Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο για τσεκ, φορολογικό και νέα ΚΑΠ

Το φυτίλι των κινητοποιήσεων προσπαθεί να σβήσει, πριν πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης σύμφωνα με ρεπορτάζ του Agronews.
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αποφάσισαν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι να βγουν στους δρόμους.Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αποφάσισαν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι να βγουν στους δρόμους.
Μετά τις τελευταίες αστοχίες στις πληρωμές των κοινοτικών επιδοτήσεων, τις διαρροές για τον φόρο στην αγροτική γη και για το πώς θα εφαρμοστεί το καθεστώς των λογιστικών βιβλίων στους αγρότες και τη μεγάλη καθυστέρηση στην πρόταση του υπουργείου για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, γεωργοί και κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν νωρίτερα τις κινητοποιήσεις από κάθε άλλη χρονιά.

Θεσσαλοί στον ΟΠΕΚΕΠΕ Λάρισας
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα προχωρήσουν οι ομοσπονδίες αγροτικών συλλόγων Θεσσαλίας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Οι ομοσπονδίες, μετά από σύσκεψη που έγινε την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου στον Παλαμά Καρδίτσας, αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Λάρισα (ώρα 10 το πρωί) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συγκέντρωση στα γραφεία του ΕΛΓΑ.
Επίσης, έχουν προγραμαμτίσει μεγάλη πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στην Λάρισα την Τρίτη 10 Δεκέμβρη, ζητώντας παράλληλα ως το τέλος του Νοέμβρη συνάντηση με τον κ. Τσαυτάρη.

Κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρη Καμπούρη, τρεις ημέρες νωρίτερα, την Παρασκευή, αντιπροσωπεία της ΠΕΚ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Το Πανελλαδικό κατεβαίνει υπουργείο

Την Κυριακή ή τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου θα συναντηθεί το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των Αγροτών με τον υπουργό, κ. Τσαυτάρη. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν 30 μέλη του από όλη την Ελλάδα στον Πλαταμώνα, την περασμένη Κυριακή 10 Νοεμβρίου. Σκοπός τους είναι να θέσουν τις προτάσεις τους για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων στην κυβέρνηση και, συγκεκριμένα θα ζητήσουν από τον κ. Τσαυτάρη να πάρει θέση στο θέμα και να μην τηρεί στάση ουδετερότητας, μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των αγροτών. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημογιάννη, θα υποβάλουν και πρόταση για να απαλλάσσονται από τη φορολογία όσα χωράφια ανήκουν σε 100% αγρότες ή ανήκουν σε ιδιοκτήτες που τα νοικιάζουν σε 100% αγρότες, σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.