Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ

TURKIKA F-16_0Νεκροί 22 Τούρκοι πιλότοι - Μια ολόκληρη τουρκική Μοίρα εξοντώθηκε από ειδική επιχείρηση των Κούρδων (φωτό, vid) 







του Βασίλη Καπούλα
Μια ολόκληρη Μοίρα της τουρκικής Αεροπορίας, συνολικά 22 πιλότοι σκοτώθηκαν στην προχθεσινή ειδική επιχείρηση του ΡΚΚ, κατά την οποία συνολικά 28 Τούρκοι στρατιωτικοί βρήκαν τον θάνατο.
Οπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ από τους 28 νεκρούς της 17ης Φεβρουαρίου, στο λεωφορείο που τινάχθηκε στον αέρα από μηχανισμό IED, οι 22 ήταν πιλότοι της τουρκικής Αεροπορίας.
Είναι σαφές ότι το κτύπημα ήταν καλά υπολογισμένο και έπληξε "στην καρδιά" την τουρκική στρατιωτική μηχανή, η οποία έτσι ή αλλιώς έχει χάσει αρκετούς πιλότους από τις μαζικές αποστρατείες των τελευταίων ετών.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει αποκρύψει το γεγονός, αλλά η πληροροφία είναι 100% αληθινή, διαβεβαιώνουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.
Το Ulke Tv Channel, ένα αντικυβερνητικό τουρκικό κανάλι μετέδωσε επίσης ότι "Στελέχη της Αεροπορίας ήταν οι περισσότεροι νεκροί της τρομοκρατικής επίθεσης". 
Αντίθετα το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας είχε ανακοινώσει αόριστα πως στόχος ήταν λεωφορεία που μετέφεραν προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε στάση στρατιωτικών λεωφορείων στο Merasim Sokak (πλησίον της κεντρικής λεωφόρου Inonu).  
Ίσως για το λόγο αυτό ο τούρκος  Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ σε συνομιλίες του χτες με τον ομόλογο του των ΗΠΑ Στρατηγό Ντάνφορντ, ήταν εξαιρετικά εκνευρισμένος.
Ταυτόχρονα η Άγκυρα φαίνεται ότι απειλεί τις ΗΠΑ με κλείσιμο της βάσης του Ιντσιρλίκ όπου έχουν αναπτυχθεί αμερικανικά μαχητικά αν η Ουάσιγκτον δεν αναγνωρίσει τους Κούρδους της Συρίας PYD-YPG, ως τρομοκρατική οργάνωση.
Αυτό τόνισε ο σύμβουλος ασφαλείας του Ρ.Τ.Ερντογάν, Seref Malcoci.
"Αν οι ΗΠΑ είναι πραγματικά σύμμαχος μας και φίλος της Τουρκίας τότε πρέπει να αναγνωρίσουν το συριακό παρακλάδι του PKK ως τρομοκρατική οργάνωση. Όταν μια τρομοκρατική οργάνωση έρχεται ως εχθρός τότε πρέπει να λαμβάνονται μέτρα τα οποία δεν θα είναι περιορισμένα. Η βάση του Ιντσιρλίκ δίνει μεγάλες δυνατότητες στις ΗΠΑ οι οποίες τώρα επιχειρούν μαζί με την Ρωσία εναντίον της Τουρκίας, μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό"; είπε στην εφημερίδα Bugun ο Malcoci.
Συνολικά τις τελευταίες ημέρες οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες έφτασαν τους 35 καθώς χτες το PKK ανατίναξε άλλους 8 στο Ντιγιαρμπακίρ ενώ σήμερα έχασαν την ζωή τους άλλοι τρεις όταν κτίριο κατέρρευσε κατά την διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή Sur.
 Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Ο Ντράγκι επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του Νότη Μαριά για ΤτΕ και Στουρνάρα



