Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Εντυπωσιακό! Πιο κάτω από την Αλβανία και τη Βουλγαρία η ανταγωνιστικότητα τη Ελλάδας!





Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας κατρακύλησε και άλλο με τη χώρα μας να βρίσκεται πίσω από χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία.
Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά αφιλόξενο έδαφοςγια τους επενδυτές σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Ανάμεσα σε 137 χώρες η Ελλάδα καταλαμβάνει την 87ηθέση της παγκόσμιας κατάταξης ανταγωνιστικότητας.
Η συνολική βαθμολογία της Ελλάδας είναι 4,02 με άριστα το 7, ελάχιστα υψηλότερη από το 4 που έλαβε την προηγούμενη χρονιά όταν και ήταν 86η στη συνολική κατάταξη.
Οι πλέον προβληματικοί παράγοντες για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι:
Οι φορολογικοί συντελεστές, η γραφειοκρατία, οι φορολογικοί κανόνες, η πολιτική αστάθεια, η κυβερνητική αστάθεια, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, αλλά και η διαφθορά.
Σε φόρους  το 50%  των εσόδων των επιχειρήσεων 
Η υψηλή φορολογία δεν δίνει κίνητρα για επενδύσεις με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 115η θέση όσον αφορά τις επιπτώσεις των κρατικών κανονισμών στην προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό.
Οι αναλυτές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ εκτιμούν, ενδεικτικά, ότι πάνω από το 50% των κερδών των μίας επιχείρησης καταλήγουν σε φόρους.
Εξίσου  κακές είναι οι επιδόσεις στο μέτωπο της αγοράςεργασίας.
Η χώρα μας είναι προτελευταία στο κατά πόσον η φορολόγηση επηρεάζει τη βούληση για απασχόληση και στην τελευταία εικοσάδα όσον αφορά στη δυνατότητα να προσελκύει και να συγκρατεί ταλαντούχους εργαζόμενους.
Το δεύτερο μεγαλύτερο εμπόδιο για το επιχειρείν είναι η αναποτελεσματική κρατική γραφειοκρατία, με την Ελλάδα να κατατάσσεται στην τελευταία επτάδα.
Η 87η θέση στη γενική κατάταξη προκύπτει από τις επιδόσεις της χώρας σε μια σειρά από δείκτες.
Στις υποδομές βρισκόμαστε στην 38η θέση.
Στο μακροοικονομικό περιβάλλον στην 117η θέση.
Στην υγεία και τη βασική εκπαίδευση στη 48η θέση.
Στην ανώτερη εκπαίδευση και στην επαγγελματική κατάρτιση στην 44η θέση.
Με βάση την αποδοτικότητα της αγοράς προϊόντων στην 93η θέση.
Με βάση την αποδοτικότητα της αγοράς εργασίας στην 110η θέση.
Στην ανάπτυξη των χρηματοοικονομικών αγορών στην 133η θέση.
Στην τεχνολογική ετοιμότητα στην 50ή θέση.
Με βάση το μέγεθος αγοράς στην 58η θέση.
Στην επιχειρηματική εξέλιξη στην 73η θέση.
Στην καινοτομία στην 75η θέση.
Περί ευθύνης: Τo sv7bot.blogspot.gr  δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου