειρηματικό μοντέλο: όσο πιο γρήγορα «σερφάρουμε» στο Ίντερνετ, όσα πιο πολλά κλικ κάνουμε σε ιστοσελίδες, τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχουν οι εταιρίες να μαζεύουν στοιχεία για μας και να μάς προσφέρουν οn-line διαφημίσεις. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι εταιρίες, είναι να ενθαρρύνουν το αργό διάβασμα και την συγκεντρωμένη σκέψη. Η πολυδιάσπαση είναι προ το συμφέρον τους.
Η βαθιά ανάγνωση, σύμφωνα με την ψυχολόγο Μάριαν Γουλφ, είναι ισοδύναμη με τη βαθιά σκέψη - και μάλλον αντικαταναλωτική...
Από την άλλη βέβαια, δεν είναι άτοπη η κριτική κατά των επικριτών του Ίντερνετ ως νέων Λουδιτών (που έσπαγαν τις μηχανές στις αρχές της Βιομηχανικής Επανάστασης) και ως νοσταλγών του παρελθόντος. Δεν αποκλείεται τελικά από τα υπερδραστήρια, φουσκωμένα με πληροφορίες, μυαλά μας να ξεπηδήσει μια χρυσή εποχή διανοητικών ανακαλύψεων και οικουμενικής σοφίας.

Περίπου 75.000 οι εισακτέοι φέτος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Το μέγεθος της μείωσης των θέσεων στα ΤΕΙ προκάλεσε τη διαφωνία του αρμοδίου υφυπουργού Θεοδώρου Παπαθεοδώρου, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη για χθες ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων.
Πλήγμα στην αξιοπιστία του υπουργείου Παιδείας προκάλεσε το παρασκήνιο που προηγήθηκε τη Δευτέρα, ως προς την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Η ανακοίνωση επρόκειτο να γίνει τη Δευτέρα, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα. Ο υφυπουργός Θεόδωρος Παπαθεοδώρου διαφώνησε ευθέως με το μέγεθος της μείωσης των εισακτέων στα ΤΕΙ, την οποία πρότεινε το επιτελείο του υπουργού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, δίνοντας στην ανακοίνωση του αριθμού πολιτικές προεκτάσεις. Και αυτό διότι η ρήξη καταγράφεται σε μια περίοδο που εξυφαίνονται σενάρια ανασχηματισμού στην κυβέρνηση, τα οποία κάνουν λόγο για σφαγή υφυπουργών...
Την ίδια στιγμή ερωτήματα προκύπτουν ως προς την αρτιότητα των υπολογισμών αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για το αριθμό των εισακτέων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», ο συνολικός αριθμός των εισακτέων θα είναι περίπου 75.000. Συγκεκριμένα: • Από νωρίς χθες το πρωί είχε γίνει γνωστό ότι οι ανακοινώσεις για τον αριθμό των εισακτέων επρόκειτο να γίνουν περί τις 5 μ.μ.
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει ο αριθμός των υπό εξέταση μαθημάτων στις Πανελλαδικές Eξετάσεις να μειωθεί, από έξι σήμερα, σε τέσσερα.
Σήμερα θα ανακοινωθούν τελικά οι ακριβείς θέσεις σε κάθε τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
• Η πρόταση είχε καθαρογραφεί και είχε περιληφθεί σε ένα έγγραφο προς τα ΜΜΕ. Το μόνο που έμεινε ήταν να ενημερωθεί ο υφυπουργός, ο οποίος είναι και αρμόδιος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και να δώσει την έγκρισή του. Αυτό, όπως προκύπτει, αφέθηκε να γίνει στο παρά πέντε των τελικών ανακοινώσεων...
• Να σημειωθεί ότι στις 31 Ιανουαρίου 2013, και ενόψει του διαλόγου για την αναδιάρθρωση (καταργήσεις και συγχωνεύσεις Τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ) της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο είχε αναφέρει ότι «ο συνολικός αριθμός μείωσης των εισακτέων δεν θα υπερβεί το 4%· στα ΤΕΙ θα υπάρξει περίπου 30% μείωση και στα πανεπιστήμια 15% αύξηση».
• Ομως, όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Κ», χθες ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντέδρασε στην απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου, καθώς διαπίστωσε ότι η μείωση του αριθμού εισακτέων ήταν κατά σχεδόν 30% στα ΤΕΙ, ενώ στα πανεπιστήμια ο αριθμός ήταν μειωμένος κατά 300 με 400 θέσεις. Αρα υπήρχε χάσμα των αρχικών ανακοινώσεων με τις τελικές αποφάσεις.
• Η αντίδραση του κ. Παπαθεοδώρου προκάλεσε παρασκήνιο διαβουλεύσεων, με αποτέλεσμα περί τις 7 μ.μ. να μην έχει ακόμη ανακοινωθεί ο αριθμός. Τελικά, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία για ψαλίδισμα της μείωσης του αριθμού εισακτέων στα ΤΕΙ.
• Εκτοτε ξεκίνησε η προσπάθεια των αρμόδιων στελεχών του υπουργείου ώστε οι αριθμοί των εισακτέων ανά Τμήμα, σε κάθε πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, να προσαρμοσθούν στην τελική συμφωνία, και κατόπιν να δοθούν στα ΜΜΕ.
• Τι συνέβη τελικά; «Κράσαρε το σύστημα» ανέφερε στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου. Η λέξη προέρχεται από την αγγλική λέξη crash που σημαίνει «συντρίβομαι, καταρρέω». Σίγουρα δοκιμάσθηκαν οι αντοχές των υπαλλήλων, όμως το βέβαιο είναι ότι κλονίσθηκε το κλίμα συνεργασίας μεταξύ των μελών της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.