Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Η ΡΩΣΙΑ σταμάτησε στην ΚΡΙΜΑΙΑ για να συνεχίσει προς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

ΦΩΤΟ (41)

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Διεθνείς στρατηγικοί αναλυτές το προηγούμενο διάστημα αναρωτιόταν γιατί η Ρωσία σταμάτησε στην Κριμαία και δεν τα πήρε ¨όλα σβάρνα¨ σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Αλεξάντερ Ντούγκιν γεωπολιτικού σύμβουλου του Β.Πούτιν.
Μάρτιος του 2014
¨ Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν ο γεωπολιτικός σύμβουλος του Β.Πούτιν και δημιουργός της Ευρασιατικής Ένωσης, αυτός που καθορίζει την γεωπολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας με άρθρο του που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ξεκαθαρίζει ότι, η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να επέμβει στην Αν.Ουκρανία αμέσως μετά το δημοψήφισμα στην Κριμαία, μέχρι τις όχθες του Δνείπερου ποταμού, προς ανάκτηση της
ανατολικής Ουκρανίας. Οτιδήποτε δεξιά του Δνείπερου θα περιέλθει στην ρωσική επικράτεια…¨15/03/2014 http://www.pronews.gr/portal/
Το project του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ είναι διαφορετικό από αυτό των ανθρώπων και τελικά θα γίνει μόνο αυτό.
Η κάθοδος της Ρωσικής μηχανής στην Συρία και στην Αν. Μεσόγειο είναι και ο καταλύτης των επερχομένων γεωπολιτικών ανατροπών στην ευρύτερη περιοχή μας.
Για αυτές ¨τρέμει¨ ο Σουλτάνος στην Άγκυρα και έχει νεύρα με τον Νταβούντογλου και με ότι άλλο κινείται έξω από τον δικό του λογισμό.
Ζητάει μάλιστα επειγόντως βοήθεια γιατί βλέπει ότι οι Ρώσοι θα τον επισκεφτούν λίαν συντόμως από το αεροπλανοφόρο της Μαύρης Θάλασσας που είναι η ΚΡΙΜΑΙΑ, η Ελληνική Χερσόνησος της Ταυρίδος.
Σαν να λέμε ¨ταύρος εν υαλοπωλείο¨.
¨Ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με το RIA-Novosti, ότι «Πρέπει να ενισχύσουμε τον συντονισμό και τη συνεργασία μας στην Μαύρη Θάλασσα. Ελπίζουμε σε απτά αποτελέσματα στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8-9 Ιουλίου. Πρέπει να κάνουμε τη Μαύρη Θάλασσα, θάλασσα σταθερότητας. Είπα στο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ: δεν έχετε παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, γι’ αυτό και έχει γίνει σχεδόν ρωσική λίμνη. Πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας ως χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Εάν εμείς δεν αναλάβουμε δράση, η ιστορία δεν θα μας συγχωρήσει».
Και ο Ερντογάν συμπλήρωσε: «Η επίλυση του ζητήματος για την είσοδο στο ΝΑΤΟ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της
‘‘Μακεδονίας’’ είναι σημαντική για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής».
Στις 22 Απριλίου ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βερσμπάου δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική συμμαχία πρέπει να αξιολογήσει τη δυνατότητα μιας πιο μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Πριν από αυτό, ο Γ. Γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ συνεχίζει να οικοδομεί τη στρατιωτική του παρουσία στην Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του γίνεται λόγος για ναυτικές δυνάμεις, καθώς για μέσα παρακολούθησης και ταχείας μεταφοράς ενισχύσεων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι το Κίεβο εξετάζει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία της συμμαχίας για τη δημιουργία στολίσκου της Μαύρης Θάλασσας. Στην περιοχή, όπου στην πραγματικότητα έχουν σωρευθεί, παγωμένες προσωρινά αρκετές συγκρούσεις, και από την οποία περνούν πολλές ενεργειακοί οδοί θα εγκατασταθούν αεροπλάνα AWACS για την παρακολούθηση, σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Τουρκία.
Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας, υπεύθυνος για τα ζητήματα του ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, σχολιάζοντας την ιδέα για τη δημιουργία στόλου του ΝΑΤΟ στην Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι η προσπάθεια να ενισχυθεί η στρατιωτική παρουσία χωρών που δεν ανήκουν στην περιοχή δεν πρέπει να συνεχιστεί.¨
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥhttp://www.greekpress.gr/ 13 Μαΐου 2016
Τρέχουν οι σύμμαχοι να καλμάρουν τον Σουλτάνο που για την ώρα είναι και ο θεματοφύλακας των ΣΤΕΝΩΝ του Βοσπόρου.
Μέχρι και αντιπυραυλική ασπίδα φαίνεται να του φορούν περιφερειακά δηλ. από εκεί προς τα έξω που θα γίνει και η πιθανολογούμενη για αυτούς κατεβασιά των Ρώσων στα ΣΤΕΝΑ και στην Κωνσταντίνου –ΠΟΛΗ.
¨Η ενεργοποίηση του αμερικανικής κατασκευής ΝΑΤΟϊκού αντιπυραυλικού συστήματος στη Ρουμανία συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αναμφίβολα, η εγκατάσταση του συστήματος RPO συνιστά πραγματικά απειλή για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πεσκόφ. «Λαμβάνονται μέτρα ώστε να διασφαλισθεί το αναγκαίο επίπεδο ασφάλειας για τη Ρωσία. Ο ίδιος ο πρόεδρος [Βλαντιμίρ Πούτιν], επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω, έχει επανειλημμένως θέσει το ερώτημα ‘κατά ποίου λειτουργεί το σύστημα;’». Το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ντεσεβέλου, στη νότια Ρουμανία, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία την Πέμπτη παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και Αμερικανών και Ρουμάνων αξιωματούχων. ¨ http://www.in.gr/12 Μαΐου 2016
Οι τελευταίες δηλώσεις από την ρωσική πλευρά αναδεικνύουν και προς τα πού θα τρέξουν οι εξελίξεις.
¨Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στο Twitter, ανέφερε πως η Άγκυρα «χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο τον ενοχλητικό όρο «κατοχή», ενώ, στο μεταξύ γνωρίζουν, για παράδειγμα, τον πραγματικό κατακτητή στην Κύπρο». Η τοποθέτηση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ αφορά τη στάση της Τουρκίας στο θέμα της Κριμαίας σημειώνοντας πως η πολιτική της Άγκυρας στοχεύει στην υποκίνηση της
εθνοτικής διαμάχης και στην αποσταθεροποίηση¨ http://infognomonpolitics.blogspot.gr/ 21 Μαΐου 2016
Η γεωπολιτική επικαιρότητα μοιάζει με το άνοιγμα ενός μονοπατιού και πολλές φορές δείχνει προς τα που θα τρέξουν τα γεγονότα.
Μετά την Συρία βλέπουμε ότι η επικαιρότητα και οι πρωτοβουλίες των μεγάλων εστιάζονται στο ενεργειακό ΑΙΓΑΙΟ της προσφυγικής κρίσης, στην Μαύρη Θάλασσα και τελευταία όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους προς την ΚΡΙΜΑΙΑ.
ΓΙΑΤΊ άραγε;
Διότι η Ελληνιστική ΚΡΙΜΑΙΑ είναι σήμερα το ρωσικό μπαλκόνι που ατενίζει προς ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Αυτά όλα συμβαίνουν την στιγμή που οι τοκογλύφοι ετοιμάζονται να μας πάρουν ¨τα τελευταία μέτρα¨ εδώ στην Ελλάδα και φυσικά δίχως να έχουν ΘΕΟ μέσα τους.
Άλλωστε δεν γνωρίζουν και τι τους επιφυλάσσει η ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ τώρα που τα πράγματα σε όλο τον πλανήτη είναι οριακά προς την μεγάλη σύγκρουση με την αμαρτία.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Le Monde: Το περίεργο παιχνίδι του ΔΝΤ στην Ελλάδα, η Γερμανία και αξιολόγηση

