Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Δεν πέρασε η πρόταση για ΚΤΕΟ σε τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα

«Γλύτωσαν» τελικά από τους ετήσιους ελέγχους ΚΤΕΟ τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, καθώς οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε σχετική πρόταση της Κομισιόν. Η πρόταση περιλαμβανόταν στο κείμενο μιας νέας οδηγίας για τον εναρμονισμό των κανόνων ασφαλείας στα οδικά μέσα μεταφοράς σε όλη την Ευρώπη.
Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την πρόταση κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να επιβαρυνθούν οι αγρότες με το κόστος ετήσιου τεχνικού ελέγχου.Οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την πρόταση κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος να επιβαρυνθούν οι αγρότες με το κόστος ετήσιου τεχνικού ελέγχου.
Στη συζήτηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές, στήριξαν την πρόταση της Κομισιόν να υποβάλλονται σε ελέγχους οι μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ, κι αυτό παρά την αντίθετη εισήγηση των 27.

Ωστόσο, στο θέμα των τρακτέρ, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν την πρόταση της Κομισιόν, κρίνοντας ότι δεν συντρέχει λόγος για να επιβαρυνθούν οι αγρότες με το κόστος ενός ετήσιου τεχνικού ελέγχου.

Η αρχική πρόταση της Κομισιόν προέβλεπε υποχρεωτικό έλεγχο για όλα τα τρακτέρ που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα πάνω από 40 χλμ./ώρα και για τα ρυμουλκούμενα που ζυγίζουν πάνω από 750 κιλά.

Χάρη στην παρέμβαση των ευρωβουλευτών η πρόταση τροποποιήθηκε και έτσι από ΚΤΕΟ θα περνάνε μόνο τα ρυμουλκούμενα που ζυγίζουν πάνω από 2 τόνους και τα τρακτέρ που χρησιμοποιούνται «κυρίως» σε δημόσιους δρόμους για μεταφορές και τα οποία έχουν μέγιστη ταχύτητα πάνω από 40 χιλιόμετρα την ώρα. Ακόμα, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα έγγραφα όλων των οχημάτων θα φυλάσσονται σε ένα ηλεκτρονικό εθνικό μητρώο.
Τα κράτη που το επιθυμούν θα μπορούν να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες.

Η σημασία των τεχνικών ελέγχων

Η προσπάθεια για την αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου των οχημάτων έχει ξεκινήσει από πέρυσι. Όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, τα τεχνικά ελαττώματα ευθύνονται για το 6% των ατυχημάτων με παντός είδους οχήματα, πράγμα που σημαίνει 2.000 νεκρούς και πολύ περισσότερους τραυματίες κάθε χρόνο. Το 8 % των ατυχημάτων με παντός είδους δίκυκλα συνδέεται επίσης με τεχνικά ελαττώματα.

Πρόσφατες μελέτες στη Βρετανία και τη Γερμανία δείχνουν ότι έως και το 10% των αυτοκινήτων κάποια στιγμή παρουσιάζουν ελάττωμα, λόγω του οποίου ενδέχεται να μην περάσουν με επιτυχία τον τεχνικό έλεγχο. Επίσης, πολλά τεχνικά ελαττώματα με σοβαρές συνέπειες στην ασφάλεια (όπως το σύστημα ABS και ο ηλεκτρονικός έλεγχος ευστάθειας) δεν ελέγχονται με τους σήμερα ισχύοντες κανόνες.

