Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Δημογραφικός θάνατος: Το 2012 έτος με τις λιγότερες γεννήσεις εδώ και 30 χρόνια!

Η υπογεννητικότητα θεριεύει με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αργοπεθαίνει. Ο ερχομός στην επιφάνεια έκθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) σχετικά με τον αριθμό των γεννήσεων το 2012 δείχνει την τραγικότητα της κατάστασης.
Σύμφωνα με την έκθεση οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το 2011, ποσοστό ασυνήθιστα υψηλό. Και ενώ μειώνονται οι γεννήσεις, οι θάνατοι κατά το ίδιο έτος αυξήθηκαν κατά 5%.
Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το 2012 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 16.299 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Προβλήματα, όμως, δημιουργούνται και με τους γάμους καθώς αυτοί μειώθηκαν κατά 9,78% από 55.099 το 2011 σε 49.170 το 2012.
Σε όλα αυτά, βεβαίως, σημαντικό ρόλο παίζει η λαίλαπα του μνημονίου και της αντεθνικής - αντιλαϊκής πολιτικής από τους εγχώριους υπαλλήλους των διεθνών τοκογλύφων. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, και οι βαθιές περικοπές στους μισθούς αποτρέπουν τα ζευγάρια στο να κάνουν παιδί ή αν έχουν ήδη δεν το σκέφτονται καν για άλλο. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται από το γεγονός ότι το 2012 υπήρξε το έτος με τις λιγότερες γεννήσεις εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, με την υπογεννητικότητα να χτυπάει κόκκινο.
Στον αντίποδα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι θάνατοι, καθώς πέρυσι πέθαναν 116.670 Έλληνες έναντι 111.099 το 2011. Το ποσοστό αύξησης των θανάτων ανέρχεται στο 5%, ενώ αναδεικνύεται και το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια, αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, η Ελλάδα θα μετατραπεί σταδιακά σε μια χώρα γερασμένων, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θα είναι λαθρομετανάστες.

Ποια προϊόντα «παίζουν» για τη συνδεδεμένη

Ελιές, αιγοπρόβατα, θερμοκήπια, τεύτλα, ψυχανθή, βαμβάκια και αμπέλια είναι τα «φαβορί» για να μοιραστούν το πακέτο των συνδεδεμένων ενισχύσεων μετά το 2015. Όμως θα πριμοδοτούνται όλοι οι παραγωγοί; Επειδή τα χρήματα δεν φτάνουν για όλους, θα μπει σίγουρα το «φίλτρο» της συμβολαιακής γεωργίας, μαζί με μια σειρά άλλα κριτήρια που βρίσκονται υπό συζήτηση.
Με τα κουκιά μετρημένα και τους διεκδικητές πολλούς, το πρόβλημα με τη μοιρασιά των συνδεδεμένων ενισχύσεων μετά το 2015 μοιάζει με γόρδιο δεσμό. «Αν δώσω χρήματα σε κάποιο προϊόν, θα πρέπει να πάρω από αλλού» λέει συνέχεια ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, σε κάθε οργάνωση που τον επισκέπτεται και του ζητά μερίδιο από τα 200 εκατ. ευρώ των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βαμβάκι θα έχει τη δική του συνδεδεμένη ενίσχυση και τον δικό του ξεχωριστό φάκελο χρηματοδότησης.
Τα υπόλοιπα προϊόντα που κατατάσσονται στα φαβορί για να επιδοτηθούν με το σύστημα των συνδεδεμένων ενισχύσεων θα πρέπει αναγκαστικά να μοιραστούν τα 200 εκατ. ευρώ. Και όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει συγκεκριμένο ποσοστό για τα πρωτεϊνούχα και τα ψυχανθή, τότε μένουν 160 εκατ. ευρώ για να τα μοιραστούν όσοι παραγωγοί διαθέτουν: Ελιές, αιγοπρόβατα, θερμοκήπια, τεύτλα και αμπέλια.

Συμβολαιακή και ποιότητα

Όμως θα πριμοδοτούνται όλοι οι παραγωγοί; Επειδή στο υπουργείο είχαν την προηγούμενη εμπειρία των de minimis, έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα χρήματα δεν φτάνουν για όλους. Αυτό σημαίνει ότι θα μπουν σίγουρα «φίλτρα» με τη μορφή προϋποθέσεων. Τα δύο πιο σημαντικά θα είναι η συμβολαιοποιημένη και η πιστοποιημένη για την ποιότητά της παραγωγή. Κάτι σαν το ποιοτικό πριμ στο σκληρό σιτάρι, που δίνεται μόνο σε όσους έχουν πιστοποιηθεί με το Agro για την ολοκληρωμένη διαχείριση της καλλιέργειάς τους.

Κι αν πρέπει να μιλήσουμε με όρους εμπορικο-οικονομικούς, η στρατηγική του υπουργείου θα είναι να ενισχύσει τους τομείς που «τραβάνε» με υψηλά ποσοστά εξαγωγών. Αυτό θα βοηθήσει και την ανατροπή του εμπορικού ισοζυγίου αυξάνοντας περαιτέρω τις εξαγωγές και τα έσοδα για την οικονομία της χώρας. Εξάλλου, ο κ. Τσαυτάρης δεν παύει να επαναλαμβάνει στις συχνές εμφανίσεις του κάτι που είπε και την περασμένη εβδομάδα «από τα 10 κορυφαία προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα, τα 6 είναι αγροτικά προϊόντα.  Στην 11η θέση είναι το βαμβάκι και στην 13η ο καπνός».

Διαβάστε ακόμη στην Agrenda για τη ρύθμιση στα δάνεια των κτηνοτρόφων που έχει την υπογραφή του υπουργείου Οικονομικών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις.

Επίσης, σε καλές τιμές αναμένεται να πληρωθούν φέτος οι καλλιεργητές αχλαδιού καθώς το χαλάζι που έπεσε τρόμαξε τους εμπόρους που έκλεισαν συμφωνίες για σίγουρο προϊόν.

Ακόμη, έξυπνη επένδυση που θα αποκαταστήσει οικονομικά τα παιδιά τους θεωρούν οι Έλληνες γονείς την αγορά αγροτικής γης.

Τέλος, έρχεται στην Ελλάδα το έργο της ΕΕ, Αγροτικό Ίντερνετ, με στόχο την κάλυψη όλων των κενών σημείων.

Χυμός Λεμονιού εναντίον Χημειοθεραπείας

Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα...
Σας το μεταφέρω απλά...
Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν...


Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα
Οι ωφελιμότητες του λεμονιού:

Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα.
Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό;

Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν μια συνθετική ουσία, που να τους επιτρέπει να αποκτήσουν κέρδη φανταστικά!

Για αυτό και από τώρα μπορείς προκαταβολικά να βοηθήσεις έναν φίλο που το χρειάζεται, επιτρέποντάς του να πληροφορηθεί ότι του είναι χρήσιμο να πιει χυμό λεμονιού για την πρόληψη της ασθένειας.
Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προξενεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας. Και εφόσον έχει την δυνατότητα να το πράξεις, φύτεψε μια λεμονιά στον κήπο σου.

Όλα τα μέρη του είναι ωφέλιμα.
Την επόμενη φορά που επιθυμείς να πιεις χυμό, ζήτα φυσικό χυμό λεμονιού χωρίς συντηρητικά.
Πόσα άτομα πεθαίνουν ενώ το μυστικό αυτό παραμένει φυλαγμένο, με καχυποψία, ώστε να μη θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη εκατομμυρίων των μεγάλων φαρμακευτικών επιχειρήσεων!

Όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η λεμονιά είναι χαμηλή.
Δεν καταλαμβάνει μεγάλο χώρο.
Όλοι τη γνωρίζουν σαν λεμονιά.
Το φρούτο του είναι ένα κιτρικό προϊόν με διαφορετικές όψεις, το εσωτερικό του μπορεί να φαγωθεί άμεσα ή να επεξεργαστεί για την παραγωγή ποτών, αναψυκτικών, γλυκισμάτων κλπ.

Το σημαντικό σε αυτό το φυτό οφείλεται στα ισχυρά αντικαρκινογόνα αποτελέσματά του.
Και ακόμα και εάν του αποδίδονται περισσότερες χημικές ιδιότητες, το σημαντικότερο αυτού είναι δράση του πάνω στις κύστες και τους όγκους.

Το φυτό αποτελεί μια θεραπευτική αγωγή για τον καρκίνο, δοκιμασμένο σε καρκίνους όλων των μορφών.
Υπάρχουν ορισμένοι που το συνιστούν για όλες τις μορφές καρκίνου.
Επιπλέον το θεωρούν σαν έναν παράγοντα αντιμικροβιακού ευρέος φάσματος, κατά των μολύνσεων των βακτηριδίων και όγκων, ικανό στην καταπολέμηση των εσωτερικών παρασίτων και σκουληκιών, ρυθμιστή τη υψηλής αρτηριακής πίεσης, είναι αντικαταθλιπτικό και καταπολεμά το άγχος και τις νευρικές διαταραχές.