Πλήρης επιβεβαίωση από τον Ντράγκι, των αποκαλύψεων του Νότη Μαριά για τα δισεκατομμύρια που διέθεσε η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης αγοράζοντας ομόλογα υπερεθνικών οργανισμών.
Με επιστολή του η οποία φέρει ημερομηνία 17/2/2016 ο Ντράγκι επιβεβαιώνει ότι “έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015, οι αγορές που διενεργήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος – στο πλαίσιο του διευρυμένου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων του Ευρωσυστήματος – ανήλθαν σε 12,5 δις ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς τίτλων του δημόσιου τομέα (public sector purchase programme – PSPP) και σε 3,8 δις στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολογιών (covered bond purchase programme – CBPP3)”.
Έτσι επιβεβαιώνεται ότι η ΤτΕ διέθεσε 16,3 δις ευρώ για την αγορά ομολόγων την ώρα που έχει στεγνώσει από ρευστό η ελληνική οικονομία και η κυβέρνηση εκτελεί τις σκληρές μνημονιακές δεσμεύσεις προκειμένου να πάρει τις δόσεις από τους δανειστές.
Στη συνέχεια ο Ντράγκι επισημαίνει ότι “στο πλαίσιο του προγράμματος PSPP, η Τράπεζα της Ελλάδος επί του παρόντος αγοράζει υποκατάστατα περιουσιακά στοιχεία. Στα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία δεν περιλαμβάνονται ομόλογα που εκδίδονται από άλλες χώρες παρά μόνο ομόλογα που εκδίδονται από διεθνείς ή υπερεθνικούς οργανισμούς εγκατεστημένους στη ζώνη του ευρώ (Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και Ευρωπαϊκή Ένωση)”.
Αυτό σημαίνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Στουρνάρας δάνεισαν τους δανειστές μας και δη την Ε.Ε. και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για να μας δανείσουν και να μας επιβάλουν το τρίτο μνημόνιο με τα σκληρά αντικοινωνικά μέτρα.
Όμως ο Ντράγκι ποιεί τη νήσσαν και δεν απαντά που βρήκε η ΤτΕ 12,5 δις ευρώ και αγόρασε τα παραπάνω ομόλογα, καθώς επίσης και ποια πόσα αναλυτικά έδωσε για να αγοράσει ομόλογα για κάθε έναν από τους παραπάνω υπερεθνικούς οργανισμούς όπως επίσης και πότε ακριβώς κάθε φορά έγιναν οι εν λόγω αγορές ομολόγων.
Στη συνέχεια ο Ντράγκι αρνείται να αποκαλύψει τι είδους επιμέρους τίτλους ύψους 3,8 δις ευρώ αγόρασε η ΤτΕ στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος αγοράς καλυμμένων ομολογιών (covered bond purchase programme – CBPP3) καθώς όπως επισημαίνει στην απάντησή του “η ΕΚΤ δεν παρέχει περαιτέρω ανάλυση για τις αγορές που διενεργούνται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή από άλλη εθνική κεντρική τράπεζα για κανένα χαρτοφυλάκιο νομισματικής πολιτικής. Οι πληροφορίες αυτές, παρότι δεν είναι απαραίτητες για την ανάλυση της νομισματικής πολιτικής, εφόσον δημοσιοποιούνταν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε στρεβλώσεις στις αγορές όσον αφορά επιμέρους τίτλους και να παρακωλύσουν την ομαλή και αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων αγοράς της ΕΚΤ.”
Διερωτάται βέβαια κανείς αν στους παραπάνω τίτλους περιλαμβάνονται και ομόλογα της Deutsche Bank. Βεβαίως ο Ντράγκι και η παρέα του δύσκολα θα αποφύγουν να πιουν το πικρό ποτήριο αφού ήδη ο Νότης Μαριάς έχει υποβάλει από τις 12/2/2016 και νέα Ερώτηση προς την ΕΚΤ με αυτό ακριβώς το αντικείμενο.
Οψόμεθα εις Φιλίππους.
Επισυνάπτεται η απάντηση του Ντράγκι και βίντεο με δηλώσεις του Νότη Μαριά
 
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Και όμως η «μικρή Ελλάδα» έσυρε την ΕΕ στην αλήθεια: Κεραυνοί κατά της Τουρκίας, για πρώτη φορά λόγος για «Κουρδικά εδάφη»!!



ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΟΥΛΤΣ!
– ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΙΩΣ… ΦΡΑΓΚΟ!
– ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ «ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΕΔΑΦΗ»!
– ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΕ!
– ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΜΑΡΟΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
Τον κώδωνα του κινδύνου έναντι των εξαιρετικά αρνητικών συνεπειών που θα έχει για το μέλλον της ΕΕ ενδεχόμενη μη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έκρουσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, μιλώντας στη σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Ο Σουλτς κατέκρινε την τάση κρατών μελών της ΕΕ να αντιμετωπίζουν την κρίση με αποκλειστική βάση τις δικές τους οπτικές γωνίες και κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην ΕΕ για να εξέλθει από το αδιέξοδο που βρίσκεται σήμερα.
Αναφερόμενος στην Τουρκία ο πρόεδρος της ευρωβουλής τόνισε ότι εξακολουθεί να αποτελεί το σημείο αναχώρησης πολλών προσφύγων που αντιμετωπίζοντας πολλούς κινδύνους κατευθύνονται προς την Ευρώπη. Ο Μάρτιν Σουλτς επισήμανε ότι προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί το σχέδιο δράσης που συμφώνησε η ΕΕ με την κυβέρνηση της Άγκυρας και ανέφερε ότι η όποια μείωση των προσφυγικών ροών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω του χειμώνα.
Ο πρόεδρος της ευρωβουλής ανέφερε επίσης ότι παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τις στρατιωτικές ενέργειες της Άγκυρας στα κουρδικά εδάφη. Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος ο πρόεδρος της ευρωβουλής σημείωσε ότι έχουν άμεση ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ανέφερε επίσης ότι η τουρκική πλευρά θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μία Ευρώπη πιο αδύνατη πολιτικά και οικονομικά θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα αναγνώρισε ότι έχει επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά την καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων τονίζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται περαιτέρω πρόοδος.
Τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα για να ελέγξει πιο αποτελεσματικά τα σύνορα της με τα Σκόπια. Ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία της ΕΕ με την κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να συντονίζεται μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Ο πρόεδρος της ευρωβουλής ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα κάθε κάθε ανθρωπίνως δυνατή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και να λάβει τους ερχόμενους τρεις μήνες τα μέτρα που πρότεινε η Επιτροπή.
Ο Μάρτιν Σουλτς κατέκρινε επίσης ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ που όπως είπε εξακολουθούν να επιτρέπουν σε πολίτες τρίτων κρατών να περνούν από το έδαφος τους με προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση παροχής ασύλου.
Ο Σουλτς ανέφερε ότι η ΕΕ θα πρέπει επειγόντως να συνάψει συμφωνίες επαναπροώθησης των μεταναστών με το Μαρόκο και την Αλγερία και να εφαρμόσει διάφορες συμφωνίες που ήδη έχει με χώρες όπως το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν. Ο πρόεδρος της ευρωβουλής κάλεσε επίσης την Τουρκία να ευθυγράμμισει την πολιτική της στο θέμα της παροχής βίζας με την πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ.
Τέλος ο Μάρτιν Σουλτς επισήμανε τις εξαιρετικά αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε στην Ευρώπη ενδεχόμενη διάλυση της ζώνης του Σένγκεν. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα υπάρξουν μεγάλα διοικητικά κόστη, προβλήματα στις μεταφορές προϊόντων και αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ! Τι λέει για προσφυγικό, ιθαγένεια και εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ! Τι λέει για προσφυγικό, ιθαγένεια και εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ!
 Τι λέει για προσφυγικό, ιθαγένεια και εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
Για όλους και για όλα μίλησε ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος!
Για το προσφυγικό, την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, την Ιθαγένεια και τα προσφυγικά κέντρα μίλησε ο Στρατηγός Φράγκος στο vimafm και έδωσε τις δικές του προτάσεις.
Για το Προσφυγικό και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ
«Το Προσφυγικό, αυτών των αθώων, βασανισμένων υπάρξεων, δεν λύνεται από μία χώρα των 11 εκατομμυρίων, λύνεται από μία Ευρωπαϊκή Ένωση των 450 εκατομμυρίων, η οποία αν δεν αντέχει να απορροφήσει 1 και 2 εκατομμύρια, τότε πώς απαιτούν λοιπόν από αυτή την πατρίδα να απορροφήσει; Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να λένε «θα σας κλείσουμε και τα βόρεια σύνορα».
Σας είπα τι πρέπει να γίνει κατά την άποψή μου. Πρώτον, να σταματήσουν όλες αυτές οι παράλογες κινήσεις που έχουν γίνει με την Αραβική Άνοιξη και που ανοίξανε τον ασκό του Αιόλου και να σταματήσει πλέον, διότι τώρα στο Αλέπο, για παράδειγμα, σήμερα, το οποίο ο συριακός στρατός του Άσαντ προχωράει για να το ξαναβάλει υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, έχει 2 εκατομμύρια, ήδη 250 χιλιάδες έχουν φύγει εκεί, 11 εκατομμύρια Σύριοι από τα 17 έχουν ξεσπιτωθεί.
Όλοι αυτοί προσπαθούν να διαφύγουν τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους και τα παιδιά τους και οτιδήποτε άλλο.
Η Τουρκία έχει 2 εκατομμύρια και 563 χιλιάδες, αυτή τη στιγμή, Σύριους μέσα στο έδαφός της. Το πρόβλημα μας δεν είναι η Τουρκία, το πρόβλημα μας είναι πώς το βλέπουν οι Σύμμαχοι και να σταματήσουν να παριστάνουν τους πονόψυχους.
Εάν δεν αποφασίσουν και δεν σταματήσουν την υποκρισία, (Ε.Ε και ΝΑΤΟ ) η ταυτοποίηση να γίνεται στο έδαφος της Τουρκίας, αυτοί οι άνθρωποι να μην επιβαίνουν σε καμία λέμβο, το ΝΑΤΟ να πάει να ελέγξει τα παράλια της Τουρκίας, να πάνε λοιπόν να τα σταματήσουν εκεί και να σταματήσουν αυτοί οι άνθρωποι να θαλασσοπνίγονται.
Η ταυτοποίηση και τα hot spots να γίνουν στο έδαφος της Τουρκίας. Εάν κάποιες προτάσεις έχουμε να κάνουμε είναι αυτές.
Ασφαλώς και έχει κινδύνους (η εμπλοκή του ΝΑΤΟ), διότι το επόμενο εξάμηνο ο Τούρκος ναύαρχος θα είναι επικεφαλής αυτής της δύναμης. Γιατί λοιπόν να τον βάλουμε τον κ. Τούρκο να μας διαφεντεύει εδώ τα σύνορα μας; (Πέστα Στρατηγέ !! )
Και σας είπα τι μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ. Με τις υπηρεσίες του να πιάσει τους διακινητές, να πιάσει τις συμμορίες αυτές, οι οποίες λυμαίνονται και παίρνουν αυτές τις αθώες υπάρξεις εκεί, την Τουρκία να τη βάλουν στη θέση της, να σταματήσει ο κ. Ερντογάν να απειλεί και να λέει «αν είχατε έναν Άυλαν, τώρα σε λίγο θα έχετε 10, 15 χιλιάδες πνιγμένους Άυλαν» – εννοώ το βρέφος που βρέθηκε πνιγμένο.
Να σταματήσουν να περνάνε αυτοί οι τσαμπουκάδες και να τους ανέχονται οι Ευρωπαίοι. Γιατί εμείς ανοίξαμε τα σύνορα, κάναμε ατυχείς τοποθετήσεις. Πάντα πρέπει να γίνονται διορθωτικές κινήσεις.
Ο νόμος περί ιθαγένειας των πέντε ετών, που δίνει (ιθαγένεια) σε οποιονδήποτε παραμείνει σ’ αυτή την πατρίδα το δικαίωμα να αποκτά την ευρωπαϊκή ταυτότητα ουσιαστικά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό είναι ένας τρόπος έλξης να το εκμεταλλεύονται οι διακινητές και οι διάφοροι που εκμεταλλεύονται αυτή την πατρίδα.
Εγώ, ως πολίτης, ενδιαφέρομαι άμεσα για τα τεκταινόμενα και απ’ ό,τι ακούσατε, έκανα μία κριτική και η κριτική μου δεν ήταν για να χτυπήσω αυτούς, οι οποίοι κυβερνάνε ή τους προηγούμενους, οι οποίοι κυβερνούσαν. Ήταν για να τους πω «κύριοι, όταν κάνετε λάθος, να έχετε το πολιτικό θάρρος να κάνετε διορθωτικές κινήσεις», αυτό ήταν.
Το θέμα είναι να δώσουμε προτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να διευκολύνουν. Και να σας πω και κάτι άλλο για τα hotspots: ο Ελληνικός Στρατός τα φτιάχνει, βοηθάει και μπράβο μας.
Εγώ θα έλεγα μία άλλη λύση: είναι 3 – 4 καράβια και τα hot-spots ήταν αμέσως έτοιμα. Στο ένα να γίνεται ταυτοποίηση, στο άλλο να γίνεται μεταφορά γι’ αυτούς που έχουν πάρει το άσυλο ή θεωρούνται πρόσφυγες να πάνε στα οδικά τέρματα και το άλλο να είναι για επανεισδοχή. Και να μην πληγεί ούτε ο τουρισμός, ούτε να γίνονται εντάσεις».
Για τη φημολογία περί ένταξής του σε δεξιό κόμμα, μετά τις δηλώσεις Μπαλτάκου
«Όσον αφορά τον κ. Μπαλτάκο, καλά κάνει. Ας κάνει όποιο θέμα θέλει. Εγώ όταν ήμουν στον Στρατό, αλλά και τώρα πίστευα και πιστεύω ότι δεν ηγούμουν, ότι δεν ήμουν ο ηγέτης, στο επίπεδο κάθε φορά που ήμουνα, μίας μερίδας Ελλήνων.
Εκπροσωπούσα το σύνολο των Ελλήνων, αυτούς διοικούσα και δεν θέλω κανένας να με περιθωριοποιεί, ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά. Είμαι με το σύνολο των Ελλήνων, ήμουν ο Στρατηγός και είμαι ο Στρατηγός για όλους τους Έλληνες.
Και για κανέναν δεν δίνω αυτό το δικαίωμα να με τοποθετεί σε θέσεις και σε κομματικές τοποθετήσεις, οι οποίες δεν με εκπροσωπούν. Θα ήθελα να ενταχθώ εκεί που θα πρέπει να βοηθήσουμε την πατρίδα. Να μαζευτούμε όλοι όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα κι εγώ να ‘μαι ένας απλός στρατιώτης, εκεί θα ήθελα να ενταχθώ»
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Πότε θα πληρωθεί βασική ενίσχυση, συνδεδεμένες και “πρασίνισμα”