Yποχρεωτική η απογραφή των ψεκαστικών μηχανημάτων

Στo πλαίσιo εναρμόνισης με τις διατάξεις της Κοινοτικής Οδηγίας 2009/128/ΕΚ, ψηφίστηκε ο Νόμος 4036/27-1-2012, σύμφωνα με τον οποίο είναι, κατ΄ αρχήν, υποχρεωτικό να απογραφούν τα πάσης φύσεως ψεκαστικά μηχανήματα - ψεκαστήρες αγρού αναρτώμενοι ή συρόμενοι, νεφελοψεκαστήρες (τουρμπίνες) αναρτώμενοι ή συρόμενοι, αυτοκινούμενα ψεκαστικά κ.ά.. Θα ακολουθήσουν στη συνέχεια τα επόμενα βήματα που ορίζει ο παραπάνω νόμος, που είναι ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος των μηχανημάτων ψεκασμού, η εκπαίδευση των χειριστών κ.λ.π..
Η απογραφή των ψεκαστικών θα γίνει στα συνεργεία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών και Βισαλτίας, τα οποία είναι αρμόδια για τις Αιτήσεις  Ενιαίας Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ). Ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει παραχωρήσει, προς τούτο, στις ΕΑΣ ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή.
Η καταγραφή αυτή είναι υποχρεωτική και εφιστούμε την προσοχή των αγροτών να μην την παραμελήσουν, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον – όπως, π.χ., να θεωρηθεί παράνομη η χρήση των ψεκαστικών τους ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην προμήθεια γεωργικών φαρμάκων κ.λ.π.
Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΨΕΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΕΙ.
Τα στοιχεία που χρειάζονται για την απογραφή και πρέπει να ξέρει ο παραγωγός όταν προσέρχεται στα συνεργεία των ΕΑΣ, είναι:
1. Το όνομα του κατασκευαστή του ψεκαστικού του.
2. Την εμπορική ονομασία (το μοντέλο) του ψεκαστικού, αν υπάρχει.
3. Τον αριθμό σειράς ή αλλιώς αριθμό πλαισίου, ο οποίος υπάρχει σε πινακίδα ή είναι «χτυπημένος» στο σκελετό του ψεκαστικού.
4. Την παλαιότητα του ψεκαστικού (πόσα χρόνια έχουν περάσει από την ημερομηνία κατασκευής - αγοράς).
5. Εάν το ψεκαστικό έχει πιστοποίηση (CE κλπ.).
6. Τον αριθμό δεξαμενών (μία ή δύο ή τρεις ή τέσσερις).
7. Τη χωρητικότητα της δεξαμενής του ψεκαστικού υγρού σε λίτρα (500 lt, 600 lt, 1000 lt κλπ.).
8. Τον αριθμό ακροφυσίων ψεκασμού (μπεκ).
9. Το μήκος των βραχιόνων, για τους ψεκαστήρες αγρού (10 m, 12 m κλπ.).
Θα βοηθούσε στην απογραφή, για την άντληση των παραπάνω στοιχείων, ο παραγωγός να έχει μαζί του, αν το βρει, το τιμολόγιο αγοράς του ψεκαστικού του μηχανήματος και, αν το ψεκαστικό του έχει πινακίδα κατασκευαστή, κάποια αποτύπωση του πινακιδίου αυτού (να έχει γραμμένα τα στοιχεία της πινακίδας ή να βγάλει μια φωτογραφία της πινακίδας με το κινητό του τηλέφωνο).

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μάγεψε το Ελληνόπουλο που έκανε την Ελλάδα να δακρύσει με τη ταινία της! [video]





Υπάρχουν στιγμές που στη απόλυτη θλίψη ,στη απόλυτη μιζέρια σε μια Χώρα όπου η διαφθορά, η μίζα και η απάτη βασιλεύουν ...

'Ερχεται μια στιγμή αχτίδας όμως ,όπου μια ταινία μιας Ελληνοπούλας που έβγαλε τη δική της κραυγή για την μετανάστευση , στέλνοντας ένα ηχηρότατο μήνυμα ....Η Ελλάδα χάνεται !

Η Άννα- Μαρία Σακελλαρίου ένα Ελληνόπουλο που ζεί και κατοικεί σε μια κωμόπολη των Τρικάλων στην Ομηρική Οιχαλία ,αν και ίδια ζει με τους γονείς της, έγραψε το σενάριο σκηνοθέτησε και έπαιξε στην ταινία ¨ΚΛΕΙΩ¨¨που πραγματεύεται τη ζωή των Ελληνοπαίδων της Επαρχίας που ζούνε με τους παππούδες τους και τους λείπουν αφάνταστα οι γονείς τους, που είναι όλοι τους μετανάστες !

Η Ταινία βραβεύτηκε και έγινε αφορμή για τους ανθρώπους του Αντένα να συμπεριλάβουν την Άννα-Μαρία και τα υπόλοιπα παιδιά στη σειρά '' Ήρωες ανάμεσά μας ''

Υπάρχει Ελπίδα όταν υπάρχουν τέτοια Ελληνόπουλα που μας υπενθυμίζουν οτι η Ελλάδα έχει και αυτούς τους νέους δήλωσε συγκινημένος ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής που βράβευσε τα παιδιά 

Το video της βράδευσης εδώ

 


Το καλύτερο βίντεο για την Ελλάδα έφτιαξαν φοιτητές με μόλις 24,70 ευρώ


Και όμως είναι αληθινό… Έλληνες φοιτητές έφτιαξαν ένα βίντεο… προώθησης της Ελλάδας με σύνθημα: «Γίνε ένας από εμάς: Ελλάς» και μόλις … 24,70 ευρώ! ένα βίντεο αλλιώτικο απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει και προκαλούν συγκίνηση, χαμόγελα και κύμα αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… με ατάκες όπως:
Έχετε κοιτάξει κατάματα τον ήλιο;




Έχετε φάει όλοι από ένα πιάτο;
Έχετε νοιώσει την άμμο στα παπούτσια σας;
Έχετε φάει ποτέ υποβρύχιο;
Έχετε πάει ποτέ σε ένα νησί με τα πόδια;
Έχετε φάει ποτέ τζατζίκι από τη μπλούζα σας;



Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ελαιόλαδο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ελαιόλαδο: Διαβάστε για ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της διατροφής μας. Σκούρα ή διάφανη συσκευασία; Ελαιοτριβείο με μυλόπετρες ή μεταλλικούς κυλίνδρους; Τι ακριβώς είναι το άθερμο λάδι; Πόσο ωφέλιμο; Οξύτητα και οξείδωση είναι το ίδιο πράγμα; Ποιοι παράγουν το περισσότερο ελαιόλαδο και ποιοι το χειρότερο στην Ευρώπη; Ποιος ο ρόλος του Ελληνικού λαδιού σε σχέση με το ιταλικό;
Επίσης ο αναγνώστης στις σελίδες αυτές θα βρει τι ακριβώς είναι το «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο», επίσης έξι κριτήρια σχετικά με το καλό ελαιόλαδο, μια άποψη κατεδαφιστική για τα διάφορα σπορέλαια και το τηγάνισμα ενώ δίδονται και αριθμητικές τιμές για ένα καλό ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο: ένας υγρός θησαυρός, ο οποίος έχει παραδοσιακά συνδεθεί με τη διατροφική κουλτούρα των νοτιοευρωπαϊκών χωρών της Μεσογείου, τις ευεργετικές επιπτώσεις της φύσης στην υγεία, αλλά και με ένα δένδρο συμβολικά και μεταφορικά συνυφασμένο με τον πολιτισμό και το ευ ζην.
Δημοσίευμα του Άλκη Γαλδαδά στην εφημερίδα «Το Βήμα» καταγράφει εκτενέστατα όλες τις όψεις, αληθείς και ψευδείς, του βαθυπράσινου χρυσού:
Στο χρηματιστήριο του ελαιολάδου δεν χωρούν μεγάλα λόγια ούτε η ρητορική των πολιτικών. Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω ακόμη, άσχετα αν κατά καιρούς διάφορα άρθρα προσπαθούν να δώσουν μιαν άλλη εικόνα. Ο μεγαλύτερος παραγωγός ελαιολάδου είναι η Ισπανία. Κάθε χρόνο κατά μέσον όρο παράγει 1.200.000 τόνους. Πέρυσι, έχοντας μια σούπερ χρονιά έφθασε τους 1.600.000 τόνους. Τα λάδια των Ισπανών όμως, πλην εξαιρέσεων, είναι κατώτερης ποιότητας και από της Ελλάδας και από της Ιταλίας. Κατακλύζουν ωστόσο τον κόσμο.
Οι Ιταλοί παράγουν εξαιρετικό λάδι αλλά κάνουν τεράστιες εξαγωγές διότι ακόμη ο ξένος καταναλωτής αυτούς ταυτίζει με το ελαιόλαδο και επειδή τους λείπουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι κάθε χρόνο, κάνουν μεταξύ άλλων εισαγωγές και από την Ελλάδα που παράγει περίπου 350.000 τόνους τον χρόνο. Εμείς έχουμε προς το παρόν ένα περίσσευμα 100.000-120.000 τόνων και υπάρχει ανάγκη να τους πουλάμε αυτή την ποσότητα κάθε χρόνο διότι το ελαιόλαδο μετά τους 18 μήνες στα δοχεία χάνει πολύ σε ποιότητα. Δυστυχώς οι Ιταλοί είναι οι μόνοι που αγοράζουν το λάδι μας, κανένας άλλος. Είναι μύθος το ότι οι γείτονες δεν έχουν καλά λάδια και τα κάνουν καλύτερα μόνο χάρη στα δικά μας. Οι αριθμοί τον καταρρίπτουν.
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που οφείλει κανείς να γνωρίζει για το θέμα «ελαιόλαδο»;
Ένα από τα βασικά πράγματα που μαθαίνεις όταν ασχοληθείς σοβαρά με το θέμα «ελαιόλαδο» είναι πως το αγουρέλαιο δεν έπρεπε να θεωρείται μια πολυτέλεια, μια ξεχωριστή κατηγορία λαδιού, αλλά κάτι το αυτονόητο. Διότι για καλής ποιότητας λάδι πρέπει η ελιά να μαζεύεται όταν ακόμη είναι σκληρή, μισοπράσινη ως μισομώβ. Και σε όλες τις εκθέσεις και διεθνείς γευσιγνωσίες τέτοια ελαιόλαδα βραβεύονται κυρίως.
Είναι το ελαιόλαδο που έχει πικράδα, δυνατό άρωμα και σε κάνει να βήχεις όταν έχει περάσει από το στόμα στον λαιμό. Και εξετάζουν τρία χαρακτηριστικά που κωδικοποιούνται σε τρεις λέξεις ακριβώς: ΠΙΚΡΟ - ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ - ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ με βαθμολογία από το 1 ως το 10 για το καθένα (σε κάποιες γευσιγνωσίες μάλιστα χρησιμοποιούν μπλε ποτήρια για να μην επηρεάζονται από το χρώμα). Και πρέπει το λάδι που τρώμε να είναι αγουρέλαιο διότι τότε οι τόσο ωφέλιμες πολυφαινόλες υπάρχουν στη μέγιστη ποσότητα.