Η πηγή αυτής της πληροφορίας είναι εντυπωσιακή: προέρχεται από έναν εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο που διαβεβαιώνει ότι μετά από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών, που πραγματοποιήθηκαν από το 1970 και συνακόλουθα έτη.

Τα εξαχθέντα συμπεράσματα ήταν:
καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος. τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.

Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή.
Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201.

(Σημείωση «ID») Το αναδημοσιεύουμε γιατί και αν δεν αληθεύουν τα συγκεκριμένα στοιχεία, το λεμόνι δεν βλάπτει.
 Η καχυποψία του κοινού όσον αφορά τις προθέσεις των μεγάλων πολυεθνικών δεν έχει αυξηθεί τυχαία τα τελευταία 30 χρόνια.

Υπήρξαν ζωντανά παραδείγματα Εγκληματικών Ενεργειών κατά της Ανθρωπότητας από αρκετές Φαρμακοβιομηχανίες, μερικές από τις οποίες τελικά στις ΗΠΑ, κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν.

Οι καπνοβιομηχανίες είναι ένα παράδειγμα.
Το ίδιο συνέβη με τις ορμόνες.
Οι Φαρμακοβιομηχανίες έπεισαν του γιατρούς ότι οι ορμόνες βελτιώνουν την εμφάνιση της γυναίκας μετά την εμμηνόμαυση, με αποτέλεσμα εκατομμύρια γυναίκες στις ΗΠΑ για πάνω από 20 χρόνια να φορτώνουν τον οργανισμό τους με περιττές ορμόνες και με αποτέλεσμα ο αριθμός των καρκινογεννήσεων στις συγκεκριμένες γυναίκες να εκατονταπλασιαστεί και να πεθάνουν εκατομμύρια γυναίκες!

Έπρεπε δηλαδή, να πεθάνουν τόσα εκατομμύρια γυναίκες για να παραδεχτούν τελικά, ότι οι ορμόνες παράγουν καρκινογενήσεις;
Υπάρχουν πολλές πανεπιστημιακές μελέτες οι οποίες «πνίγονται» από τις Φαρμακοβιομηχανίες, που στηρίζουν ότι υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου, αντί της χημειοθεραπείας, όμως τα κέδρη από τη διάθεση αυτού του χημικού φαρμάκου είναι τεράστια! 

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

«ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΜΗ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ»


Ο π. Παίσιος απο την αδελφότητα των Σαββαίων του Αγίου Όρους γράφει στο «Αγιορείτικο Βήμα»...

"´Είναι αλήθεια ότι οργανώνεται ένας σχεδιασμένος ανθρώπινος διωγμός άνευ προηγουμένου με σκοπό την καταρράκωση του ανθρωπίνου γένους σε παγκόσμια κλίμακα, φανερά και απροκάλυπτα με πολλή ψευτιά και απανθρωπιά. Αυτές είναι οι αρετές της «νέας εποχής». Αυτό είναι το «ευαγγέλιο» και το «πιστεύω» των οπαδών του «νέου μεσσία». Αυτά είναι τα κυβερνητικά προγράμματα της παγκόσμιας κυβέρνησης που θα σώσει τον κόσμο από τα προβλήματα και την (εικονική) φτώχεια. 

Όμως ο Χριστός είπε: «μη ταρασσέσθω υμών η καρδία, πιστεύετε εις τον Θεόν θαρσείτε, εγώ νεκίκηκα τον κόσμον» (Ιω. 14,1 & 16,33). 

Η «νέα τάξη πραγμάτων» άρχισε να εφαρμόζεται πρώτα στην Ελλάδα που έχει την μεγαλύτερη ιστορία. Αν αφομοιωθεί ο ιστορικός ελληνικός λαός, πώς να σταθούν οι υπόλοιποι;

Όμως η Ελλάδα δεν θα λυγίσει και δεν θα αφανιστεί όπως παλιά με τους Πέρσες, ύστερα με τους Ρωμαίους, μετά με τους Οθωμανούς 400 χρόνια, όπως το 1821, το 1922, το 1940, το ’45 με τον εμφύλιο, το ’74 με την Κύπρο και πόσες άλλες αποτυχημένες προσπάθειες.

Τώρα μας τσιμπούν οι Τρίαινες (όϊκες), σε λίγο όμως αλλοίμονό τους, θα κοιτάμε με ανοιχτό το στόμα την σφαγή τους. Να παρακαλούμε μονάχα να μη περάσουν οι Αγαρηνοί, αλλοίμονό μας, το αυλάκι της Θράκης, όλα τα άλλα «μέτρα και επιθέσεις» είναι ωφέλιμα θεϊκά χάδια, όμως τρισαλλοίμονο στους καταληψίες μογγολογείτονες, διότι με ότι μας κάνουν θα έλθει ο αφανισμός τους.

Τώρα ο Ιησούς Χριστός ο μόνος αληθινός Θεός των Ορθοδόξων Ελλήνων ετοιμάζει την νέα δόξα των παιδιών του, την Ανάσταση μετά την Σταύρωση. Τώρα ανεβαίνουμε τον Γολγοθά. Όμως μη ξεχνούμε τους λόγους των αγίων του Θεού που προκατήγγειλαν τα εσόμενα. Ο Γέροντας Παϊσιος είπε: «ήθελα να ζήσω λίγα χρόνια ακόμη να δώ την δόξα της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας». Από την άλωση ακόμη της Κωνσταντινούπολης η λαϊκή παράδοση αναμφισβήτητα έλεγε: «σώπα Κυρά μου Παναγιά και μη βαριαστενάζεις, πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι». Η Κωνσταντινούπολη ήταν αφιερωμένη στην Παναγία και ήλθε ο καιρός να την πάρει πίσω. Όμως εμείς πρέπει να καθαριστούμε από τις αμαρτίες μας, γι΄αυτό πρέπει να στριμωχθούμε για να βγάλουμε το φιδίσιο δέρμα για να αξιωθούμε της μεγάλης τιμής που μας περιμένει. Τόσο πολύ θα λάμψει η Ορθοδοξία που θα σβήσουν οι αιρέσεις Παπισμός και Προτεσταντισμός όπως τ΄αστέρια από τον ήλιο.

Επειδή θα σφάζονται τα αντίπαλα στρατόπεδα διεκδικώντας την Κωνσταντινούπολη θα αναγκαστούν να την δώσουν σε μας και σε έναν κυβερνήτη που θα υποδείξει ο Θεός. Αυτός όταν αναλάβει την κυβέρνηση, πρώτον θα διώξει το «ψευτορωμαίϊκο» δηλ. τα σαμάρια, τα μπιζέλια και τις τσούπρες που λυμαίνονται την πατρίδα και το έθνος και θα καθαρίσει την Εκκλησία από τους «μισθωτούς» που αντί για το ποίμνιο, κοιτούν τα «καλά και συμφέροντα»

Τότε τόσο πολύ θα δοξασθεί η Ελλάδα που θα τρίβουμε τα μάτια μας από αυτά που θα βλέπουμε. 

Μόνο τώρα κάντε υπομονή, κρατάτε τον νού σας στο Θεό και μην απελπίζεστε".
 

Πληροφορία ΒΟΜΒΑ για ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο.

Πληροφορίες φέρουν την Ελλάδα να βγαίνει από το μνημόνιο μετά από γεγονότα πού θα προλάβουν ακόμα και τις....
γερμανικές εκλογές όπου θεωρείται βέβαιο και το τέλος της Μέρκελ.
Όπως ακούγετε , καταιγιστικές εξελίξεις θα φέρουν πρό τετελεσμένου καταστάσεις πού θα αναγκάσουν την διάλυση της δικομματικής κυβέρνησης με απρόσμενα αποτελέσματα πού θα φέρουν και το τέλος της μνημονιακής εποχής.
Περίεργη εξέλιξη με πολύ θετικά αποτελέσματα όμως για τον λαό , θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο , αφού οι πληροφορίες θέλουν , με την κατάργηση του μνημονίου και κινητοποιήσεις στα πολιτικά πράγματα. 
Αναμένεται ένα κυβερνητικό σχήμα πού θα αποτελεί έκπληξη με καταιγιστικές αλλαγές πού θα συνταράξει την Ευρώπη.
Εν αναμονή.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσει την ταυτότητά σας ιδιωτική εταιρεία ή τράπεζα


Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν ...
πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

– Αν τους ζητείται φωτοτυπία
Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις τηΟι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν ...
πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:

– Αν τους ζητείται φωτοτυπία
Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.

– Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας
Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους, να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.

Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.

Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.ς ταυτότητας.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η γεωργία αντέχει στην κρίση, όμως το αγροτικό εισόδημα συρρικνώνεται

Εισοδήματα της τάξης των 1,4 δισ. ευρώ «απώλεσαν» στο διάστημα της τετραετίας 2009-2012 οι Έλληνες αγρότες, λόγω της αύξησης του κόστους παραγωγής και των φόρων αλλά και της μείωσης στις τιμές των αγροτικών προϊόντων την τελευταία χρονιά (2012). Τα στοιχεία προκύπτουν από την έκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ για την Αγροτική Οικονομία της Ελλάδας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Ενδεικτικές οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων που εμφανίζουν θετικές τάσεις  με ρυθμό ανόδου της τάξεως του 10,5% κατά το 2012, ενώ η τάση παραμένει ανοδική στο πρώτο τρίμηνο του 2013.Ενδεικτικές οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων που εμφανίζουν θετικές τάσεις με ρυθμό ανόδου της τάξεως του 10,5% κατά το 2012, ενώ η τάση παραμένει ανοδική στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται, το αγροτικό εισόδημα (εισόδημα συντελεστών παραγωγή) περιορίστηκε το 2012, σε τρέχουσες τιμές, στο ύψος των 5,57 δις ευρώ μαζί με τις επιδοτήσεις (2,9 δις ευρώ), παρουσιάζοντας εκ νέου μείωση (-5,3%), μετά την προηγούμενη, ιδιαίτερα σημαντική πτώση του (-9,8%).
Σωρευτικά, στο διάστημα της τετραετίας 2009-2012 το αγροτικό εισόδημα μειώθηκε κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες, πτώση η οποία σε απόλυτο μέγεθος αντιστοιχεί σε απώλεια της τάξεως του 1,4 δις ευρώ περίπου.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο μεγαλύτερο βαθμό στην αύξηση του κόστους παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, στην τετραετία 2009 - 2012 η άνοδος του κόστους των εισροών στη γεωργική παραγωγή υπερβαίνει, σε απόλυτο μέγεθος, το επίπεδο του 1 δις ευρώ (1052 εκατ. ευρώ περίπου), παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 22,5% και πλέον.
Το 2012 φαίνεται ότι περιορίζεται η αύξηση αυτή στο 1,6% περίπου, έναντι της πολλαπλάσιας ανόδου του προηγούμενου έτους (14,4%). Μεταξύ των επιμέρους κατηγοριών εισροών η δυσμενέστερη μεταβολή αναφέρεται στο κόστος των ζωοτροφών, που αυξήθηκε κατά 31% περίπου σε μια τετραετία, ανερχόμενο το 2012 στο ύψος των 2,12 δις ευρώ. Μεγαλύτερη ωστόσο ήταν η αύξηση στο κόστος της ενέργειας, που αυξήθηκε στην αναφερόμενη τετραετία κατά 64%, υπερβαίνοντας το 2012 το επίπεδο του 1,5 δις ευρώ.
Οι δύο αυτές συνιστώσες εισροών καλύπτουν αθροιστικά το 55% της συνολικής ενδιάμεσης ανάλωσης στη γεωργική παραγωγή.
Στο επίπεδο των εκροών, η αξία του γεωργικού κλάδου, σε τρέχουσες τιμές, ανήλθε το 2012 σε 10,78 δις ευρώ, παρουσιάζοντας, μετά από μια τριετή άνοδο, μείωση κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Αισθητή μείωση εξάλλου παρουσιάζει και η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (-4,4%), αποτιμώμενη σε βασικές τιμές, όπως συνέβη και το 2011 (-3,9%).
Σταθερότητα παρουσιάζουν οι ενισχύσεις, ενώ σημαντική αύξηση σημειώνουν οι φόροι. Επισημαίνεται ότι στην τριετία 2009-2012 οι φόροι από 181,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν σε 351,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 93% και πλέον.

Αύξηση στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων
Αξίζει να σημειωθεί η θετική εξέλιξη στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, με ρυθμό ανόδου της τάξεως του 10,5% κατά το 2012, ενώ σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις η τάση παραμένει ανοδική στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Απασχόληση: Μικρότερες οι απώλειες στον πρωτογενή τομέα
Σημειώνεται ότι η μείωση της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα κυμάνθηκε το 2012 σε μικρό, σχετικά, ποσοστό (-3,4%), έναντι  της σημαντικά μεγαλύτερης κάμψης στις κατασκευές (-17,4%), στη μεταποίηση (-13,4%) και στο εμπόριο (-10,9%), καλύπτοντας, αμέσως μετά το εμπόριο (17,9%), τον μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων (490 χιλ. και ποσοστό 13%), με απόσταση από τον κλάδο της μεταποίησης (9,6%), του τουρισμού (7,3%) και των κατασκευών (5,5%).
Όπως είναι γνωστό, ο αγροτικός τομέας αποτελεί βασικό τροφοδότη σειράς προϊόντων και υπηρεσιών, ιδιαίτερης σημασίας για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, η οποία αποτελεί σταθερά τον κινητήριο μοχλό της μεταποίησης, αλλά και από τη συνεισφορά
των αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, που παρουσιάζει σταθερότητα και δυναμισμό ακόμα και στην περίοδο της ύφεσης στην οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία3 ότι στη σύνθεση των εξαγόμενων αγαθών το ποσοστό των αγροτικών προϊόντων, περιλαμβανομένων των τροφίμων, των ποτών και του καπνού, ανήλθε το 2012 στο 26,8%, ποσοστό μεγαλύτερο εκείνου του προηγούμενου έτους (25,4%).

Γεωργική γη-εκμεταλλεύσεις
Η χρησιμοποιούμενη γεωργική γη εκτιμάται το 2011 σε 34,8 εκατ. στρέμματα περίπου, περιλαμβάνοντας 717.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με μικρό μέσο μέγεθος (49 στρ.) που υπολείπεται αισθητά του μέσου όρου των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην
ΕΕ-27 (146 στρ.). Στο σύνολό του ο πρωτογενής τομέας απασχολεί κατά το έτος αυτό 507.000 άτομα, πλήθος που αντιπροσωπεύει το 12,4% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας.
Η αξία της παραγωγής του γεωργικού κλάδου, σε τρέχουσες τιμές, εκτιμάται το 2012 (προσωρινά στοιχεία) σε 10,8 δις ευρώ περίπου, ενώ η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του, σε βασικές τιμές, βρίσκεται στο χαμηλό επίπεδο των 5 δις ευρώ, μέγεθος που αναλογεί στο 4% στο σύνολο της οικονομίας.
Η αξία των εισαγόμενων αγροτικών προϊόντων - περιλαμβανομένων των τροφίμων και των ποτών, βρίσκεται σε υψηλό σημείο, καλύπτοντας το 13,6% της συνολικής αξίας των εισαγωγών, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται αρνητικό ισοζύγιο στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων της χώρας, με έλλειμμα το οποίο κατά το 2011 προσεγγίζει
το επίπεδο των 2 δις ευρώ περίπου.

Ενισχύσεις της ΚΑΠ
Σύμφωνα με τα στοιχεία του αντίστοιχου πίνακα (3.1), οι πόροι από τις ενισχύσεις της ΚΑΠ ανήλθαν το 2011 στο επίπεδο των 3,092 δις ευρώ, αποτελούμενοι, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, από τις άμεσες πληρωμές (76,1%) που αφορούν κυρίως στις αποσυνδεδεμένες ενισχύσεις (88% περίπου των άμεσων
πληρωμών). Σημαντική εξάλλου ήταν η συμβολή των ενισχύσεων που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη (21,5%), ενώ περιορισμένες παραμένουν εκείνες των μέτρων αγοράς (2,4%), οι οποίες δαπανήθηκαν για τη στήριξη κλάδων, όπως τα οπωροκηπευτικά (το 42% περίπου των μέτρων αγοράς), τα προγράμματα διανομής τροφίμων (20,8%), ο αμπελο-οινικός (13,7%) και ο ελαιοκομικός κλάδος (12,5%). Σημειώνεται
πάντως ότι στο διάστημα της πενταετίας 2007-2011 οι άμεσες πληρωμές αποτελούν, κατά μέσο όρο, το 79% του συνόλου των ενισχύσεων της ΚΑΠ, ποσοστό αισθητά μεγαλύτερο εκείνου στην ΕΕ-27 (68%).
Ενδιαφέρον επίσης αποκτά η κατανομή των άμεσων πληρωμών στους δικαιούχους, με κλιμάκωσή τους ανάλογα με το εύρος τους, σύμφωνα με την οποία το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών της χώρας αποτελείται από γεωργούς που εισπράττουν ποσά μικρότερα των 5.000 ευρώ. Η κατηγορία αυτή συγκεντρώνει (κατά το 2011) το 75% των γεωργών που εισέπραξαν μόλις το 17% της συνολικής αξίας.
Από την άλλη πλευρά, ένα πολύ μικρό ποσοστό παραγωγών (1,3%), που εισέπραξαν ενισχύσεις μεγαλύτερες των 50.000 ευρώ, απορρόφησε το 23% του συνόλου των άμεσων πληρωμών.