currency-1065208_960_720

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στα χέρια του το Agro24 από τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο προγραμματισμός των επόμενων πληρωμών, έχει ως εξής:
  • Τον Φεβρουάριο η πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στο βαμβάκι. Δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, γιατί διατηρείται το ίδιο καθεστώς με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Μέχρι την 1η Απριλίου η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, δηλαδή του 10% όσων πήραν την προκαταβολή και τα χρήματα όσων δεν πήραν καθόλου προκαταβολή πριν τα Χριστούγεννα.
  • Μέχρι τις 15 Απριλίου θα πληρωθεί η πράσινη ενίσχυση, δηλαδή το 30% της ενιαίας ενίσχυσης, όπως την ξέραμε και μαζί οι νέες συνδεδεμένες ενισχύσεις, όπως διαμορφώθηκαν με τη νέα ΚΑΠ(Με τη νέα ΚΑΠ, αρχίζει και η εφαρμογή νέων καθεστώτων συνδεδεμένης ενίσχυσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν ορισμένες δυσκολίες σε γεωργικούς τομείς σημαντικούς για οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς λόγους. Στη χώρα μας, από το έτος αιτήσεων 2015, χορηγούνται συνδεδεμένες ενισχύσεις στους εξής τομείς:
Ρύζι
Σκληρός σίτος
Βιομηχανική τομάτα
Πορτοκάλια χυμοποίησης
Ροδάκινα χυμοποίησης
Βρώσιμα όσπρια
Πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή
Σπαράγγια
Σποροπαραγωγή
Ζαχαρότευτλα
Μεταξοσκώληκες
Βόειο κρέας
Πρόβειο και αίγειο κρέας
Γεωργοί με ειδικά δικαιώματα χωρίς επιλέξιμα εκτάρια
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικό πυροβολικό κτύπησε τουρκικές χερσαίες βάσεις - Οι πρώτες ρωσικές οβίδες κτυπούν τουρκικό έδαφος μετά τον Α'ΠΠ (vid)


ΠΥΡΑΥΛΟΙ SCUD B KAI C ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ - ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ 

Μία ρωσική πυροβολαρχία με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. μαζί με μία μοίρα συριακού πυροβολικού κτύπησε πριν λίγο συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων μέσα στο τουρκικό έδαφος, ενώ κοινοποιήθηκε ότι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Scud B και C στοχοποίησαν τουρκικές βάσεις και θα εξαπολυθούν από την στιγμή που υπάρξει μείζονα τουρκική επιθετική κίνηση στο συριακό έδαφος! 
 
Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ το ρωσικό πυροβολικό "έπληξε θέσεις του τουρκικού Στρατού" σε απάντηση του τουρκικού βομβαρδισμού με πυροβολικό των κουρδικών θέσεων στην Azaz και κατά του συριακού Στρατού στη Λαττάκεια.
 
Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να καλύψουν τους ισλαμιστές που υποχωρούσαν από το χωριό Ruuysat ενώ στο βίντεο που θα δείτε έβαλαν ξανά και κατά θέσεων των Κούρδων στην Azaz.
 
Πριν λίγο η Δαμασκός τόνισε πως η Τουρκία με το πυροβολικό της υποστηρίζει ευθέως τις τρομοκρατικές ομάδες.
 
"Το σφυροκόπημα μέσα στο έδαφος της Συρία από τουρκικό πυροβολικό είναι άμεση υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων και μια προσπάθεια ενίσχυσης του ηθικού τους" ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας ενώ τονίζει πως ενημερώθηκε και ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν τον οποίο και καλεί "να λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια και να τελειώσει τα εγκλήματα του τουρκικού καθεστώτος".
 
Παράλληλα, ο Μ.Άσαντ έδωσε εντολή να στοχοποιηθούν τουρκικές θέσεις εισβολή με Scud Β και C. Πρόκειται για το σύστημα πυραύλων 9K72 «Elbrus», γνωστό ως SS-1C Scud Β, που ανήκει στην κατηγορία των τακτικών πυραυλικών συστημάτων.
 
Παρόλη τη μεγάλη "ηλικία" του παραμένει σοβαρή απειλή για ναυτικές ή αεροπορικές βάσεις.
 
Οι πύραυλοι διαθέτουν μια κεφαλή που ζυγίζει περίπου έναν τόνο και διαθέτουν βεληνεκές 300 χλμ με ακρίβεια 450 m.
 
Ο συριακός στρατός διαθέτει στο οπλοστάσιο του περίπου 300 πυραύλους Scud Β και Scud C, ωστόσο οι πύραυλοι που φέρεται να  προμηθεύτηκε ανήκουν στην τέταρτη γενιά ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων με βεληνεκές 700 χλμ!
 
Ταυτόχρονα για πρώτη φορά 10 τουρκικά F-16C βρέθηκαν απέναντι σε  δύο Su-35S, δύο Su-30SM και δύο ΜiG-29SMT τα οποία περιπολούσαν σε απόσταση αναπνοής από τα τουρκοσυριακά σύνορα!
 
Φυσικά παρά την φαινομενική αριθμητική υπεροχή, φυσικά, ήταν θέμα λίγων λεπτών η κατάρριψη των τουρκικών μαχητικών: Αρκούσαν τα τέσσερα Su-35S και Su-30SM  για να καταστραφεί το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών, πριν καταλάβουν τι τα κτύπησε...  
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, μία τουλάχιστον μηχανοκίνητη ταξιαρχία του σαουδαραβικού Στρατού εξοπλισμένη με 90 τεθωρακισμένα οχήματα μετακινήθηκε στα ιρακινά σύνορα. Αυτή η δύναμη θα γίνει ο πυρήνας μιας κοινής δύναμης της οποίας θα ηγείται η Σ.Αραβία και θα υποστηρίξει την τουρκική στρατιωτική εισβολή στην Συρία.
 
Για το λόγο αυτό μεγάλες ιρακινές δυνάμεις και δυνάμεις της ιρακινής πτέρυγας της Χεζμπολάχ μετακινήθηκαν στα σύνορα!
 
Ταυτόχρονα δύο τουρκικές μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες, δύο τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες και μια Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων έχουν λάβει θέσεις μάχης βόρεια των συνόρων.
 
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει σε πρώτη φάση 30.000 στρατό με πυροβολικό για να ελέγξει μία λωρίδα μήκους 30 χλμ από την Τζαραμπλους δυτικά προς την Azaz δημιουργώντας μια "ζώνη ασφαλείας".
 
Η δεύτερη τουρκική Στρατιά που είναι υπεύθυνη για την άμυνα της νοτιοδυτικής Τουρκίας έχει την βάση της στην Malatya ενώ υπό την διοίκηση της έχει 100.000 στρατιώτες.
 