Όταν δηλαδή είναι οι ελιές άγουρες. Και αυτές οι ουσίες μάλιστα βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη φλούδα τους. Υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες σε ένα λάδι σημαίνει επίσης και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο οξειδωτικό στρες από τον αέρα, το φως και τη θερμοκρασία. Στοιχείο σημαντικό για τη διατηρησιμότητα ενός ελαιολάδου. Ένα καλό ελαιόλαδο πρέπει να περιέχει περίπου 200-250 mgr/kgr ενώ 250-350 mgr/kgr θεωρείται εξαιρετική επίδοση. Οι πιο βασικές ποικιλίες που δίνουν λάδι εδώ στην Ελλάδα είναι η κορωνέικη (λίγο-πολύ παντού), η Χαλκιδικής, η Άμφισσας (κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα), η Μαρώνειας (στην Ανατολική Θράκη), η κολοβή και η αδραμυτινή (στη Μυτιλήνη) και το γνωστό παντού στην Πελοπόννησο Μανάκι. Λίγη Αθηνολιά και επίσης στην Αττική αρκετές ελιές μεγαρίτικες.
Ποιο ρόλο διαδραματίζει το υψηλής ποιότητας ελαιοτριβείο;
«Μπορεί να έχεις πολύ καλής ποιότητας ελιές και το ελαιοτριβείο να σου καταστρέψει το ελαιόλαδο» μου λέει. Σε ένα ελαιοτριβείο που πήγε μαζί με ξένους ενδιαφερομένους δεν υπήρχαν κυπελλάκια να δοκιμάσουν το λάδι και οι άνθρωποι τον ρώτησαν απορημένοι: «Μα, καλά, εδώ δεν δοκιμάζουν τι λάδι βγάζουν;». Αναφέρει επίσης κάτι που του είπε ένας ιταλός αρχισχεδιαστής μηχανημάτων ελαιοποίησης πριν από λίγες ημέρες: «Εσείς οι Έλληνες δύσκολα αλλάζετε».
Σήμερα σε χώρες όπως η Ιταλία κυρίως ο εξοπλισμός των ελαιοτριβείων έχει φθάσει σε επίπεδα που εδώ πολλοί δεν τα έχουν φανταστεί καν. Δεξαμενές όπου πάνω από το ελαιόλαδο διοχετεύεται πλέον αέριο άζωτο για την αποφυγή της επαφής με το οξυγόνο του αέρα που οξειδώνει το προϊόν, διαφορετικές γραμμές παραγωγής για ελιές με διαφορετικό βαθμό ωρίμανσης ώστε να μην μπλέκουν τα λάδια των πιο ώριμων με τα πιο άγουρα, η ελαιοποίηση να γίνεται μέσα σε 24 ώρες από την άφιξη στο ελαιοτριβείο και να μην περιμένει η ελιά πιεσμένη για ημέρες σε σακιά στοιβαγμένα το ένα επάνω στο άλλο (που τώρα πλέον έπρεπε να μην χρησιμοποιούνται και να έχουν αντικατασταθεί με πλαστικές κλούβες). Η μάλαξη του πολτού να μη διαρκεί περισσότερο από 40 λεπτά και οι ελιές να μαζεύονται προτού μπει ο Δεκέμβριος.
Τι υποχρεούται τέλος να γνωρίζει ο καταναλωτής;
1.Άλλο οξύτητα άλλο οξείδωση. Η τιμή της οξύτητας έχει να κάνει με την κατάσταση του καρπού και το πώς διακινείται έως ότου φθάσει στο ελαιοτριβείο. Η οξείδωση πάλι με το πόσο έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο το προϊόν αφού ο καρπός πολτοποιηθεί και μεταβληθεί σε ελαιόμαζα.
2.Τα ελαιόλαδα που δεν θα μπορέσουν να πάρουν τον τίτλο «εξαιρετικό παρθένο» ή έστω «παρθένο» λόγω κάποιων σοβαρών ελαττωμάτων, τα παραλαμβάνουν κάποιες βιομηχανίες που κατεβάζουν την οξύτητα με χρήση χημικών και την οσμή με τη χρήση φίλτρων.
3.Τηγανίζουμε όσο χρειάζεται, με ελαιόλαδο και όχι με σπορέλαια (που τα χρησιμοποιούν στις ξένες κουζίνες επειδή εκεί δεν είχαν ελαιόλαδο), όπως προπαγανδίζουν διάφοροι σεφ, φυλαγμένα άλλωστε σε διάφανα δοχεία και συχνά νοθευμένα.
4.Ένα ελαιόλαδο καλής ποιότητας αντέχει να χρησιμοποιηθεί στο τηγάνισμα ως και πέντε φορές.
5.Επίσης δεν προτείνει να μαγειρεύουμε με πυρηνέλαιο αλλά το προτιμά σε κάθε περίπτωση από τα σπορέλαια.
6.Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στα λάδια που διατίθενται σε διαφανείς συσκευασίες, όσο καλοσχεδιασμένα και αν είναι.
7.Οι παλιές μυλόπετρες, που καθαρίζονται πιο δύσκολα και πιο σπάνια, δεν δίνουν καλύτερο λάδι από ό,τι μπορούμε να πάρουμε στα σύγχρονα ελαιοτριβεία. Το ελαιόλαδο που εξάγεται σε σύγχρονα ελαιοτριβεία τριών ή δύο φάσεων είναι πικρότερο από εκείνο των πέτρινων μύλων και το προτιμούμε ακριβώς γι' αυτό τον λόγο.
8. Η ελαιοποίηση θα πρέπει να ξεκινάει γύρω στις 20 - 25 Οκτωβρίου και όχι ακόμη και μετά τον Νοέμβριο, επειδή έχει επικρατήσει η άποψη πως όσο πιο πολύ ωριμάσουν οι ελιές τόσο θα είναι αυξημένη η απόδοσή τους σε λάδι. Στην Ιταλία οι περισσότεροι παραγωγοί αρχίζουν από τα μέσα Οκτωβρίου ή ακόμη και από την 1η Οκτωβρίου.
9. Όσο μένει το λάδι χάνει τα ωφέλιμα συστατικά του, όπως κατέδειξε μελέτη που έγινε πριν από τέσσερα χρόνια: π.χ. στις 22.10, οι πολυφαινόλες ήταν 440 mgr/Kgr και μέσα σε 40 ημέρες, στις 3.12, είχαν πέσει στα 209 mgr/Kgr.
10.Υπάρχουν ακόμη και στο ράφι του υπερμπακάλικου καλά, φθηνά «εξαιρετικά παρθένα» ελαιόλαδα, ενώ τα ξένα πωλούνται σε τιμές που αυτό τον καιρό δίκαια μας φαίνονται δυσβάστακτες.

Γιατί μισούν θανάσιμα την Ελλάδα!

Friedrich Nietzsche
“Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες.
Η
προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.
Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.
Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα». Καρδιά και νους είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα
Γιόχαν Βόλφγκανγκ Γκαίτε:
“Oι Έλληνες είναι συγγενείς μου, είναι δάσκαλοί μου. Τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες της φράσεως και της γραμμής, καθώς και για τον ιδεώδη βίο τους.» (Από επιστολή που έστειλε στον γιο του Αύγουστοσ το Bisbaden στις 5 Ιουλίου 1815). «Ό,τι είναι η καρδιά και ο νους για το σώμα, είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα.» ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ …ΕΛΛΗΝΑ, ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ!
Φρίντριχ Σίλερ (Friedrich von Schiller):
Καταραμένε Έλληνα.
Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου, μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω. Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος. Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος. Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος. Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση… Γιατί να σε αγγίξω; Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός; Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;

Ένα χαμένο άγνωστο φιλμ από τους πρόσφυγες του 1922 στην Σμύρνη

Εκπληκτικό φιλμ ντοκουμέντο του George Magarian, κατά την διάρκεια των γεγονότων της Σμύρνης.
Ο George Magarian, γεννημένος το 1895 σπούδασε στο “Αμερικανικό Κολλέγιο” στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) ή YMCA.
Αν και η YMCA δεν είναι φιλανθρωπική οργάνωση, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία, το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης των θυμάτων της τραγωδίας αυτής. Ο George Magarian, την ίδια στιγμή που συμμετείχε στα γεγονότα αυτά, την ίδια στιγμή, με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.
Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 86 χρόνια στο διαμέρισμα της συζύγου του, στη Νέα Υόρκη. Όλοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους, έως ότου το 2008 ο εγγονός του βρήκε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο, το έσωσε από τη φθορά του χρόνου, και έτσι, είμαστε τώρα σε θέση να δούμε αυτά τα μοναδικά σπαράγματα της μνήμης.

Βίντεο της NASA έχει αναστατώσει τους επιστήμονες!! Βρέθηκε νέα Γη πίσω απο την Ήλιο!

Σοκ έχει προκαλέσει εδώ και λίγες ώρες ένα βίντεο που έχει δημοσιοποιήσει η NASA.
Σε κάποια στιγμή ένα αντικείμενο σε μέγεθος που θα μπορούσε να είναι και ολόκληρος πλανήτης, φαίνεται να είναι συνδεδεμένος με τον ήλιο σαν να ανεφοδιάζετε με ενέργεια!
Το βίντεο αυτό έχει προκαλέσει παροξυσμό σε ειδικούς και μη που το έχουν παρακολουθήσει και προσπαθούν να βρουν απαντήσεις.
Στις 7/7/2013 η Νάσα εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση:
Πριν απο 2 μέρες πήραμε φωτογραφίες απο το διαστημόπλοιο Rts-445-8  που απεικονίζουν έναν Εξωπλανήτη (πλανήτη που δεν έχει ανακαλυφθεί και μπορεί να φιλοξενεί ζωή) πισω απο το Ηλιακό στεφάνι.
Μετά απο αναλύσεις των φασμάτων που εκπέμπει ο πλανήτης αυτός ( ονομάστηκε Πλανήτης Χ ) διαπιστώσαμε ότι αποτελείται ακριβώς απο τα ίδια στοιχεία που αποτελείτε και η Γή.
Η απόσταση του απο τον Ήλιο μετρήθηκε στα 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα , ΑΚΡΙΒΩΣ όσο και η αποσταση γής και ήλιου με αποτελεσμα να έχει ακριβώς ίδια τροχιά με την γή.Αυτός είναι και ο λόγος που δεν καταφέραμε να τον “δούμε” μέχρι σήμερα
Προκειται για έναν “δίδυμο πλανήτη” της γης.
Στο βίντεο που λάβαμε απο το διαστημοπλοιο Rts-445-8 φαίνεται ξεκάθαρα μια μηχανική κατασκευή στον νότιο πλανητικό πόλο η οπόια συνδέει μεσω ακτίνων λειζερ τον Πλανήτη Χ με τον Ήλιο . Οι εικασίες μας είναι ότι έτσι τον τροφοδοτεί με ενέργεια.
Αυτό αν αποδειχθεί, αποτελεί αδιάσιστο στοιχείο ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Υπάρχει εξωγήινη ζωή πολύ πιο κοντά μας απο ότι πιστευαμε!
Μετα τιμής
Dr Richard Andersons
Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και Επικεφαλής του προγράμματος Exo-Plantet 3
N.A.S.A
7/7/2013
Φωτογραφίες:

Video

Το φυτό θαύμα για την ανθρώπινη υγεία !!



Mία από τις πιο φημισμένες αναφορές που αφορούν την αλόη βέρα είναι αυτή του Xριστόφορου Kολόμβου, που έγραψε: «Tέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη βέρα. 

Tο πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει». Η αλόη βέρα θεωρείται ότι δρά ως αντισηπτικό, αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή και διεγείρει τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για την θεραπεία της πληγή.

Συμβάλει στη επούλωση μικρών εγκαυμάτων.Aνάμεσαστα θρεπτικά συστατικά της Αλόης Βέρα περιλαμβάνονται οι βιταμίνες A, C και E. H βιταμίνη A (ρετινόλη) φημίζεται για τις αναπλαστικές της ιδιότητες στα κύτταρα και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία ως αντιρυτιδικόσυστατικό. H Bιταμίνη C έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες καιενισχύει το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθά να δημιουργηθεί το κολλαγόνο του δέρματος και να διατηρηθεί η υγεία του.

H Bιταμίνη E, με τις αντιοξειδωτικές και αναπλαστικές της ιδιότητες, προστατεύει το δέρμα, προλαμβάνοντας τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης. H αλόη βέρα είναι επίσης πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων (π.χ. σιδήρου, χρωμίου, μαγγανίου, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου κ.ά.), ενζύμων (έχουν εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και τους ιστούς), αμινοξέων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Το φυτό θεωρείται ότι κάνει καλό σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως το έλκος του στομάχου, η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα και η ελκώδης κολίτιδα. Μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους ασθενείς, με αρθρίτιδες και διαβήτη, λόγω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος, σε συνδυασμό πάντα με τα φάρμακα που χρειάζονται για την κάθε πάθηση.