Αγροτική παραγωγή
Η παραγωγή γεωργικών αγαθών παρουσιάζει το 2012 μικρή πτώση της αξίας της, σε τρέχουσες τιμές παραγωγού, κατά 1,4% περίπου, έναντι της σημαντικής αύξησής της τόσο κατά το 2010 (6,9%), όσο και κατά το 2011 (4,1%), ανερχόμενη στο ύψος των 9,78 δις ευρώ. Στο επίπεδο της φυτικής παραγωγής, η κάμψη (-1%) αποδίδεται στη μείωση της αξίας στα περισσότερα προϊόντα, ιδιαίτερα έντονη στο σιτάρι (-13,3%) παρά την άνοδό της σε ορισμένα είδη, όπως στον αραβόσιτο (10%), στο κρασί (21,8%), στο ελαιόλαδο (11,4%) και στα φρούτα (7%). Στη ζωική παραγωγή αισθητή ήταν η πτώση της αξίας στο αιγοπρόβειο κρέας (-9%), ενώ σημαντική αύξηση παρατηρείται στα πουλερικά (14,8%).
Επισημαίνεται η συνεχής μείωση της αξίας της ζωικής παραγωγής στο διάστημα της τετραετίας 2009-2012, που παραμένει έντονα πτωτική σε δύο κρίσιμης σημασίας προϊόντα, όπως στο αιγοπρόβειο κρέας (-6,12%) και στο γάλα (-3,5%).

Η σχέση πάντως μεταξύ φυτικής και ζωικής παραγωγής ως προς την αξία φαίνεται ότι δεν μεταβλήθηκε, με την αναλογία να διατηρείται κατά το 2012 (72/28), σχεδόν παρόμοια με εκείνη του προηγούμενου έτους.
Μεταξύ των παραγόμενων προϊόντων, στο διάστημα της πενταετίας 2008-2012, το προβάδισμα ως προς την κατανομή της αξίας κατέχουν τα φρούτα και τα κηπευτικά, με ποσοστά 16% και 15,5% αντίστοιχα.
Ακολουθούν τα δημητριακά (13,1%), το γάλα (10,4%), το ελαιόλαδο (10,3%) και τα προϊόντα των αροτραίων καλλιεργειών (9%).

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Financial Times: Πλησιάζει η ημέρα της κρίσης για την Ελλάδα

Nέο άρθρο των Financial Times, που αφορά την Ελλάδα:

Η χρεοκοπία του Ντιτρόιτ έρχεται μόλις λίγα χρόνια μετά από εκείνη της General Motors, της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Motown. Και οι δύο είναι αποτέλεσμα από σωρευμένες αποτυχίες δεκαετιών, εκ των οποίων η μεγαλύτερη ήταν η αποτυχία να συνειδητοποιήσουν έγκαιρα την πραγματικότητα.
Συμβολίζουν επίσης το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι ΗΠΑ έναντι της Ευρώπης: τη μεγαλύτερη προθυμία να εγκαταλείψουν τους στόχους που δεν έχουν πλέον καμία ελπίδα ώστε να υπάρξει χώρος ανάπτυξης για πιο επιτυχημένες δραστηριότητες. Η ικανότητα να αφήσεις καταδικασμένες επιχειρήσεις να πεθάνουν είναι ένδειξη ισχύος όχι αδυναμίας. Εάν η Ευρώπη – και ειδικότερα η ευρωζώνη – θέλει να βγει από την κρίση θα πρέπει να υιοθετήσει την αμερικανικού τύπου σκληρή αγάπη.
Είναι φυσικό να υπάρχει αναταραχή όταν καταρρέουν γίγαντες. Το παθητικό της GM αντιστοιχούσε στα 172 δισ. δολ. Η πόλη που φιλοξενούσε την έδρα της εταιρείας αντιμετωπίζει χρέη πιθανού ύψους 20 δισ. δολ., σύμφωνα με τον έκτακτο διαχειριστή που ορίστηκε για το Ντιτρόιτ, τον Κέβιν Ορ. Πολλά από αυτά αντιπροσωπεύουν χρέη προς ανθρώπους που ήταν βέβαιοι ότι οι απαιτήσεις τους θα ικανοποιηθούν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι άδικο και κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνες στους πιστωτές που προσπαθούν να πάρουν ότι μπορούν, όπως τα συνδικάτα του Ντιτρόιτ που ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να τους στηρίξει.
Σε μεγάλο βαθμό όμως, οι ΗΠΑ ήταν προετοιμασμένες, αν μη τι άλλο περισσότερο από ότι είναι η Ευρώπη. Δεν ήταν πάντα έτσι. Η περιβόητη φράση του Τζέραλντ Φορντ «drop dead» προς το δήμο της Νέας Υόρκης (που πραγματικά ποτέ δεν είπε) το 1975 κατέληξε σε δάνειο στήριξης. Τα τελευταία χρόνια όμως, οι ΗΠΑ έχουν οδηγήσει τράπεζες (Lehman Brothers και άλλες μικρότερες), πολλούς συστημικούς οργανισμούς (αυτοκινητοβιομηχανίες) και πολλές τοπικές κυβερνήσεις στη χρεοκοπία.
Στις ΗΠΑ όμως, η σκληρότητα συμβαδίζει με την αγάπη. Για τα αμερικανικά δεδομένα η ανάληψη ρίσκου και η αποτυχία δεν συνεπάγονται το τέλος. Θεωρείται τιμή το να μπορέσει να ξανασταθεί κάποιος στα πόδια του. Η χρεοκοπία δίνει μία νέα ευκαιρία, ενώ η αγαπημένη απάντηση, βάσει αυτής της νοοτροπίας, είναι «συνέχισε να πολεμάς». Ο αμερικανικός οικονομικός δυναμισμός οφείλει πολλά σε αυτή τη νοοτροπία που συγχωρεί την ανάληψη κινδύνου.
Οι Ευρωπαίοι βλέπουν τη χρεοκοπία πολύ πιο σκοτεινή ηθικά. Η χρεοκοπία παραδοσιακά συνδέεται με την αναξιοπιστία – μία ντροπή που πρέπει κανείς να κρύψει εγκαταλείποντας για πάντα τον επιχειρηματικό στίβο, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει για κάποιον να εγκαταλείψει όλη του τη ζωή.
Παραδόξως, αυτή η αλλεργία στις αποτυχίες δεν οδηγεί σε μικρότερη ανάληψη κινδύνου αλλά, σε πολιτικές που διασώζουν όσους πήραν μεγάλο ρίσκο και έχασαν. Για την Ευρώπη η ιδέα της χρεοκοπίας είναι τόσο αβάσταχτη που, στην παρούσα κρίση, προτιμά να καλύπτει τα χρέη των χρεοκοπημένων. Το αποτέλεσμα είναι να υποφέρει.
Αυτή ήταν σαφώς η περίπτωση της Ελλάδας. Οι πιστώτριες χώρες επέμεναν ότι η στήριξη ήταν μη αποδεκτή. Η σκέψη όμως, ότι ένα ευρωπαϊκό κράτος θα μπορούσε να μην πληρώσει τα χρέη του ήταν ακόμη περισσότερο μη αποδεκτή. Έτσι, τα δάνεια από την ευρωζώνη – και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που εκφοβίστηκε για να συμμετάσχει - δαπανήθηκαν για να αναβληθεί η τελική ημέρα της κρίσης.
Το ίδιο συνέβη και με τις τράπεζες. Το 2010, η ιρλανδική κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε για να κλείσει τις τρύπες στους ισολογισμούς των τραπεζών με χρήματα των φορολογουμένων αντί να τις κηρύξει χρεοκοπημένες, να προστατεύσει τους λιανικούς καταθέτες και να αφήσει τους πιστωτές να μαζέψουν τα κομμάτια.
Όταν το Δουβλίνο κατάλαβε ότι δεν είχε αρκετά δημόσια κεφάλαια για να ολοκληρώσει τη δουλειά, οι εταίροι του στην ευρωζώνη το έσυραν στο δανεισμό από τους ίδιους ώστε να συνεχιστεί η στήριξη. Η αποστροφή στην χρεοκοπία παραμόρφωσε την πολιτική προς τις τράπεζες στην Ισπανία και σε άλλες χώρες επίσης.
Η πραγματικότητα ανάγκασε τους Ευρωπαίους να αλλάξουν γνώμη, όπως συνήθως γίνεται τελικά. Το κρατικό χρέος στην Ελλάδα αναδιαρθρώθηκε – αλλά με τόση καθυστέρηση ώστε το μεγαλύτερος μέρος του πλεονεκτήματος της αναδιάρθρωσης να έχει πλέον χαθεί και με το πρόσχημα ότι η συμμετοχή ήταν εθελοντική για τους ομολογιούχους. Στην Κύπρο, αν και τα ποσά ήταν μικρά, η προοπτική στήριξης Ρώσων καταθετών ήταν μεγάλη για να την αντέξει το στομάχι των βορειοευρωπαίων.
Ακόμη και αυτά τα μαθήματα όμως, χρειάζονται χρόνο για να αφομοιωθούν. Οι ΗΠΑ απέκτησαν την ισχύ να εκκαθαρίζουν μεγάλες τράπεζες και να επιβάλουν ζημίες στους πιστωτές το 2010. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμη περάσει αυτή την κρίσιμη νομοθεσία. Θα περάσουν χρόνια μέχρις ότου αναγκαστούν να το πράξουν από τις Βρυξέλλες, παρά το ότι το «bail in» έχει επί της αρχής συμφωνηθεί.
Είναι άγνωστο ποσά θα μπορούσε να είχε γλιτώσει η ευρωζώνη εάν είχε ασπαστεί εξ αρχής την αναδιάρθρωση του χρέους ως ρεαλιστική πολιτική. Η πολυετής αναιμική ανάπτυξη όμως, - συγκριτικά με την μέτρια αλλά αξιοπρεπή έξοδο των ΗΠΑ από την κρίση – οφείλεται εν μέρει στο πρόβλημα του χρέους που εξακολουθεί να υπάρχει στην Ευρώπη. Καθώς οι ισορροπίες χρέους στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί σημαντικά, ο κόσμος αρχίζει και πάλι να δαπανά.
Η Ευρώπη μένει πίσω από τράπεζες που προσπαθούν να ισορροπήσουν πάνω σε κεφαλαιακά μαξιλάρια που είναι πολύ λεπτά για να τις κρατήσουν – το αποτέλεσμα της άρνησης να μετατρέψουν τα δάνεια σε ίδια κεφάλαια όταν οι άλλες πηγές κεφαλαίων στερεύουν.
Η Ευρώπη μπορεί να απαντήσει ότι η χειρότερη από όλες τις χρεοκοπίες, εκείνη της Lehman, έδειξε τη ζημιά που προκάλεσε η προθυμία των ΗΠΑ να εγκαταλείψουν την τράπεζα. Το επιχείρημα είναι δίκαιο. Αμερικανοί και Ευρωπαίοι όμως, εξάγουν διαφορετικά συμπεράσματα και από αυτή την περίπτωση.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να δώσουν ένα τέλος στη συζήτηση για τους οργανισμούς που είναι «πολύ μεγάλοι για να καταρρεύσουν». Μέχρι την περίπτωση της Κύπρου, η Ευρώπη έκανε ακριβώς το αντίθετο, αντιμετωπίζοντας ακόμη και τις μικρότερες τράπεζες με τέτοιο τρόπο λες και η πτώχευσή τους θα ήταν τόσο καταστροφική όσο και της Lehman.
Ο F Scott Fitzgerald είχε γράψει: «Κάποτε πίστευα ότι δεν υπάρξει δεύτερη πράξη στη ζωή των Αμερικανών. Σίγουρα όμως, υπήρχε δεύτερη πράξη στις ημέρες άνθισης της Νέας Υόρκης». Ο Fitzgerald είχε στο νου του το κραχ του 1929 που ακολούθησε τη φρενήρη δεκαετία του '20. Η Ευρώπη πρέπει να πάρει το μάθημα που η Αμερική της έχει δείξει πολλές φορές:
Επέτρεψε στην δεύτερη πράξη να λάβει χώρα και τότε μπορεί να ακολουθήσει κάποια στιγμή μια τρίτη πράξη, όπως έγινε για την GM και είναι σίγουρο ότι θα γίνει για το Ντιτρόιτ.

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό το πρωί με άδειο στομάχι - Τα πέντε οφέλη

Το ότι η καθημερινή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού μόνο καλό μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό είναι γνωστό. Ωστόσο, η πρωινή κατανάλωση νερού με άδειο στομάχι κρύβει πέντε επιπλέον οφέλη.
  • Συγκεκριμένα, η κατανάλωση νερού το πρωί με άδειο στομάχι έχει τις εξής ευεργετικές ιδιότητες:
  • Συμβάλει στην ισορροπία του λεμφικού συστήματος και έτσι ο οργανισμός καταπολεμά καλύτερα τις λοιμώξεις.
  • Καθαρίζει το παχύ έντερο με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό μας.
  • Αυξάνεται η παραγωγή νέων κυττάρων του στο αίμα και στους μύες
  • Βοηθά στην απώλεια βάρους καθώς αυξάνει το μεταβολισμό κατά 24%.
  • Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από το αίμα με αποτέλεσμα να έχουμε λαμπερό και καθαρό δέρμα.

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Το απόρρητο σχέδιο-έκπληξη των Αμερικανών για την Ελλάδα



samaras


Κωδικός «Σταθερότητα»: Αυτός είναι ο τίτλος του απόρρητου σχεδίου των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές, με τελικό στόχο τη…
μετάθεση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους κατά πενήντα χρόνια, το 2063.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι Αμερικανοί έχουν χάσει την υπομονή τους με τους Γερμανούς και θεωρούν επικίνδυνη πολυτέλεια την αναμονή μέχρι την άνοιξη του 2014, προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Αξιολογούν προσεκτικά την κατάσταση στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, ανησυχούν για τη ρευστότητα σε Συρία, Αίγυπτο, Τουρκία και, επειδή θεωρούν την Ελλάδα, παρά τα προβλήματά της, όαση σταθερότητας (stability story), αποφάσισαν να κινηθούν στη μόνη χρονική συγκυρία που κρίνουν ότι οι Γερμανοί μπορούν να εκβιαστούν: Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας. Η καγκελάριος Μέρκελ, που δίνει τη μάχη για την επανεκλογή της στο αξίωμα με τους δικούς της όρους, δεν θέλει με τίποτε την επιστροφή του ελληνικού θέματος στην καρδιά των εκλογών.
Τα «νούμερα» που έκανε η τρόικα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπομπ Τράα για την καταβολή της δόσης του Αυγούστου (αυτός, με ενθάρρυνση των ΗΠΑ, προκάλεσε την εμπλοκή, όχι οι Γερμανοί) ανησύχησαν το Βερολίνο, μολονότι προσπάθησε να το κρύψει. Το τελευταίο που χρειάζονται οι Χριστιανοδημοκράτες του CDU στην τελική ευθεία της κούρσας θα ήταν μια αναβολή καταβολής της δόσης, μια πιθανή στάση πληρωμών τον Αύγουστο και μια πρόωρη αναζωπύρωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Δημοσίως ο Σόιμπλε υπερθεμάτισε στην αυστηρότητα που έδειξε η τρόικα για την υλοποίηση των ελληνικών προαπαιτούμενων, αλλά κατά βάθος ο προβληματισμός του για την εξέλιξη είναι έντονος.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από ανώτατες διπλωματικές πηγές, τα υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Αμυνας των ΗΠΑ επεξεργάζονται ένα πλήρες σχέδιο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, το οποίο προβλέπει τα εξής σημεία:
-Μετάθεση -και όχι διαγραφή- της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους προς τον επίσημο κρατικό τομέα κατά πενήντα χρόνια (OSI), με έκδοση νέων ομολόγων λήξης 2063.
-Νέα μείωση των επιτοκίων αποπληρωμής κατά 50%, προκειμένου να ανασάνει ακόμη περισσότερο ο κρατικός προϋπολογισμός σε ετήσια βάση.
-Επιστροφή των 9 δισ. ευρώ που κέρδισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τα ελληνικά ομόλογα τα οποία έχει στην κατοχή της.
-Σύσταση επενδυτικού fund αλληλεγγύης γενεών κατά το πρότυπο της Νορβηγίας, στο οποίο θα διοχετεύεται τμήμα των μελλοντικών εσόδων από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του ελληνικού φυσικού αερίου, προκειμένου να είναι εγγυημένη σε βάθος χρόνου η αποπληρωμή των δανείων.
-Ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της δωρεάν παραχώρησης στρατιωτικού υλικού.
-Αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα στα τέλη του 2013 και ανάθεση της επιτήρησης εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος στο μέλλον αποκλειστικά από τις υπηρεσίες της Ευρωπαικής Επιτροπής και την Τask Force.
Αξιόπιστες πηγές από την αμερικανική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι η εμπλοκή που υπήρξε για την ελληνική δόση και οι διαρκείς απαιτήσεις που ήγειραν οι δανειστές μας έως την τελική έγκρισή της δεν οφείλονται σε κάποια παραξενιά του Σόιμπλε, αλλά στην Αμερική, η οποία, μέσω του ΔΝΤ, στέλνει μηνύματα στη γερμανική πλευρά ότι ο ελληνικός φάκελος πρέπει να κλείσει το ταχύτερο δυνατό με μια συμφωνία-πακέτο, που να περιλαμβάνει το χρέος, την ενέργεια, την ΑΟΖ, το Σκοπιανό και το Κυπριακό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πληροφορία για τα υπερκέρδη αξίας 9 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την κερδοσκοπία στα ελληνικά ομόλογα διοχετεύθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης από δυτικές πηγές και ο στόχος είναι ένας: Η απαίτηση για την καταβολή τους στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει αμέσως η τρύπα του κρατικού προϋπολογισμού, η οποία εκτιμάται ότι σε ακραίες συνθήκες μπορεί να φτάσει μέχρι τα 10 δισ. ευρώ.
Πώς θα πουν «ναι» οι Ρώσοι
Η Νέα Γιάλτα στην περιοχή, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο και στην Κύπρο, βρίσκει εν μέρει σύμφωνη τη ρωσική πλευρά, υπό την προϋπόθεση ότι θα της δοθούν στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων ο ΟΣΕ, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ναυτική βάση στην Αλεξανδρούπολη. Για τον ΟΣΕ έχουν έρθει, μάλιστα, σε συμφωνία με τους Γάλλους για την προμήθεια ηλεκτραμαξών και με τους Γερμανούς για τα ηλεκτρομηχανολογικά του σιδηρόδρομου. (Οι Ρώσοι έχουν αποφασίσει να περιορίσουν την έκθεσή τους στην παραπαίουσα Τουρκία.)
Δεν εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα
Οι Αμερικανοί, που παρακολουθούν στενά τα ελληνικά πολιτικά πράγματα και στέλνουν ως πρέσβη τους στην Αθήνα από τον Σεπτέμβριο τον έμπειρο διπλωμάτη Ρίτσαρντ Πιρς, ο οποίος θήτευσε στο ελληνικό desk του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 (1985-1987), καταλαβαίνουν ότι, αν η κυβέρνηση Σαμαρά χρειαστεί να λάβει νέα μέτρα το φθινόπωρο, δεν θα καταφέρει να αντέξει. Η ιδέα ότι η τοπική φθίνουσα διαπλοκή απεργάζεται σενάρια αλλαγής πρωθυπουργού χωρίς προκήρυξη εκλογών δεν τους ενθουσιάζει, καθώς σε μια εποχή που δοκιμάζονται οι κυβερνήσεις στην Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Συρία το τελευταίο που θα ήθελαν θα ήταν η αναζωπύρωση της κρίσης και στο ελληνικό έδαφος
. Επιπροσθέτως και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει αισθητά έδαφος στις προτιμήσεις τους, καθώς τα εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω της ισχυρής νεομαρξιστικής ομάδας Λαφαζάνη δεν τον καθιστούν πολιτικά ελκυστικό. Τα όσα περίεργα άκουσε και είδε ως παρατηρητής στο Συνέδριο της Αριστεράς ο νούμερο 2 του τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων Ρόμπερτ Μποντ επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις τους.
Η λύση-πακέτο που προωθούν οι Αμερικανοί θεωρείται πολιτικά διαχειρίσιμη από τους Γερμανούς, καθώς:
- Προβλέπει την εγγυημένη αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και δεν εκθέτει τη Μέρκελ στις κατηγορίες των αντιπάλων της για διαγραφή και χάρισμα των χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων.
- Βάζει στο παιχνίδι το θέμα της απεξάρτησης της Ευρώπης και του Βερολίνου από ρωσικές πηγές ενέργειας. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ζητούν απευθείας αναθέσεις των ενεργειακών κοιτασμάτων στη νότιο Κρήτη και το Ιόνιο, που, μαζί με την υφαλοκρηπίδα στην Αλβανία (θα υπάρξει πίεση Σαμαρά στον νέο πρωθυπουργό Ράμα για εφαρμογή της συμφωνίας Καραμανλή – Μπακογιάννη – Μπερίσα), αποτελούν το 40% της συνολικής ελληνικής ΑΟΖ.
Κατά την επίσκεψη του Σαμαρά θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις
Οι εξελίξεις θα τροχιοδρομηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ τόσο στις 8 Αυγούστου, όταν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα, όσο και κατά την ομιλία που θα απευθύνει ο Ελληνας ηγέτης στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου θα κάνει αναφορά στα ελληνικά εθνικά θέματα. Δεν είναι τυχαίο που ο κύριος Σαμαράς θα έχει μαζί τους στις ΗΠΑ τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο πρώτος είναι ο καθ” ύλην αρμόδιος τόσο για θέματα χρέους όσο και επενδύσεων, ενώ ο δεύτερος είναι από καιρό ένθερμος υποστηρικτής της προσέγγισης με ΗΠΑ – Ισραήλ και θεωρεί ότι δικαιώνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το ταξίδι στις ΗΠΑ θα ακολουθήσουν δύο επισκέψεις υψηλού πολιτικού και διπλωματικού συμβολισμού: Θα έρθουν στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τους κυρίους Βενιζέλο και Αβραμόπουλο ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χάγκελ. Μεγάλο μέρος της αμερικανικής ατζέντας συμπίπτει απολύτως με την ατζέντα που έχει καταρτίσει για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η Ελλάδα, παρά τα προβλήματά της, θα επιχειρήσει να εμφανιστεί και πάλι ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια, προωθώντας τις υποψηφιότητες της Αλβανίας και των Σκοπίων (υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει λύση στο θέμα της ονομασίας) για ένταξη στην Ε.Ε., ενώ ανοίγει νέο βηματισμό στις σχέσεις της με Σερβία και Βουλγαρία. Επίσης, κατά τη διάρκεια της προεδρίας, θα τεθεί και πάλι το θέμα της ευρωπαϊκής ΑΟΖ στο τραπέζι. Αλλα θέματα που είναι στην κορυφή της ατζέντας Σαμαρά κα θα τεθούν στον πρόεδρο Ομπάμα είναι η προώθηση της ζώνης ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. – ΗΠΑ, για την οποία ο πρωθυπουργός μίλησε πρώτος στους Γερμανούς τον Νοέμβριο του 2012 (σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε η εφημερίδα «Die Zeit») και η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.
Τι προβλέπει το «κείμενο εργασίας» για Σκοπιανό, Κυπριακό και ΑΟΖ
Βεβαίως, στη διεθνή διπλωματία δεν παίρνεις τίποτε χωρίς αντάλλαγμα. Οι ΗΠΑ θεωρούν ιδανική τη συγκυρία να κλείσει τώρα το Σκοπιανό και να ενταχθούν οι γείτονες στο ΝΑΤΟ προτού διασπαστούν από την αποσχιστική δραστηριότητα του αλβανικού στοιχείου, να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση τον Οκτώβριο για το Κυπριακό και να τροχιοδρομηθούν οι εξελίξεις για τη νέα «αρχιτεκτονική» της Μεσογείου στο θέμα της ενέργειας. Το πακέτο παραείναι γενναιόδωρο για να μη ζητηθούν ανταλλάγματα. Στο Σκοπιανό ο πρωθυπουργός υποστηρίζει την πάγια ελληνική θέση, όπως αυτή αναθεωρήθηκε το 2007 από τους Καραμανλή – Μπακογιάννη, αλλά διπλωματικές πηγές παρατηρούν ότι:
Πρώτον, ο κύριος Σαμαράς έχει μετατοπίσει το βάρος της διαπραγμάτευσης στην πάση θυσία διασφάλιση της ονομασίας erga omnes. Δεύτερον, στην πρόσφατη τοποθέτησή του στο Συνέδριο της Ν.Δ., χωρίς να κάνει αναφορά στον γεωγραφικό προσδιορισμό, ζήτησε να παραιτηθούν οι Σκοπιανοί από τους αλυτρωτισμούς και να συμφωνήσουν με ένα «νέο όνομα, που δεν θα θίγει την ελληνικότητα της ελληνικής Μακεδονίας».
Στο Κυπριακό, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα: Οι ΗΠΑ επιθυμούν την επανέναρξη των συνομιλιών για διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία, ενώ στον πρόεδρο Αναστασιάδη έχουν φτάσει πληροφορίες ότι θα του ζητηθεί κάτι που είναι δύσκολα διαχειρίσιμο: Η σύσταση ταμείου αλληλεγγύης γενεών για τα έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για τη σύσταση του νέου κυπριακού κράτους, με βάση το σχέδιο Ανάν. Και σε αυτό το πλαίσιο θα επιδιωχθεί η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης. Τέλος, οι ΗΠΑ προωθούν την ιδέα μιας νέας Γιάλτας στο Αιγαίο: Επιθυμούν το φυσικό αέριο Ισραήλ – Κύπρου να διοχετεύεται στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας (όχι μέσω Κρήτης) και μετά Ελλάδας (βορείως, διά της αξιοποίησης του αγωγού TAP), ενώ της Ελλάδας (Ιόνιο – νότια Κρήτη) μέσω Ιταλίας – Μάλτας. Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο που, αν υιοθετηθεί, θα αλλάξει την «αρχιτεκτονική» της περιοχής για πολλά χρόνια.

ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΠΙΑME ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ


Εδώ και πολλά χρόνια γινόταν μια προσπάθεια να πέσει σε λήθαργο ο Ελληνικός λαός.Μια πλασματική ευμάρεια ήταν απλωμένη παντού, πάνω από όλη την Ελλάδα.Τα καθρεφτάκια που δωρίζονταν σε εμάς τους ιθαγενείς, ήταν πολλά και διάφορα!

Δίδονταν μέσω καρτών και δανείων, καινούριων αυτοκινήτων (δύο και τρία ανά οικογένεια), διακοποδάνεια, high life σε κοσμικά νησιά, μαρκάτα ρούχα, πρώτα τραπέζια πίστα στους κάθε λογής λαϊκούς αοιδούς...

Οι επιδοτήσεις άφθονες και εύκολες από την Ευρωπαική Ένωση, ευκολία στο να βρει ο νεοέλληνας επιχειρηματίας και μεγαλοαγρότης φθηνό εργατικό δυναμικό μέσω των ταλαίπωρων οικονομικών μεταναστών... Σχεδόν κανείς δεν χρειαζόταν να δουλεύει... Σχεδόν όλοι επιζητούσαν μια θέση στο δημόσιο, μια θέση σε ένα γραφείο,οι υπόλοιποι κυνηγούσαν κρατικές επιχορηγήσεις, κρατικά –Δημοτικα έργα που τα κέρδη τους έφταναν για φάνε και αυτοί που τα εκτελούσαν αλλά και όσοι τα δημοπρατούσαν...

Το σχέδιο ήταν να μαραζώσει η παραγωγή και η μεταποίηση... Όλα να γίνουν εισαγώμενα... Ακόμα και το ελαιόλαδο να το εισάγουμε από τη Γερμανία!

Εκπαίδευση; Μόρφωση; Μα ποιός ενδιαφερόταν γι΄αυτά; Εδώ ήταν τόσο εύκολο να βγάζεις χρήμα... Αυτό ήταν το πιο σημαντικό!

Κανείς δεν παραπονιόταν για το επίπεδο της εκπαίδευσης που όλοένα και έπεφτε, κανείς δεν παραπονιόταν για την καταρράκωση των ηθικών αξιών του Έθνους μας,παρά μόνο λιγοστές φωνές που χάνονταν μέσα στη βοή των κερμάτων και χαρτονομισμάτων που έρρεαν άφθονα...

Ζούσαμε όλοι μέσα σε μια φούσκα... Όχι απλά είχαμε τσιμπήσει το δόλωμα που μας είχε πετάξει η νέα τάξη πραγμάτων, αλλά το είχαμε καταπιεί κιόλας...Κι όταν ήρθε ή ώρα να τραβήξουν την πετονιά, τότε μόνο καταλάβαμε το τι είχε συμβεί...
Έχουμε πιαστεί στο αγκίστρι της παγκοσμιοποίησης για τα καλά...

Όσα μας είχαν δοθεί με αφθονία για όλα αυτά τα χρόνια, ήρθε η ώρα να τα επιστρέψουμε!

Οι τράπεζες μας στραγγαλίζουν ζητώντας τις δόσεις τους,μας παίρνουν τα σπίτια, το κράτος μας κάνει αφαίμαξη μειώνοντας τους μισθούς και τις συντάξεις μας, μας καθιστά ανέργους, σκοτώνει την επιχειρηματικότητα, μας αφαιρεί το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην παιδεία, μας αφαιρεί τα πάντα....

Δε μιλώ μόνο για τα χρήματα, τα χρήματα θα τα πάρουν από την Πατρίδα μας, μέσω της υποθήκευσης και του ξεπουλήματός της... Έτσι κι αλλιώς, ύστερα από τόσα χρόνια το χρέος δεν είναι βιώσιμο, 120% του ΑΕΠ ήταν πριν την κρίση στο 160% έχει φτάσει τώρα μετά από τόση ύφεση και εξαθλίωση...

Το χειρότερο είναι ότι μας πήραν τις αξίες μας, τα πιστεύω μας, τα ιδανικά μας,την Εθνική μας υπερηφάνια, το Εθνικό μας αίσθημα, απομένει μόνο να μας πάρουν και την πατρίδα... 
Μας είχαν ντύσει με φανταχτερά και πλουμιστά ρούχα, και τώρα όχι απλά μας τα παίρνουν, αλλά μας αφήνουν και ξεβράκωτους με τα χέρια μπροστά από τ΄απόκρυφά μας αποσβολωμένους και ταπεινωμένους, ενώ όλοι οι «πολιτισμένοι» μας δείχνουν με το δάχτυλο γελώντας...

Δεν την αντέχω τόση ντροπή... πως την πατήσαμε έτσι! Να μας πιάσουν κορόιδα αυτοί που κάποτε τους είχαμε ανοίξει τα μάτια!

Γνωρίζω ότι πολλοί νιώθουν σα κι εμένα!

Στην αρχή ένα τεράστιο «ΓΙΑΤΙ»...

Μετά, το «ΓΙΑΤΙ» έγινε παράπονο...

Το παράπονο έγινε θλίψη...

Η θλίψη έγινε πόνος...

Ο πόνος έγινε απόγνωση και απελπισία,

Τώρα πια, τα πάντα είναι θυμός... Σφίγγω τις γροθιές μου και περιμένω...

Περιμένω να σταθώ δίπλα σε αυτόν που θα με οδηγήσει...
Περιμένω...

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς για να μας ελευθερώσει, δεν υπάρχει ο ηγέτης που θα μπει μπροστά και να τον ακολουθήσουμε... Τα πάντα είναι μέρος του συστήματος ακόμα και οι αντισυστημικοί...

Είναι τόσο δεξιοτεχνικά μπλεγμένο το κουβάρι της κατάστασης στην Ελλάδα, που είναι αδύνατο κανείς να το ξεμπλέξει... Δεν υπάρχει περίπτωση!

Όσοι λένε ότι έχουν τον τρόπο, ή θα προσπαθήσουν με τη λογική του «βλέπουμε και κάνουμε», είναι λάθος! Στην ουσία δεν το πιστεύουν ούτε αυτοί, ή στην χειρότερη περίπτωση το λένε απλά για να περιπλέξουν ακόμα περισσότερο το κουβάρι...

Ο τρόπος είναι ένας και μόνος. Πρέπει να βρεθεί ο ηγέτης που ως άλλος Μεγάλος Αλέξανδρος θα κόψει με το σπαθί του το γόρδιο δεσμό, και θα ελευθερώσει την Ελλάδα από τους κατακτητές της...

Υπάρχει όμως;

Συνεχίζω να περιμένω με τις γροθιές σφιγμένες...

Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΥ "ΘΑΦΤΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΣΟΚ από ΔΝΤ: "Το 2045 ίσως έρθει η πραγματική ανάπτυξη στην Ελλάδα"!!!


Το 2045 μ.Χ η Ελλάδα "μπορεί" να εισέλθει σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά αναφέρει έκθεση του ΔΝΤ η οποία κυριολεκτικά "θάφτηκε" από τα "συστημικά" ΜΜΕ.

Η κυνική ομολογία της έκθεσης, για "μη οικονομική αυτάρκεια" της χώρας μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το
2045 (με προοπτική για επιπλέον χρόνια) σημαίνει δύο πράγματα:

Ότι θα "χαθούν" σίγουρα δύο γενιές (δεδομένο), οπότε θα επιτευχθεί μια πλήρης γενοκτονία της συνέχειας της ελληνικής φυλής. Ταυτόχρονα σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος θα είναι αποικία των δανειστών μέχρι τότε, με option να ξεπεράσει η αποικιοκρατική αυτή σχέση και τα 50 χρόνια!

Συστάσεις για περαιτέρω αύξηση της ελαστικότητας στην αγορά εργασίας και μείωση του κόστους εργασίας απευθύνει προς την Ελλάδα το ΔΝΤ, το οποίο συνεδριάζει την Δευτέρα για την εκταμίευση ποσού ύψους 1,8 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας.

Στη νέα έκθεσή του, το Ταμείο αναγνωρίζει τη «σημαντική πρόοδο» της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας τις «μεταρρυθμίσεις» στην αγορά εργασίας, τονίζει, όμως, ότι απαιτούνται νέες παρεμβάσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, δείχνοντας προς νέα μείωση μισθών και νέες ανατροπές στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα.

Στην ίδια έκθεση, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα απαιτηθούν 32 ολόκληρα χρόνια για να φτάσει η ελληνική οικονομία στα μέσα επίπεδα «οικονομικής αυτάρκειας» της ευρωζώνης, αλλά ακόμη και το 2045 θα είναι μια ελλειμματική χώρα όσον αφορά στις καθαρές εξωτερικές της υποχρεώσεις!

Το ΔΝΤ ζητά περαιτέρω ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους, αλλά και περιορισμό των ασφαλιστικών εισφορών με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.

Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα στην Κίνα της Ευρώπης,χωρίς όμως την ισχύ και την δύναμη του κινεζικού κράτους, η αντιστοιχία μας θα είναι μόνο με τους Κινέζους εργαζόμενους, οι οποίοι όμως ατενίζουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, ενώ εμείς έχουμε προ πολλού αρχίσει να πέρνουμε την θέση των "δούλων" στις πυραμίδες των Φαραώ.

Παράλληλα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως πρέπει να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να ξεκινήσει νέο γύρο μη συμβατικής νομισματικής χαλάρωσης για να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης εν μέσω λιτότητας.

Σε έκθεση για την οικονομία της ευρωζώνης, το ΔΝΤ ανέφερε ότι τα τρέχοντα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής μπορεί να μειώσουν φέτος τον ρυθμό ανάπτυξής της κατά 1,25 ποσοστιαίες μονάδες.

Ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα έρθει πιθανώς μετά το 2014 αλλά ειδικά για την Ελλάδα η ανάκαμψη αποκαλύπτεται πλέον από τους σχεδιασμούς τους ότι θα έρθει "όταν τα άστρα και οι ουρανοί θα γίνουν σκόνη" όπως έλεγε ποιητικά ο Robert E.Howard. Eίναι ολοφάνερο ότι ο δρόμος που μας χάραξαν αποσκοπεί στην δικιά τους σωτηρία, με την δικιά μας θυσία, σαν Ιφιγένεια της Ευρώπης. Και οι πολιτικοί μας τα γνώριζαν όλα από την αρχή. Οι πολιτικοί μας και οι καναλάρχες...

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί η έκταση αλλά και οι ένοχοι της μεγαλύτερης διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών στην ιστορία της χώρας.


Διαρροή προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 6 εκ. πολιτών
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ανθρώπων που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, τα θύματα είναι περίπου 6 εκατ. πολίτες, το σύνολο δηλαδή του ενεργού πληθυσμού. Όμως η αρμόδια υπηρεσία, η 
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανέβαλε την εξέταση και τον έλεγχο της πηγής της διαρροής, η οποία είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Έτσι, παρ' ότι κλείνουν σχεδόν 8 μήνες από την αποκάλυψη του χωρίς προηγούμενο σκανδάλου, η υπόθεση δεν έχει παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, ενώ σβήνονται τα ίχνη των ένοχων.

Τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν κάθε είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πιο συγκεκριμένα:

-Τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις στοιχεία στα έντυπα Ε1 για τα έτη από το 2003 έως το 2009 καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2012.

-Τα στοιχεία υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2008, 2009 και 2012.

-Τα στοιχεία υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς του 2011.

-Τα σημειώματα για τις περαιώσεις που εστάλησαν το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών.

-Στοιχεία των τελών κυκλοφορίας για όλα τα έτη από το 2006 έως το 2012(!) καθώς και στοιχεία συναλλαγών και δηλώσεων πολιτών για πολλές ακόμη χρονιές.

Ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκε το Tvxs.gr λένε ότι όσες υπηρεσίες, εταιρείες ή ιδιώτες έχουν στην διάθεση τους τα στοιχεία αυτά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ποικιλοτρόπως, από απλή εμπορική εκμετάλλευση μέχρι και εκβιασμούς σε βάρος πολιτών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ή αισθάνονται ευάλωτοι από την διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων. Η αξία τους είναι ανυπολόγιστη γιατί από τα στοιχεία προκύπτει το πλήρες προφίλ όλων των πολιτών. Ο ηλεκτρονικός όγκος των αρχείων είναι της τάξης των 70GB.

Κάποιες πλευρές της πολύκροτης υπόθεσης δημοσιοποιήθηκαν εν μέρει τον Φεβρουάριο, όταν η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου τον εντοπισμό ιδιωτικών εταιρειών που είχαν στην κατοχή τους ορισμένα από τα στοιχεία αυτά, χωρίς όμως να προσδιοριστεί η έκταση της διαρροής καθώς και η πηγή της. Η ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) καλείται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2012 συνεχώς και με επίσημα έγγραφα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να δώσει εξηγήσεις και να προσκομίσει στοιχεία. Η πρώτη αναβάλλει συνεχώς την αποστολή των στοιχείων και εξηγήσεων που της ζητούνται, ενώ η δεύτερη δεχόταν μέχρι πρότινος τις αιτήσεις της για αναβολή συζήτησης της υπόθεσης. Τις αναβολές αποφάσιζε ο κ. Πέτρος Χριστόφορος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Tελικώς, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσήλθε, για να δώσει εξηγήσεις, στην συνεδρίαση της Αρχής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, 18 Ιουλίου. Στην διάρκεια της, ο γενικός γραμματέας της ΓΓΠΣ κ. Τσαβδάρης παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία διέρρευσαν από την υπηρεσία του και ενημέρωσε τα μέλη της Αρχής Προστασίας ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία όμως δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα και σε απόδοση ευθυνών. Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Τσαβδάρης είπε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων, δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι η ΓΓΠΣ ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Αρχή Προστασίας για το πρόβλημα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

To ερώτημα που ευλόγως προκύπτει είναι γιατί ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έχει παραπέμψει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα. Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για όσους διέρρευσαν τα στοιχεία; Ο κ. Χριστόφορος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Tvxs.gr, με το επιχείρημα ότι αφού η υπόθεση είναι υπό εξέταση και θα εκδοθεί σχετική απόφαση, δεν επιθυμεί να προβεί στην παραμικρή δήλωση. Ειδικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος εκτιμούν ότι με την πάροδο του χρόνου σβήνονται ή αλλοιώνονται κρίσιμα δεδομένα για τον εντοπισμό των ενόχων και εκφράζουν την απορία τους για την τακτική του προέδρου να μην στείλει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Π. Χριστόφορος είναι Επίτιμος Σύμβουλος της Επικρατείας.

Eρωτηθείς σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ΓΓΠΣ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης διαρροής προσωπικών δεδομένων σε ιδιώτες εδώ και 8 μήνες, ο κ. Τσαβδάρης δήλωσε στο tvxs.gr: «Έχει γίνει τροποποίηση του σχεδίου ασφαλείας σε ότι αφορά την διαχείριση της πρόσβασης στην κεντρική βάση δεδομένων και εφαρμόζεται αυστηρά η διαδικασία ανάθεσης δικαιωμάτων στους προσωποποιημένους χρήστες. Γίνεται καταγραφή της πρόσβασης και των σχετικών ενεργειών στην βάση δεδομένων. Έχει αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας σε ότι αφορά τις εκτυπώσεις και τα μηχανήματα (Η/Υ) που διαχειρίζονται τους εκτυπωτές».

Ως προς το γεγονός ότι καθυστερεί η παροχή εξηγήσεων από τη ΓΓΠΣ προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι έχει κληθεί να το κάνει από τον Δεκέμβριο του 2012, ο ίδιος απαντά ότι η ΓΓΠΣ είχε απαντήσει και εγγράφως στα αρχικά ερωτήματα της Αρχής την 11-7-2013 και κλήθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και έδωσε διευκρινίσεις προς την Αρχή στις 17-7-2013. Επιπλέον, αναφέρει ότι η ΓΓΠΣ έχει υποβάλει και γραπτό υπόμνημα. «Σε ότι με αφορά παρά το ότι ανέλαβα μόλις πριν 1,5 μήνα έκανα όλες τις αναγκαίες ενέργειες τόσο για την απάντηση προς την ΑΠΔΠΧ όσο και για την εν γένει διασφάλιση και προστασία των δεδομένων. Είναι αυτονόητο ότι θα επιδιώξω την ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και έχω ήδη ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει ο κ. Τσαβδάρης.