Η Στρατιά αποτελείται από τρία Σ.Σ., το 4ο, 6ο και 7ο τα οποία έχουν τις ακόλουθες μονάδες:
 
Την 3η Μεραρχία Πεζικού, την 28η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, την 58η Ταξιαρχία πυροβολικού, την 1η, 2η και 3η Ταξιαρχία Καταδρομών, την 5η τεθωρακισμένη Ταξιαρχία,την 39η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, το 106 Σύνταγμα Πυροβολικού, τη 34η Ταξιαρχία Συνόρων, την 16η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στο Ντιγιάρμπακιρ, την 20η τεθωρασκιμένη Ταξιαρχία, την 70η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, την 172 τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, την 2η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, την 6η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού, το 107 Σύνταγμα Πυροβολικού.
 
Είναι ακόμη άγνωστο ποιες άλλες μονάδες από τις υπόλοιπες τουρκικές Στρατιές έχουν διατεθεί στην διοίκηση της 2ης Στρατιάς.
 
Τα δύο σενάρια:
 
Αν ο συριακός Στρατός και οι δυνάμεις Ιρανών, Ρώσων, Κούρδων και Χεζμπολάχ δεν απωθήσουν τον τουρκικό Στρατό από τη Συρία τότε η Τουρκία θα ενισχύσει την παρουσία της στα κατεχόμενα εδάφη και θα τα χρησιμοποιήσει για να λάβει αεροπορική κάλυψη και ενισχύσεις από το ΝΑΤΟ στον τομέα των πληροφοριών. Σε αυτή την περίπτωση η σύγκρουση μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πόλεμο.
 
Αν ο συριακός Στρατός και οι σύμμαχοί του αποκρούσουν την τουρκική εισβολή τότε το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει την τραγική γι αυτόν πραγματικότητα ότι η Συρία είναι 100% στα χέρια Άσαντ, Ιρανών και Ρώσων. Αυτό θα αποτρέψει τον παγκόσμιο πόλεμο.
 
Παρ' όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει η Ρωσία, η Σ.Αραβία και η Τουρκία θα ενισχύσουν την παρουσία τους στο Ιράκ και θα το χρησιμοποιήσουν ως προπύργιο για να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Συρία ενώ ταυτόχρονα η Ουκρανία μέσω της συμμαχίας με Τουρκία θα προβεί σε συνεχόμενες προκλήσεις.
 
Το ίδιο θα πράξει και η Σ.Αραβία στην Κεντρική Ασία με κύριο στόχο το Ιράν.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.