Le Monde: Το περίεργο παιχνίδι του ΔΝΤ στην Ελλάδα, η Γερμανία και αξιολόγηση«Το προβληματικό (περίεργο) παιχνίδι του ΔΝΤ στην ελληνική κρίση» είναι ο τίτλος σημερινής ανάλυσης της εφημερίδας “Λε Μοντ”, στην οποία αναφέρεται πως οι περίπλοκοι συσχετισμοί ανάμεσα σε Ελλάδα, ΔΝΤ και Γερμανία για το χρέος, θυμίζουν κατάσταση «α λα Κάφκα».
Το δημοσίευμα θυμίζει ότι το θέμα συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα, βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εδώ και ένα χρόνο και θα βρίσκεται και στις 24 Μαΐου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Μοντ, «η συνάντηση της 24ης θα οδηγήσει κατά πάσα πιθανότητα στην απελευθέρωση μιας νέας δόσης βοήθειας. Οι τεχνικές όμως διαπραγματεύσεις για πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους που διστακτικά ανοίχθηκαν στο Eurogroup στις 9 Μαΐου, σίγουρα θα αναβληθούν για αργότερα».
Ο λόγος, είναι προφανώς η θέληση του «ισχυρού» Γερμανού υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε, που θέλει να συζητηθεί το χρέος μετά τις γερμανικές βουλευτικές του 2017. Το ΔΝΤ όμως, είναι δύσκολο να περιμένει έως τότε, γράφει στην ανάλυση της η “Λε Μοντ”. Εκτός εάν οι Ευρωπαίοι, του προτείνουν να αλλάξει τη σχέση πιστωτή προς την Αθήνα, με αυτή ενός απλού τεχνικού συμβούλου, στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας.
Στην εκτενή της ανάλυση η Μοντ, αναφέρεται στις συγκεχυμένες συχνά σχέσεις του ΔΝΤ με τους Ευρωπαίους, και στον αμφισβητούμενο, ως προς την αποτελεσματικότητα, ρόλο του όσον αφορά την Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα «ακανθώδες θέμα» λέει η Μοντ αναφερόμενη στο γνωστό δημοσίευμα της Wall Street Journal της 17ης Μαΐου, σύμφωνα με το οποίο, το ΔΝΤ έχει προτείνει το πάγωμα των αποπληρωμών του χρέους έως το 2040 και στη συνέχεια την αναδιάρθρωσή του έως το 2080.
«Το σίγουρο είναι, γράφει η ‘Μοντ’, ότι το ΔΝΤ που θεωρεί το χρέος μη βιώσιμο και ανυπόφορο ζυγό για τους Έλληνες, ασκεί επανειλημμένες πιέσεις στους Ευρωπαίους για την ελάφρυνσή του. Το πρόβλημα είναι ότι οι Γερμανοί, οι οποίοι θέλουν οπωσδήποτε τη συμμετοχή του ΔΝΤ, δεν αποδέχονται την ελάφρυνση εκτός εάν συνοδεύεται από νέα δραστικά μέτρα. Κατάσταση περίπλοκη, για να μην πούμε «καφκική».
Το ΔΝΤ «παίζει χοντρά» σημειώνει η Μοντ … Με την άρνησή του να συμμετέχει χωρίς μια ελάφρυνση του χρέους, «παραδόξως είναι σήμερα, ο καλύτερος εταίρος για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα… Μα ποιο είναι το παιχνίδι που παίζει το ΔΝΤ με την Ελλάδα; Άλλοτε δείχνει εξοργισμένο με την αστάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε αγανακτισμένο από τις γερμανικές απαιτήσεις, χειρίζεται το ίδιο καλά το καρότο και το μαστίγιο προς την Αθήνα, προκαλώντας μάλιστα σύγχυση στους εταίρους του».
Λάθη αναγνωρισμένα εν μέρει
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη συνέχεια στην « βαριά» επιμονή της Άνγκελα Μέρκελ για τη συμμετοχή του ΔΝΤ θεωρώντας το ως τον «κακό μπάτσο» τον μόνο ικανό να επιβάλλει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
«Σήμερα το ΔΝΤ έχει βαρεθεί να παίζει το παιγνίδι του κακού μπάτσου. Δεν υπερεκτιμά πλέον την ελληνική ανάπτυξη» υπογραμμίζει η Μοντ.
Γίνεται στη συνέχεια αναφορά στη σειρά των λαθών που έχει κάνει το ΔΝΤ γύρω από τους υπολογισμούς για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, με βάση τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε.
Παράλληλα,τα αναδυόμενα κράτη-μέλη του ΔΝΤ απαιτούν να αποσυρθεί το γρηγορότερο δυνατό από την «ελληνική παγίδα» εισπράττοντας βέβαια τα χρήματα που δάνεισε στην χώρα.
«Τούτο είναι και η επιθυμία της Κ. Λαγκάρντ, με την προϋπόθεση ότι όλα θα γίνουν καλώς» επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα. «Ξεκινώντας τη δεύτερη θητεία της ως γενική γραμματέας του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θέλει , με κανένα τρόπο, να φέρει την ευθύνη μιας νέας κρίσης στην ευρωζώνη» καταλήγει η ‘Μοντ’.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ

Αφιερωμένο στους Ευρωληγούρηδες πολιτικούς που ακόμη πιστεύουν στο δόγμα «Ανήκομεν εις την Σιωνιστικήν Δύσην».

new-worldΑνάλυση
Όταν ο «Εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής εξήγγειλεν το δόγμα «ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ» άλλες ήταν οι συνθήκες που επικρατούσαν στο Πλανήτη.
Τότε η Δύση (Η.Π.Α. –ΝΑΤΟ- & Ευρώπη), ήταν δημοκρατικές, και η Ρωσία, και άλλες χώρες, ήταν ΕΣΣΔ δηλαδή Κομμουνιστικές.
Ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα. Επικρατούσε ο ψυχρός πόλεμος. Έπρεπε ο Κων/νος Καραμανλής να διαλέξει, και διάλεξε τη Δύση!!!
Τότε στις Η.Π.Α. ήταν η γενιά του Κένεντυ, και στην Ευρώπη ήταν η γενιά του Ντε-Γκώλ, Μοννέ, Σουμάν, κλπ.
Σήμερα τα πράγματα άλλαξαν.
Στις Η.Π.Α & Ευρώπη επικρατεί η Παγκόσμια Σιωνιστική Διακυβέρνηση-Δικτατορία, των ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ΡΟΚΦΕΛΕΡ, ΣΟΡΟΣ, ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, GOLDMAN SACHS, κ.λ.π. ,δηλαδή οικονομικός Φασισμός, ο λεγόμενος νεο-φιλελευθερισμός, και καθόλου δημοκρατία.
Σήμερα στην Ε.Ε. έχουμε πολιτικούς τύπου Μέρκελ, Σόϊμπλε, Σούλτζ, Ντούσκ, Γιούνγκερ, κ.λ.π. δηλαδή ανθρωπάκια, ανδρείκελα & πιόνια του Μεγάλου Αδελφού, του Μεγάλου Αφεντικού.
Σήμερα στη Δύση επικρατεί ο πολυ-πολιτισμός του Σιωνισμού, και του Ισλάμ……
Σήμερα στη Δύση, (Η.Π.Α. & Ε.Ε.), οι πολιτικοί ηγέτες είναι μαριονέτες των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Οι εκλεγμένες από το Λαό κυβερνήσεις στη Δύση, είναι απλώς υπηρέτριες των Σιωνιστών Επικυρίαρχων.
Αυτό δεν σημαίνει πως η Ελλάδα, πρέπει κατανάγκη να «Ανήκει στη Σιωνιστική Δύση», επειδή το είπε κάποτε ο Κων/νος Καραμανλής, με άλλες πολιτικές συνθήκες!!!.
Η Ελλάς ανήκει «Όπου είναι το συμφέρον της», όπως κάνει η Τουρκία του Σουλτάνου Ερντογάν, και άλλες χώρες.
Δύση σημαίνει ΝΑΤΟ, και το ΝΑΤΟ κατέλαβε το Αιγαίο, δηλαδή τέλος η εθνική μας κυριαρχία.
Η καταστροφή της Ελλάδος από τη Δύση των Σιωνιστών Επικυρίαρχων.
————————————————————–
Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε τις καταστροφές που επέφεραν οι ΄Δυτικές Σιωνιστικές Χώρες στη πατρίδα μας.
1.-Έκλεισαν τις Ελληνικές Βιομηχανίες, για να εξάγουν τα προϊόντα τους οι δυτικές Βιομηχανίες, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία στην Ελλάδα, και να μην παράγουμε τίποτα, ώστε να εξαρτώμεθα από τους Δυτικούς δανειστές.
2.-Έκαψαν τα Ελληνικά Πολυκαταστήματα, με σκοπό να δουλεύουν τα δικά τους.
3.-Κατέστρεψαν την Γεωργία και Κτηνοτροφία με τις παρεμβάσεις τους.
4.-Κατάστρεψαν το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, με σκοπό οι Έλληνες να καταθέτουν τα χρήματά τους στις δικές τους Τράπεζες.
5.-Έκλεισαν τις Ελληνικές τράπεζες, και μας έβαλαν CAPITAL CONTROLS. Δηλαδή εχθρικές ενέργειες που δεν ταιριάζουν σε «συμμάχους» & «εταίρους».
6.-Σκλάβωσαν και έκαναν υπηρέτες τους πολιτικούς μας, με ότι αυτό συνεπάγεται…………….
7.-Εκλέγουν τους εκλεκτούς-ευνοούμενους πολιτικούς διά της μεθόδου των Η/Υ, και εμείς νομίζουμε ότι τους εκλέξαμε με δημοκρατικές διαδικασίες……………
8.-Στην πολιτική των αγωγών ενέργειας, επιβάλλουν τον δικό τους αγωγό, ανεξάρτητα από τα συμφέροντα της Ελλάδος. (Βλέπε αγωγό ΤΑΡ).
9.-Αρπάζουν με συμβάσεις αποικίας τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. (Χρυσό-Πετρέλαια-Φυσικό Αέριο, κ.λ.π.)
10.-Έκοψαν μισθούς & συντάξεις, βρήκαν την εύκολη
λύση. Μέχρι το ΕΚΑΣ έκοψαν των φτωχών συνταξιούχων! Είναι ψιλικατζήδες, εκτός εάν όλα αυτά τα θέλει ο Θείος ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ο Μεγάλος Αδελφός, ο Μεγάλος Δανειστής!!!
11.-Κατέστησαν την Ελλάδα προτεκτοράτο τους!!!
12.-Με έντεχνο προδοτικό τρόπο μας χρεοκόπησαν!!!
13.-Μας έβαλαν στο χέρι, και τώρα δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς δανεικά.
14.-Τα δάνεια μας τα δίνουν με δόσεις, αφού πρώτα εκπληρώσουμε τα Μνημόνια, την Αξιολόγηση, τους Κόφτες, τα τοκοχρεολύσια, τα ασφαλιστικά και φορολογικά νομοσχέδια και μέτρα.
15.-Αγόρασαν τις Ελληνικές Τράπεζες, κλέβουν το χρήμα των Ελλήνων καταθετών, και αναγκάζουν τους Έλληνες να τις χρηματοδοτούν διά της μεθόδου της ανακεφαλαιοποίησης.
16.- Με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προσπαθούν οι δανειστές (Θεσμοί), να μας πάρουν όλη τη δημόσια περιουσία, (Αεροδρόμια-λιμάνια-Ξενοδοχεία, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΤΡΕΝΑ, κ.λ.π.). Προκαλεί Σοκ στον Ελληνικό Λαό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, για να την πάρουν οι Σιωνιστές δανειστές τοκογλύφοι, Θεσμοί.-
17.-Αναγκάζουν τους επίορκους πολιτικούς μας να νομοθετούν βαριά νομοθεσία εις βάρος των Ελλήνων.
18.-Μας έφεραν τους Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, και μας αναγκάζουν να συμβιώσουμε μαζί τους, ενώ οι λαθρομετανάστες μας κλέβουν, και μας δολοφονούν.
19.- Μας έφεραν τους λαθρομετανάστες, ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, απαίδευτους, με σκοπό να καταστρέψουν το όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον, ομότροπον των Ελλήνων.
20.-Εφαρμόζουν το δόγμα COUDENHOVEN-KALERGI με σκοπό να αναμίξουν τον Ελληνισμό, «Λαοί, φυλές, και γλώσσες», δηλαδή ΒΑΒΕΛ.
21.-Εφαρμόζουν εις βάρος των Ελλήνων το δόγμα KISINGER που είπε, να πλήξουμε τους Έλληνες στη γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό, και Ιστορία.
22.-Έφεραν εδώ τους Τζιχαντιστές για να δυναμιτίσουν-βομβαρδίσουν, την Ακρόπολη των Αθηνών, τον Βασιλικό τύμβο της Βεργίνας, (Φιλίππου), Αμφίπολης, (Αλεξάνδρου), Δίον, Δελφούς, Ολυμπία, και όλες τις Αρχαιότητες, που δηλώνουν τον Ελληνικό Πολιτισμό,
όπως κατέστρεψαν τα αρχαία μνημεία στην Παλμύρα της Συρίας, στη Βαβυλώνα της Μεσοποταμίας, κ.λ.π.
23.-Οι Σιωνιστές Παντοκράτορες μισούν τον Ελληνικό Πολιτισμό, γιαυτούς Πολιτισμός είναι αυτός όπως τον εκφράζει η Βίβλος των Σιωνιστών Προφητών, από Αβραάμ, Δαυϊδ, Σολομώντα, & Βασιλειών το Ανάγνωσμα. .
24.-Έχουν προγράμματα-σχέδια, διαμελισμού της Ελλάδος, όπως το μισό Αιγαίο με τα νησιά στους Τούρκους, η Δυτική Θράκη στους Τούρκους, (πήρανε την Ανατολική Θράκη, τώρα θέλουν και τη Δυτική, υπό τις ευλογίες των Δυτικών Σιωνιστών Αυτοκρατόρων), την Αρχαία Μακεδονία στους Σλάβους.
Γιαυτό θέλουν να εξαφανίσουν τα ευρήματα της Αμφίπολης, Βεργίνας, Δίον, κλπ. διότι ίστανται εμπόδιο στα σχέδιά τους.
25.-Η Σιωνιστική Δύση, των οικονομικών δυναστών των Ελλήνων, προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταστρέψουν τις διπλωματικές επαφές της Ελλάδος, με άλλες χώρες…..
26.-Για αυτούς τους λόγους ο Ελληνισμός δεν έχει θέσην στη Σιωνιστική Δύση των Επικυρίαρχων, και των αχυρανθρώπων αυτών.
27.-Οι εφιάλτες Πολιτικοί μας δεν τα σκέφτονται όλα αυτά;;
28.-Ο Πρωθυπουργός με την υποτέλειά του, βαδίζει στα ίχνη του Ιωαννίδη. Αυτός έχασε τη μισή Κύπρο, και ο Τσίπρας θα χάσει το μισό Αιγαίο!!!
29.-Επιχειρούν αλλοίωση του Ελληνισμού, διά της εισαγωγής Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών!!!
30.-Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλλίτερος εκφραστής των επιθυμιών του Αυτοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
31.-Εν κατακλείδι αυτή είναι η Δύση των «συμμάχων», «φίλων», και «εταίρων».
32.-Μία είναι η λύση στο πρόβλημά μας, να κάνουμε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ έναντι των δανειστών-δυναστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, όπως είπε ο DONALD TRUMP- (USA).
33.-Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που είναι Ακαδημαϊκός, και καθηγητής Πανεπιστημίου, δεν τα σκέφτεται όλα αυτά;;;
Αυτός είναι ταγμένος με παρωπίδες στο δόγμα,
«Ανήκομεν εις την Σιωνιστικήν Δύσην των πολιτικών και οικονομικών απατεώνων δυναστών Κοσμοκρατόρων».-
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Αναβλήθηκε Για Μετά το Τέλος του X FACTOR ,Η Φερόμενη Επανάσταση στην Έλλαδα ! Η Γαλλία Φλέγεται,και Έντρομη Προειδοποιεί τον Τσίπρα,Αλλά η Ελλάδα Κοιμάται!

koi-bouli-anatinaxiΈλλαδα 21 Μαΐου, και όλα ήσυχα, δέν κουνιέται φύλλο! Τα Μνημονιακά Νομοσχέδια,ο Σύριζα τα περνάει στην Βουλή, το ένα μετά το άλλο,με τους Ψευτο Αντάρτες του Σύριζα, να τα ψηφίζουν πρώτοι,με ενα στόμα και μια φωνή, ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!
Ακριβώς στην αντίθετη πλευρά,η Γαλλία Φλέγεται! 
Οι Γάλλοι πολίτες αντιδρούν εδώ και πολλές εβδομάδες με διαδηλώσεις μαζικές, με πάνω από 80 πορείες, τόσο ογκώδεις και βίαιες, που είναι πρωτοφανείς για τη χώρα. Από τις 31 Μαρτίου και κάθε μέρα, χιλιάδες διαδηλωτές ξεχύνονται στους δρόμους με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Φρανσουά Ολάντ, το οποίο προβλέπει περισσότερες ώρες εργασίας, χαμηλότερους μισθούς, καθώς και μέχρι 60 ώρες εργασίας. Οι πολίτες ζητούν μαζικά αξιοπρεπείς μισθούς,και συντάξεις, το τέλος της λιτότητας και την προώθηση εναλλακτικής πολιτικής!
Οι Διαδηλωτές πυρπολούν τράπεζες, κτίρια και αυτοκίνητα,επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα ενώ η αστυνομία απαντά με δακρυγόνα και κανόνια νερού. Ο Φρανσουά Ολαντ, ο ψευτο σοσιαλιστής Προεδρος της Γαλλίας, που ανέβηκε στην εξουσία με την ίδια συνταγή αλλα Τσίπρα, Ψέμα στο Ψέμα, προσπαθεί να φιμώσει τα Γαλλικά ΜΜΕ, με την ίδια συνταγή,αλλά Τουρκιας,Ερντογάν!
Έκτακτο Απόρρητο σήμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα,παραδόθηκε στην Κυβέρνηση, και φέρεται να γράφει για την επιτακτική  ανάγκη απόκρυψης των Ελληνικών ΜΜΕ,στα όσα συμβαίνουν στην Γαλλία, με τον κίνδυνο μετάδοσης και μεταφοράς των ταραχών απο την Γαλλία, και στην Ελλάδα, και το ξέσπασμα μιας Ευρωπαικής Άνοιξης, που θα συμπαρασύρει όλες τις Χώρες του Νότου!
Φυσικά και η Έλληνες Πολίτες, οπως και ηταν αναμενόμενο,δεν συγκινήθηκαν και ιδιαίτερα με τα τεκταινόμενα της Γαλλίας,αφού αυτή την στιγμή το ενδιαφερον του Έλληνα βρίσκεται στο X FACTOR, στα πλέι-οφ του Μπασκετ, ανάμεσα στον Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό, Λιγότερο σημασία έχουν τα πλέι-οφ Ποδοσφαίρου,μετέπειτα τον Ιουνιο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2016 που θα διεξαχθεί εκτος απροόπτου στην Γαλλία, Ε…και έπειτα,Καλοκαιρινές Διακοπές! Ραντεβού για επανάσταση τον χειμώνα του 2017,και αν! Εν τω μεταξύ,όλοι γράφουν και λένε,οτι οι Συριζαίοι θα φυγουν με τα Ελικόπτερα, αλλα ολο και καρφώνονται η καρέκλες τους, γερα και σταθερά στην Εξουσία, και περίμενε εσυ Έλληνα,να φυγουν μόνοι τους,χωρίς να ανοίξει μύτη,και να χυθεί αίμα!
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.


Μαριάς: Νίπτει τας χείρας της η Κομισιόν για τις γερμανικές αποζημιώσεις



ΜαριάςΝίπτει τας χείρας της παριστάνοντας τον Πόντιο Πιλάτο η Κομισιόν για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας, καταγγέλλει με σημερινές του δηλώσεις ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Αυτό προκύπτει από Γραπτή Απάντηση που απέστειλε η Κομισιόν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την εξέταση σχετικής Αναφοράς των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Πολεμικές Επανορθώσεις, το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων κ.λπ. που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.
Η Κομισιόν επισημαίνει στην παραπάνω Απάντησή της ότι το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν άπτεται της εφαρμογής του δικαίου της ΕΕ και ως εκ τούτου καθώς η Αναφορά δεν εμπίπτει δήθεν εντός του πεδίου αρμοδιοτήτων της ΕΕ η Κομισιόν δεν μπορεί να λάβει θέση επί του θέματος αυτού.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από εισήγηση του Νότη Μαριά είχε κριθεί παραδεκτή η παραπάνω Αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ και η Επιτροπή Αναφορών είχε αποστείλει σχετική επιστολή για το εν λόγω θέμα στην Κομισιόν, στην Ελληνική κυβέρνηση και τη γερμανική κυβέρνηση. Πλην όμως όπως κατήγγειλε ήδη ο Νότης Μαριάς (http://notismarias.gr/2016/05/14400/) η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών.
Η αδιαφορία και πολιτική ανευθυνότητα της Ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι προφανές ότι ενθάρρυνε την Κομισιόν η οποία κυριολεκτικά πετάει τη μπάλα στην εξέδρα αρνούμενη πλέον να πάρει θέση για το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων που οφείλει να καταβάλλει η Γερμανία στην Πατρίδα μας.
Παρά τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις, κατέληξε ο Νότης Μαριάς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα τόσο στο πλαίσιο της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής όσο και αλλού.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

ΤΩΡΑ!!!ΣΟΒΑΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Χ.ΜΑΝΩΛΑ!!!Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει!!!Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!!

6789

ΤΩΡΑ!!!ΣΟΒΑΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Χ.ΜΑΝΩΛΑ!!!Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει!!!Να
κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!!!
Η ώρα της ευθύνης έχει έρθει, λέει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Χρίστος Μανωλάς και εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη χώρα μας.
Πρέπει να μιλήσουμε τώρα για την εθνική ασφάλεια και να κάνουμε όλα όσα προβλέπουν τα σχέδια και η κοινή λογική για περιπτώσεις κρίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Onalert.gr. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Επρεπε να τρανταχτεί το αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών από τις εκρήξεις και να θρηνήσει το Βέλγιο θύματα ,για να αρχίσουμε να ανησυχούμε για θέματα ασφαλείας ή για να το θέσω καλύτερα για την Εθνική ασφάλεια.Μέχρι σήμερα όποιος τολμούσε να θέσει θέματα εθνικής ασφαλείας και εθνικών συμφερόντων σε σχέση με το προσφυγικό ήταν φασίστας ή δεν ήταν πολιτικώς ορθώς. Σε κάθε περίπτωση δεν διήπετο από ανθρωπιστικές αρχές .
Ξεκινώ από το ότι δεν είμαι ξενοφοβικός και διέπομαι από ανθρωπιστικές αρχές και το έχω αποδείξει κι έμπρακτα σε επιχειρήσεις υποστήριξης
της ειρήνης που έχω διοικήσει μονάδες του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες διακρίθηκαν για την εκτέλεση της αποστολής τους με ανθρωπιά, αμεροληψία κι ευγένεια. Με καλοσύνη κι ανιδιοτέλεια που διακρίνει τον Έλληνα.
Δεν μπορώ όμως να μη θλίβομαι με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το προσφυγικό, όσον αφορά τα θέματα εθνικών συμφερόντων κι εθνικής ασφάλειας. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μάθει να τα τραβάμε όλα στα άκρα. Δεν μπορούμε δηλαδή να συνδυάσουμε και τον ανθρωπισμό μας αλλά και να διατηρούμε την εθνική ασφάλεια και να εξυπηρετούμε τα εθνικά συμφέροντά μας;
Άντε και να δεχθώ ότι για λόγους ανθρωπισμού αλλάξαμε την πολιτική μας του 2014, οπότε και είχαμε περι τους 80.000 παράνομα εισελθόντες στην χώρα σε σχέση με τους 800.000 του 2015, δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι από το καλοκαίρι και μετά του 2015, η Γερμανική πολιτική άλλαξε και σταδιακά έκλειναν τα σύνορα τους αλλά και τα σύνορα των υπολοίπων χωρών, Δυτ.Βαλκανίων, Βίσεγκραντ κλπ;
Τι πιό λογικό να αλλάξουμε κι εμείς την πολιτική μας γραμμή, απόλυτα δικαιολογημένα και σύμφωνα με την πρακτική και των υπολοίπων χωρών.
Τι άραγε μας κρατά αυτή την στιγμή και δεν αλλάζουμε την πολιτική μας; Η μόλις υπογραφείσα συμφωνία στις Βρυξέλλες, η οποία πρακτικά δεν θα εφαρμοσθεί;
Θα διερωτηθεί κανείς και τι να κάνουμε πρακτικά. Είναι απλό:
Να κηρύξουμε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Να κλείσουμε τα σύνορά μας κι εμείς για λόγους ασφαλείας.
Να ενισχύσουμε τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο και να αναχαιτίζουμε τις προσφυγικές ροές, ενέργεια εφικτή.
Να φιλοξενήσουμε σε κλειστού τύπου φιλοξενίας σημεία τους πρόσφυγες/μετανάστες εντός της χώρας.
Να απελάσουμε τους παράνομα εισελθόντες στην χώρα μετανάστες.
Όλες οι κινήσεις να γίνονται με συνοδεία αστυνομικών οργάνων και να διατεθούν αστυνομικές δυνάμεις στα σημεία φιλοξενίας.
Να ενισχύσουμε την ασφάλεια μας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα σχέδια σε δημόσιους χώρους και κοινωφελείς εγκαταστάσεις, αδειάζοντάς τα λιμάνια Πειραιά, την Ειδομένη κλπ από πρόσφυγες.
Να ενισχύσουμε τις επαφές μας με την Γιουροπόλ .
Να ενισχύσουμε τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφαλείας, ασφάλειας κυβερνοχώρου κλπ.
Να θέσουμε σε ετοιμότητα τις αντιτρομοκρατικές μας μονάδες.
Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να εξασφαλίσουμε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Αυτό αναγράφει η ΠΕΑ της χώρας και ας μην ξεχνά η κυβέρνηση ότι ασκεί την εξουσία της από τον λαό, για τον λαό και το Έθνος. Εντολοδότης είναι ο κυρίαρχος λαός, αυτής της χώρας, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
Κι άν επιθυμούμε να παρέχουμε ανακούφιση σε πληθυσμούς που κινδυνεύουν στην χώρα τους, πράγμα που οφείλουμε να κάνουμε σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει αυτή η χώρα και να λειτουργεί
Θα πεί πάλι κάποιος ότι κινδυνολογούμε, διότι δεν έχει υπάρξει περιστατικό τρομοκρατίας στην χώρα μας, οπότε εμείς παρακολουθούμε την κατάσταση κι είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε, όπως αναφέρουν όλα τα ανακοινωθέντα μετά από οποιαδήποτε κυβερνητική σύσκεψη.
Η απάντηση είναι το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν, διότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε ένα περιστατικό με ανάμειξη τρομοκρατών, από πρόσφυγες /μετανάστες θα έχει συνέπειες που δεν είναι δυνατόν να υπολογισθούν από τώρα.
Η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο ή καλύτερα αντιμετωπίζει ανταρτοπόλεμο.Η Ελλάδα τι προτίθεται να κάνει;».