Μέσα στον πανικό του το Βερολίνο υποχωρεί καίγοντας γη στην Ευρώπη

German Chancellor Angela Merkel. EPA, Soeren Stache

Του Μάκη Ανδρονόπουλου
http://makisandronopoulos.blogspot.gr
Η Γερμανία με το που στήθηκε στα πόδια της μετά τον πόλεμο, άρχισε να σκέφτεται όπως πριν. Τουλάχιστον η οικονομικο-πολιτική ελίτ. Τα ήθελε όλα, όλα όσα το φαντασιακό της θεωρούσε ότι δικαιούται!… Το «γερμανικό θαύμα» επιτελέστηκε με απίστευτα έξυπνη και επίμονη αμερικανική πολυδιάστατη στήριξη, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάσχεσης της σοβιετικής επιρροής.
Η Γερμανία φούσκωσε και πέτυχε με την Οστπολιτίκ να δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες που οδήγησαν στην Πτώση του Τείχους και την ενοποίησή της. Εκμεταλλευόμενη τις γαλλικές φοβίες και την συνεχώς αυξανόμενη οικονομική της ισχύ πέτυχε να επικυριαρχήσει  στην Συμφωνία των Ηλυσίων (γαλλογερμανικός άξονας). Ήταν και εκείνη η ατυχής δήλωση του Μπους για partners in leadership (εταίροι στην ηγεμονία) και τα μυαλά στο Βερολίνο πήραν αέρα.
Κρυμμένη πίσω από τον γαλλικό φανφαρονισμό του Σαρκοζί και την ηχηρή υποταγή του Ολάντ, η Γερμανία πέτυχε να διαφεντεύει ολόκληρη την ευρωζώνη δημιουργώντας ένα χρηματο-οικονομικό σύστημα που εξυπηρετούσε τα συμφέροντά της εις βάρος των υπολοίπων. Η «μηχανή» δούλευε και η Γερμανία κατέστη μεγάλη γεωοικονομική δύναμη. Ασυγκράτητη πλέον η γερμανική οικονομικο-πολιτική ελίτ φαντασιώθηκε πως βάζοντας την οργάνωση και την τεχνολογία και η Ρωσία τις πρώτες ύλες και τα εργατικά χέρια θα ήλεγχε την Heartland. Η Ουάσιγκτον αυτά, μόλις περάσει κάποιος μια γραμμή, τα κόβει μαχαίρι. Το έκαναν στην Ουκρανία και σε μια δημιουργική συνεννόηση με τη Μόσχα, τράβηξαν μια νέα γραμμή ασφαλείας, από πάνω μέχρι κάτω. Από πάνω με την εξαγορά της Nokia από την Microsoft, μέχρι τους πυραύλους και τις βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Τώρα διευθετούνται τα κάτω (Τουρκία, Κουρδιστάν, Συρία κ.ο.κ.).
Στο μεταξύ, οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται πως το παγκόσμιο χρέος έχει φτάσει τα 199 τρισ. δολάρια και ισοδυναμεί με 286% του παγκοσμίου ΑΕΠ, δηλαδή, η φούσκα πάει να σκάσει. Ο μόνος τρόπος να λυθεί το πρόβλημα είναι ο πληθωρισμός, ο οποίος συναντάει δύο εμπόδια: την τεχνολογία και το Βερολίνο. Με την πρώτη δεν μπορούν να κάνουν τίποτε και δεν θέλουν. Με το Βερολίνο όμως μπορούν. Δυστυχώς, οι του κυρίου Σόιμπλε δεν καταλαβαίνουν. Δεν κατάλαβαν με την Siemens, ούτε με την Volkswagen, αλλά θα καταλάβουν τώρα με την Deutsche Bank την πιστοληπτική ικανότητα της οποίας υποβάθμισε η Standard& Poor’s από Α- σε ΒΒΒ+.
Σε ότι αφορά την Ευρώπη, τα πάντα αλλάζουν (θα το αναλύσουμε σύντομα). Η Ουάσιγκτον έστησε στα πόδια του τον Ολάντ και έχουν βάλει τον Κάμερον να σπάει τα νεύρα της κας Μέρκελ με το δημοψήφισμα. Στον ευρωπαϊκό νότο οι αλλαγές είναι ραγδαίες και το Βερολίνο πανικόβλητο και από το προσφυγικό, επιχειρεί μια τακτική υποχώρηση καίγοντας γη και ενίοτε βγάζοντας το άχτι του στην Ελλάδα. Αλλά ο πόλεμος θα είναι διαρκείας, όπως έχουμε κατ΄ επανάληψη γράψει, και θα τον χάσουν οι Γερμανοί και αυτή τη φορά θα τον πληρώσουν μέχρι δεκάρας.
ΥΓ: Η ατάκα του κ. Πολ Τόμσεν στο άρθρο που έγραψε στο blog του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία «Για να πετύχει τον φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο στόχο της για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει μέτρα της τάξης περίπου του 4-5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Δεν μπορούμε να δούμε πώς μπορεί να το πετύχει αυτό η Ελλάδα χωρίς σημαντικές εξοικονομήσεις στις συντάξεις» έχει κι άλλη ανάγνωση, για όσους έχουν τελειώσει την πρώτη δημοτικού στα οικονομικά. Επειδή ζητά μέτρα 8 με 9 δισ. ευρώ για να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι μέχρι το 2018, πράγμα που δεν γίνεται διότι ισοδυναμεί με ολική αφυδάτωση (μουμιοποίηση) της ελληνικής οικονομίας, μπορεί να απευθύνεται στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες για να συνέλθουν και να κλείσουν την αξιολόγηση και να λύσουν το θέμα του χρέους οριστικά, διότι υπάρχουν εκκρεμότητες της Αυτοκρατορίας στην Ανατολική Μεσόγειο που πρέπει να ρυθμιστούν τώρα. Άλλωστε, τα «εισιτήρια» για το ταξίδι στην Περσία δεν τα πήραμε από το ίντερνετ … και ο νοών νοείτο.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.