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Γιούνκερ: Πήραμε πολλά και δώσαμε λίγα στους Ελληνες

Γιούνκερ: Πήραμε πολλά και δώσαμε λίγα στους Ελληνες-Να μειωθεί το χρέος«Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση σε Παρίσι και Μασσαλία, εάν η Γαλλία έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που επιβλήθηκαν στους Έλληνες, δηλώνει ο επικεφαλής της Κομισιόν.
Από τους Έλληνες «έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην εφημερίδα "Le Monde", τασσόμενος υπέρ της άμεσης μείωσης του ελληνικού χρέους.
Στο ερώτημα εάν συμφωνεί ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους για τις προσεχείς δεκαετίες και όχι μόνο (διευθέτηση) έως το 2018, ο κ. Γιούνκερ απάντησε: «Εάν μειώναμε το ελληνικό χρέος τώρα, δεν θα είχε καμία χρησιμότητα για τη χώρα, δεδομένου ότι δεν υποχρεούται να αποπληρώσει τίποτα τα επόμενα χρόνια. Θα ήταν όμως η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας που έχει καταβληθεί από τους Έλληνες. Τους έχουμε πάρει πολλά, τους έχουμε δώσει λίγα. Θα πρέπει τουλάχιστον να τους επιστρέψουμε την αξιοπρέπειά τους», είπε ο πρόεδρος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο και πρόσθεσε: «Έχω πάντα υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Πάλεψα κατά της ιδέας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ενιαίο νόμισμα. Είμαστε εντελώς κοντά σε μια νέα συμφωνία για το πρόγραμμα προσαρμογής και επικροτώ τις προσπάθειες των Ελλήνων», τόνισε.
Κάνοντας αναφορά στην κοινωνική αναστάτωση που έχει φέρει στη Γαλλία το εργασιακό νομοσχέδιο, ο κ. Γιούνκερ είπε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η αντίδραση (με διαδηλώσεις) σε Παρίσι και Μασσαλία, εάν η Γαλλία έπρεπε να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σαν αυτές που επιβλήθηκαν στους Έλληνες.
Τη στιγμή μάλιστα που η εργασιακή μεταρρύθμιση που επιθυμεί να επιβάλει η κυβέρνηση είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε», υποστήριξε ο κ. Γιούνκερ.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Ρωσία προς Τουρκία: Αφήστε την Κριμαία, κατέχετε παράνομα ελληνικό έδαφος

zak

H εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δεν σταματά, μαζί και με άλλους Ρώσους αξιωματούχους, να μοιράζουν «σφαλιάρες» στους υπερόπτες της Άγκυρας.
Συγκεκριμένα, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων για «κατοχή» της Κριμαίας, τόνισε πως η Άγκυρα είναι αυτή που έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα ελληνικό έδαφος, αυτό της Κύπρου!
«H Kριμαία ενώθηκε με τη Ρωσία ως αποτέλεσμα ελεύθερης βούλησης σε αντίθεση με τη Β.Κύπρο που οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εισβάλει και κατέχουν το έδαφος ως αποτέλεσμα επιθετικής στρατιωτικής εκστρατείας», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Πρόσφατα η Τουρκία το πήγε ακόμη παραπέρα μιλώντας για "κατοχή". Αλλά από ποιον ακούμε αυτά τα λόγια; Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στην Κύπρο το ένα τρίτο του εδάφους είναι υπό κατοχή για πάνω από 40 χρόνια. Σύμφωνα με τα Η.Ε. ακόμη γίνονται διαβουλεύσεις για τους αγνοούμενους και τα θύματα της στρατιωτικής εισβολής. Γι' αυτό όταν λέτε αυτά τα λόγια πρώτα να κοιτάτε τον εαυτό σας. Και τότε, ίσως, μπορεί να ακούσουμε».
Σημειώνεται πως η Μαρία Ζαχάροβα είχε δηλώσει πριν δυο μέρες πως η κυβέρνηση της Τουρκίας πρέπει να μπει στην φυλακή για εγκλήματα πολέμου.
Όλα αυτά δείχνουν πως οι διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί και μένει να δούμε πως η γείτονα θα καταφέρει να προκαλέσει την καταστροφή της από την στρατιωτική υπερδύναμη.

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Βαρουφάκης - Θεοχαράκης απαντούν στον Γιάννη Στουρνάρα

Βαρουφάκης - Θεοχαράκης απαντούν στον Γιάννη Στουρνάρα

Απάντηση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο κατηγορούν ότι η «εκροή καταθέσεων ξεκίνησε την 3η Δεκεμβρίου 2014, όταν ο κ. Στουρνάρας διέπραξε μοναδικό ατόπημα στην παγκόσμια ιστορία των κεντρικών τραπεζών δηλώνοντας, δημοσίως, ότι φοβάται πως θα προκύψει «πρόβλημα ρευστότητας» στην αγορά» δίνουν με κοινή δήλωσή τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο Νίκος Θεοχαράκης, πρώην στέλεχος της διαπραγματευτικής ομάδας.
Οι κ.κ. Βαρουφάκης και Θεοχαράκης απαντούν με μια μακροσκελή δήλωση στον κ. Στουρνάρα και ιδιαίτερα στη φράση του ότι «η υπερήφανη διαπραγμάτευση», στην οποία είχε αναφερθεί ο κ. Θεοχαράκης σε ομιλία του στοίχισε στη χώρα 86 δισ. ευρώ, το τρίτο μνημόνιο δηλαδή, τονίζοντας ότι αυτό δεν τόλμησε να το ισχυριστεί ούτε ο κ. Σαμαράς, στις στιγμές της μεγάλης απελπισίας του.
Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν θα άρχιζε bankrun μετά από μια τέτοια δήλωση του κεντρικού της τραπεζίτη. Γι αυτό και πουθενά οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν κάνουν τέτοιες δηλώσεις» αναφέρουν στη δήλωσή τους οι κύριοι Βαρουφάκης και Θεοχαράκης.
Επισημαίνουν, ακόμη, ότι ο κ. Στουρνάρας «αποφάσισε να μας αντικρούσει όχι ως κεντρικός τραπεζίτης στον χώρο της κεντρικής τράπεζας με επιστημονικά επιχειρήματα, αλλά ως τέως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Και να το κάνει χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν αντέχουν στο φως του κοινού νου, αναγκάζοντάς μας να απαντήσουμε».
Ως προς την άποψη του κ. Στουρνάρα ότι το κόστος των 86 δισ. ευρώ για τον ελληνικό λαό, προήλθε από την «υπερήφανη διαπραγμάτευση», οι κύριοι Βαρουφάκης και Θεοχαράκης αναφέρουν ακόμη: «Η άποψη ότι η διαπραγμάτευσή μας κόστισε στον ελληνικό λαό ποσό ίσον με το προβλεπόμενο από το 3ο Μνημόνιο νέο δάνειο μπορεί να σταθεί μόνο αν πιστεύει κανείς ότι ήταν δυνατόν το ελληνικό δημόσιο να μην ξαναδανειστεί (ούτε καν από τις αγορές!) μετά τον Ιούνιο του 2015. Ότι, δηλαδή, το κράτος θα εξυπηρετήσει το μη βιώσιμο χρέος 320 δις από τα... πρωτογενή του πλεονάσματα».
Η πλήρης δήλωση Βαρουφάκη -Θεοχαράκη
Με θλίψη διαβάσαμε το μέρος της ομιλίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρατο οποίο αναφέρεται στην διαπραγμάτευση της οποίας ηγηθήκαμε την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2015.
Η ομιλία του κ. Στουρνάρα ακολούθησε την ομιλία ενός εξ ημών(του Νίκου Θεοχαράκη)στην εκδήλωση που διοργάνωσε στις 19 Μαΐου το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics με θέμα την αξιοποίηση, από κυβερνήσεις,εξειδικευμένων γνώσεων επί ζητημάτων πολιτικής. Ο Θεοχαράκης αμφισβήτησε στην ομιλία του την απαίτηση των επαϊόντων «τεχνοκρατών» να υπαγορεύουν στην πολιτική ηγεσία τα «επιστημονικά» τους συμπεράσματα ως δήθεν υπεράνω πολιτικής.
Το κύριο μέρος της ομιλίας Θεοχαράκη, με τίτλο «Από το BrusselsGroup στο ξενοδοχείο Hilton», περιέγραφε την διαδικασία διαπραγμάτευσης επί θητείας του και αναφέρθηκε στην επαίσχυντη πρακτική της τρόικας της περιόδου 2010-2015 τότε που οι υπάλληλοί της - δίκην ανθυπάτων - προσέρχονταν με αυτοκινητοπομπές στα υπουργεία, συνοδεία εποχούμενων Ελλήνων αστυνομικών, εισέβαλαν στα γραφεία ακόμα και των υπουργών και έπαιρναν ό,τι ήθελαν. Η νέα κυβέρνηση, και μάλιστα το Υπουργείο Οικονομικών, έθεσε τέρμα σε αυτήν την πρακτική.
Η αναφορά αυτή στις πρακτικές της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία ο κ. Στουρνάρας υπηρέτησε ως εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Οικονομικών, φαίνεται τον ενόχλησε τόσο ώστε να τον οδηγήσει να νιώσει «...την υποχρέωση να [πει] τα πράγματα με το όνομά τους». Και ποια είναι αυτά τα «πράγματα» σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα; Ότι οι «γενναίες διαπραγματεύσεις» Βαρουφάκη-Θεοχαράκη έφεραν εκροή 45 δις ευρώ καταθέσεων, capitalcontrols,και 86 δις κόστος για τον ελληνικό λαό.
Ο λόγος που μας προκάλεσε θλίψη αυτή η αναφορά του κ. Διοικητή είναι ότι ο Γιάννης μας γνωρίζει καλά τόσο ως συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο Αθηνών όσο και ως φίλους. Με τον Νίκο μάλιστα τον συνδέει φιλία σαράντα και πλέον χρόνων - από φοιτητή - για να του αποδίδει κομματικοποιημένες ομιλίες. Η κριτική ήταν πολιτική όχι κομματική. Ότι διαφωνούμε πολιτικά είναι προφανές. Αυτό για το οποίο λυπόμαστε είναι ότι αποφάσισε να μας αντικρούσει όχι ως κεντρικός τραπεζίτης στο χώρο της κεντρικής τράπεζας με επιστημονικά επιχειρήματα, αλλά ως τέως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά. Και να το κάνει χρησιμοποιώντας επιχειρήματα που δεν αντέχουν στο φως του κοινού νου αναγκάζοντάς μας να απαντήσουμε.
Εκροή 45 δις καταθέσεων
Η εκροή καταθέσεων, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Διοικητής, ξεκίνησε την 3η Δεκεμβρίου 2014 όταν ο κ. Στουρνάρας διέπραξε μοναδικό ατόπημα στην παγκόσμια ιστορία των κεντρικών τραπεζών δηλώνοντας, δημοσίως, ότι φοβάται πως θα προκύψει «πρόβλημα ρευστότητας» στην αγορά. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο στην οποία δεν θα άρχιζε bankrun μετά από μια τέτοια δήλωση του κεντρικού της τραπεζίτη. Για αυτό και πουθενά οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν κάνουν τέτοιες δηλώσεις. Ως φίλοι και συνάδελφοι του κ. Στουρνάρα θέλαμε, και θέλουμε, να πιστεύουμε ότι, τον Δεκέμβριο του 2014, ο κ. Διοικητής δεν συμμετείχε στον σχεδιασμό της κυβέρνησης Σαμαρά για «αριστερή παρένθεση». Όμως παρεμβάσεις όπως η τελευταία κλονίζει την δυνατότητά να διατηρούμε αυτή την πίστη.
Capital controls
Την 30η Ιανουαρίου 2015, ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Υπουργείο Οικονομικών, απείλησε τον νέο Υπουργό Οικονομικών ότι αν η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση επιμείνει να θέλει να διαπραγματευτεί το Μνημόνιο επί της ουσίας του (όπως είχε εντολή από τον ελληνικό λαό να πράξει), τότε στις 28 Φεβρουαρίου 2015 (δηλαδή ένα μήνα αργότερα) η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζες. Η διαρροή από την τρόικα αυτής της απειλής ενέτεινε την εκροή καταθέσεων που είχε ξεκινήσει με την δήλωση του κ. Στουρνάρα της 3ης Δεκεμβρίου 2014.
Στόχος του κ. Ντάισελμπλουμ και της τρόικας ήταν βέβαια η προσπάθειας ασφυξίας της νέας κυβέρνησης. Όσον αφορά εμάς, αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού το γεγονός ότιο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας βρέθηκε τότε (εκούσια ή ακούσια) αρωγός της τρόικας, εναντίον της λαϊκής εντολής, και βρίσκεται σήμερα τιμητής του πραξικοπήματος εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης (αναφερόμενος με φιλοπαίγμονα διάθεση στην «γενναία διαπραγμάτευση» των Βαρουφάκη-Θεοχαράκη).
Κόστος 86 δις
Το επινόημα του «κόστους Βαρουφάκη-Θεοχαράκη», το οποίο μάλιστα ανέρχεται στο ποσό των δανείων του 3ου Μνημονίου, θα ήταν αστείο αν δεν προερχόταν από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος έχει θεσμική υποχρέωση να εφοδιάζει τον δημόσιο διάλογο με αντικειμενικά ποσοτικά δεδομένα.
Η άποψη ότι η διαπραγμάτευσή μας κόστισε στον ελληνικό λαό ποσό ίσον με το προβλεπόμενο από το 3ο Μνημόνιο νέο δάνειο μπορεί να σταθεί μόνο αν πιστεύει κανείς ότι ήταν δυνατόν το ελληνικό δημόσιο να μην ξαναδανειστεί (ούτε καν από τις αγορές!) μετά τον Ιούνιο του 2015. Ότι, δηλαδή, το κράτος θα εξυπηρετήσει το μη βιώσιμο χρέος 320 δις από τα... πρωτογενή του πλεονάσματα. Αυτό όμως ούτε ο κ. Σαμαράς στις στιγμές της μεγάλης του απελπισίας δεν τόλμησε να ισχυριστεί πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.
Για να επιστρέψουμε στην πραγματικότητα, θυμίζουμε ότι το 2οΜνημόνιο προέβλεπε πως την περίοδο 2014-2018 απαιτούνταν περί τα 85 δισεκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτείται το (μη βιώσιμο) χρέος καθώς και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Από που θα ερχόντουσαν αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα στο οποίο πίστευε (ως Υπουργός Οικονομικών) και υπηρετούσε ο κ. Στουρνάρας;
Θα «προέκυπταν» ως εξής:
   * 7,1 δισ. - η τελευταία δόση του 2ου Μνημονίου
   * 16 δισ. - απομένουσες δόσεις του ΔΝΤ (που βέβαια δύσκολα θα έρχονταν)
   * 29 δισ. από τα δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα (της τάξης του 4,5%!)
   * 10,9 δισ. του ΤΧΣ-ΕΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
   * 22 δισ. που θα αντλούσε η κυβέρνηση Σαμαρά από τις... αγορές
Σύνολο 85 δισ. νέων δανείων.Σύμφωνα με το 2ο Μνημόνιο Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα. Το μόνο που άλλαξε με το 3οΜνημόνιο είναι ότι η τρόικα παραδέχθηκε πως τα χρήματα που είχε υπολογίσει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ήταν ανεπαρκή και πως, άλλη μια φορά, οι καταστροφικοί στόχοι της για το πρωτογενές πλεόνασμα θα αστοχούσαν. Έτσι, ρίχνοντας το φταίξιμο στην διαπραγμάτευσή μας, η τρόικα βρήκε την ευκαιρία να «διορθώσει» την αριθμητική της εις βάρος του (ήδη μη βιώσιμου) χρέους μας. Την υπόλοιπη ζημιά την έκανε η συνεχιζόμενη ύφεση που οφείλεται στην άρνηση των δανειστών να αποδεχθούν την ανάγκη μιας αναδιάρθρωσης χρέους που να προηγείται (αντί να έπεται) του προσδιορισμού (χαμηλών) πρωτογενών πλεονασμάτων. Μιας αναδιάρθρωσης που προτείναμε, που δεν θα είχε κόστος για τους δανειστές μεγαλύτερο από αυτό το οποίο τώρα θα επωμιστούν, και η οποία, αν είχε προχωρήσει, θα μείωνε τις ανάγκες δανεισμού της χώρας από τα 85 δις στα 30δις.
Κλείνουμε δηλώνοντας ότι, μήνες τώρα, και παρά την τοξική προπαγάνδα της τρόικας εσωτερικού εναντίον της διαπραγμάτευσης που κάναμε, δεν είχαμε κανέναν σκοπό να προβούμε σε δηλώσεις εναντίον συναδέλφων μας, ιδίως συναδέλφων με τους οποίους μας συνδέει παλιά φιλία. Όμως η πρόσφατη δήλωση του κ. Στουρνάρα δεν μας επέτρεψε να συνεχίσουμε αυτή την πρακτική. Δυστυχώς».

Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.